Inlägg

Inlägg som Windoze har skrivit i forumet
Av Windoze

Sitter med Telia och testade att slå på native ipv6 i min Asus RT-AX86U. det verkar fungea som det ska med en adress som börjar med 2001:2040.

Av Windoze
Skrivet av Aldric T:

Cirka 170 000 spelare väntar i köerna just nu enligt newworldstatus.com. Bra reklam? 😂

Jag får det till 389 000 i kö, det är 175 000 som spelar i EU. Det är den andra grafen på sidan som visar kön. Så ännu värre än vad du trodde

Av Windoze

Nu ger jag upp för idag tror jag, 1 timme 45 minuter i kö. Kommer till plats 1 och får "connection registraton not received in time".

Nu står det bara och snurrar och verkar inte ens komma in i kön.

Av Windoze

Kollar man på sifforrna på https://newworldstatus.com/?darkmode=sim så blir man ju inte så uppmuntrad ca 160K som spelar i EU och 320K som köar.

Av Windoze

Ser intressant ut, blir nog till att försöka få till nåt liknande. Den jag har klarar sovrummet med stängd dörr bra. Men tar jag ut den i vardagsrummet så går den för fullt hela tiden.

Av Windoze

Den här har jag kört med sedan ett drygt år tillbaka nu. Har en liten smidig knapp i en förlängningskabel så man behöver inte ha själva enheten upp på skrivbordet. Någon enstaka gång ibland så biter den inte riktigt och man får trycka på knappen en gång till.
Men normalt sett så byter den snabbt och smidigt.

https://www.webhallen.com/se/product/258324-ATEN-US224-manuel...

Av Windoze
Skrivet av Toss3:

Du vill inte dela med dig ditt ordernummer så jag ser hur långt före mig du var i kön?

Mitt ordernummer var i denna serien ungefär XX81622X så ser ut sm att en del av er är väldigt nära efter.

Av Windoze

BUTIK: Webhallen
MODELL: ASUS TUF GeForce RTX 3080 10GB Gaming OC
DATUM ordern gjordes: 2020-09-17
TID ordern gjordes: 15:04
Skickad: 2020-10-01

Av Windoze

DNS problem med Telia

Hejsan

Är det någon mer än mig som sitetr på Telia som har DNS problem ikväll?

Lyckas inte komma in på Tex twitter.com, testade att byta till googles DNS server men det verkar inte fungera med den heller så jag vet inte om det är något större problem.
När jag testar via 4G på telefonen som går via Telenor så går det dock utmärkt.

Edit: Precis när jag hade postat detta så hittade jag denna: http://www.gp.se/n%C3%B6je/stora-internetproblem-i-sverige-1....

Kan väl kanske hänga ihop med det.

Av Windoze
Skrivet av Bolten:

Jag beställde ASUS STRIX GeForce GTX 1080 OC den 30 maj från webhallen. På min sida och under beställning står endast namnet på grafikortet, datum då det beställdes samt om kortet finns inne eller ej och när jag har talat med webhallen så kan de inte ge mig någon information kring beställningen mer än att vänta. Har HTC Vive liggandes hemma och semestern börjar närma sig(2 veckor) så håller tummarna nu!

Någon som har beställt detta kort runt samma datum som mig som har fått kortet elr har mer information?

Jag beställde samma som dig fast en dag tidigare, 29/5. Inte fått något ännu. När jag skickade en fråga till webhallen sa dom att jag låg rätt bra till men dom nämnde ingen specifik plats.

Av Windoze
Skrivet av Webhallen:

För att ge lite perspektiv:
Vi har ungefär ett tusen kort på beställning just nu.
Första leveransen vi får är 15 kort. Nästa leverans är 3 st. Och då ligger vi ändå bättre till än många av våra konkurrenter vad det gäller hur många kort vi fått.....

Vi vet inte riktigt när det "släpper" så att säga. Förhoppningen från de flesta i branchen är ju månadsskiftet Juni/Juli.

Tack för svaret även om det innebär att jag får vänta lite längre än jag hade räknat med. Bara att sitta lugnt i båten och vänta

Av Windoze
Skrivet av Webhallen:

Det kommer att fortsätta komma småskvättar en gång i veckan fram till slutet av Juni skulle jag tro. Sen bör det släppa med mer fri tillgång.

Jag beställde en Asus Strix 1080 som förut stod med leveransdatum idag. Eftersom statusen på min beställning inte har ändrats antar jag att jag beställde för sent för at få en av dom som kom idag.
Har ni någon ide om när nästa leverans av dessa kommer?

Av Windoze
Skrivet av Pontuss09:

Asså jag ställer in Far Cry 4 på grafikinställningen: Nvidia. Då ska ju spelet anpassa sig efter vad grafikkortet ska klara och går jag då in på avancerade inställningar så ser jag att allting står på Ultra, satte på v-sync igen som du sa åt mig att göra och tempen sänks lite faktist, Men det är fortfarande lite "hackigt" när jag kör på den angivna grafikinställningen som jag nämnde ovan, alltså det känns som framedrops och väldigt jobbigt enligt mig men kanske bara jag som är överkänslig..

Nvidia inställningen anpassar inte efter vad kortet klarar av. Det är Ultra med en del Nvidia specifika effekter påslagna, det är alltså mer krävande än Ultra.

Av Windoze
Skrivet av Da´Russian Stallion:

klart du kan spela me en 120hz skärm. Kanske inte i 120FPS dock. Men det är nog knappast ett spel där det behövs tror man lugnt kan köra på i typ 30fps i CIV utan att det stör.

Problemet är inte prestandan utan att det saknas en massa upplösningar om man vill köra i fullskärm på en 120 hz skärm.

Av Windoze

Kan ju vara bra att se så att gsyncen verkligen är aktiv också. Det tog en stund innan jag fattade att om power lampan lyser rött så är gsyncen aktiv just då.

Av Windoze
Skrivet av jimpa83a:

Jag lirar på Aier, har även patron o som max o det är sällan det sker så har jag kö tid på 4 min
Nån svensk Guil på Aier servern föresten ?

Har försökt köra där som f2p och då är det flera timmars kö, kunde bara spela lite i helgen annars har jag bara fått köa

Av Windoze
Skrivet av Sifear:

Vilken server lirar ni på då? Tänkte ifall någon ville skapa en Sweclockers by eller så? Finns ju bara 2 EU servrar vad jag kan se.

Vilken server du spelar på spelar eller har din claim spelar ingen roll, man kan transportera sig mellan servers och islands precis som man vill. Fördelen med att vara på en EU server är att man får lite lägre ping.

Av Windoze

Fick min som jag köpte på Ebay från kina utan extra avgifter.

Av Windoze
Skrivet av Doktor_Krall:

Japp, hela tanken med att varje server kan utvecklas med unikt innehåll för just den berörda servern gör att EU-server går fet bort för mig när det gäller detta spelet. Ser man till andra MMOspel så brukar det alltid vara EU-servrarna som lägger ner först och flyttas till US.

Fast man kan ju hoppa fritt mellan servrarna hela tiden. Du är inte på nåt sätt låst till någon server och vill du flytta din claim till en annan server så går det utan några problem. Så att några av servrarna står i Europa är bara för att man ska kunna få något lägre ping.

Sen är det ju kanske en dum rubrik på tråden eftersom Everquest Next och Everquest Next Landmark är 2 skilda spel, även om dom delar mycket.

Av Windoze
Skrivet av jOnÄTÄn:

Någon kanske är intresserad av vad jag fick med i paketet så lägger upp en bild även i denna tråden.http://forumbilder.se/DBS9G/wp-20140209-12-10-43-pro.jpg
[/URL]
Ska försöka komma igång i morgon eller på torsdag, guiderna såg ganska ok ut.

Fick samma paket förra veckan och har hunnit börja pilla en del med det. Det jag saknar med guiderna som följer med är lite bättre bilder, en del av dom var väldigt lågupplösta. Dessutom hade jag gärna sett liter mer förklaring av koden i de tidiga guiderna, jag gjorde så att jag kollade in lite exempel på Arduiono.com till att börja med. Dom var mycket bättre förklarade och gick mer in i detalj på vad de olika funktionerna gör.

Men i stort sett är jag nöjd med paketet, speciellt för det bra priset.