Inlägg

Inlägg som Yojimbo har skrivit i forumet
Av Yojimbo

Hur är det med RAID 0 på en 850 EVO?
Jag läste någonstans om att det inte riktigt funkar eller att det är några komplikationer med att använda 850 i RAID.

Jag funderar på om man ska köpa antingen 2x250GB eller 1x500GB till spel?!
RAID behövs väl endast om man kanske ska köra benchmark och rendering eller?

Av Yojimbo
Skrivet av GreddarN:

Jag är absolut ingen expert men vad jag vet så ska Samsungs vnand teknik eliminera det problemet, självklart kan det uppstå problem ändå. I nuläget är jag ändå rätt säker med mitt köp, kommer inte att skriva hur mkt som helst till den heller, den passar mitt krav helt enkelt.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hör/ser en väldans massa blandade åsikter ang. dessa SSDs så det är väldigt svårt att bestämma sig.
Vissa säger att 850 har problem, andra svarar med att det inte alls är fallet.

Skrivet av anon2110:

Köp ingen Evo då TLC från Samsung har problem med prestanda efter en tid. Köper du Samsung SSD så skall det vara Pro-versionen.

Skickades från m.sweclockers.com

svar:

Skrivet av Svensktiger:

Slutade med en PRO för min del:
http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1285312-seg-samsun...
Kort sagt, alla samsungmodeller utom just PRO segar ner sig rejält om man verkligen använder dom.
För lite normalare användande t:ex spel så kvittar det dock.

Sen läste jag någonstans att ju större disk (500GB > 250GB) desto "bättre" blir dom.

Skrivet av Paddanx:

...850 EVOn har med cachen och mjukvarans hjälp enormt bra "desktop" prestanda. 500GB och större har dessutom så pass bra prestanda att den har bra prestanda även när cachen är slut. Men även mindre disk fungerar bra och är ev av de snabbaste SSDerna idag.
Den är bara inte gjord för RAID. Så om du vill ha en disk som ger i princip maximal Sata III prestanda idag, men inte är den dyraste disken på marknaden, är 850 EVO ett bra alternativ, dock inte billigaste.

Oavsett SSD, satsa på storlek. 500GB > 250GB osv. Mellan säg 512GB och 480GB är det ingen skillnad (det är bara hur mycket over provision de har), men mellan 500GB och 250GB är där ofta större prestanda skillnad, pga färre NAND. (Billigaste sättet att göra en mindre disk... ta samma kretsar, men färre. Eftersom de är "RAIDade" kretsar, så sjunker prestandan). Idag når dock de flesta SSDer max vid 500GB, så prestandan mellan 1TB och 500GB är ofta samma.

Jag har själv hemma rätt många SSDer (typ 30 ish nånting, tror jag), så jag testar en hel del mellan olika modeller.
850 EVO och Pro fungerar båda utmärkt som både system och spel/arbets diskar. Pro disken klarar extrem tortyr, medan EVOn segar ner lite om den lastas extremt hårt. Båda utpresterar allt Crucial har att komma med, OM du lastar dem hårt, något dock väldigt få gör.

Men det verkar vara för sent för att köpa en 850 EVO SSD för 1849kr nu.
Får hoppas återförsäljarna kör kampanjer på Dreamhack så kan jag kanske åka förbi där en snabbis och köpa lite grejer

Av Yojimbo
Skrivet av GreddarN:

Webhallen kör dagens tips kampanj på Samsung 850 evo 500GB i skrivande stund, nedsatt från 2179kr till 1849kr, lägst på prisjakt.
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/208492-samsun...

Skickades från m.sweclockers.com

Snabb fråga, tycker ni det är värt priset?

Av Yojimbo
Skrivet av Dunder:

Fast hur många ger "väldigt höga" betyg efter en tillräckligt lång tid för felen att börja visa sig?

Många ger höga betyg bara för att rättfärdiga sitt eget köp.

Skrivet av Hzup:

Tyvärr så har du helt rätt i sak. Folk ger höga betyg för att rättfärdiga sina egna köp. De intalar sig själva att de är väldigt nöjda med varan även fast det visat sig att den brast i deras behov. De modifierar sina egna krav för att varan skall fylla deras önskemål. Riktigt tragiskt, men så fungerar vi människor.

Man kan ju se att folk ännu ger riktigt bra betyg till flera varor som visat sig brista i kvalité osv... Svårt för oss andra konsumenter därmed att bilda oss en uppfattning om varan.

Nej det är sant, det kanske inte är tillräckligt med tid för de stora aktörerna som tex. Sweclockers eftersom de att måste få ut recensionen snabbt.
Men som ni säger så rättfärdigar privatpersoner sitt köp för att själva må bra.
Jag letar även efter ett nytt headset och där har vissa rekommenderat Razer Tiamat 7.1 men om jag tittar på prisjakt så har den fått riktigt lågt omdöme men jag gissar på (som en kille i listan skriver) att de inte har ställt in sitt headset som dom ska och därför ger dom det ett dåligt betyg.

Skrivet av anon5930:

Nej sant, 850 EVOn har inte några kända problem i dagsläget (inte i nivå med 840 EVO exempelvis) men jag kan nästan se framför mig hur någon, någonstans, börjar skriva en artikel om något upptäckt problem så fort man fått hem och anslutit den till datorn. Samsungs 830-serie höll vad jag kunde minnas bra kvalitet och jag tror att deras nya serier borde hålla högre kvalitet än dagens. Men de som finns ute nu skulle jag inte ta i med tång när det finns konkurrenter som har billigare modeller och överlag bra statistik med fel.

Och jag accepterar såklart om folk vill köpa dessa men det är ju värt att tänka på problemen Samsung haft på senare tid och hur dåligt de hanterat detta.

Alla upptäcker nog inte fel samt kan felsöka och hitta felkällan. Just 850 EVO är väl i dagsläget utan kända fel och bör vara säker. Men inger verkligen Samsung förtroende när de blånekat problem med 840 EVO och 850 PRO?

Någon av de nuvarande/tidigare "lösningarna" från Samsung var att köra någon mjukvara (Samsung Magician?) i bakgrunden hela tiden som aktiverar minnena för att försöka komma runt TLC-problemet. En allt annat än snygg lösning, speciellt när Crucials MX200 bara fungerar.

Men Samsungs lagringsenhet blev väl uppköpta av Seagate vad jag läste och Seagate är ju att lita på, så då förstår jag inte varför Samsungs nya lider av problem (om dom har en så historisk aktör med i laget) :/

Nej det är sant, de får ju inte ett bra rykte om man säger så när de nekar problem med sina tidigare modeller.
MX200, är det i samma klass som MX100?

Av Yojimbo
Skrivet av anon5930:

Fast vill man ändå ta risken med Samsungs produkter med tanke på alla problem med på senare tid? Crucials SSDer håller hög kvalitet.

TLC är typen av minnen Samsung valt att använda i vissa av deras SSDer. Det är främst det som krånglat. Med trams åsyftas övriga problem som firmwares och att man tydligen måste köra Samsungs mjukvara för att deras SSD'er ska fungera lite bättre.

För många nackdelar med Samsung för att iallafall jag skulle välja de idag.

De kanske har lärt sig av sina misstag då många ger väldigt höga betyg till 850
Men ja ni kanske har rätt i att köpa en beprövad produkt som varit omtyckt ett tag nu.

Vad menar du med "fungera lite bättre", funkar inte SSDn optimalt utan deras specifika program?

Skrivet av kronwalled:

+1 på Crucial, kanske det bästa valet i denna prisklass, att den är 100kr billigare är ju bara grädde på moset. Sitter själv på en 840 EVO, fungerar relativt ok för vardagsanvädning, trots att den visar symptom från dess prestandaproblem. Det värsta med det hela är hur illa Samsung har hanterat situationen. Trots det tycker jag 850 EVO är en bra kandidat, inte sett några tecken på att den lider av samma problem och dess prestanda talar ju för den.

Håller mig dig till fullo på Crucial. Tycker du är lite hård på 850 EVO som produkt (även om man av principiella skäl vill avstå Samsung ssd's).

Jag känner mig mer manad till att köpa en EVO 850 men om den börjar visa symptomer som 840 har så är det nog bäst att avstå.

Av Yojimbo
Skrivet av anon5930:

Crucial. Samsungs SSD'er verkar ju ha problem hela högen. MX100 har varit ute ett tag på marknaden nu och får nog anses vara beprövad. Ingen TLC dessutom och en massa annat trams.

850 har väl inte haft problem, det var väl 840?
Jag vet inte vad TLC och annat trams är för något

Av Yojimbo
Skrivet av Superlight:

Crucial MX100 256GB för 899:-. Bang for the buck? Stabil SSD.

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/harddisk/ssd-/cr...

Vilken skulle ni lägga pengarna på?
Denna Crucial MX100 för 899kr eller Samsung 850 EVO för 999kr?

(notera att jag kan vänta tills EVO sänks mer i pris)

Av Yojimbo
Skrivet av rgolsson:

undrar om det e lönt att uppgradera sin dator eller är det bara skit som sitter i och det bara är att köpa ny?

försöker spela gta v men det går ju inte med grafiken :/

Tänkte e det ens lönt att köpa ett gtx 960 och stoppa i?

Moderkort: Asus P8Z68-V GEN3 Processor: Intel Core i5 2500K @ 3.7Ghz Kylning: Corsair H60 Minne: Corsair 16GB 1600Mhz VENGEANCE Grafik: MSI GeForce GTX 580 1536MB TWIN FROZR II Hårddiskar: Corsair SSD Force GT 120GB + 120Gb +1TB HDD Nätagg: Fractal Design Newton R2, 1000W Chassie: NZXT Phantom Röd Os: Windows 7 Home Premium 64-bit

Jag har en i7 2600K, 8GB ram och ett GTX 570 och GTA V flyter som fisken i vattnet (visst, det är inte snyggt men det flyter på bra).

Av Yojimbo
Skrivet av jwlz:

Jag hade first gen. A40 och vad jag vet så är det inga stora skillnader mellan den äldre och den nyare generationen.

Ne det verkar mest vara lite bättre material, inget speciellt upgraderat på själva prestandan.
Jag fick dock svar från Astro Gaming på facebook där de skriver såhär:

"Hi Karl, we have made numerous upgrades to the A40 Headset since they launched – including changes to the earpads, microphone, Quick-Disconnect cable system, drivers, and base materials of the headset itself.

It would be difficult to track down announcements of all the changes we have made, as some have been silent upgrades, however here are a couple blog posts centering around the Gen 1 (2013 Edition) and Gen 2 A40.

http://blog.astrogaming.com/?p=2572
http://blog.astrogaming.com/?p=7363

"

Skrivet av Foolwolf:

Om du skall kolla in headset för framförallt gaming och skype skulle jag ge tipsen ungefär så här:

Gamingheadset
QPad QH8+/9+ seriend - finns öppna och slutna. Mick hyfsad - men många har haft problem med dem. Jag tyckte de var OK - sitter rätt tight och blir varma efter ett tag. Inte riktigt vad jag gillar i positions återgivelse i spelet.
HyperX Cloud - som ovan fast rebrandad och lite tweakad.
Sennheiser G4ME something something - finns ju också som sluten/öppen variant. Rätt dyra. OK ljud och OK mick. Bland gaming headset skulle jag säga att de är bland de bästa men kanske inte riktigt prisvärda....

DIY
AudioTechnia ATH M50 Sluten lur
Beyerdynamic Custom One Pro (sluten med justerbar "ljud" återgivning via ventiler
Sennheiser - 5 seriend primärt öppna lurar med ljud som eller bättre än g4me serien.

Egen micl
AntLion mod mick (klistras fast på hörlur du köper)
Blue bordsmick - usb plug 'n pray och så kör man bara.

Mikrofonen är en liten orsak till varför jag vill byta då de jag spelar med ofta klagar på brus.
Det känns lite ändå att om jag köper ett headset och en extern mic så kommer priset ändå gå upp till strax över 1000kr samt att de inte har simulerad 7.1 (förutom HyperX Cloud II)

Jag vet inte riktigt... tror jag är lite design-tönt också och gillar Astros utseende så mycket mer än de andra.

Skrivet av VituraZ:

En böt till Qpad-QH 90, vilket även jag använder. Dock så duger inte riktigt micken till det han använder den till då han är streamare (genietFAN på twitch), så han kör med Blue Snowball. För mig som bara lirar och snackar med kompisar duger den alldeles utmärkt! Jag är väldigt nöjd och med det priset så är det inget att klaga på.

Jag har ju faktiskt en tanke att börja streama också (har en kanal med som inte är så värst aktiv ) så vill ju ha rent ljud i mikrofonen.
Några som jag följer har använt sig av Astro A40 men bytt till A50 nu.

Av Yojimbo
Skrivet av Roaster:

Det låter som ett riktigt kasst pris köpte mina för en månad sen på cdon för 1399

Du köpte väl ändå bara headsettet då eller?

Skrivet av jwlz:

Som en f.d ägare av Astro A40 kan jag bara säga att enbart lurarna är det lite klent ljud i, dock väldigt rent. Det är lätt att höra fotsteg etc, men explosioner och musik låter inte bra imo. Däremot så skiner A40 tillsammans med deras MixAMP. En riktigt frän liten grej med schyssta finesser och 4 olika equalizer-lägen. Valde att sälja mina då jag inte spelar mycket längre samt att de inte satt så bra som jag hoppats på mitt huvud.

Köpte ett par QPad QH90 nu när Dustin hade rea förra helgen och jag är positivt överraskad till dom. Väldigt mycket ljud för pengarna. Fick ge ca 500kr för dom.

Kan du få ett par A40 med Mixamp för <2000kr så är det ett bra val. Optimal setup hade varit ett par bra "studio"-hörlurar i stil med ATH-M50 och en extern mic, tex Blue Snowball eller Modmic.

Vilken generation hade du då?
Vad jag förstår så finns det tre olika utgåvor med små uppgraderingar för varje utgåva.

Jag har också hört att basen är lite klen i A40 men jag kör just nu med ett par Siberia v2 (tror det var 2an) och det borde väl ändå vara en uppgradering tänker jag.
1790kr är för andra generationen A40 7.1 med en mixamp.

Skrivet av VituraZ:

Alla jag känner som har haft sådanna har varit missnöjda på olika sätt så jag skulle nog inte rekommendera dom.

Vad har dom köpt istället?

Av Yojimbo

Har kollat runt lite på nya headset och fastnat lite för Astro A40.
Är det några ni skulle rekommendera (vet att det är ett av de mest använda inom spelvärlden)?

Hittade ett par från 2a generationen för 1790kr och funderar på om det är värt priset?!
1a generationen finns för 1499kr.

Av Yojimbo
Skrivet av marmeladov:

Nej. Du kollar på företagssidan utan moms.

mm jag såg det och har bett om att ta bort inlägget.
Blev lite shockad att se SSD 850 EVO för 918kr

Av Yojimbo
Skrivet av kronwalled:

Om det gäller 850 EVO har den varit under tusenlappen någon gång tror jag. Vet inte riktigt vad du menar med värt de, men det är väl ett bra pris men inget dundererbjudande.

Ja jo den har varit nere på 900kr och 799kr (Inets öppningserbjudande) men man vet ju inte när den kommer sänkas igen och jag är så jäkla otålig, vill uppgradera nu

Av Yojimbo
Skrivet av Yorg:

CDON har väl ingen prisgaranti..?

Ne det är det jag frågar (måste nog skriva om frågan)

Av Yojimbo

I banderollen i toppen på denna sida så kan man köpa en Samsung 850 SSD 250GB för 1016kr, tycker ni det är värt de 10% som de sänker dom med?

CDON borde väl ändå ha prisgaranti (om man hittar den någon annanstans så sänker dom priset) men de kommer väl aldrig tillåta 10% rabatt på det?

Av Yojimbo

Nu finns MSI GTX 980 för 5290kr hos netonnet, så jäkla sugen man är

Av Yojimbo
Skrivet av PowerNet:

Skulle kunna bero på att de måste uppdatera "kampanj" sidan manuellt med att byta ut produkternas bilder på sidan?

Ex bilden för SSD disken är:
http://www.inet.se/gfx/ext/barkarby/b_05-3.jpg
När den är slutsåld så kommer den visas på sidan som:
http://www.inet.se/gfx/ext/barkarby/b_05-3s.jpg

Kanske är det så att de manuellt måste byta vilken bild som ska visas för att det inte kan uppdateras automatiskt när de billiga är slut. (Men de finns kvar till ordinarie pris).

Ex CPU paketen är slut, men båda finns enligt lagerstatus i lager i Barkarby, så troligen så är det bara ett mindre antal av alla varor de fått hem som är kampanjvaror :).

Tror han bara menar att det är konstigt att de inte fått de grejerna utsålda, minnen och SSDn ville jag ha.

Av Yojimbo
Skrivet av Icte:

Kom dit själv kl. 8, gick därifrån runt 11 och då var kön lite längre än vid öppning. Finns ju fortfarande massvis med varor kvar och man får en gratis pingvinstång vid köp

EDIT: Här är varorna som finns kvar:

http://www.inet.se/kampanj/2155/inet-barkarby-invigning?utm_s...

Sitter och uppdaterar sidan lite då och då, inget av det jag ville ha har blivit slutsålt så min kompis kanske kan gå tillbaka lite senare och kanske köpa SSDn och minnen (väntar med GPU).

Av Yojimbo
Skrivet av RoleX:

Jo det där var vid öppning, hur ser det ut nu två och en halv timme senare?

Det kan jag dock inte svara på, tror inte det är såpass farligt.
Du har fortfarande chans att köpa några kampanjvaror skulle jag tro för det är endast GTX960 och Acer Predator som verkar vara slutsålda änsålänge.

Av Yojimbo
Skrivet av RoleX:

Hur ser köerna ut på inet någon som var där ännu?

Tänkte åka ut för kolla läget men om köerna är längre än 5min känns det inte värt

https://www.facebook.com/inet.se/photos/a.398362728259.178179...
Sådär såg det ut.