Inlägg

Inlägg som david_j har skrivit i forumet
Av david_j
Skrivet av Dahle86:

Vet inte om det kommit svar innan men jag och tydligen flera andra är nyfikna på om det kommer att komma lister man kan sätta på istället för handtagen? (givetvis vill man isf ha någon form av gummi fötter på de nedre listerna )

Det finns planer, men ingenting spikat ännu.

Skrivet av lillenboije:

Så det gick att montera en 230mm fläkt fram med 5,25 platsen kvar?

Japp. 5.25"-platsen kan du behålla, även med 230mm fläkt i fronten.

Skrivet av sskludde:

Har kollat en hel del på flera recensioner nu, jag har upptäckt ett litet problem som skulle drabba mig. Det ser ut som att det skulle vara alldeles för tight för att få plats med en H100 med PNP när man har en fläkt där bak med, vad tror ni?

Inga problem. Radiator i PNP krockar inte med bakfläkten.

Skrivet av Marticus:

Tror ni man kan ta bort den mittersta och understa buren, för att kunna montera en ssd på väggen vid nätagget och en 2.5" hdd i botten? Skulle va nice då man får ett riktigt schysst luftflöde genom hela burken med en vattenkylare till processorn som inte hämmar flödet från front till bak. Vad tror ni?

Det går bra. Du kan installera två stycken 2.5" på väggen vid nätagget faktiskt, och ytterligare två stycken på den högra sidopanelen... och förstås ännu en på golvet, om du inte vill reservera utrymme för pump/reservoar där nere.

Skrivet av JanneJa:

Är lite fundersam över fläktplatsen i fronten då det står att det får plats 120 mm - 230 mm fläktar men det står ingenting om man måste ta bort 5.25 tums vaggan för att få plats med dem större fläktarna eller får 230 mm fläkten plats med 5.25 på plats?

Se mitt svar ovan... men visst, du kan köra 230mm fläkt i fronten och behålla BD-spelaren ändå.

Av david_j

Jag ber om ursäkt för sent svar. Kom precis tillbaka efter en sväng till fabrikerna i Kina.

Skrivet av Halldinus:

Ber om ursäkt om svaret redan givits eller ges i videon, men kan inte kolla youtube på jobbet. hur många centimeter fanns det till grafikkortet med HDD-buren på plats? Tänker framförallt på den nyligen annonserade Zotac 670 på 17,8cm.

Med "mellanburen" på plats (alltså, alla fem fullfjädrade 3.5"-platser) så har du 181.5mm till godo för grafikkortet. Så, Zotac 670 (om det verkligen är 17.8cm, som du angav) borde få plats finfint.

Skrivet av Gagoff:

Jag vill också gärna veta detta. Jag tror det är alldeles på gränsen.
Det finns hursom plats för fler diskar än man tror, även utan mellanburen. Du kan sätta en nedanför den andra buren och 2 i chassiplåten. (2.5" endast, tror jag).

Jo, dom där extraplatserna, utanför den reguljära buren, är alla på 2.5", så det blir att slakta alla gamla laptops ni har liggandes.
Det går förövrigt att skruva fast ytterligare 2 st 2.5" på framsidan av nätaggregatsburen, så totalt kan man stoppa in 5 st 2.5"-enheter efter att dom vanliga HDD-burarna har tagits bort.

Skrivet av euf0ria:

På tal om Phobya Extreme 200 radiator. Skulle en sådan få plats i fronten med 5,25"-platsen i taket intakt? Radiatorns höjd är 245mm. Om någon vänlig själ kan mäta avståndet mellan golvet och 5,25"-buren och posta det här skulle jag bli glad.

Det beror lite på tjockleken av radiatorn + fläkt. Fästena för hårddiskburarna är något upphöjda, så om det är för tjockt så kommer du att slå in i dessa upphöjningar också, vilket tar bort några millimeter i höjd.

Hursomhelst så är måtten följande:

Botten till 5.25"-buren = 245.5mm
Upphöjningarna (och jag tror du måste räkna med dom, då radiator och fläkt garanterat blir ett par centimeter tjockt) = 3.5mm vardera

Slutsats: Du kommer att ha max 244.8mm till godo, om du inte börjar banka plåt förstås. ;-P

Jag önskar att jag hade haft just den radiatorn du nämner, så jag kunde testa "hands on", men marknaden för vattenkylning i Taiwan suger, och det är nästintills omöjligt att hitta komponenter här (bizarrt, jag vet). De radiatorer jag har lyckats lägga labbarna på har jag fått hitburna av kompisar på väg över från Europa och USA.

Vore jäkligt kul att se vad folk kan åstadkomma med olika uppsättningar i Prodigy. Posta gärna bilder, om ni får till något extremt!

Av david_j
Skrivet av euf0ria:

En avgörande fråga i mitt fall och en fråga som jag gärna vill ha svar på är om det går att få plats med en 180mm radiator i taket om man tar bort den bakre fläkten men har kvar 5,25facket?
Radiatorn jag har i åtanke har måtten: 220 x 180 x 35mm (http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p12893_Magicoo...)

Infästning i taket får bli en specialare och ett senare bekymmer. Är det någon som skulle kunna mäta om 22 eller 18cm finns i taket bakom dvdplatsen? En lösning kan även vara att sätta dit en slim-dvd istället om dessa är kortare än en vanligt 5,25" dvdenhet.

Om du vill stoppa in en 180mm radiator i taket så lär det bli att ta fram Dremeln och börja såga. Det är nämligen bara "öppet på bredden" precis så mycket som en 120/240 behöver (hoppas du förstår vad jag menar). 180mm passar finfint i fronten dock, men du lär behöva ta bort HDD-burarna totalt. Du kan behålla 5.25"-platsen dock. Så, mitt förslag skulle nästan vara 180mm i fronten, 240mm i taket och sedan 4-5 st. 2.5" SSD/HDD för OS och filer.

Av david_j
Skrivet av Zotamedu:

Du råkar inte ha lite mått på Ghost eller är det fortfarande hemligt? Funderar på om den ens får plats under mitt skrivbord nämligen. IKEAs datorhållare är trevliga men lite snålt tilltagna i höjden.

522mm på höjden
210mm på bredden
510mm på djupet/längden

Hoppas det passar!

[EDIT] Tänk också på att alla USB-kopplingar och S4 (Hotswap-lådan på Ghost) sitter på ovansidan.

Av david_j
Skrivet av Roger W:

...
På tal om ingenting: undrar om inte Bitfenix nästan prissatt Prodigy för lågt? Det är ju lite av en nischmarknad, så det går kanske inte att kränga hur många chassin som helst. Kanske hade lönat sig att ta in snäppet mer vinst per chassi? Jag har svårt att tänka mig att man skrämmer bort speciellt många potentiella kunder om chassit kostat en hundring till, men jag kan ha fel.

Vi säljer en hel del till systemintegratörer och för dom så gör en hundralapp en stor skillnad. Sen är det vår filosofi över lag att inte pumpa upp priser i onödan. Vi vill helst att folk ska ha en känsla att dom får mer för pengarna liksom.

Tack för den förlåtande attityden i övrigt.

Av david_j
Skrivet av Roger W:

Han är produktutvecklare på Fractal så har säkert väl så bra koll på vad Fractal säljer... Däremot hade han som det verkade svårt att hitta orden på svenska efter att ha snackat engelska på en Taiwan-mässa hela dagen. Förståeligt tycker jag....

BitFenix, inte Fractal. Jag har iofs stor respekt för vad FD gör (riktigt duktiga och trevliga grabbar det där) men själv så jobbar jag som utvecklare och produktchef på BitFenix i Taiwan.

Kul förresten att min dialekt skapar nästan lika mycket intresse som produkterna själva.

Jag skrev en utläggning om det här någon annanstans på forumet, men bara så vi får slut på spekulationerna så kan jag berätta att jag är 100% svensk - född, uppvuxen och skolad i Sverige. Jag är egentligen skåning, men flyttade norrut under vad som antagligen var en kritisk period i ett barns språkutveckling (jag var 6 år gammal), så dialekten har fastnat någonstans mittemellan. Ni får ta mig som jag är. Förhoppningsvis så förstår ni väl orden som jag säger, även om de levereras med hjälp av ohyggliga läten. ;-P

Sen det där med att jag stapplar lite med svenska namn på teknikdetaljer har nog mest att göra med att jag har bott här i nästan 10 år nu, och hela min "karriär" inom den taiwanesiska IT-industrin har varit på engelska och kinesiska. Jag har således nästan aldrig haft anledning att använda alla dessa tekniska termer på svenska. Det är först nu på sistone som den sablarns marknadsföringsavdelningen har fått för sig att just jag av alla orakade nördar måste stå framför en kamera och presentera produkter. Antar att logiken är: produktchef = produktkunskap = perfekt presentation - och det vet vi ju nu med all önskvärd tydlighet hur det ligger till med den ekvationen. Om jag sedan dröjer lite med svaren så är det oftast för att jag tar frågan på allvar och verkligen försöker tänka igenom alla vinklar och variationer innan jag talar (om du frågar mig om det går att stoppa in radiatorer i den och den burken, då måste jag i princip gå igenom specifikationer för minst 5 populära modeller i huvudet innan jag svarar med ett kort "ja").

Men! Jag ska försöka fila på det där, för snubben med videokameran ger sig nog inte (och jag syftar inte på Emil nu)...

Kul att vi lyckas skapa lite intresse och debatt på mitt gamla stam-forum i alla fall!

Av david_j
Skrivet av Mechanix:

Jag gillar just det faktum att han inte kört det överdrivna säljsnacket, utan framstår som saklig och sansad.

Angående hans uttal så är min amatöranalys att han är från Sydsverige men jobbar i Sthlm. Pga bristande personlighet så låter han överge sin dialekt och börjar använda breda R, såsom många inflyttande Sthlmare talar (låter som en överdriven variant av vanliga sthlms-R). Växelvis glömmer han dock bort det och kör skånska R, vilket låter väldigt förvirrat

Skrivet av Kel:

han heter david, jobbar i hongkong, är en av grundarna till bitfenix.... har således ingen anknytning till swec....

Haha! OK. Nu kan jag inte hålla mig längre...

Hej!

Jag heter David. Jag är född i Skåne, och uttalade mina första ord på ringande skånska. Sen flyttade jag norrut när jag fortfarande var väldigt liten, så min dialekt hamnade någonstans mittemellan. Vissa människor stammar, vissa läspar och väldigt, väldigt många människor kan inte stava eller använda skiljetecken överhuvudtaget. Numera har jag nog en uppländsk dialekt överlag, med utslätade skånska "r" kvar som artefakter. "I yam what I yam", som Popeye säger. Personligheten kan ni recensera när ni har träffat mig.

BitFenix grundades i och drivs från Taipei, Taiwan. Vi registrerade företaget för snart 2 år sedan. Vi är ett otroligt litet företag fortfarande, och ni skulle nog bli förvånade om ni visste hur få medarbetare vi har. Vi lägger alla pengar på produktutveckling och nya maskinverktyg, så nya kameror och mikrofoner får komma när vi har tid och pengar till det.

Jag är (tyvärr) den enda svensken på företaget, så på gott och ont, med dialektsförvirring eller inte, så är jag tyvärr den enda medarbetaren som kan presentera våra produkter på svenska. Huruvida den presentationen är framgångsrik eller inte tar jag gärna emot synpunkter på. Jag gör så gott jag kan, men någon säljare eller slickad PR-kille är jag inte. Jag jobbar med produktutveckling och står framför den där taskiga kameran med den dåliga micken ungefär 0.0000001% av min tid. Vi filmar utan manus, men jag ska försöka bättra mig när det gäller "öööh" och "äääh".

Plastblomman är organisk och tillhör släktet Dracaena. Den var en gåva från våra kompisar på GeIL när vi startade företaget.

Rent allmänt får jag väl säga att vi egentligen är smärtsamt medvetna om hur amatörmässiga våra videos är, men vi hoppas ändå att det kanske är lättare att kolla på en video än att läsa marknadsföringsmaterial. Om ni absolut inte vill ha några svenska video-demonstrationer överhuvudtaget, så får ni hemskt gärna säga till. Ingen skulle bli gladare än jag om vi kunde hoppa över den biten. Det hade naturligtvis varit grymt om Jonas var villig att göra våra presentationer istället. Han är tusen gånger bättre än jag på den biten.

OT: Det finns ett stort hål i botten av 5.25"-buren. Om ni stoppar in en 360 radiator i fronten, så kommer den att täcka de två lägsta 5.25"-platserna. Man kan då med fördel stoppa in en pump eller reservoar i dessa två platser istället. Vi inkluderar dessutom (och säljer separat) en liten adapter som gör om en 5.25"-plats till antingen intern eller extern 3.5", eller intern 2.5". Det går faktiskt att hacka den lite också, så man kan skruva fast en 3.5" HDD på ovansidan av adaptern och en 2.5" HDD/SSD på undersidan - ett alternativ för de som vill använda 5.25"-platser till något annat än optiska enheter eller fläktkontroll/kortläsare.

Tack för alla synpunkterna! Vi gillar tips och åsikter!
Ha det gött!

Vänliga hälsningar från Taiwan,

David

Av david_j

En annan fördel med att vända på steken är just att väldigt långa grafikkort får mera plats, eftersom de istället för att krocka med en hårddiskbur kan sträcka sig in i 5.25"-buren. På det sättet kan vi hålla storleken nere och ändå ha plats för långa kort. Jag skulle rekommendera att ni pluggar in strömmen på kortet innan ni installerar det på moderkortet, så slipper ni slita er i håret när det är dags att försöka klämma in strömkontakten. Alternativt kan man öppna upp i fronten och få tillgång till kortets strömdel genom 5.25"-platserna på framsidan. Det är bättre att planera sitt bygge i förväg, så slipper man huvudvärk senare.

Mvh

- Carl Bildt

Av david_j
Skrivet av _LIM1_:

Vart står det att den kostar 500:-? Kan endast se att den kostar 330:- ink moms

Andreas uppdaterade nyheten. Det blev fel pris första gången.

Av david_j

Nu var det ju faktiskt vår organisation som skickade fel exemplar till redaktionen. Detta är helt och hållet vårt fel och jag tycker inte att SweClockers ska på något sätt klandras för att ha missat något, eller utsättas för press att ändra på redan publicerat material eller göra om tester som dom uppenbarligen har spenderat en hel del arbetstid på redan.

SweClockers redaktion har ett digert recensions-schema och vi skulle aldrig försöka tvinga oss till en ny recension. Med det sagt skulle vi gladeligen kunna skicka ett nytt exemplar, om våra vänner på SweC nu skulle önska det, men samtidigt måste vi alla respektera deras arbetssätt.

Ännu en gång, detta var 100% vårt felsteg och SweClockers har faktiskt redan gjort mer än vad dom behövde.

Vi är oerhört tacksamma att SweClockers faktiskt gav oss chansen att förklara.

Av david_j
Skrivet av Kel:

som han säger, protoyper på bilderna.... men david, försök få dem att skicka ett ex av varje till svec, speciellt när de har olika ytbehandling på colossus, förhoppningsvis går det bättre än det gick för ace of sweden.... =P

ps. colossus e SJUKT snyggt =D Dock en grej, att lyset syns genom luckan... känns lite cheap =/ synd på ett i övrigt VÄLDIGT snyggt och annorlunda chassie

och sen, nu vill vi se lite bilder på insidan, brukar ju sägas att det är den som räknas! '-_-

Som sagt, det är prototyper på dom här bilderna. Helt annan tillverkningsprocess och helt andra material. Det blir garanterat inga ljusläckor genom materialet på slutversionen.

Det kommer mer info snart, inklusive bilder på interiören.

Av david_j

1.Än en gång, gångjärnen på dörren går att flytta, så dörren öppnas åt precis det hållet du vill. När Colossus skeppas ut så kommer default vara att det öppnas åt höger, då jag inbillar mig att något fler människor placerar sina chassin på just högersidan. Anledningen är att åtkomsten till moderkort och annan hårdvara är från vänstersidan. Men som sagt, om det inte passar din stil, så är det bara att flytta på gångjärnen.

2. Dörren har en "grill" på botten, så luften sugs in därifrån.

3. Inte helsvenskt företag (men jag är!). Vi har förutom mig, tyskar, nya zeeländare, kanadensare och taiwaneser. Rätt blandat team kan man säga och väldigt "internationellt" för ett företag baserat i Taiwan.

Av david_j

@Redzo

Det kommer nog inte att bli mesh (nät) på högersidan, men antagligen behållas på vänstersidan då vi planerar att stoppa in fläktplatser där. Om tillräckligt många frågar efter en fönsterversion eller t.om helt platt version så fixar vi det. Bara att börja hamra på feedback@bitfenix.com.

Sitter på fabriken i Kina nu och finslipar och klockan är 01.00 på morgonen, så om det kommer fler frågor så försöker jag besvara dom imorgon. Ha det gött så länge!

/David

Av david_j

@Sovereign

Går att skruva loss och flytta på gångjärnen...

Av david_j

Kul med så många kommentarer!

Smaken är som baken, så den biten lämnar jag åt var och en.

Den vita kommer även i svart, och båda versionerna kan byta färg på ljuset; blått eller rött väljer man själv, så det går fint att ha en svart låda med rött ljus om det nu är det man gillar, eller svart med rött, osv osv. Den svarta Colossus blir i matt svart, men tro mig, den vita såg faktiskt bättre ut i glossig finish, så vi kör på det. Vi har provat jäääkligt många ytbehandlingar redan. Om det ser lite plastigt ut så beror det på att det är prototyper vi har visat upp. Det är fortfarande många ändringar kvar att göra, så det är knappast dom färdiga produkterna ni ser på bilderna där.

Fred Perry, hmm, hehe, det har ni fan rätt i nu när jag tänker efter. Jag är 100% säker på att vår designer inte har någon aning om vad Fred Perry är dock. Snubben är mera gamer, skate och hiphop-nörd än skinhead. ;-P

[edit]
Förutom att Fred har en lagerbladskrans och vi har en fågel, men men, jag kan se likheten.

Hursomhelst. Stay tuned!

/David

Av david_j

Antagligen, eftersom det är samma motor som Condition-Zero.

Såg idag att dom har lagt till Zombie modes!!!
Så, du får inte bara ett "nytt" CS1.6, utan även en fattig mans Left 4 Dead på köpet! Och allt detta för ENDAST 49 New Taiwan Dollars (typ 12 SEK) på 7-11.

Perfekt! [/ironi]

Av david_j

Counter-Strike Online använder samma motor som gamla 1.6 och precis som du säger så är det riktat exklusivt mot den asiatiska marknaden.

Från vad jag förstår, så är de enda skillnaderna aningens uppdaterad grafik, lite nya spelarmodeller, ett gäng nya vapen och kartor, men mest av allt att deras GUI ("serverletarfönstret", eller vad man ska kalla det) inte är beroende av Steam, samt att det finns ordentligt stöd för kinesiska och koreanska.

Det har marknadsförts massivt här i Taiwan iaf, och man kan köpa allt från apelsinjuice med CS Online-"biljetter" till CS Online-edition gejmingmöss på 7-11 här.

Av david_j

Visst, ju mer passivt du kör, desto mer funkar den teoretiska fysiken.

Av david_j

Kanske är fel av mig att kommentera på den här produkten, då jag arbetar för en konkurrent, men...

Om vi ignorerar produkten som helhet, bra eller inte, så ställer jag mig väldigt frågande till vinklingen av moderkortet, åtminstone vad gäller teorin om att varmluft stiger. Varm luft stiger, visst, så långt fungerar fysiken, i teorin iaf. Men, detta faktum är bara sant så länge du har ett utrymme där luften står still (passivt kylt med andra ord). Stoppa in bara en fläkt i ditt teoretiska utrymme, så lär luften börja studsa omkring istället, om den inte leds i en särskild bana av ytterligare fläktar (vilket är precis vad som händer i "vanliga" chassin). I en PC har du oftast luftflöde från minst CPU, grafikkort och möjligtvis nätagg (beroende på hur du placerar agget förstås). Alla dessa delar, och ytterligare fläktar, lär ställa till det ordentligt för "varm luft stiger"-teorin.

Av david_j

Tjenixen.

Du måste koppla en Molex-hona från nätagget till den lediga Molex-hanen, som kommer från fläkt & ljus-kontrollen på framsidan.

[edit]

Vi slängde ihop lite bilder som förhoppningsvis visar tydligare hur det ska kopplas.

http://www.coolermaster.com/UserFiles/Image/Download/20090211_Po...

http://www.coolermaster.com/UserFiles/Image/Download/20090211_Po...

Lycka till!