Inlägg

Inlägg som Quim har skrivit i forumet
Av Quim

Testa köra i Command Rate 2 (CR2)

Av Quim

Ser inte varför du ska defragmentera registret på en SSD disk då det inte är något läshuvud som måste gå över disken för att samla in bitarna. Sen så vet jag att de flesta SSD diskar föredrar när bitarna är spridda över hela disken än satta i klump. På en HDD är det självklart att man ska defragmentera både för prestanda och för att lättare kunna återställa filer vid eventuell krash, detta gäller dock inte SSD.

Av Quim

Som de andra säger, ditt RAM e paj, memtest86 ska man köra kunna köra i minst 48h utan ett enda error.

Av Quim

Mozilla Firefox är grymt om du vill använda mycket plugins, men google chrome känns absolut snabbast.

Av Quim

Det går fint med typ acronis diskimage. Gjorde själv likadant med Windows XP när jag köpte en Intel SSD, fungerade utmärkt. Snabbt och smidigt.

Av Quim

1. Du får med en CD-Skiva till ditt Moderkort, på den finns det ett program från Asus som heter nåt med Flash. Du kan också gå på asus hemsida och klicka dig fram genom att ange vilket moderkort du har och operativsystem där lägger dom upp de senaste versionerna av alla sina program inklusive drivrutiner även till SATA-kontrollerkortet. ASUSTeK Computer Inc. sök på P5Q-E välj ladda ner och under rubriken SATA finns drivrutiner, under bios-utilities hittar du flash-programvaran.

2. Att diskar är billiga idag betyder inte att dom är dåliga:) samsungs diskar är populära hos många och troligen inte sämre än något annat märke. Alla märken har dock råkat ut föra dåliga batches, men i genomsnitt så håller de flesta tillverkare en jämlik standard på kvaliten & även priser.

5. Du öppnar upp chassit och kollar längst ut till höger på grafikkortet om du matat grafikkortet med PCI-E eller Molex ström. De allra flesta moderna grafikkort kräver extra ström utöver det den får från PCI-E porten. Endast väldigt strömsnåla budget kort klarar sig på endast den ström som den matas med via PCI-E porten. Tips läs bruksanvisningen för grafikkortet om du behöver hjälp med att få information om korrekt installation av grafikkortet.

Av Quim

Testat flasha moderkortet med senaste bios för att säkerhetsställa att eventuella kompabilitetsproblem är lösta i en nyare version av bios?

Eftersom minnena fungerar som dom ska när du inte mixxar minnena så verkar det vara just kompabilitetsproblem som du lider av.

I värsta fall får du kanske byta in ditt ram minne mot 2st 1gb av samma modell eller byta ut dina 1gb stickor mot en 2gb:are.

Av Quim

Också väldigt intresserad, har köpt ett sådant här åt polaren men hann bara lyssna på idle läget vilket var nice för att vara fläktbaserad kylning.

Sugen på köpa ett likadant kort själv till helgen, utifrån vad jag läst på guru3d, anandtech osv så ska kortet även vara riktigt tyst vid load, är det inte på detta viset så skulle jag nog få fundera vidare.

Av Quim

Brukar applicera ett riskorn av kylpastan, sedan tar jag och lindar in pekfingret med lite plastfolie eller liknande och sprider sedan ut så att det blir ett tunt fint lager över hela cpu värmespridaren.

Av Quim

Windows 7 brukar klara av att hitta rätt drivrutiner från Windows Update. (För inprincip allt)

Vill du flasha moderkortet med nytt bios, så får man ofta med ett program från Asus för att göra detta i Windows.
Väldigt simpelt, men om det är så att datorn brukar hänga sig helt eller starta om så kanske du ska undvika att göra detta från Windows, men så länge det bara är segt och inte låser sig totalt så ska detta vara ofarligt.

Vill du testa om din hdd är trasig så kan du ladda ner programet HD Tune och köra en långsam test för att testa hela hårddisken. Även kolla i S.M.A.R.T se om det poppar upp nåt som inte ser rätt ut

Ibland kan Asus vilja att man installerar deras egna drivrutiner för SATA portarna på deras moderkort, har du även kontrollerat att OS-disken sitter på port 0 eller port 1, detta är viktigare för SSD men lika bra att välja korrekt portar även för vanliga hdds.

Ok, då bör inte dina ram minnen vara problemet, men du har iaf kontrollecheckat att volten på minnena i bios är inställt på 1.9v?

Sista fråga, har du kontrollerat att ditt nya grafikkort har extra ström?

Av Quim

hmm

Temperaturen går ju lätt att kolla med antingen lavalys everest, eller bara känna på kylflänsen till CPUn.

Jag vet att dålig ström kan göra en dator seg/frysa den och jag sitter och funderar på om även dålig ström kan ha påverkat dina ram minnen, inte ofta ram minnen pajjar (därför oftast livstid garanti på dessa). Testa köra datorn från ett annat eluttag, se om det hjälper. (Du hade exakt samma fel med båda nätaggen?)

Sen att du har ram minnen med olika speccs är inte att rekommendera även om moderkortet ska kunna klara av det genom att köra alla minnen på samma spec som det sämsta i setupen. (Klarar datorn av memtest86 i 12h utan problem så bör inte det vara nå problem med ram minnes mixen.)

Brukar oftast vara bäst att utesluta dessa till att börja med och sedan gå vidare.

Av Quim

crille90 om dom svarar så, så kan hon refera till det samtalet (dom har sparat samtalet) & då får dom bjuda på den kostnaden om dom inte nämnt den när hon frågat.

Av Quim

spar dina 300

Av Quim

Som ovan nämnt är SSD att föredra idag, men du verkade vilja hålla ner priset & för att få 150gb SSD så får man punga upp med mer än för raptorn(afaik).

Av Quim

Man är ju ute efter bra accesstider på sin systemdisk & därför skulle jag rekommendera raptorn. samsungarna i raid0 ger endast bra överföringshastighet läs/skriv. Medan raptorn ger både bra överföringshastigheter och bra accesstider.

Av Quim
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Mina 120mm 2000RPM Schyte ultra kaze fläktar är då knäpptysta, sitter du med ett plastchassie tro?

roxkz har rätt, du måste bara vara sjukt okänslig eller ha datorn inuti ngt annat rum, fläktar runt 1000 kan upplevas som tysta under dagtid, men kvällstid måste man ner runt 600 för att det ska bli tyst. sitter på ett P180b chassi. Kör alla mina noctua i runt 550-650rpm. (Endast noctua fläktar i chassit)

enda siten som kan ge bra fläktråd är www.silentpcreview.com alla andra sidor som säger att saker e tysta, matchar inte min smak för en tyst dator.

Av Quim

hmm kan knappast tänka mig att blizzard kan göra ett starcraft i 3D som har en chans att vara i närheten av så bra som SC & BW är. Så om dom gör SC2 så kommer d bara förstöra för dom själva & alla som älskar gamla starcraft liren.

Om dom däremot vågar & överasskar genom att göra Starcraft i högupplöst 2D d vorre guld värt, men blizz har sagt att dom inte kommer gå tillbax till 2D så.

även om ett SC2 vorre coolt så hoppas jag verkligen inte blizzard e så dumma att dom ens försöker. gör ett nytt WC spel så dom som gick över från bw till wc3 inte behöver känna sig så jävla lurade