Inlägg

Inlägg som 031simon har skrivit i forumet
Av 031simon

@lnd1437: noterat

Av 031simon

Ser ut som en skitbra lista. Det enda jag skulle säga kan vara bra att ändra är RAM minnet upp till 3600 MHz. Det gör stor skillnad med Ryzen

/Simon

Av 031simon

@anon291781: noterat

Av 031simon

Ryzen 5 1600 säljes

Säljer min gamla processor, Ryzen 5 1600, då jag ganska nyligen uppgraderat till en nyare Ryzen 5 3600. Inköpt hos NetOnNet Järnbrott precis när dessa kom ut alltså April 2017, har inte kvitto kvar men borde förhoppningsvis inte behövas.

Tyvärr har jag inte kvar orginallåda, men kommer i den nya 3600:ans låda och dens oanvända kylare.

Budgivning börjar på 600 kr och kör tills onsdag 4:e mars om aktiv budgivning pågår.

Bor i Kärra, Göteborg, kör gärna upphämtning eller arrangerar ett möte någonstans inne i stan. Kan eventuellt skickas men frakt betalas då av köpare.

Läs hela annonsen här

Av 031simon

Först skulle jag vilja säga, finns absolut väldigt få anledningar till att köpa Intel i dagsläget. Dyrare grejer för samma prestanda hos AMD.

https://pcpartpicker.com/list/9Kgtk6
priserna visar i dollar eftersom det är en amerikansk hemsida och två av priserna visar inte av denna anledning.
Detta är grafikkortets pris i sverige, riktigt bra värde: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5171799
och nätaggregatet var det du redan valt ut.

gjorde denna listan för delar jag skulle rekommendera. Ram är viktigt att det är snabbt på amd ryzen och eftersom det är billigare är 3600 mhz nu riktigt bra hastighet. Lade in samma chassi, nätaggregat, samt cpu kylare då detta är något som jag inte är lika bra på och priserna verkar vara rimliga på grejerna du valt ut.

AMD har även mycket mer prisvärda grafikkort just nu. Men om du verkligen gillar nvidia av andra anledningar som software, support för gsync, så kör på det men skulle också säga att en rtx 2070 super har du råd för inom din budget. MEN, du behöver inte en rtx 2070 super för just cs och PUBG så välj själv utifrån om du hade tänkt spela andra mer krävande spel i framtiden. RX 5700 XT eller RTX 2070 Super för lite bättre prestanda (ungefär lika bra prestanda mellan modellerna), och en RX 5600 XT eller RTX 2060 för lite pengasparande.

Sedan skulle jag även själv tycka att 500GB är snålt för enda lagringen i datorn, så har du inte något annan går det alltid att slänga in en större NVME eller en till lite "långsammare" SATA ssd.

Hoppas jag kunde hjälpa till lite,
säg till om jag missat något

/Simon

Av 031simon

Om du redan har ett fungerande par hörlurar som du inte tycker egentligen behöver en uppgradering skulle jag verkligen rekommendera AntLion ModMic Wireless. Det är en mikrofon som man sätter på hörlurarna och sedan har en "usb dongle" som man sätter direkt in i datorn och har en av de bästa ljudkvalitéerna du kan få utav en trådlös mikrofon. Denna kostar runt 1250 kr: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5209574

Annars om det är ett nytt headset som gäller har jag hört mycket bra om Steelseries Arctic 7. Dessa har väl nog inte lika bra mikrofon kvalité som ModMic men mer än tillräckligt för gaming. Beror på vilket headset du har nu, men kan ju vara en uppgradering i ljudkvalité. detta kostar runt 1100: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4925869

Det sista alternativet som jag kan säga faktiskt fungerar, eftersom jag gjorde det när jag spelade på en laptop, är att man köper en 2x 3.5mm till usb konverterare. Dessa kostar inte mycket och fungerar tillräckligt bra. Det betyder även att du kan ha mycket större frihet när du väljer hörlurar om du kanske faktiskt fortfarande vill köra med "vanliga" hörlurar.

hoppas jag kunde hjälpa till lite

/Simon

Av 031simon

Om du vill ha en gamingstol är de flesta bra som inte är de allra billigaste i min erfarenhet.
Har inte jättemycket erfarenhet med just gt omega men har hört att de är helt ok prisvärt och skulle inte tro att det är något fel på dem. Har själv en "billig" gamingstol då jag inte ville lägga 3 och 5 på en dxracer, även min L33T elite v2 funkar skitbra.

De har även en garanti på 3 år: https://www.gtomega.co.uk/pages/warranty

Hoppas detta hjälpte

/Simon

Av 031simon

https://pcpartpicker.com/list/FgK3Wb gjorde en liten pcpartpicker för att kolla grejerna och allt jag ser verkar vara bra. Skulle dock rekommendera att köra med en b450 om du absolut inte hade tänkt använda pcie gen4 eller behöver den allra bästa överklocknings potentialen.
Felen som listan ger längst nere är inget att vara rädd över. första "warningen" är irrelevant eftersom moderkortet är ett MAX vilket betyder ATT de har support för 3rd gen ryzen.
Andra noteringen samma där eftersom du faktiskt redan tänkt på cpu kylarens bracket.
tredje är inget problem så länge du inte har tänkt att köra med många sata enheter, isåfall kolla på en annan b450 eller eventuellt ett x570.
sista borde heller inte vara ett problem då du har en vattenkylare och därmed inte borde ha något problem med ram clearance eller liknande.

Hoppas jag kunde vara lite till hjälp.

/Simon

Av 031simon

jag har själv ett par sony wf1000xm3 och för mig är de riktigt bra. De är dyra men för mig riktigt värt. Dock har de hyfsat dåligt samtalskvalité. Så om detta är något du är ute efter är inte det rätt par, och eftersom ljudkvalité inte var så viktigt tror jag du ska kolla på samsungs nya galaxy buds+. Har hört att dessa har mycket bättre samtalskvalité än de flesta in-ears och de har även bra batteritid på 11 timmar för "budsen" och totalt 22 timmar för batteripaketet vilket är intill så bra det blir. Hoppas jag kunde hjälpa lite, något får gärna rätta mig om jag fick något fel

Av 031simon

Har använt mig av Windows Defender endast sedan det kom ut, då många andra som, t.ex. McAfee har känts som väldigt långsamma och buggiga program för mig. Om man inte är ute och cyklar på internetet funkar nog Windows Defender fin fint

Av 031simon

bra grejer, tack för infon!

Av 031simon

5/10, 1 gissning

Av 031simon

105 watt TDP på 3.4 GHz, jo tjena. Kan inte vänta att se vad detta kommer bli för powerdraw vid 5.2GHz och vilken kylare som behövs på denna ugnen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av 031simon

För det första borde han absolut inte ligga på 20 vid tillfällen. Då är det något fel. Kanske gamla drivrutiner eller liknande. Men om det ska vara 150 fps på high settings som behövs då ska inte mer än 10000 behövas. Men då kanske det krävs att man bygger en dator eller känner någon som vet hur man gör det. Det är dock egentligen inte så svårt och jag själv har byggt tre datoter med, från början, bara hjälp av Youtube videos. Jag själv kör gtx 1060 och amd ryzen 5 1600 (liknande i5 7600k i prestanda) och 16 gb ram. När jag faktiskt kör fortnite på 1080p på high settings pushar jag ganska lätt 150 fps för det mesta. Den kostade ca 11000 kr. Skulle rekomendera gtx 1060 med 8 gb ram och ryzen 5 eller i5.

Skickades från m.sweclockers.com