Inlägg

Inlägg som YungGoBo har skrivit i forumet
Av YungGoBo
Skrivet av e1m1:

Lustigt, jag var ute en sväng i lördags och tyckte det var rätt mycket folk ute kring centrum i det fina vädret.

Jo det var nog en del folk på stan. Nog mer utbudet av affärer som jag tyckte var lite skralt. I alla fall jämfört med vad jag kommer ihåg.

Av YungGoBo

I helgen besökte jag Helsingborg, en i mitt tycke väldigt trevlig stad. Det var några år sedan jag var här sist men ganska omgående reagerade jag på hur dött centrum kändes jämfört med min minnesbild. Jag snackade med en dam som berättade att nästan all shopping hade flyttat ut till Väla Köpcentrum några kilometer utanför stan.

På vägen hem så ville min sambo stanna till i Väla för att köpa lite kläder. Jag följde motvilligt med. Jag brukar inte uppskatta köpcentrum men det här tog nog priset. Herrejävlar vilket själadött och genomdeprimerande ställe. Vad tusan håller vi på med egentligen. Är det här folk väljer att tillbringa sin lediga tid? Har vi verkligen offrat 70 hektar prima jordbruksmark och en tidigare levande stadskärna för att folk ska sätta sig i sina bilar och bränna miljontals liter med fossila bränslen för att konsumera ljuslyktor, överprisad tvål och t-shirts som håller två tvättar. Som bonus så kostade kaffet 40sek och smakade skit.

Man blir fan ledsen på riktigt =(

Av YungGoBo
Skrivet av Kronofogdens:

Blir jag klassad som en Weeb om jag spelar detta lir?

Ja

Av YungGoBo
Skrivet av Cyberz:

Saknar plex när Plex var Plexl

Jo, den här utvecklingen har varit på g ett tag. Jag har sedan länge gått över till Jellyfin.

Av YungGoBo

Annonsen är avslutad

Av YungGoBo
Skrivet av HenrikN:

Någon Sweclockare som kommer åka Vätternundan nästa år? Körde den första gången i sommras med start 00:30 i och tänkte köra i år igen men ev med annan starttid. Någon som har tips på hur man ska tänka med starttiden? Tidigare på kvällen på fredagen verkar vara populärt.

Det beror nog väldigt mycket på hur du själv funkar och hur du vill cykla.
Senare startider brukar anses bättre men det bygger på att du lyckas sova några timmar innan starten går. Att starta tidigare, typ klockan 20, innebär att du kommer att cykla genom hela natten vilket många inte gillar. Det kan vara bättre att ta de mörka timmarna i början av loppen när man fortfarande är klar i skallen och orkar hålla fokus. De tidigare starterna brukar också innehålla många långsamma cyklister vilket kan innebära att du blir ganska ensam på vägen om du håller ett lite snabbare tempo.

Av YungGoBo

Tack för visat intresse. Jag stänger budgivningen imorgon kväll.

Av YungGoBo

Corsair CV550 550W

Nästan nytt nätaggregat. Endast använt under ett fåtal timmar. Inköpt nu i början av augusti. Kommer i originalkartong med alla tillbehör.

Läs hela annonsen här

Av YungGoBo
Skrivet av D3str0yer:

Förvånande, tycker själv det är ganska värdelöst att handla via mobilen, man får inte alls samma överblick.

Kan hålla med. Mobilen funkar bra om man vet vad man vill ha och endast handla några enstaka artiklar. Att exempelvis handla kläder via mobilen är snudd på omöjligt. Ofta har klädaffärerna tusentals artiklar och det blir omöjligt att få en överblick med mobilen. Infinite scroll delux.

Av YungGoBo

Liten uppföljning.
Det slutade med att jag beställde ett Asus Rx 6600 som just nu finns på netonnet för 2500. Dessutom köpte jag ett billigare moderkort (B660), samt billigare psu.

Bygget landade på ca 8200sek. Är det budgetbygge så är det.

Av YungGoBo
Skrivet av Daytone:

Alltså alla lga 1700 moderkort kommer kunna klara 14gen. men det är bara att om du vill ha någon av dom högre nivåerna av chipen så är ett bättre moderkort att rekomendera. Men du kanske inte tänker gå på något av dom bättre

Tänker mig motsvarande i5 eller i7. Gärna tdp 65W. Jag är inte intresserad av att överklocka.

Av YungGoBo
Skrivet av Daytone:

Okej ja ända tråkiga är då att uppgradering till framtida intel cpu kan bli svårare utan det moderkortet. Men vad har du för platts? Kanske går att hitta något riktigt litet atx chassi.

Är det fastslaget hur kraven kommer se ut för intel 14-gen? Jag läste på lite ytligt och då verkade det som B760 moderkort skulle kunna köra nästa generation. Det kanske dock var spekulationer snarare än fakta.

Av YungGoBo

Uppskattar alla förbättringsförslag.
Ska ta en kolla på ett annat grafikkort samt se över val av ssd och minne.
Dock så vill jag behålla det mAtx-chassiet. Jag har ett väldigt trångt hemmakontor så en lite mindre burk blir mycket smidigare att trycka in. Antar att jag skulle ha nämnt det i mitt första inlägg.

Av YungGoBo

Budgetbygge med låg ljudivå

Hejsan. Börjar bli dags för en ny burk men budgeten är något skral den här gången. Datorn kommer att användas till utveckling, kör mycket docker och k8s lokalt. Jag tänker även att det skulle var trevligt att kunna köra några modernare spel. Förvänta mig inga underverk men vill kunna lira titlar som Baldur's Gate 3, Days Gone, Metro Exodus och liknande.

För mig är det viktigt att datorn har en mycket låg ljudnivå. Vill att den ska vara i stort sett ljudlös vid låg belastning. Det är acceptabelt att den hummar lite när gpu är tungt belastad men det får inte vara mer än så. Av denna anledning har jag valt ett ljuddämpat chassi samt komponenter med låg strömförbrukning. Är även beredd att underclocka gpu om så skulle krävas.

Gällande möjligheter till uppgradering vill jag att moderkortet klarar av kommande generations processorer från Intel. Vilja också kunna uppgradera gpu om ett par år till något i mellansegmentet.

Förslag till bygge ser ut enligt följande:
https://komponentkoll.se/bygg/nnmts

https://komponentkoll.se/bild/nnmts.png

Mina största funderingar är följande:
- Är jag dumsnål gällande ssd? Värt att köpa ett bättre märke?
- Känner mig väldigt osäker gällande tillverkare av gpu. Betalar gärna ett par hundralappar mer för en bättre kylarlösning.
- PCI express 5.0. Kommer det vara ett krav för att klara nästa generations grafikkort?

Budget är 9k men jag kan sträcka mig till 10k om det ger några mervärden. Jag har spanat efter begagnat men tycker det är svårt att få tag i de komponenter jag intresserad av.

Jag uppskattar alla förslag till förbättringar.

Av YungGoBo

Min gamla shimano-rulle har varit en riktig trotjänare men nu har den tyvärr gjort sitt. Någon som kan tipsa om ett lättare haspelset ca 5-20g? Jag kommer att spinfiska, jigga och meta. Framförallt efter abborre och öring. Budget ca 1500sek.

Av YungGoBo
Skrivet av macmann1:

Tack! Gav mig på arbetet igår och kan konstatera att även om det satt överjävligt på vissa ställen (fram var det nog inte en enda del jag inte bankade på, bultarna till bromsokshållaren var värst) så vidhåller jag nog att verkstadskostnaden är helt uppåt väggarna. Strax under fyra timmar tog det mig totalt, då hemma på uppfarten med bara domkraft och helt utan tidigare erfarenhet. Ska jag göra om det så blir det GDS-hall med lyft

Hade nog inte behövs byta skivor heller, men nu är det gjort och uppsmörjt ordentligt. En erfarenhet rikare om inte annat.

Bytte själv bromsar runt om för ett par år sedan. Min lokala verkstad, som brukar ha överkomliga priser, skulle ha 10 papp. Jag bestälde delarna för ca 3000 och gjorde jobbet själv på två timmar. 3500sek/h är ingen dålig timpenning.

Av YungGoBo
Skrivet av macmann1:

Köpte mig lite arbete. Fantastiskt ändå vad man kan motiveras till att göra saker själv när det sparar pengar. 12500kr vill VW ha för att byta belägg och skivor runt om på vår Passat (dessutom då med 10% rabatt avdragen, så 13900kr (!) egentligen). BDS inte långt efter på 11253kr.

Totalt pris för sakerna på bilden nedan 4217kr, och då är ändå hylsnyckelsatsen 600kr av det, och det var mest för att det var dags ändå istället för att köpa lite fler lösa hylsor.

https://i.imgur.com/DRbTrHk.jpg

Bra jobbat. Jag har också konstaterat att byta sina egna bromsar är något av det mest lönsamma man kan hålla på med.

Av YungGoBo

Du skulle kunna börja med en Ryzen 5 5600g för att sedan komplettera med extern gpu. Du kommer inte kunna köra diablo 4 men 5600g fixar de andra titlarna som du nämner.

Av YungGoBo

För två år sedan byggde jag ett hus och när värderingen var klar landade belåningsgraden på 82%. Nu har priserna i mitt område sjunkit med ca 20% vilket innebär att nuvarande belåningsgrad liggerbortåt 95%.
Hur kommer der funka när jag behöver lägga om lånen och alternativt byta bank? Kommer en ny värdering att ske och bankerna tvinga på mig ett topplån?

Av YungGoBo
Skrivet av FBGKimpan:

Beror på pris.

Kommer med 8Gb ram och en ssd m2 på 256Gb om jag inte missminner mig.
Vad sägs om 500 + frakt?