Inlägg

Inlägg som NyDator747 har skrivit i forumet
Av NyDator747

Jag har en TP-Link Archer C9 (v1) som senast fick en firmware uppdatering 2016, tvivlar starkt på att den kommer uppdateras den här gången. Vad fan ska jag göra? Köpa en ny router har jag inte råd med för tillfället och jag kan inte stänga av mitt wifi då det används hela tiden. Just nu känns det inte som det finns mycket jag kan göra?

Av NyDator747

Får man fråga varför du är missnöjd med Telia? Vad har Telia gjort?

Av NyDator747

Du kan få operativsystemet mycket billigare via Kinguin, 250kr. Pengarna du sparar hade jag lagt på bättre nätaggregat. Kanske skulle satsa på 3000 eller 3200mhz-minnen också (3000mhz kostar bara 100kr extra hos Elgiganten).

Av NyDator747

Ett tips är ju att du kan få fraktfritt från Inet med:

https://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers

Av NyDator747

Tycker du ska köra på något liknande det @Peppar2014 föreslår, det enda som möjligtvis talar emot det bygget är väl att det är strax utanför din budget.

Av NyDator747

Nvm

Av NyDator747

Vad tror expertisen om något sånt här?

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3424721&view=c

Jag är totalt nybörjare på detta, men har försökt googla för att kolla så att allting ska fungera tillsammans. Däremot har jag ingen aning vad jag ska välja för grafikkort, egentligen utgick jag endast från Fluf's inlägg här ovan där han rekommenderade GT1030. Valde även att satsa lite extra på lite dyrare CPU-fläkt och nätaggregat med förhoppningen om att systemet ska bli aningen tystare. Vad säger ni?

Av NyDator747

Jag kommer inte göra något speciellt direkt, jag kommer inte spela spel iaf. Men jag multitaskar en hel del, har alltid massa flikar på både Chrome och Firefox öppna samtidigt. Ingen video- eller bildredigering. Jag skulle vilja lära programmera så det kommer jag lägga ner en del tid på, men har ingen aning vilka språk än. Använder alltid VPN (Viscosity) om det har någon betydelse, lyssnar mycket på musik på Spotify, ser en del film, hänger en del på irc m.m. Som ni märker ingenting märkvärdigt, det enda som kan vara värt att tänka på är att mycket av detta sker samtidigt.

Har redan en 250GB SSD så det behöver ni inte räkna in.

Av NyDator747

Hjälp med bygge av prisvärd dator

Hej, tänkte försöka bygga min första dator och skulle behöva lite hjälp med att välja delar. Jag skulle vilja bygga en så prisvärd dator som möjligt. Jag har gjort lite research och kommit fram till att jag inte gör något som kräver något bättre grafikkort, har t.om. övervägt att strunta i grafikkort helt (skulle jag ångra mig kan jag köpa det vid ett senare tillfälle). Jag vill snåla in så mycket som möjligt vad det gäller grafikkort och istället lägga mer pengar på bättre processor. 16GB ram är ett krav.

Räkna endast med själva datorn, inte tangentbord, cd/dvd-läsare, operativsystem, skärm eller mus. Räkna inte med HDD/SSD, det har jag redan.

Budget: 7500kr