Inlägg

Inlägg som ProdusentArbetaren har skrivit i forumet
Av ProdusentArbetaren
Skrivet av noMad17:

Jag är snarare av åsikten att det är bättre att hålla det generellt när man talar till den breda massan. Detaljnivå kan vi gå in på för de som är mer tekniskt intresserade.

Har du förresten exempel på när LLM inte är AI?

Jag tänker att åtminstone alla LLM:er som bygger på djupinlärning eller traditionell maskininlärning ändå får räknas in under AI.

ML är nog riktig term. LLM/ML blir blandat med AI. AI är hype ord nu

Av ProdusentArbetaren

Bord och hammare

Av ProdusentArbetaren
Skrivet av AtreX:

Vänta lite nu Elon.. Är det inte så att man måste ha Tesla-appen för att kunna använda sin (nya) Tesla-bil?

Nope

Av ProdusentArbetaren

Alla låssas här att de inte använde DC++, TPB och andra liknande fildelningstjänster 🤣

Vem hyrde film till 100kr?!

Av ProdusentArbetaren
Skrivet av Yoshman:

Även här är det mer spännande att kika på GPGPU, för på pappret borde AMDs APUer hävda sig betydligt bättre där jämfört med spel då 780M har rätt hög beräkningskapacitet medan spel primärt är begränsade av RAM bandbredd.

Notebookcheck har ju en del tester, 780M ligger i nivå med M2/M3 (är väldigt få spel som testades med dessa).

Exempel där BG3 är "native" för Mac, både GPU och CPU, medan Cyberpunk dels "emulerar" x86_64 och dels översätter DX12 till Metal (d.v.s. lite av ett best vs worst case). Här är det ändå värt att notera att M3 Pro "bara" har tripple-channel RAM.

Klicka för mer information

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Visa mer

Helt jävla sinnessjukt

Av ProdusentArbetaren
Skrivet av RVX:

Minns att LTT testade en genomskinlig, eller transparent, tv från Xiaomi för några år sen. Var dock LCD om jag minns rätt.

Bara OLED man kan köra den här tekniken på vettigt

Av ProdusentArbetaren

"Its was great working with Research in Motion, a true RIM-job!"

Inte konstigt att dom sa godnatt?

Av ProdusentArbetaren
Skrivet av GLaDER:

Jag tycker mig se en trend där personer som är nya på utvecklarscenen har svårare att få jobb. Detta gäller framförallt de senaste åren (2019 och framåt). Verktyg som ChatGPT och Co-Pilot kommer göra det ännu svårare att få ett första jobb (tror jag) för dessa verktyg kan i stor utsträckning ersätta oerfarna utvecklare.

Anledningen till att jag säger så är för att jag för egen del använder ChatGPT dagligen för uppgifter som -- för några år sedan -- hade varit utmärkta "första issues" för en nyexad teammedlem. Enklare kodändringar och modifikationer där det inte spelar så stor roll hur de görs, men det är viktigt att de görs (och gärna snabbt) är mumsbitar för ChatGPT.

Nu kanske någon säger: "Men ChatGPT kan inte ersätta en senior utvecklare (vad nu senior betyder)!!" och jag tror någon har rätt. Men redan idag är det många företag som drar sig för att vara "företaget som anställer en nyexad som en investering" eftersom den nyexade ofta jobbar 1-3 år och sedan drar vidare till nästa jobb. Vem ska ta kostnaden för att lära upp en nyexad när man inte får valuta för pengarna och verktyg som ChatGPT kostar en bråkdel (250 SEK/mån istället för 55 000 SEK/mån)?

Ljuset i slutet på tunneln är att jag tror att många företag kommer vara jättelångsamma i den här omställningen. Det kommer dröja år innan jättar som Volvo, Ericsson, etc. börjar använda AI/ML-verktyg i stor utsträckning. Vidare tror jag att de som pluggar en mer teoretisk utbildning (civilingenjör och uppåt) alltid kommer vara relevanta på arbetsmarknaden. En tvåårig YH-utbildning kan nog snart ätas upp av AI, dock.

Jag har jobbat hos IBM nu i snart ett år och jag ser faktiskt att några stora företag faktisk har börjat investera i AI/ML, det är inte helt skynet som många tror men redan nu så blir människor överflödiga på ”gamla” yrken som chatgpt/watsonX etc kan göra.

Av ProdusentArbetaren
Skrivet av MIZU:

Jaha trodde Z moderkort var till för överklockning på egen hand men det är alltså inte fallet? Överklockas processorn automatiskt med ett Z moderkort?

Man lär sig något nytt hela tiden

Nei, men du kan gjøre der manuelt! Allt annet än «Z» brädor så är det låst på H og fe billigare modellene så kan du leka med XMP men inte klokkefrekvens på cpu

Av ProdusentArbetaren

Gissar att någon har skrivit det men;

Jag hadde gått før ett AMD system. Dina builds har «K» cpuer från Intel men du har fel moderkort før det, på Intel kan du bara øverklocka med «Z» motherboards.

Av ProdusentArbetaren

8gb 🫶🏼

Av ProdusentArbetaren
Skrivet av Itsnotme:

LG B7 65", lite äldre nu men den fungerar fortfarande bra. Dock så har jag bytt display då den var defekt när jag fick hem den (det var gratis). Sedan fick jag ett meddelande 2021(?) att PSU var defekt på min årsmodell så de bytte den åt mig. Så servicen är bra hos LG.

Men det är så iögonfallande med OLED att man bara behöver glänsa över med blicken i 1 sekund för att se om någon har en LCD eller OLED skärm

Hadde en b7 55 också, bra tv, tror den har 120hz 1080p! Gikk till en CX65, bästa skärmen ever så til en B2 77’’. Saknar 120hz BFI some cx och C1 hadde/har. Men det märks inte veldigt

Av ProdusentArbetaren
Skrivet av Shakermaker:

Utan att vara insatt i frågan låter det spontant som en märklig dom?

"Epic Games underlag kring konkurrenshämmande beteende är enligt domen inte tillräckligt, men trots det måste Apple inom 90 dagar justera regelverket för att tillåta utvecklare att ta betalt och länka till funktioner utanför företagets system."
Lite motsägelsefullt?

Och hur svårt kan det vara att bevisa att det är konkurrenshämmande? Räcker nästan med sunt förnuft.

Räcker att bara köra en lobby eller «donering» till rätt ställe så man får en førdel

Av ProdusentArbetaren

Tog en stund før MS att førstå det 😂😂

Av ProdusentArbetaren

det som är lite mer relevant är att se siffror før pre pandemic och post pandemic.

covid tiden var en outlier

Av ProdusentArbetaren
Skrivet av charmless:

Installerade faktiskt precis denna idag, konsolen anmärkte på att hastigheten inte var optimal men har spelat en drös spel från den och inte märkt någon skillnad mot den interna lagringen.

Kommer det spel senare som kräver högre hastighet kan man alltid använda den interna för dessa och ha plats för äldre titlar som inte gnäller på den långsammare disken.

Så just nu anser jag det vara ett kap.

Precis! Känns som det mesta är cash-grab. Ja visst, 5-6000 läs hastighet men vad har børjat använda det?

Ser att 2TB samma märke gen 4 kostar 1337kr🫡😂

Dessa tror jag håller ganska länge ifall man bara lagrar spel, skrivs inte så mkt på ps5?

Av ProdusentArbetaren

700kr Gen 4 1TB

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/harddisk-ssd/ssd...

Funkar på PS5. Inte rated speed men där kan man lagra warzone och allt annat. Inga spel som drar nytta av det nu hur som.

Av ProdusentArbetaren
Skrivet av Rupenbritz:

Har provat detta redan Känns som moderkortet har något hårdvarufel

Hmm skumt. Jag hadde ett liknande problem och det visade sig vara att cpu kylaren satt før tight(skumt?!) kan vara en kontroller på en pin som är konstig.

Prova byta batteri, uppdatera bios gjennom bios/dos

Av ProdusentArbetaren

Helt ok. Necro är bästa klassen- sever + scytche + decripfy + cold mages med resurs generering = GG

Blir det ett køp? Nja tror inte det.

Har spelat 1,2 och 3an från släpp. PoE kopia med några twists

Av ProdusentArbetaren

Prova det elixyr sa- prova formatera usb i någon legacy format.

stäng av alla sata slots/1 øppen.

Formatera diskene på en annan pc