Inlägg

Inlägg som Gundes har skrivit i forumet
Av Gundes

Med tanke på alla kontroverser kring krypto bör alla som vill kliva in i den marknaden vara extremt skeptiska.
Tråkigt att många blir lurade såklart.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Du får skaka på huvudet åt precis vad du vill förstås

Ok, tack.

Skrivet av PaeronSoda:

Måste dock bemöta argumentationstekniken här. Du, en total främling för mig, ifrågasätter inledningsvis att jag gör mig löjlig över konspirationsteorier. Varför du gör detta har jag ingen aning om, men det är sant att du gör det.

Du börjar svamla om massa sjuka idéer folk har som svar på något som har blivit bekräftat. Och det var det jag skrev också. Förstår du nu?

Skrivet av PaeronSoda:

Därefter lyfter du något du anser inte vara en konspirationsteori, att det finns regeringar som påverkar medier. Detta håller jag med dig om, varför jag leder om samtalet till att handla om myten om att högerröster tystas, så om Elon Musk påstår. Du går då över till att påstå att SD tystats, extremhögern likaså, och att vi kanske för lättvindigt kallar folk för antisemiter när de höjer antisemitiska röster.

Du skrev om extremhögern, inte högerröster. Jag var inte otydlig i att "extremhöger" används, nu och historiskt, för att misskreditera höger åsikter. Likt det SD utsattes för när dom kommenterade invandringen under samma tid dom blev invalda i riksdagen. Det är ett tydligt exempel och därför använde jag det. Det handlade alltså inte om att SD och extremhögern tystas, snarare att SD "är extremhöger".

Jag visade också ett exempel på när Richard Dawkins blir kallad antisemit. Det hade såklart inget med antisemitism att göra utan användes för att tysta meningsmotståndare.

Nu kommer det säkert ordna upp sig själv. Men det är rätt extremt just nu troligen pga av konflikten mellan Israel och Gaza. Tycker mest att det är så tröttsamt att se.

Skrivet av PaeronSoda:

Sedan vill du göra gällande att jag skulle vilja utmåla dig som extremhöger. Vilket jag inte gjort, inte är intresserad av att göra, och inte kan veta. Det jag däremot kan veta är att de punkter du tar upp går i linje med att försvara extremhögern. Om du inte vill framstå så, så borde du kanske sluta?

Vad skulle det vara för punkter? Frågan om invandring? Du anser att jag försvarar extremhögern på väldigt lösa grunder. Och ducka inte för att det inte skulle vara en anklagelse.

Skrivet av PaeronSoda:

Att gömma sig bakom "hehe du vet inte vad jag har för anledningar till att argumentera så här!" är enormt konstigt. Varför skulle jag bry mig? Jag har svart på vitt vad du framlagt för argument och jag kunde väl inte skita hårdare i varför du kommit fram till dem.

Svammel. Jag har varit tydlig i vad jag menar. Om du slutar försöka läsa mellan raderna, där det inte står något, så kanske du skulle se det.

Av Gundes
Skrivet av Sarato:

Det var fortfarande inte olagligt kombinerat med att han trots allt lovade att inte banna den.
Han är en ynkrygg.

Hoppas det blir olagligt. Det är ofta förenat med livsfara för individen. Känns lite som att lagen halkar efter tekniken i det här fallet.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Offerkoftan passar fortfarande ser jag! Jag har ingen aning om ifall du har antisemitiska åsikter eller rör dig med extremhögern, och har inte insinuerat det en enda gång. Det enda jag bevisligen vet om dig är att du verkar tycka att det är okej att stötta, förstärka och hundvissla i extremhögerns ärende så som Elon Musk gör friskt och återkommande på sin plattform.

Ligger det en gömd anklagelse där om att du själv gör det för att du tycker att det är okej? Har du uppfattat en sådan tror jag mycket väl det skulle kunna vara att jag hundra procent oavsiktligt trampat på en öm tå.

Hårda bevis är lite att plocka russinen ur kakan åt dig och jag är som tur är inte din förälder eller lärare, men läs gärna Wikipediaartikeln om hur kappvändar-Musk svängt genom åren (här får du den, kram!). Tror du speciellt kommer gilla stycke två under rubriken "Free speech" om hur censur beställd av världsregeringar ökat sedan Elon köpt Twitter.

Det är så genomskinligt det du gör att jag var tvungen att skriva det. Självklart ska man då få en sväng av någon slags "gaslighting". "Offerkofta"? "Öm tå"? Kan väl bara skaka på huvudet antar jag.

Jag tycker du och andra har fel gällande Musk så därför säger jag det. En ganska enkel, något ologisk, tolkning av dig blir då att jag håller med honom? Det kanske kommer som en chock för dig men man kan faktiskt påtala att någon har fel om en person utan att hysa speciellt positiva känslor om personen i fråga.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Motfråga igen då eftersom du hela tiden duckar för kärnan i det hela: när blir man antisemit, enligt dig? Hur många retweets går gränsen vid? Vägs det upp om man har en judisk kompis sen barndomen?

Antisemitism är inte definierat av retweets... Kritik mot en jude/judendomen är inte automatiskt antisemitism, kritik mot en muslim/islam är inte automatiskt islamofobi. Ovilja att ta emot för många invandrare är inte rasism.

Dina försök att vinkla det jag säger börjar bli larvigt. "Vägs det upp om man har en judisk kompis sen barndomen?". Kom igen? Du verkar desperat vilja göra mig till extremhöger och antisemit med dina pikar. I slutändan bevisar du mina påståenden om fenomenet med dina svar utan att själv bidra med något relevant.

Är Musk antisemit eller extremhöger? Kom med hårda bevis som går att bemöta i så fall.

Av Gundes
Skrivet av Sarato:

Med den logiken så borde han inte ha bannat Elonjet heller, särskilt när han lovade att det Twitter-kontot skulle få vara kvar:
https://www.theverge.com/2022/12/14/23508898/elonjet-twitter-...

Det visar bara på hur lite hans ord faktiskt betyder.

"Doxxning" bör inte innefattas av yttrandefrihet imo.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Det är du som påstår att det är en liten skara som ska räknas som högerextrema, det är inte en vedertagen sanning (därtill kan vi ju dessutom lägga att definitionen av "liten" är subjektiv, svårbestämd och dessutom tappar i värde i takt med att partiet växer så det knakar).

Men jag känner att vi kommer ganska långt från ämnet här. Är det enligt dig en konspiration gentemot Musk som gör att han får kritik när han retweetar högerextrema konton när de skriver om objektivt osanna saker?

Det är bra om man får kritik för dåliga uttalanden. Han har också bett om ursäkt för vissa.
Jag tror inte Musk är högerextrem. Kanske mer impulsiv och klantig i sina uttalanden än något annat. Rätt tydligt att han gillar att trolla folk också vilket sällan slutar bra.

Högerextrem och antisemit är skällsord som används väldigt lättvindigt. Som exempel kallas Richard Dawkins antisemit i den här debatten för att hans tolkning av gud, för att personen som läst hans bok känner sig illa berörd. Och det är inte en isolerad händelse, snarare en strategi för att som jag nämnt tidigare underminera personen och allt den säger. Se från 23:00 - 24:50.
https://youtu.be/8Ad3rVRdgbI?t=1392
Du måste väl ändå erkänna att fenomenet existerar och är utbrett?

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Du har inte pluggat en endaste poäng sociologi om jag får gissa? Det är väl högrelevant att fråga sig varför en viss grupp människor lockas av ett visst partis politik.

Det kan man fråga och jag svarade. Högerextrema personer röstar på SD för att dom befinner sig långt ut på höger, dom röstar säkert på dom andra högerpartierna också.

Kan tillägga att det är en lite skara människor av de som sympatiserar med SD som är högerextrema så man kan fråga sig hur relevant det är

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Varför, tror du, att SD har ett återkommande problem med att de dragit till sig högerextrema?

Troligtvis pga sin position på den politiska skalan. Åren innan SD blev invalda i riksdagen var det det enda partiet som vågade säga att dom ville begränsa invandringen. En åsikt som automatiskt stämplade en som rasist. Med tanke på inget av dom andra partierna vågade/ville lyfta frågan om problematiken med alltför stor invandring så fick dom väldigt mycket luft under vingarna. Idag tror jag inget av partierna ställa sig bakom hur man skötte invandringen på den tiden.

Det blir problematiskt att kategorisera personer/partier/medier efter sina följare av tydliga orsaker. SD är t ex inte högerextremt för att högerextrema personer röster på dom. X är inte högerextremt för att det finns användare som är det.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Nej, men de har återkommande problem med att utesluta före detta (eller i värsta fall nutida) nazister och skinheads i långt större utsträckning än något annat riksdagsparti.

Eller är det en konspiration bakom det som lille jag är för dum för att förstå?

Bra. Trots det blir dom kallade högerextrema. Självklart användes ordet i syfte att diskreditera partiet och deras ståndpunkter på samma sätt som man ser det användas på sociala medier idag. Sen existerar det såklart högerextrema individer, men det är uppblåst utom proportioner.
Jag kan tycka att det är ett svagt argument för att införa starkare censur. Vill dessa personer exponera sig själva för alla så låt dom.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Aha! Vad var partiet Bevara Sverige Svenskt på din skala?

Återigen jämför du äpplen och päron. SD är inte nazister eller skinheads.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Jag är mycket intresserad av vad för ogrundade anklagelser stackars SD blivit utsatta för. Berätta mer!

Jag skrev precis att SD har varit anklagade för att tillhöra extremhögern? I allra högsta grad innan dom blev ett regeringsparti. Extremhögern är t ex KKK enligt mig.

Av Gundes
Skrivet av Wiinis:

Finns det bevis att regeringar påverkar vad media ska skriva? Här i Sverige?

Det vet jag inte. Däremot vill EU-politiker reglera sociala medier. Har vi något exempel på att det skulle vara en bra idé? För min del litar jag inte på politiker eller de politiska systemen tillräckligt för att ge dom den makten.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Nej, men jag jämställer myten om att extremhögern i USA är offer som tystas (när det egentligen handlar om att folk inte gillar rasistisk ovetenskaplig dynga i sina flöden) med att tro att jorden är platt.

Bara för att det *finns* äkta konspirationer så behöver man inte vara så smooth brained att man tror på vad som helst.

Minns en tid då SD inte fick komma till tals med samma typ av anklagelser så jag är inte lika övertygad som dig antar jag. Tror inte heller att det är extrem högern man "tycker synd om", men argumenten presenteras som svart och vitt trots det.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Visste du inte att det finns tomtar som tror att 5G är farligt, jorden är platt och fåglarna har kameror i ögonen som övervakar oss? Roligt att ni foliehattar inte riktigt har koll på varandra, trodde ni hade en stor klubb med lokalföreningar som träffades på hemlig (hehe.) plats varje månad.

Och din poäng är vadå? Det är fortfarande bara du som skriver om märkliga konspirationsteorier.

Förstår verkligen inte. Bevisen för att regeringar påverkar vad som står i traditionella samt sociala medier och tystar motståndare är väl ganska väl etablerat. Det har pågått länge och inte bara i diktaturer. Forna och kanske nuvarande Twitter/X är inte ett undantag. Du jämställer alltså den typen av "konspirationsteori" med att tro att jorden är platt?

Du kanske inte heller tror att USA avlyssnar "alla" trots Snowden läckan? Ännu en konspirationsteori från så kallade foliehattar?

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Men Jesus Kristus Amalia mannen, det är skillnad på att tro att det finns märkligheter och saker som undangömts i mordet på John F. Kennedy och att tro att grodorna blir homosexuella.

Det är du som slänger ur dig konstiga konspirationsteorier så jag förstår inte poängen riktigt.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Gå till din lokala bäck och kolla, alla grodor där är uppenbarligen allt annat än heteronormativa. Behövs inte mer bevis än så. Vakna, sheeple!

Du tror alltså inte på att det finns konspirationsteorier som senare visar sig vara sanna? Ganska märkligt att be andra vakna från en sådan ståndpunkt.

Av Gundes
Skrivet av PaeronSoda:

Men nu glömmer du ju alla de riktigt allvarliga, som att Trump är på hemligt uppdrag av Jesus för att avslöja pedofiler i pizzeriakällare, Bill Gates har utvecklat både 5G och vaccin för att ge folk cancerautism (vilket är dubbelt läskigt eftersom han är reptil) och på tal om reptiler får kemikalier i vattnet grodor att bli homo!!!

Sen kan ju inte flygresenärer smälta stålull och drönare är egentligen små små fåglar packade i ett lättviktschassi… men ya’ll are not ready to have that conversation yet om man stänger så

Hur har dom blivit bekräftade?

Av Gundes
Skrivet av meat4u:

Nej inte Empiriska lagar, empiriska bevis och lagar skrev jag.

Vad spelar det för roll att en lag är baserad på en ideologi? Om du resonerar så så kan ju hela samhällsstruckturen ifrågasättas vilket är en helt annan diskussion.

Absolut kan man vara skeptiskt, jag säger heller inte att det ogrundat. Men då ska man också ta del av den information som finns tillgänglig och inte slänga ur sig emotionella åsikter och påstå att dom är fakta.

Skrivet av meat4u:

Känslor och aningar kan tyvärr inte ersätta empiriska bevis och lagar.

Om lagar är stiftade efter ideologi är dom per definition baserade på "känslor och aningar". Sen håller jag inte med om att man måste ifrågasätta hela samhällsstrukturen för att ifrågasätta lagar grundade i ideologi. Man kan helt enkelt ifrågasätta nya och gamla lagar enskilt för att närma sig något är bevisat effektivt.
Fakta granskning i sociala medier drivet av politiker känns för mig tveksam med största anledning att vi ser hur styrande dessa medier är för demokratiska val. Det blir tydligt att dom är allt annat är opartiska i frågan.

Av Gundes
Skrivet av meat4u:

Alltid denna "men jag har minsann sett ljuset och allt är en lögn" mentalitet. Tröttsam utveckling i våra samhällen.
Känslor och aningar kan tyvärr inte ersätta empiriska bevis och lagar.
Bara för att du tror att något är som det är eller känner att något ska vara på ett visst vis så görs det inte till de facto sanning.
Speciellt om det kan bevisas, från flertalet oberoende källor, att du har fel.

Så jag måste fråga, har du läst på om vad det hela handlar om? Är du insatt i majoriteten av EUs medlemsländers uttrandefrihets lagar och varför detta kommer från EUs sida?
För all information finns tillgänglig, EU är extremt transparent med allt från sin budget till sina lagar och disskutioner om dessa.
Du kan följa nästan alla debatter live från deras hemsida.

Men det finns knappast många i vårt samhälle idag som har tid att följa sånt dagarna i enda. Om ändå det fanns ett system där vi kunde välja någon som för vår talan och representanter oss i dessa disskutioner....

Jag är ledsen att säga det men det finns ingen stor konspiration.

Empiriska lagar? Lagar grundar sig alltför ofta i ideologier snarare än empiriska bevis. "Fakta granskare" fattar bevisligen ofta sina beslut på ideologier också.
Skepticism mot den här typen av lagar är inte ogrundad på något sätt.