Inlägg

Inlägg som Whizky har skrivit i forumet
Av Whizky

Jag har ingen Quest 3 men kört Assetto Corsa trådlöst på min Quest 2 utan några helst problem med Airlink. Kör inga seriösa tävlingar på nätet utan kör mest runt mot AI:n och det har fungerat utan att jag märkt av något lagg (har kört wifi5 men kan vara att Quest 3 kan kräva wifi6 för att det ska flyta lika bra).

Sen hjälper det att ha en powerbank ansluten på bakdelen av headsetet för både bättre viktfördelning på huvudet, men också för mer batteritid.
Däremot, är du främst intresserad av att använda VR för racing/cockpit spel på PC kan det vara en fördel med ett trådat VR headset typ Reverb G2 (som nämnts innan) istället för en Quest 3.

Av Whizky
Skrivet av Halldin:

Får bli en retur här, hade kunnat ha överseende med vissa saker om den passade in i livet i övrigt men det får bli att hoppa på igen vid en senare generation.

Tack för att du delade med dig. Har hört fler som sagt som du.

Får känslan av att om man inte äger en Q2 sen tidigare är ju Q3 rätt enkelt val, men om man redan har Q2 så blir det inte lika självklart.
Själv är jag fortfarande väldigt nöjd med Q2 och hur den presterar i de spel/upplevelser jag gillar. Har inte ens gett mig in på att prova en Q3:a för att förstöra den upplevelsen.

Av Whizky

I år har det blivit mestadels VR spel på Quest 2:an:
- Ghost Signal
- Cosmodread
- Space Docker VR
- Runner
- Cities: VR
- Eternal Starlight
- Guardians: Frontline
- Into the Radius

Men även lite på PCn:
- Silent Hunter III
- Endless Sky
- EarthX
- MSFS 2020

Av Whizky
Skrivet av Molotov:

Ja jag upptäckte det i menyerna nör jag höll på och det var ljus bakgrund i början av setup.
Inget jag såg/störde mig på senare .
tänkte inte ens på det.

Skönt att höra! Är lite småsugen att hoppa på Q3 tåget men hinner knappt använda min Q2 mer än någon enstaka gång i månaden. Är än så länge nöjd med Q2:an men får ta och testa en Q3 för att se vad den kan prestera.

Är lite orolig för att det säga att även Q2 spelen kommer öka i storlek när alla utvecklare uppdaterar sina spel för att nyttja Q3, utan att Q2 kan dra någon nytta av det. Om det blir fallet kan det räcka för mig att gå över.

Av Whizky

Någon med en både en Quest 2 och Quest 3 som kan säga något om ”binocular overlap”?

https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/175e7y3/ive_got...

Verkar som att vissa upplever det i Quest 3:an och andra inte. Tänker om det är något som stör för er som ser det. Typ som att man ser regnbågens färger när man tittar på en ljus bild från en DLP projektor medan andra inte märker av det. Har inte hört att överlapper ska ha varit några större problem i andra VR-headsets nämligen.

Av Whizky
Skrivet av realion:

Har haft Quest 3 hemma sen i tisdags.
/…/
Bara fråga om ni har några funderingar utöver nedan.
/…/

Intressant beskrivning av dina upplevelser jämfört med Quest 2:an. Nu när det gått ett antal dagar så undrar hur det känns där dig att återvända till Quest 2:an? Vad märker du av mest? Skulle vara intressant att höra.

Av Whizky
Skrivet av Oyes:

Vet vi om den har en eller två displays?

Enligt Tested och andra källor har den 2 skärmar.

Av Whizky

Spontant känns det som en stor prisskillnad mot Quest 2 för att kännas värt en uppgradering. Speciellt då jag skaffade Q2:an dag 1 och är fortfarande riktigt nöjd med dess komfort och upplevelse.

Blir till att utvärdera efter vad early-adopters säger. Det som lockar mest trots allt är pankake-linserna, viktdistributionen, mixed reality och utökade prestandan (i den ordningen).

Av Whizky
Skrivet av Zilanto:

Lite VR-Spel jag har Steam-koder till.
Skriv om det är något ni vill ha.

A-Tech Cybernetic VR
Archangel Hellfire - Fully Loaded
Espire 1: VR Operative
HARD BULLET
Killing Floor: Incursion
Raw Data
Sairento VR

Taget:
Arizona Sunshine®
Contractors
Dragon Fist: VR Kung Fu
Into the Radius VR
The Walking Dead: Saints and Sinners
VTOL VR
Zero Caliber VR

Tar gärna och provat HARD BULLET om det är kvar.

Av Whizky

Har ägt (och äger fortfarande) DK2, CV1, GearVR, Quest2 som jag införskaffat under åren. Har haft fantastiskt kul med alla och känns verkligen som att ha tillgång till en egen nöjespark. Kommer utan tvekan hoppa på en Quest3 så snart den släpps.

Av Whizky

VR-entusiast här så självklart hoppade jag på VR tåget när det drog igång (igen) runt 2014. Har varit en grym resa! Speciellt som småbarnsförälder och under pandemin har det varit oslagbart.

Äger Oculus DK2, Rift CV1, Quest 2 och ett gäng cardboards och mobilvarianter.

Quest 2 köpte jag samma dag den släpptes och använder fortfarande flitigt när jag får tid. Bästa ”tech”-prylen jag någonsin köpt. Har stationär dator med schysst grafikkort men kör ändå till 99% standalone med Q2:an. Så otroligt smidigt att bara plocka upp och vara igång.

Av Whizky
Skrivet av Noa55:

kan man ha boneworks utan någon dator bara genom oculus quest 2?

Spelet som heter BONELAB finns som stand alone på Quest 2. Det är inte BONEWORKS men utvecklat av samma gäng och lite av en uppföjare. BONELAB är samma typ av spel men mindre storydrivet än BONEWORKS. Men lite strunt samma för vem spelar BW för storyns skull, är ju mest för till för att latja runt i fysikmotorn ändå.

Av Whizky
Skrivet av Molotov:

Fick nu mitt ersättnings Quest 2 levererat.
Verkar som jag fick ett helt nytt. Tillverkningsdatum Maj 2022, och så klart Meta loggor inte oculus

Grattis, har annars sett att flera på reddit fått refurbade Q2 när de blivit ersatta med ett nytt. Märker du någon skillnad på linserna?

Av Whizky
Skrivet av Wesslan1:

Bonelab, Wanderer och Defector är andra jag är sugen på men prislapparna...

Kan även rekommendera ”Into the Radius” som är cross-buy i Quest butiken. Helt klart ett av de bättre spelen som släppts till Q2, även om det funnits för PCVR ett tag redan.

Av Whizky

Jag är också intresserad då PS3:an hemma fortfarande används flitigt. Bor i närheten av Sundbyberg så kan dyka upp i morgon eller lite närsom i veckan. Givet att allt inte går till den förste intressenten (eller om det går att dela lite).

Av Whizky
Skrivet av mrqaffe:

Det handlar inte bara om att tekniken /…/

Stämmer och det är samma samling argument jag själv använt mig av när jag diskuterat olika aspekter kring möjligheter och hinder med digitalt röstande, med vänner/bekanta.

Men det vore ju väldigt smidigt oavsett och det är det jag ser fram emot den dagen den kommer vara möjligt. För har svårt att se att vi kommer förlita oss på manuellt räknande och lappskyfflande i all framtid.

Av Whizky

Japp, inte helt lätt och det är jag medveten om. Finns tyvärr inga system eller processer som är 100%-iga.

Av Whizky
Skrivet av cyklonen:

Där jag förtidsröstade var valsedlarna i ett ställ i röstningsbåset, men jag förstår att det inte är så på de flesta ställen.

Det vore en katastrof. Öppnar för attacker och manipulation i stor skala. Det vore att säga adjö till trovärdiga val.

I så fall kan man hävda att deklarationer, banktjänster eller digitala signaturer som används i andra syften inte heller är trovärdiga. Jag är medveten om att det finns många risker med digitala röster, men det finns också att risker med att rösta med fysiska lappar.
Så jag kan med stor sannolikhet säga att digital röstning kommer bli möjlig i framtiden, men kanske inte de närmsta valåren innan folk har vant sig med tanken och blockedjor blivit vardagsmat i massa andra vardagliga tjänster.

Av Whizky
Skrivet av cyklonen:

Ja, ett bättre system hade varit att ha ett stort ställ där man kan plocka "öppet" för alla som inte bryr sig om att andra ser, och även i det fallet kan man ju ta från flera eller alla för att dölja det, precis som förr. Och sen ha valsedelsbås för de som inte vill visa alls. Det hade nog minskat köandet dramatiskt.

Hade även varit bättre om de haft flera bås där man kan ta sina valsedlar än bara 1-2st som i den vallokalen där jag röstade. Sen att man står blottad med sina lappar medan man köar för att stoppa dem i kuvertet kändes lagom onödigt. Så om det nu ska göras så hemligt vilka valsedlar man tar får de även se till att man ska kunna dölja dem i t.ex ett kuvert.

Ser fram emot när hela valsystemet görs digitalt (mha t.ex bankid) så slipper man lapparna helt.

Av Whizky
Skrivet av Molotov:

Det var väll inte spel TS efterfeågade?

Haha, ja det har du rätt i men tråden spårade något.

Men när det gäller VR kan spel upplevas som ”upplevelser” i många avseenden. Speciellt om man väljer att bara njuta av att vara i schyssta omgivningar, eller uppleva häftiga saker utan att spela det som ett ”spel”.