Inlägg

Inlägg som kniven har skrivit i forumet
Av kniven

Antar att du är inne i X när det hänger sig?. Isf, kan du komma ut till konsolen när det händer? (ctrl+alt+f1, crtl+alt+f2..) Om det går kan du testa att starta om X genom att köra "sudo service lightdm restart" eller bara starta om genom sudo reboot

Av kniven

Tror inte det spelar någon större roll om du kör skärmat eller inte, för att skärmen ska komma till sin rätt måste då även uttag, kabel utanför, switch/router osv även vara skärmade.

Välj cat6 på sladd även om de övriga delarna inte är certifierade för detta, det är jobbigare att dra om sladd än att byta uttagen, det är iaf min uppfattning.

Köp ett kronverktyg, visst, det går med skruvmejsel eller dylikt, men det blir inte lika bra och det är lätt att kablarna inte sitter bra sen eller att man trycker sönder uttaget. Om du inte har så mycket skam i kroppen går det att köpa ett kronverktyg på t.ex. Clas Ohlson och lämna tillbaka när du är klar, åtminstone om förpackningen ser likadan ut idag som på tiden då jag jobbade där då många lämnade tillbaka dem när de var klara. Det som jag tyckte var enklast när jag drog nätverk hos mina föräldrar var att skala av en lite längre bit än nödvändigt, lägg kablarna i ordning och klipp till en lagom längd och pressa dit med kronverktyget.

Av kniven

Kika annars på At3iont-i deluxe eller zotac ion A series där du får med ett externt nätagg som du kopplar direkt på baksidan av mobot. Underlättar en hel del vid byggandet också.

Skillnaden mellan Ion och Ion2 är så pass marginell att den inte ska spela någon roll för en nintendoemulator.

Av kniven

Har inte XBMC live själv men är rätt säker på att det du får göra är att använda ssh för att komma åt htpcn och därigenom mounta hårddisken.

Har du installerat XBMC live till en usb sticka eller har du bara lagt ut ISOn på ett USB för att kunna boota från? (Sparas inställningarna vid omstart?)

Av kniven

Jaa, bara den med 20 pinnar, den sista fyran är inte till för atx kontakten utan är den lilla kontakten du kopplar in nära cpun på de moderkort som har detta (inte AT5IonT-I om det är ett sånt du har).

Har du testat att vända pinnarna till leden på mobot?

Av kniven

Har testat nu med fläkten igång, ca 1 timmes filmtittande, samma film, 45-47 grader gpu och 40 grader cpu med fläkten igång.

Ljudet från fläkten försvinner i bakgrundsljudet i övrigt i huset vid ungefär 50cm håll. Helt ok, får väl lov att blåsa ur den med tryckluft en gång per år för att slippa öpnna den igen.

Av kniven

Jag har testkört lite 720p film i Ubuntu 10.10 och XBMC.
Temperaturerna gick på ~40 minuter upp till 90 på gpu och runt 75 på CPU.

Nu har jag moddat chassit (ace proton) en aning och stoppat in en scytche 100x100x12mm och 14dbm prcis ovanför kylflänsen. Nu måste bara kontakten till nätagget lödas igen.

Detta chassi hade varit ok att arbeta med om man hade haft en kort med inbyggd nätdel och då kunnat demonterna den interna nätdelen. Nu är det lite meckigt.

Återkommer med temperaturerna med fläkten igång imorgon. Förhoppningen är att det ska gå att temperaturstyra fläkten.

Av kniven

Jag kör med dessa två minnen (1x1gb och 1x2gb)
Testat på 0312 och 0316:
KVR1066D3S7/1G (SO-DIMM DDR3 1GB 1066MHZ DDR3 NON-ECC CL7 - Specifikationer)

Enbart testat på 0316:
KVR1066D3S7/2G (SO-DIMM DDR3 2GB 1066MHZ DDR3 NON-ECC CL7 - Specifikationer)

Av kniven
Skrivet av Feddy84:

Ace Proton har plats för en 2,5" och en slimmad cd. ni som har Proton kan man prega in en 3,5" om man inte har en cd läsare i den? behöver svar innan 3 imorgon ska beställa innan dess.

Jag hinner inte kika men det utrymme som finns är höjden på en slimline dvd, dvs <1,5cm.

Av kniven
Skrivet av Feddy:

aaaah hittade kompatibilitets listan nice
finns på deras hemsida KVR1066D3S7/2G

Detta minne fungerar bra med nya biosversionen iaf, testade aldrig med 0312 utan flashade direkt. Har en 1 gb och en 2 gb sticka av detta minne.

Av kniven

Hej,

Tänkte bara säga att ska du ha en 3,5" disk kan du inte köpa ace proton som bara tar en 2,5" disk.

Jag har precis beställt Ace proton och ett AT5IONT-i så om ett par dagar kan jag återkomma med hur det fungerar. Från vad jag har sett verkar det svårt att köra det kortet helt passivt och kommer därför montera en så stor fläkt som möjligt och sedan temperaturstyra den, självklart förutsatt att det behövs, men jag utgår från att så är fallet.

Av kniven

Kan ge en liten väskrekommendation som gjorde mig positivt överraskad när den dök upp idag.

http://www.dustinhome.se/pd_5010373979.aspx

77 kr om du är student och dessutom gratis frakt.

Ser väldigt billig ut på bilden men känns helt ok i verkligenheten och datorn passar som handen i handsken i den, vilket gör att den inte blir stor, utan funkar även om du vill ha den och lägga ner väskan i en större väska.

Väskan är dämpad och man stänger den med en "plastkoppling", samt att den har två små fack där man rymmer mus och laddare om man så önskar.

Av kniven

Ytterligare en grej, nu så glider bakgrunden till Main menu in under användarnamn och lösenordsboxarna för mig. Så försök göra den lite större och centrera textboxarna istället.

Kör Firefox/Linux/Ubuntu9.10

Av kniven

Har knappt använt Joomla, men om det är med hjälp av CSS du ska centrera och vill göra detta på höjden så lägg till line-height:"önskad höjd"; för det elementet du ska ändra och sätt samma höjd som höjden på elementet.

ex:

div.nav {
height:40px;
line-height:40px;
}

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Renato
Ok tre fel fixade
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL, inloggning centrerad och forumets färg..

Inloggningen kunde man inte centrera. Vet inte varför.. Gjorde som man skulle men sidan reagerade inte till ändringarna.. Så jag tog bort lite höjd och nu ser man inte att den inte är centrerad.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL: Den var bara att uppdatera språk modulen så försvann den.. Har haft en ny version av joomla för ett tag sen, tänkte inte att de va fel på språkmodulen när de där kom upp..

Forumets färg: Forsätter att jobba med den.. men lite bättre än förr..

Av kniven

Här tror jag du har ytterligare ett fel under nyhetssidan, längst ner:

Fler artiklar...
* Oauktioner.TK det är nu det börjar
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Av kniven
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Basseman
Bajs Bajs Bajs, har installerat och antar att den nu ska autensieras med Itunes Stor men där händer inget får bara följande felmeddelande:
Vi kunde inte utföra din itunes stor begäran, nätverksanslutningen kopplades ner på grund av en tidsgräns.

Kan detta vara att deras autensieringsserver är överbelastad ???

Ingen som hade eller har samma problem ?

Jag hade samma problem i typ en timme, men nu gick det till sist, lät den bara ligga ikopplad så löste det sig.

Av kniven
Av kniven
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KlavKalashj
Ah, tackar. Jag kör endast Warcraft III genom Wine, fungerade sådär sist jag provade x64. Kanske värt att prova igen då!

Det fungerar väldigt bra, enda problemet jag har är ljudet, som bör köras i oss för att det ska fungera korrekt, vilket ger problem då jag vill använda mumble samtidigt.

Testa denna version av wine om du vill lira wc3:

https://launchpad.net/~starfall87/+archive

Av kniven

Annars har du den större modellen av dfeldt (5) på kampanj på dustinhome just nu. 2195:-

Har du plats för dem har jag svårt att tro att du hittar bättre högtalare för samma pengar.

Svart - http://www.dustinhome.se/pd_5010097424.aspx
Vit - http://www.dustinhome.se/pd_5010099515.aspx

Av kniven

Du sitter inte på ett Nvidia grafikkort i 8- eller 9-serien eller nyare? Nvidias 2D prestanda i linux har under den senaste tiden varit under all kritik, det verkar ha blivit lite bättre i de senaste beta drivarna, 177.7 -> men inte helt ok ännu. Googla lite omd et så hittar du massor med info.

Detta kan vara värt att lägga en tanke på, vare sig du har ett nu eller om du nu ska uppgradera, så är det läge att kika på ett ati grafikkort.