Inlägg

Inlägg som Augustini har skrivit i forumet
Av Augustini

Väldigt många pixlar för att RX 7600 att driva runt. 3x1440p är ju mer pixlar än 4K så om du drar av ytterligare några fps från resultaten nedan, och är nöjd med det så kör på det grafikkortet, annars är det en stram budget för det antalet pixlar du vill driva.
https://www.sweclockers.com/test/36435-amd-radeon-rx-7600-bra...

Av Augustini
Skrivet av Selmalagerlöf:

Inne på 4'e dagen nu utan någon krash, peppa peppa. Nästa gång jag skriver kommer vara om krasherna börjar.. Tackar för eran hjälp och hoppas på att jag inte kommer skriva i denna tråd något mer

Själv haft den här skiten nu i ett par månader, men blivit allt värre på sistone. Kom du fram till någon lösning? Du skriver att du var inne på 4e dagen. Av vad? Bytte ni grafikkort eller körde du med de drivers som windows installerade?

Av Augustini
Skrivet av Mega-Dark:

Jodå 30 cm hade räckt men 850 kr var lite i häftigaste laget. Hade vart billigare att beställa ifi kabeln tillsammans med ifi DAC och can signature från drop när jag köpt dom. Det får helt enkelt bli en beställning från t.ex hartaudiocables.

Av Augustini

4.4 mm balanserad till 4.4 mm balanserad

Hej. Har nyligen införskaffat ny DAC och AMP till mina Sennheiser-lurar. I samband med det behöver jag skaffa lite nya sladdar där en av dom är 4.4 mm hane till 4.4 mm hane, balanserad. Finns att beställa online såklart men jag hittar ingen som tillverkar och/eller säljer i Sverige. Jag undrar därför om någon känner till om dessa finns att få tag i lokalt (Sverige) eller om det enda alternativet är att beställa och importera. Är även på jakt på balanserad kabel till sennheiser lurarna men det är ännu svårare så det har jag nog inget hopp om att finna i Sverige. Hojta gärna om någon vet om något av denna finns att få tag på i Sverige.

Mvh Daniel.

Av Augustini
Skrivet av ronz:

Vad är du missnöjd över?

Stasis och pvp t.ex. Sån idioti så enbart det är anledning till att sluta spela om de inte ordnar till det fort. Men hur idiotiskt de lagt upp saker på Europa. Spawnar in låååååångt söder ut och all story är längst norr ut. Finns ingen annan anledning mer än att de vill visa upp sin nya omgivning. Väldigt tråkigt nytt content. Sen kan jag inte beskriva hur idiotiskt det här med sunset är. Vapen som man lagt extrema mängder timmar på att grinda är över en natt skräp. Massa småsaker som jag inte kommer på för stunden som förstör upplevelsen totalt. Sen att de ALDRIG lär sig av tidigare releaser. Alltid ospelbart vid release.

Av Augustini

12/12. Otroligt missnöjd med expansionen hittills. Hoppas de jobbar på högvarv för att ordna de fel som finns, men i sann Bungie-anda lär det ta 1 år som vanligt.

Av Augustini

Bytte kylpasta på mitt Asus RTX 2080 Strix OC i slutet av förra sommaren vilket gav bra resultat. Alltid kört med Quite-bioset och kortet har alltid vart mer eller mindre ljudlöst (klart det hörs vid gpu-krävande spel m.m.) men har då och då gått upp till 100% fläkthastighet den senaste veckan (räknat från bytet av pasta dvs). Orsaken var höga temperaturer. Ny kylpasta och ljudnivåer och temp var tillbaka till det "normala". Har dessvärre inga siffror sparade men klart värt det i mitt fall då både temperatur och ljudnivå sjönk.

Av Augustini

Beta på mitt ursprungskonto som dessvärre blev hackat för 10 år sedan och steam var inte speciellt hjälpsamma när det kom till att återfå det. Nya kontot passerade nyligen 10 år.

Av Augustini

@Fulci: Det brukar vara så i regel ja. Men de siffror du nämner är betydligt bättre än motsvarande tjänst hos Bitcom som jag i dagsläget har. Bara blivit sämre för varje ny operatör som tar över driften. Tele2 -> Bredbandsbolaget -> Telenor -> Bitcom. Tack för svar.

Av Augustini

Familjen har eventuellt möjlighet att flytta till en större lägenhet som har Comhem, tre hål i väggen, FiberKoax som de själva kallar det. Min erfarenhet av comhem för 9-10 är sen var att FiberKoax i regel hade högre ms vid t.ex. gaming än fiber på den tiden. Har någon möjlighet att bekräfta eller dementera om fallet är så i dagsläget. Har i dagsläget Bitcoms tre hål i väggen så borde iofs inte kunna vara sämre. Inte avgörande för en flytt eller ej, men ändå nyfiken.

Av Augustini
Skrivet av FBGKimpan:

3. Nu när ni säger det, är det ganska vanligt att få 2 månadslöner vid nyanställning om jag inte har fel? Tjejen fick det när hon blev fast som undersköterska, hennes morsa också. Så då kanske hon får jan och feb i jan.

Det är inte så att du blandar ihop det med om man går från t.ex. en tim-anställning till fast. Då får man många ggr "dubbel" lön då ens tidigare anställning betalade ut lönen släpande. Dvs januaris lön betalas ut i februari, när du sen övergår till en fast lön som betalas februaris lön ut i februari, vilket i praktiken ger dig två löneutbetalningar men enbart då villkoren ändrats, inte som någon bonus för man blir nyanställd.

Av Augustini

Blizzard har haft ett sådant system i många år där man via b.net kan kommunicera mellan chattfönster i windows och ingamechatt. Inget nytt koncept. Det som jag personligen reagerar på är att du fram tills detta skedde inte fattat att det du skrivit i t.ex. Steam kan utnyttjas i annat syfte. Folk läser verkligen inte de avtal de accepterar då man t.ex. skapar ett Steamkonto, eller andra konton på andra plattformar för den delen. Du hittar t.ex. denna text i avtalet, om du hade läst det.

"Användaren (dvs du, min egen notering) lämnar Rättsinnehavaren rätt att kontrollera och vid behov utnyttja informationen som denne publicerar."

Av Augustini

Förslår företagsvägen pga. skatt osv.

Av Augustini

Svårt att googla, eller ens gå in på swish egna hemsida?
https://www.getswish.se/foretag/vara-erbjudanden/

Av Augustini

Är inte helt insatt i MSI 1080 Gaming X's fläktkurva men jag antar att det går i ungefär samma fotspår som alla andra moderna grafikkort, dvs. att det prioriterar ljudnivå så långt det går och därmed släpper upp temperaturen till det som som inställningen säger. Rimligtvis runt 80 grader då detta absolut inte är några som helst problem eller oroande temperaturer. Så tror spontant det kvittar fullständigt vad du har för cpukylare. Vill du få ner GPU-tempen måste du pilla på fläktkurvan för grafikkortet och det finns det massor av program för, bl.a. MSI's egna Afterburner.

Av Augustini

Som svar på din fråga. Ja, en i5 9600k fungerar bra tillsammans med ett RTX 2080. Klart att en i9 9900k är bättre, men sen är det upp till dig att avgöra om prestandavinsten är värt påslaget i kostnad. Om du är en gejmer hade jag rekommenderat i5 9600k eller i7 9700k. Själv valde jag i7 9700k då prestandavinsten i spel inte var värt kostnaden, och i vissa fall var 9700k dessutom snabbare. Du ser mina övriga komponenter i signaturen. Men allt beror ju som sagt på användningsområde. Vill jag streama använder jag NVENC på grafikkortet så inte heller det fick mig att välja 9900k.

Av Augustini

Måste instämma med föregående talare, varför en 14TB hårddisk? Vi känner självklart inte till dina behov men 14 TB känns lite extremt. Välj en mindre disk och du kan köpa en i9 och ändå har stålar över.

Av Augustini

Min erfarenhet är att det går bra. Köpte en produkt på NetonNet i Örebro som min sambo returnerade. Hon hade kvitto med sig såklart.

Av Augustini
Skrivet av Bawh:

Tack för svar!

Låter som att jag skulle kunna optimera lite mer med de fläktar som ingår. Fläktarna är kopplade till fan HUB nu. Osäker på om mina bios-inställningar påverkar dem trots att jag tweakat kurvorna lite (satt dem på turbo och satt minsta RPM till 600)? När jag sätter handen vid utflödet känns det knappt som att det kommer ut någon luft. Har ni någon ide på vad jag ska kolla på/tweaka i mitt Asus Bios?

75 grader kanske inte låter så mycket, men det är ett Rog Strix 2080 Ti OC. Förväntar mig lägre temps där än det Palit Gamingpro 2080 TI Oc jag bytte från (som landade på 81-82 ibland). Min dator värmer upp ett helt rum ganska snart, så att jag tvingas öppna fönstret då och då.

Ditt grafikkort har en fläktkurva som, med flit, låter temperaturen stiga till 75 grader eller däromkring (minns inte den exakta siffran) för att hålla ljudnivån nere. Det spelar ingen roll om du slänger in 100 chassifläktar till i chassit, det skulle bara innebär att grafikkortets egna fläktar skulle snurra ännu långsammare, men temperaturen skulle bli densamma. Vill du får ner temperaturen måste du ändra fläktkurvan för grafikkortet. Dock ser jag ingen som helst anledning till det. Kortet är konstruerat för att jobba i den temperaturen, 75 grader är med andra ord inte mycket för det kortet.

Av Augustini

Är personligen trött på det dåtida och väljer att lägga min tid på andra spel tills dess det kommer ett BF-spel i mer nutida miljöer, eller tills dess man gör någon annan förändring.