Inlägg

Inlägg som sasfoxi har skrivit i forumet
Av sasfoxi

Kille fiskar upp ammunition, får skit av polisen som klagar på att dom får mer att göra:

Av sasfoxi
Skrivet av Pirum:

Är det så att Reddit också hotas av "forumdöden"? Inget jag själv har koll på alltså, men jag funderade tidigare idag på alla de forum man häckade på fram till ca 2010 varav nästan alla sedan dött sotdöden. Trist. Sweclockers är väl ett undantag, Flashback också, även om en del gamla ärrade forumkämpar hävdar att det var bättre förr såklart.

Tillägg: Jag skyller på Facebook. Och mobiler. Folk slösurfar väl mest via mobiler numera och det orkar ju inte tusan skriva på forum med mobiler eller surfplattor...

Flashback vill ju nästan alla partier i riksdagen stoppa, säger allt om hur odemokratiska dom är. Flashback är det många som besöker och skriver på, det är ju största forumet. Man skall få tycka vad man vill utan förbud, ingen skall vara helig, men det har ju redan skapats en lag att en folkgrupp är helig och får inte kritiseras, sjukt.

Av sasfoxi
Skrivet av MsSmith:

Gör du verkligen inte. Ni så kallade "sanningssägare" är bland de som har absolut minst koll i praktiken.
Om du vid det här laget inte förstår det så får vi bara vara överens om att inte vara överens - jag är nöjd med vetskapen att det kommer att ske någon gång i framtiden, oavsett om det röstas igenom denna gång eller nästa.

Du som är "sanningssägare" med era falska påståenden om att massövervakning behövs.

Av sasfoxi

Hänsynslös, vill framstå som empatisk men han går över lik.

Av sasfoxi
Skrivet av MsSmith:

Tro det om det gör dig lyckligare

Skriver ju som det är. Du har inte kommit med något vettigt argument att det är bra med massövervakning som regeringen vill genomföra.

Av sasfoxi
Skrivet av MsSmith:

Nej det är inte en rättighet att vara anonym. Om du tror det så ska detta förhoppningsvis införas omedelbart bums, för det du beskriver är ett större problem. Jag känner personligen Karl Emil Nikka och vet att det finns en djupare tanke än någon blogg aktivitet kan förmedla. Givetvis säger en säkerhetsexpert och Integritetsskydds­myndigheten att det är problematiskt, det är som att fråga kärnkraftslobbyn om kärnkraften är socialt och ekonomiskt hållbar (för tydlighetens skull: det är den inte).

Att man saknar teknisk kompetens är inte samma sak som att uppnå ändamålet, dvs det är inte politikernas jobb att implementera detta i praktiken. Slutligen är det nog inte så troligt att det implementeras i denna form utan kommer säkerligen tonas ned på något sätt, eller skjuts upp för framtida samtal.

Jo det är en rättighet att vara anonym. Dom vill massövervaka folket med lögnen att få fast pedofiler när det är massövervakning av folket som är deras syfte och inte att få fast pedofiler. Dom vill åsiktsregistrera, beter sig som fascister. Dom kommer inte ändra något stort, massövervakningen kommer dom behålla.

Av sasfoxi

Bygge från Komponentkoll

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D (5 188 kr hos Computersalg)
Grafikkort: Inno3D GeForce RTX 4080 X3 (14 990 kr hos Proshop)
Chassi: NZXT H5 Flow (1 029 kr hos Amazon)
Moderkort: MSI PRO B650-P WIFI (2 349 kr hos NetOnNet)
RAM: G.Skill Ripjaws DDR5 6000mhz 32GB (1 347 kr hos Amazon MP)
SSD: Kingston KC3000 M.2 2TB x2 (2 898 kr hos Komplett, 1 449 kr/st)
Nätaggregat: MSI MAG A850GL PCIE5 850W (1 499 kr hos Komplett)
CPU-kylare: Thermalright Peerless Assassin 120 SE Kylare (svart) (432 kr hos Proshop)
Totalt: 29 732 kr

Av sasfoxi

Energitjuvar, dom som ser allt svart och vill förpesta livet för alla andra så det blir lika miserabelt liv som dom har.

Av sasfoxi
Skrivet av oqvist:

Nog kan det stämma. Finns massor med bättre shooters. Massa rpgs med intressantare story.

Starfield är lite av hamburgare. Fantastiskt gott men väldig simpel matlagning

Måste säga det är bra sluttamper iaf på vissa quest lines. Har två uppdrag iaf jag kommer komma ihåg

https://media.tenor.com/zhzpjZd0eB8AAAAd/backyard-becky-karen.gi...

Av sasfoxi
Skrivet av kiario:

fruktansvärt tråkigt spel allt är copy/paste utforskning av planeter kass.
tråkiga strider
tråkig story
jag lägger ner det

Spelet du beskriver stämmer inte överens med Starfield. Det är tillräckligt bra strider, bra berättelser, inte suveräna men bra, har spelat i c.a 20 timmar.

Av sasfoxi
Skrivet av anon350625:

Det kanske det är men den kommer ju inte vara med i Chat Control 2.

Det blir ju t.o.m värre än i Kina.

Av sasfoxi
Skrivet av anon350625:

Och hur ska den komma åt personer som sitter bakom VPN? Hur ska den få reda på IP bakom och sen plantera? Den kan inte såga sönder en VPN vägg och sen plockaut IP. Man måste gå till företagets loggar för att få reda på den. Och då menar jag på chat sidor som ej kräver personuppgifter eller inlogg.

Nästa steg av dom är att förbjuda VPN.

Av sasfoxi
Skrivet av MsSmith:

Bra ändå, även om utförandet kan ifrågasättas. Befolkningen har tydligt och klart bevisat att de inte är förmögna att hantera full frihet och det är heller inte en rättighet att vara anonym på nätet.

Jo det är en rättighet att vara anonym på internet och inte propagera för att Sverige blir "1984". Dom vill låta SÄPO övervaka sociala medier så att man kan införa ett åsiktsregister. Man vill även införa en lagändring som skulle möjliggöra för Polismyndigheten och Säkerhetspolisen att ta del av information som samlats in av hälso- och sjukvården.

Nyligen gjordes regeringens ställningstagande känt och på sin blogg dömer Karl Emil Nikka, författare och Årets säkerhetsprofil 2021, ut texten som ”skrämmande”.

Regeringen väljer inte bara att ignorera varningarna från Advokat­samfundet, Centrum för rättvisa, Integritetsskydds­myndigheten, Journalist­förbundet, ministerrådets egna jurister samt över 450 doktorer och professorer från 38 länder. Regerings­partierna väljer till och med att gå emot sina egna EU-parlamentariker. Både Moderaterna och Liberalerna har på EU-nivå förstått vilka fruktansvärda konsekvenser som förslaget får och säger därför bestämt nej till massövervaknings­förslaget. Här på hemmaplan klingar andra toner, och de klingar falskare än någonsin. Regerings­partierna väljer nämligen att stämma in i förslags­förespråkaras kör av missvisande påståenden med en ny teknisk orimlighet.

Enligt Nikka är regeringens ställnings­tagande ”uppenbart skrivet av någon som saknar nödvändig teknisk kompetens”.

Vidare konstaterar han att regeringen förespråkar klientsides­skanning, vilket innebär att EU inför krav på bakdörrar i appar så att tjänsteleverantörerna kan skanna innehållet innan det skickas (före kryptering) och efter att det har tagits emot (efter dekryptering). Detta möjliggör att tjänste­leverantörerna skanna innehållet utan att bryta krypteringen och omfattar meddelandetjänster som WhatsApp.

I debatten heter det ofta att lagen syftar till att förebygga och bekämpa sexuella övergrepp mot barn, men enligt Nikka handlar det i själva verket om massövervakning.

Av sasfoxi
Skrivet av Swedishchef_90:

Det såldes precis 6x på swec marknad för vad jag antar är runt 6500 - 7000/st

Det som såldes är 3090 som använts för mining.

Av sasfoxi
Skrivet av Moehehe:

Jo, men det finns väll massa olika sorters 3090 med? lika med moderkortet det kan väll va 1500-3500 i princip?

Det enda jag känner att jag kan värdera utan problem är chassit och cpu kylaren

3090 vilket märke det än är brukar i regel inte säljas under 8000kr.

Av sasfoxi
Skrivet av Swedishchef_90:

3090 sälja för mellan 6500-8000k
Resten är väl värt någonstans mellan 8-12k beroende på vad för ddr 5/z690

Så minimum värde är väl 15k men troligare mot 20k

Det är inte vanligt att det säljs för 6500kr eller 7000kr, på tradera säljs det inte under 8000kr.

Av sasfoxi
Skrivet av Moehehe:

Sambons kompis säljer en dator (som jag inte har kunnat kolla på än. All info jag har är detta:

NZXT h7 elite
3090
Z690
DDR5
I9 12900k
Kraken CPU kylare
Corsair 1200

jag har bett om.mer information såklart men går det med enbart detta lista ut någon form av minimum värde? Datorn ä köpt 2022

Jag har hört mycket bra om 3090 men ett begagnat är.väll inte värt så många tusenlappar?

3090 är ju inte värdelöst, säljs för 8000kr.

Av sasfoxi
Skrivet av Emma242:

Alltså, varför? Sånt här är helt obegripligt för mig. Som att vara odödlig i Super Mario Bros, eller de där handkontrollerna med autofire som såldes till konsoler. Då tittar jag hellre på en film, eller spelar något annat om det är så jobbigt.

Hysterisk skrattretande reaktion. Aktiverar inte odödlighet. Aktiverar skills, gör spelandet trevligare för mig.

Av sasfoxi

Vill man underlätta för sig i spelet så finns trainer, man behöver givetvis inte aktivera allt i den. Bra saker som inte förstör spelupplevelsen, Unlock All Skills, Persuasion Always Succeed, 100% Steal Chance, All Guns Become Fully Automatic, Set Movement Speed. https://www.wemod.com/cheats/starfield-trainers
Tar bor det suddiga i spelet, ger naturliga färger utan att påverka fps:

https://www.nexusmods.com/starfield/mods/1119?tab=files&file_...

Av sasfoxi