Inlägg

Inlägg som Pannkakskungen har skrivit i forumet
Av Pannkakskungen
Skrivet av minivarg:

har aldrig provat något annat än byggbranschen så skulle även vilja testa något helt annat glömde skriva med det i första inlägget

Kolla upp vad du behöver läsa in för att jobba som yrkeslärare, du lär inte ha något problem att få jobb, eller varför inte "vanlig" lärare, ett mycket varierande yrke som för det mesta är väldigt roligt.

Av Pannkakskungen

Yrkeslärare på gymnasiet kanske, om du fortfarande gillar byggbranschen.

Av Pannkakskungen
Skrivet av addictyo:

Går en hel del långa promenader i vardagen. Har ni några sköna skor att rekommendera?

Fantastiska Merrell Moab 3 GTX, jag behövde aldrig gå in mina, bara sätta på sig och gå ut och gå, passar bra såväl på stan som i terräng.

Av Pannkakskungen
Skrivet av SUMITOMO:

Nej, han är inte medborgare sedan födseln.

eller född av amerikanska medborgare, annars skulle Ted Cruz inte kunna ställa upp i presidentval.

Av Pannkakskungen
Skrivet av PaeronSoda:

Kan uttala mig i varierat starka ordalag om vilken jubeltomte Musk är, men en sak är i alla fall säker - jag är så gruvligt trött på att folk som inte kan ett skvatt om pedagogik försöker ge sig på ett av tidernas största samhällsviktiga problem och häver ur sig dynga. Jag och tusentals andra inom branschen avtackar oss gladeligen all handpåläggning av megalomaniska daddy's boys med mer pengar än vett och därtill gäller detta även politiker som kraxar sig hesa om hur skolan var förr.

Hear Hear!

Av Pannkakskungen

Jag gillar Ecco själv, har använt båda dessa modeller och för mig var de svala och sköna.

https://se.ecco.com/sv-SE/product/5642698943/ECCO-TERRACRUISE...

https://se.ecco.com/sv-SE/product/5643341382/ECCO-MX-M

Av Pannkakskungen
Skrivet av mrqaffe:

Det vore väl bättre att ha en lös skärm eller koppla den till tvn i så fall ?

Mmm, det har vi också funderat på, problemet där är att hennes synfält på längre avstånd är så begränsat med de hjälpmedel hon har och att ha en skärm stående, eller en all-in-one dator har hon varken plats för, eller lust att ha stående.

Av Pannkakskungen

Ny bärbar dator till äldre person...

Jag har fått i uppdrag att hitta en ny fräsch bärbar dator till en äldre person jag känner, hon fyller 79 år i sommar, hon har även problem med synen vilket gör att vi söker en dator med bra skärm. Idag har hon en rutten gammal Acer som tar 10 minuter att starta och som har en rent ut sagt bedrövlig skärm som hon har svårt att se på.

Vi har pratat om en Chromebook som går att använda även som surfplatta, antingen att man tar bort tangentbordet helt och hållet eller viker det bakåt, hon har en androidmobil som hon var skeptisk till i början, men nu vant sig vid den. Datorn kommer användas till bankärenden, beställa mat och sådant, sen som Stor surfplatta. Varför inte en surfplatta undrar ni kanske, jo, vi söker minst en 13 tums skärm, åbäket idag har en 15 tums skärm och surfplattor till ett vettigt pris med så stor skärm lyser med sin frånvaro. Budgeten ligger upp mot 8-9 tusen, men vi vill helst se billigare än så, om det inte är en superduper dator ni hittar.

Jag har tittat på något sådant här Lenovo

eller den här Acer

Har ni visa Sweclockare något annat vettigt alternativ?

Fokus ligger alltså på en bra skärm, då jag antar att Chrome OS inte är väldigt krävande hårdvarumässigt. Men hur hittar man en bra burk med bra skärm?

Av Pannkakskungen

Vi brukade handla glass från deras fabrik när den låg i Strängnäs, billig andra sortering, men jag vette sjutton om jag handlat från glassbilen någon gång.

Av Pannkakskungen

Samsung 32" som fyller 15 år i sommar, total avsaknad av allt vad smartTeVe heter.

Av Pannkakskungen

Grim Fandango utan någon som helst tvekan, fantastiskt soundtrack.

Av Pannkakskungen

Så lägg till adblock i Edge.

Av Pannkakskungen

Rama av Arthur C. Clarke hade varit spännande, utforska, akta sig för octospiders och lära känna avians.

Av Pannkakskungen

Slänger in en fråga om det går för sig, skulle dessa knep även fungera på en dator med en gammal hederlig 2500K?

Av Pannkakskungen

Testa https://www.dlcompare.com/ och se om det spel du söker säljs någonstans fortfarande.

Av Pannkakskungen

Earbuds för små öron

Nu behöver jag er hjälp med att hitta ett par nya TWS earbuds med ANC till mig, jag har dock rätt små öron med rätt trånga örongångar så det ställer till det en del när det kommer till att hitta lurar. Jag köpte mig ett par 1MORE Comfobuds Mini som satt som en smäck, tyvärr slutade ANC fungera på dem efter mindre än en månad så de får åka tillbaka till Amazon.

Vad finns det för alternativ till att beställa ett nytt par Comfobuds och hoppas på att det nya paret håller bättre kvalitet? Hur stora är Sony Linkbuds S eller Jabra 4 Elite Active som jag tittat på? Några andra tips?

Det jag söker är alltså TWS med ANC och hyggligt ljud, jag är ingen audiofil, jag lyssnar på ljudböcker, poddar och musik, då mycket ambient.

Tack på förhand och God Jul.

Av Pannkakskungen

Jag slår ett slag för skrivaren från Brother, jag har själv en föregångare till modellen du tittar på och den har aldrig krånglat, den bara fungerar, min är nog tio år gammal, men det märks inte alls, den är som en gammal Mercedes, kvalitet.

Av Pannkakskungen

Hatchling

Finsk skräckfilm, handlar om en flicka i en minst sagt dysfunktionell familj som hittar ett ägg i skogen och tar med det hem, själva storyn har en del att önska, men specialeffekterna och hon som spelar huvudrollen är kanon.

4 av 5 Pannkakor.

Av Pannkakskungen

Förtidsröstade, ändrade en av mina röster och jobbade som röstmottagare idag.

Av Pannkakskungen

Rendezvous with Rama, om den nu blir gjord.