Inlägg

Inlägg som Robert123 har skrivit i forumet
Av Robert123
Skrivet av Oliver91:

det är emot cipsofts regler att sätta upp en tibia server baserat på deras maps eller deras klient, finns kryphål om du bygger en ny klient och helt ny map likt den jag länkade över.

för på sweclockers får inte piratkopiering diskuteras.

Jo men kolla otservlist hur många som har egna servers online.
dessutom verkar inte cipsoft bry sig för dom har ju inte gjort för att få ner själva otservlist eller liknade för att det inte ska ske.

Av Robert123

Ja jo du menar där ja.. xD skillnad på riktiga tibia och OT server.

Av Robert123
Skrivet av Oliver91:

Det är inte lagligt att hosta OT servrar, men du kan ju kolla på detta projektet om du brinner för tibia: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1334945-tibia-c-i-unit...

vem säger det? står ju ingenstans att det är olagligt.

Av Robert123

inte någon?

Av Robert123

Någon som har haft Tibia server?

Ja som rubriken lyder någon som har haft en egen tibia server någon gång eller har nu?
vad för mapp isåfall?

Av Robert123
Skrivet av alatan:

Det var som fan, då verkar det vara åtgärdat. Kanske blir en uppgradering nu.

tycker jag du ska göra

Av Robert123
Skrivet av wahlmat:

Hemsidan är på webbhotell så ah Dock inte uppdaterat nåt på flera år, men gör nåt enstaka verktyg ibland för indie-spelet, har då slängt upp det där

okej låter najs

Av Robert123
Skrivet av Rouge of Darkness:

Mest brorsan som spelar på den jag hoppar in ibland å ett par andra polare.

Så är inget officiellt.

Plus att en pi4 är inte guld för ändamålet direkt för många chunks laddade samtidigt och den går på knäna så 4-5 spelare samtidigt är typ max.

jaha jag trodde den va offentlig

Av Robert123
Skrivet av wahlmat:

Inte mycket, mer än just servrar för "Mx Simulator" och Trackmania på egna datorn. Labbat lite i skolan med Domän, DNS och fillagrings-servrar. Har webbutrymme för en hemsida, så pillar lite allmänt ibland

som är öppen 24/7?:)

Av Robert123
Skrivet av snajk:

Jag skulle säga att de faktiskt har ändrat väldigt lite mellan versionerna. Tidigare så fick man rätt stora ändringar vartannat år ungefär förutom just XP som hängde kvar väl länge. Nu får man väldigt små förändringar ett par gånger om året istället. Förändringarna mellan versionerna var stora tidigare, XP till Vista innebar ju en massa nytt med en massa problem som följd, och till sjuan en massa gränssnittsförändringar och igen till 8 och 8.1. Tian ändras lite här och där där det behövs istället för jätteändringar bara för att motivera folk att uppgradera som tidigare.

Men det är klart. Har man bestämt sig för att motarbeta alla ändringar av princip med en massa "tweakande" så är förstås alla nya ändringar av ondo.

haha ja det är sant de

Av Robert123
Skrivet av Yorg:

Vad betyder "bäst" för dig?

Något spel där många aktiva spelare spelar.
ett spel som då är populärt eller aa

Av Robert123

Vilket spel är bäst om man vill ha egen server?

Hej vilket spel är bäst om man vill ha egen server med aktiva spelare.
det ska vara online server för spelare.

vilket spel är bäst till att ha egen server?
och vilket spel hade du rekommenderat?
isåfall berätta

Av Robert123
Skrivet av walkir:

Jag har stannat kvar på äldre versioner av tre anledningar.

1. Efter version 1703 bytte Microsoft ut tangentbordet som används till pekskärmar. Efter det är inte tangentbordet anpassningsbart (egna DPI-inställningar) samt ignorerar även Classic Start/Open Shell. Även sättet för att flytta/docka tangentbordet ändrades. Därför är jag kvar på 1703 med min Windows platta.

Antagligen hade version 1607 (motsvarande LTSC) varit ett ännu bättre val, men då hade jag saknat "dark mode" samt "night light" vilket är trevligt på en platta.

2. Jag tweakar mitt system efter egna önskemål, där feature updates ofta förstör mer än vad de tillför.

3. Windows 1903/1909 samt 2004/20H2 delar uppdateringar, vilket gör dessa versioner mer bloatade än önskvärt. 1903 innehåller samma features som 1909 etc, där jag fullständigt hatar hur sökfunktionen i Windows 1909 förstördes (i Utforskaren) genom att Microsoft spettade in en UWP-sök i en Win32-applikation. Detta framtvingande beroende gör att flera av de services jag tidigare stängt äv numera är mandatory.

Jag brukar nämna att min Windows-platta kör 30 processer igång efter uppstart, vilket absolut inte är möjligt i 1903 och senare. Har man bara 2MB RAM så gäller det att hushålla med resurserna.

Däremot ser jag det lite som en myt att Windows 7 skulle vara resurssnålare än 10:an (sett till version 1809 och tidigare).

Jag varken spelar eller använder Windows Store på mina datorer, så ofta ger det mig ingenting att uppdatera till senaste Windows 10 versionen. Version 1809 kommer få uppdateringar i många år framöver genom LTSC. Det ser även ut att dröja (slutet av 2021?) tills nästa LTSC version släpps.

Det enda jag "saknar" skulle vara WSL2, men samtidigt kör jag Ubuntu som dualboot. WSL1 imponerade föga på mig.

det är lite tråkigt ändå att dom ska göra om allt så mycket.

Av Robert123
Skrivet av wahlmat:

Jo det är ett kul spel Dock rätt jobbigt att sätta up servrar till det, om man ska ha rekordsystem osv

Ja det förstår jag. vad har du annars haft för servrar?

Av Robert123
Skrivet av bobbeyblade:

Är alltid en early adopter av nya Windows versioner, förutom Mindows Me som jag aldrig använde så har jag hoppat på tidigt.
Vista är väl enda gången jag undrade om jag gjort en tabbe, Windows 8 var ju bara interface som var kasst på under huven var det
betydligt bättre än Windows 7 för det jag använder datorn till. 8.1 fixade ju biffen och sen fick man 10:an gratis också.

haha ja det har ju funnits många windows versioner

Av Robert123
Skrivet av snajk:

Uppfattningen är lite så bland de som fortfarande stannar på äldre versioner. Men sitter man med tian lite längre så är det ju uppenbart att det är väldigt mycket samma Windows som vi har haft i många år liksom. Det finns appar och butik och nya inställningar men man spenderar ju den absolut största delen av tiden i samma program och funktioner som förut.

Ja du har sant i det du säger

Av Robert123
Skrivet av TheEMan73:

Kör fortfarande 7an, älskar den haha men kommer köra 10an i nya datorn tror jag. Blir väldigt nyfiken på varför en del av er inte gillar 10an efter en viss version 1709 - 1809?? har bara provinstallerat 10an på en laptop som jag knappt använder och den uppdaterade till nyaste, har bara suttit ett par timmar och kollat runt i 10an, vad är det som är fel i nyare updates i 10an?

Jag tror att man kollar utseendet så som Windows 7 va så va det ganska basic. medans Windows 10 där har dom proppat på massa med nya funktioner förändringar, massa appar och grejer till skillnad hur Windows 7 egentligen va.

Man kan nästan säga att Windows 10 börjar nästan gå efter hur en telefon är med appar, eller Ipad med appar.
Det jag menar är bara att så som dom gamla operativsystem va förut (då det inte fanns appar) så som det nu finns i Windows 10 tror väl att det är lite det som stör andra och gör så att folk tvekar.

Nu säger jag bara vad jag tror

Av Robert123
Skrivet av Rouge of Darkness:

Kör en minecraft server för mig å polarna på en pi4 i vardagsrummet.

många som spelar? eller är servern bara online för dina vännner?

Av Robert123
Skrivet av wahlmat:

Tjena!

Sitter på en hemmaserver där jag framförallt har Plex på, men även en server till ett indie-motocross spel. Kör port forward så har servern rullande 24/7, dock så är det inte någon som spelar, om inte jag är med Även haft nån trackmania server hemma, även hostad på andra ställen.

Om inget annat är det kul att fixa lite med att hosta sin egen server hemma

aa najs, trackmania server låter riktigt najs. spelade de spelet för några år sen. men dock aldrig haft en sån server själv

Av Robert123

Någon som har en egen spelserver?

Tja! Någon som har en egen server på något spel?
ungefär typ egen CS Server eller så.
Och hostar ni själva servern hemma eller dedicated server?

Berätta gärna