Inlägg

Inlägg som CyberVillain har skrivit i forumet
Av CyberVillain
Skrivet av Json_81:

Du vet att världen består av mer än stockholm va?

Världen ja, Sverige nej

Skickades från m.sweclockers.com

Av CyberVillain
Skrivet av Thex:

Jag tar hellre pendeltåg och förortspizza än att få grannar som knackar på dörren när man vill titta på film eller smockfull tunnelbana/innerstadsbussar. Eller bara allmänt att det är massor med folk överallt.

Men synen på det där har man ju märkt skiljer sig rejält. Personligen vill jag inte bo inne i en storstad utan har mycket hellre villa en bit utanför. De som bor inne i stan har av någon anledning ofta tron att alla vill bo inne i stan om de kunde och tycker man är blåst för att vilja bo i en förort.

Här i Stockholmsregionen är det dyrt fastän man bor flera mil utanför stan. Det känns som att lönerna inte är tillräckligt bra för att kompensera. Möjligtvis nu när räntorna är extremt låga, men inte annars.

Förvisso är det relativt billigt att åka kollektivt, men allt tar sån lång tid. Det får man minsann också tänka på, tid är värt mycket det med. Jag vet flera som kan tänka sig att gå ner i lön för att ha kortare till jobbet.

Helt sant jag har 3 minuter till jobbet på cykel 15 till fots, sjukt nice slippa pendla . Värt mycket

Skickades från m.sweclockers.com

Av CyberVillain
Skrivet av Json_81:

Olika definition av vad som är lyx

Iof men pendeltåg och förortspizza är inte lyx enligt mig hehe

Skickades från m.sweclockers.com

Av CyberVillain
Skrivet av Turbonisse:

Du har rätt i att man väljer att bo nära lyxen. Men jag tror du är lite fartblind av din egen ekonomi!
Det är inte många här inne som kan skryta med:
För mej vore 4500 inte gratis, vare sig i Stockholm eller ute på landet.
Och framför allt glömmer du att ta med vad din lägenhet kostat egentligen. En lägenhet med så låg avgift kostar nog en slant i Stockholm. Börjar man på "noll" landar nog räntan på avsevärt mycket högre peng.
Men kul för dig att du kan bo så billigt.

Sant, fast 4500 är billigare än vad du kan hyra för. Jo, fast det är inte en kostnad så länge du kan sälja det för vinst, jag köpte för 49k kvadraten så det ska till en rejäl crash för det. Det enda som är kostnad är ränta och avgift. Inte ens amortering är en kostnad det är också ett sparande

Av CyberVillain
Skrivet av Turbonisse:

@r0ad:, @Mithras: och @Olegh: I ingen särskild ordning.
Det är inte så enkelt som xxx antal pengar är bättre än yyy antal pengar (Även om de hänger ihop.)
Som avståndet mellan två stenar sammanbundna av ett snöre. Byt ut snöret mot ett gummiband. Där någonstans blir liknelsen mera korrekt.

En högre lön i storstad, ger samma levnads standard som en betydligt lägre lön i mindre stad.
Skall du köpa ett boende, tjänar du mera på att bo ute på landet än i storstan.
Skall du där emot köpa bil, båt, eller ens mat på bordet, räcker den mindre lönen inte lika långt som den stora.
I Stockholm och Göteborg kan en så obetydlig detalj som trängselskatten få vågskålen att flytta över.
(Jag tjänade 1000kr/mån skattade pengar på att byta till där jag slipper den, dvs ca 1300kr/mån brutto. Även om det inte var anledningen till bytet, var det en glad liten bonus effekt. )

En charter resa kostar lika många kronor oavset vad man tjänar eller var man bor. Dessutom är det billigare att ta sig till flygplatsen om man bor i närheten av de tre stora.

Väljer man en högre lön och storstad, blir de mindre viktiga sakerna, "lyxen i livet" billigare.
Väljer man mindre ort, mindre lön, har man snart betalat av sitt hus, men "lyxen i livet" kostar en större procent av lönen.

Man väljer också bo i stan för att ha nära till lyxen, stjärnkrogarna osv. Just nu är det heller inte så dyrt, jag har 2500 i ränta och 2000 i avgift, 4500 för en trea i Stockholm är gratis

Av CyberVillain

Tack för PM

Av CyberVillain

Jag har en G400 där kabeln börjat glappa, är det exakt samma fysisk layout på denna? Jag älskar min G400

Av CyberVillain

1 TB i mobilen är ju helt onödigt dock. Så den billigare duger fint, visst inte billigt det heller, men du får mer för pengarna än Apples dito iaf

Av CyberVillain
Skrivet av Molotov:

Nu har jag fått mitt VR headset från Lenovo och jag är väldigt nöjd.
Har enbart spelat 2 spel förrutom en del "demos" i steam och windows wmr.

Spelen vi spelat är Summer Funland som barnen ville ha då vi spelade ett liknande på PSVR då vi fick prova det.
Sen har jag spelat boxningsspelet Creed: Rise To Glory som jag provat på PSVR och tyckte var roligt.
Även fast det inte var officielt stöd för WMR utan bara Oculus och Vive så fungerade det fint, fick bara lite problem ibland med att hamna i fel startläge under träningspassen, själva boxningsmatcherna gick galant.

Jag är verkligen nöjd, detta var precis vad vi letade och en VR upplevelse för 2599 som jag betalade för Lenovo vr-headsetet känns riktigt prisvärt. Tror det tom är billigare än PSVR.
Lenovo verkar fortfarande ha rabatt så jag rekomenderar fler som vill prova att testa.
https://www.lenovo.com/se/sv/smart-devices/virtual-reality/le...

Man kan spela sittandes eller på en yta upp till 3,5*3,5 jag har provat båda, fungerar galant och inga sensorer som till vive eller oculus behövs och har inte upplevt några problem.

Vi letar WMR folk som vill testa vår SteamVR 2 beta, om du är sugen fixar jag betanyckel åt dig, PMa mig så fixar jag

Skickades från m.sweclockers.com

Av CyberVillain

En av de bästa shotguns är Doom 1 och 2, det är så skön känsla i animationen och tima skotten

Skickades från m.sweclockers.com

Av CyberVillain

Fast ett block från EK eller liknande ser ju snyggare ut D

Av CyberVillain

Grymt bra, nu hoppas jag Steam justerar priserna, även för oss små indies

Av CyberVillain

Hur får man vera och fungera med Fibaro som implementerar z wave plus (gen5) men felaktigt så den inkluderas krypterat men sedan skickar okrypterat data och förvirrar Vera controllern? Hint: Det går inte, så trött på HA

Jag har skrivit min syn på zwave här från perspektivet som systemarkitekt: https://andersmalmgren.com/2018/10/20/z-wave-a-system-archite...

Av CyberVillain
Skrivet av kelthar:

Jepp, ni får fortsätta njuta av hög FPS ett tag till, tyvärr.

RTX är kanske inte superviktigt just nu, men hade varit roligt om Unity var snabb på bollen på ny teknik. Vulkan och gfx jobs (Multitrådad rendering) är fortfarande i preview osv. Å andra sidan så har vi ju ECS och deras nya scriptable render pipeline vilket är bra grejer.

Av CyberVillain

Snabbt jobbat, vi som kör Unity får som vanligt vänta

Av CyberVillain

Kan inte vänta tills denna nivå av grafik är möjlig i VR, mumma

Av CyberVillain
Skrivet av Aktsu:

Ja, jag menade helt enkelt det var bra att börja sätta av mer nu för du verkar ha fått lägre än standardavsättning tidigare i karriären om man jämför med andra så gör bra karriär och får bra betalt hyffsat tidigt. Tiden är ju nämligen en viktig faktor när vi pratar pension då avkastningen över tid kommer göra mycket för att öka kapitalet.

Jag bygger det här på vad du pratat om tidigare om höga löner relativt tidigt osv. Jämfört med gemene man är det självklart bra oavsett men idén med tjänstepension är ju att man skall få en viss procent av sin lön när man går i pension så då skall man ju jämföra sig själv med liknande individer.

Planerar på att vara ekonomiskt oberoende innan dess.. haha.
När jag var anställd (startade eget 2015) så hade jag bara 10% tjänstepension. Vet inte om det företaget var sämre än IT överlag dock

Av CyberVillain
Skrivet av Aktsu:

Jag jobbar med pensioner dagligen och räknar på det och ser väldigt mångas pensioner, är du högavlönad och följt en någorlunda vanlig lönekurva så ligger du efter. Normalt för premiebestämd är 4,5% upp till 7,5 IBB och 30% på allt över (dessa börjar dessutom höjas nu). Säg att du börjar på 25k per månad vid 25 års ålder i dagens läge och ökar till 60k tills du är 32 och sen inte ökar mer. Då kommer du ha ca 1,1 miljoner i tjänstepensionsavsättning vid 38 om man antar ca 4% avkastning över inflationen (något som är högst rimligt när man dessutom kan placera dem i fonder). Jag själv skulle om jag inte ökar i lön alls (lön runt 60k och över 30 år) hamna runt 1,3 miljoner vid 38 år utan någon avkastning alls i framtiden.

En lön på 60k per månad ger för övrigt ca 96,5k i pensionsavsättning per år enligt det vanliga kollektivavtalade avtalet, har man 10% total avsättning har man ett rätt dåligt avtal.

Jag tar ut 840k i lön vilket då blir 4,5%*468 750 + 30%*(840000-468 750) = 132k per år 11k i månaden vilket är 4k sämre än vad jag tog ut innan jag höjde till 20k

Av CyberVillain

@Aktsu: Tror inte de flesta som är 38 hunnit tjäna in det. Säg du började jobba vid 25, det är 13 år, mao 76k per år. 10% är vanligt. Mao en lön 63k i månaden i snitt sedan du var 25.

Av CyberVillain

VMR fungerar bra tycker jag. Det är några grejer dock som sätter käppar i hjulet för vårt spel (VR Shooter). Vi stödjer att du inte behöver tittar ner för att plocka upp ett nytt magg utan vårt inventory är sk context aware och om du håller primaryvapnet i handen så antar vi att du vill ha det magget. Detta fungerar sådär på VMR då kameran inte ser handen om du tittar rakt fram.

Kasta handgranater fungerar sådär när du inte ser handen, det är lite hit or miss. Antar det är VMRs algoritm för att kombinera IMU med kamera-data som inte är perfekt.