Inlägg

Inlägg som Micke323 har skrivit i forumet
Av Micke323
Skrivet av Skohyllan:

Jag såg att ett av mina gamla favoritspel Dear Esther finns som 85%-rea.

Har ni tips på liknande spel, alltså att man bara går omkring i en fin miljö och får en upplevelse via en berättarröst och stämningsfull musik? Man ska inte behöva lösa problem, eller gå och leta efter saker för att komma vidare, eller springa, eller slåss, utan bara gå omkring från start till mål för att njuta av hela storyn. Jag vill inte se några monster, eller living deads, eller vampyrer, eller inte ens träffa någon annan i spelet.

I Dear Esther förstår man snart vart man är på väg och det är en mäktig känsla när man når toppen. Själva slutscenen är dessutom lite mystisk. Vad var det som hände?

Det det är ute efter brukar kallas walking simulator (promenadsimulator) så en snabb googling borde ge en lång lista med passande spel.
Men det sagt brukar väl Dear Esther rankas väldigt högt i genren, dock inget jag själv spelat. Däremot om du missat Firewatch av Campo Santo så kan jag bara gratulera då det för min del ligger högt på listan över favoritspel. Så köp det och återkom med omdöme, jag hoppas du gillar det lika mycket som jag gör.

Av Micke323
Skrivet av INCSlayer:

varför kan jag inte bara få mer starcraft?

Det är lugnt, det kommer idag. Det vet jag.

Av Micke323
Skrivet av anon132576:

lol Vicken skojig Jiff!

Har någon fått sin Collector's samlarbox än förresten? Min har precis börjat röra sig idag, så jag får den väl inte förrän nästa vecka typ.

En nyfiken fråga angående din Collectors Edition du beställt: jag var in i butiken och la den i kundvagnen nu och upptäckte då att de vill ha 2200:- i frakt då det endast finns Express Frakt att välja.
Jag antar att du inte betalt det för frakten så vad gick den på för dig?

Edit: nu var jag visst långsam... 😃

Av Micke323

Nu vet jag inte om musik är den mest lämpliga lösningen på långvariga problem med sömn men de gånger min hjärna inte vill lugna ner sig tycker jag lite ambient genom dessa fungerar bra.
Tycker de sitter skönt iom att de inte går in i hörselskanalen och man slipper krångel med sladdar. Ljudet är väl inte världens bästa men det är ju sekundärt i detta fall.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5172902

Av Micke323

Svart är fas.
Brun och vit är tändtrådar.
Du har dubbla utgångar på lampkontakten, styrs av av din brytare med dubbla knappar. Det var så man hade förr så du kunde tända en eller två slingor i ljuskronan. En gammal version av dimmer kan man säga.

De två svarta på aktuell brytare ska in på EN av ingångarna på dimmern ( en av de två i mitten, pil in).
Blå nolla som bara går igenom dosan får du bryta upp och lägga in på dimmerns ingång märkt N.
Sedan väljer du en av brun eller vit och lägger in på dimmerns utgång, sinusvåg med pil genom. Detta gör att bara en av utgångarna på lampkontakten kommer fungera så du kommer behöva prova dig fram genom att vrida på stickproppen.

Av Micke323

Jag tycker julen behöver lite mer melankoli för att balansera upp all sockrig glädje. Därför är denna min absoluta favorit denna tid på året.

Av Micke323

Fy f*n nu kommer jag framstå som en dryg jävel men det är absolut inte meningen...
Jag skulle aldrig köpa en lampa med 3*AAA. För det första är AAA så mycket sämre än AA vad det gäller energieffektivitet. De större AA har mycket större förmåga att leverera höga strömmar vilket gör att batteritiden kommer bli mycket bättre tack vare att spänningen inte faller så fort.
Och så ger mig AAA lite dåliga vibbar då det är typiskt för billiga lampor eftersom det är ett enkelt sätt att matcha spänningen som dioden vill ha. Det leder dock till att ljusstyrkan successivt faller med sjunkande spänningen på batterierna, och ganska snabbt har man förlorat en betydande del ljus. Nu tror jag inte, och hoppas verkligen inte men det förkommer, att så dyra och fina märken som Petzl och Silva har så billiga drivkretsar i sina lampor men väljer man en med 4*AA så är man rätt garanterad ett vettigt drivsteg.

Av Micke323
Skrivet av Baxtex:

Bra att ha i bakhuvudet. Jag har kollat lite på LUMONITE Compass R men får lite tv-shop vibbar av den.

Lite tveksam mot att ha kabel mellan batterierna och lampan, känns som något som går sönder rätt snabbt. Även om det leder till lite jämnare vikt. Ja här används enbart uppladdningsbara duracell batteriet. Men tål inte t ex Lithium batterier kyla lite bättre? Med tanke på att jag främst kommer nyttja lampan vintertid så kanske det är en faktor att räkna med?

Tvivlar inte på att den funkar, frågan är väl mer hur länge. Jag har haft många billiga lampor men de håller sällan.

Sladd är ju självklart ytterligare en felkälla men köper man en kvalitetsprodukt är det inget jag skulle vara orolig för, speciellt om den används enbart för löpning. Självklart finns det större fisk eller för problem om den följer med i garaget som slit och släng. Fördelen med sladd är ju annars är man kan använda en förlängare och stoppa batteriet innanför kläderna om det är kallt och därmed få bättre batteritid. Och ska man ha en kraftfull lampa med vettig batteritid så måste det vara externt batteri, integrerat räcker inte. Men det är min uppfattning...
Litium är ju bättre, den länkade finns med litium men kostar mer. Finns säkert bättre lampor är den, var bara ett exempel.

Av Micke323

För löpning hade jag köpt något som är avsett för detta då jag upplever det mycket trevligare med dylika pannlampor. Visst fungerar det med "vanliga"men ergonomin och komforten brukar vara överlägsen på de anpassade.
Denna tex, bra pris just nu (ingen aning hur butiken är dock):
https://www.spobik.se/produkt/silva-cross-trail-5/

För garaget hade jag valt något enklare och billigare. Risken att man skitar ner, lägger på fel ställe så den går sönder eller bara allmänt sliter på löplampan i onödan är överhängande. Och så vet man inte var man har den när man ska springa eller så är batterierna slut. Nä skaffa något liknande, duger gott för garagejobb.
https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/hemelektronik/fic...

Och för allt i världen, använd ENDAST laddningsbara batterier. Bättre prestanda och billigare i längden, Ikeas batterier och laddare är mycket prisvärda.

Av Micke323

Jag har personligen aldrig haft ett grafikkort med "blower kylare" men dom jag kommit i kontakt med har aldrig varit speciellt trevliga, och jag har sällan läst något positivt om dom.
I mitt fall är vattenkylning inte aktuell så frågan är om man ska spara 700:- jämfört med att handla i Sverige med risken för större problem vid garantiärende, något jag inte är speciellt orolig för då jag sällan upplever problem med ny hårdvara.

Av Micke323

Vad tror ni om alternativet att köpa ett icke referens (bättre fläktar?) Vega 56 från utlandet för ca 4200:- med frakt istället? Jobbigare vid garantiärende men antagligen bättre kort till bättre pris.

Av Micke323

Vakuumbryggare är överlägset alla tidigare nämnda bryggmetoder. Billigast och vettigast är Bodum Pebo:
https://royaldesign.se/pebo-vakuum-kaffebryggare-8-koppar-sva...

Men vill man ha något med egen värmekälla är det nog ePebo:
https://www.cervera.se/produkt/epebo-kaffebryggare-el-8-koppa...

Nej, det är inte den absolut smidigaste bryggmetoden men jag lovar att den är värd det.

Av Micke323

@SebbeT99:

Toppen! Mitt bud kvarstår. 😃

Av Micke323

Ställde lite frågor i PM, är svaret vad jag hoppas så bjuder jag gärna 1000:- för Bose QC25.

Av Micke323

Trösta den med en kram. Jag var ju stream-sugen.

Av Micke323
Av Micke323

God kväll
Skulle 2300:- +frakt för Nexus 6p fungera?

Av Micke323

Som vanligt ett grymt bra jobb av dig Thomas. Det är sjukt kul att vi (Swec, Minhembio, Sverige) har en sådan grymt kunnig kille som väljer att faktiskt dela med sig av sin kunskap. Just denna artikel kommer jag använda när folk kommer diskutera senaste hetaste TV:n nu i jul. Så mycket felaktig information som sprids...

Vill även tillägga att jag gillar dina insatser i Fulkultur. Alltid kul när du är med.

Av Micke323

Nja, en källa där Takstar eller Qpad medger det har jag inte då det får antas att båda företagen vill hålla det "hemligt". Men Googla Takstar Pro 80 och Qpad så får du en hel del träffar där detta diskuteras. Kolla även bilder på Pro80 så tror jag nog att du kommer hålla med. Takstar har även slutat sälja sin version på lurarna, antagligen för att inte konkurrera med OEM försäljningen.
Men nej, det är inget bekräftat bara antaganden, rimliga antaganden.

Och klagomålen på ljudkvaliten förstår jag inte alls. Absolut inte fullskaligt hifi-ljud men för 500:- så är i alla fall jag oerhört imponerad av hur välbalanserat ljud man får. Låter ens lurar total skit har man antagligen ett defekt par.

Av Micke323
Skrivet av DevilsDad:

@Ant3: Håll dig till Cloud 1/2 i stället för Stinger. Cloud 1/2 tillverkas av beyerdynamic som gör riktigt bra lurar. (De tillverkar även qpads QH-90 och QH-85) Dessa har jag svårt att tro att de håller samma nivå.

Det är Takstar som tillverkar Cloud 1/2 samt QH-90/85. Däremot är det Beyerdynamic som tillverkar Qpad QH-1339.