Inlägg

Inlägg som Elloy har skrivit i forumet
Av Elloy
Skrivet av PatrickP:

Svarade du till fel person nu? För den länken säger väl exakt det jag säger?
Dvs att de räknar on-chain transaktioner och tar inte hänsyn överhuvudtaget till L2 transaktioner.

Måste erkänna att jag inte har följt BTC till någon större grad de senaste åren så du får gärna länka till någon källa som motbevisar mig angående L2.

Inget agg mot dig, intressant om energikonsumtionen har sjunkit för den var inget vidare tidigare när jag var mer påläst

Av Elloy
Skrivet av PatrickP:

Man kan också börja fundera över vad definitionen av "en transaktion" är när det kommer till Bitcoin
Om jag öppnar en Lightning-kanal med någon, sedan gör en miljon transaktioner i den lightning-kanalen och därefter stänger den lightning-kanalen. Då hävdar statistiken att det har skett 2 st transaktioner (öppningen och stängningen av kanalen) medan jag kan hävda att det har skett 1 miljon transaktioner. Den statistiken som visas när folk säger att Bitcoin använder mycket energi per transaktion är den som definierar ovan som 2 transaktioner

https://media3.giphy.com/media/CiYImHHBivpAs/giphy.gif?cid=6c09b...

riksbanken disagrees

Av Elloy

Varför ska man som konsument behöva vänta på rea?

Nästa år ska jag beställa samtliga Nvidia 4080 från Inet, Webhallen, Komplett, NoN osv. en vecka innan Black Friday. Därefter ska jag returnera samtliga efter Black Friday. Ska dock returnera en version och beställa den igen, det är givetvis den jag vill få tillbaka pengarna på. Moralpolisen på Sweclockers tycker att detta beteendet är helt okej.

/s

Av Elloy
Skrivet av JoOngle:

Samma modellnummer kan komma med ett helt annat panel.

Det är ett fenomen som ibland kallas för the "TV panel lottery".

Ja självklart kan det uppstå olikheter mellan samma modell om dessa inte produceras och testas i samma fabrik. Ville mest påpeka att "Finns en mörk sida till detta som ingen riktig kan varken bevisa eller följa upp på då det är närmast omöjligt." inte stämmer eftersom du själv länkar till en hemsida som bevisar påståendet.

Av Elloy
Skrivet av JoOngle:

Finns en mörk sida till detta som ingen riktig kan varken bevisa eller följa upp på då det är närmast omöjligt.

Har ni någonsin tänkt över hur ett produkt kan dala 3000-5000 i pris vid en rea, när marginalerna är så pyttesmå?

Jag har köpt olika varor i över 35+ år sen jag var 18, det är skillnad på den gång och nu då marginalerna är mycket mindre, men det finns en grej jag har "upptäckt" över tid.

Ibland är ett "rea produkt" inte helt samma produkt som premium produkten som var såld till premium pris. Jag har ofta bemärkt att vissa skärmar INTE kommer med samma panel varje gång, det är olika upplaga som beror på vilken fabrik som producerade dom och vilken typ panel. Det kan vara samma MODELL skärm (även kretskort och datorer). Men ofta finns nåt ställe vart producenten har sparat pengar nånstans - men säljer samma produkt med samma funktionalitet, men fast med ändringar som användaren normalt inte upptäcker.

Det kan också handla om en serie som inte hade optimal kvalité, men ändå "god nog", background-bleed, ghosting etc. Det är aldrig säkert du får en likvärdig produkt billigare.

Jag skulle INTE returnera mitt produkt vid en prissänkning för att riskera att få ett sämre panel (nåt man INTE upptäcker i starten).

Vad är detta för Flashback konspiration?

Vad jag vet finns det snarlika modeller för bland annat TV-skärmar och vitvaror som marknadsförs under diverse reor till lägre priser. Skillnaderna som du påpekar existerar, kan bland annat vara en sämre bildpanel men då har modellen ett annat (men i övrigt snarlikt) artikelnnummer då endast vissa av produkternas egenskaper avviker.

Dåligt av tillverkarna? Ja, blir som sagt lite mer arbete för oss konsumeter men som framkommer relativt lätt om man djupdyker i informationsblad etc.

Av Elloy
Skrivet av Aleshi:

Alltså på riktigt? Har folk ingen skam i kroppen? Hur kan man hänge sig åt sådan rättshaverism?
Har man råd att köpa en skärm för 13000:- så har man råd att ha lite heder också.
Det som är riktigt skrämmande här är ju hur det hela avhandlas som om det vore en självklarhet att kräva pengar på detta viset och att det på något vis ses som att det är butiken som brister.
Är det bara jag som avviker här?

Dessutom mellan årets två största reatillfällen (även om dessa inte slår lika stort som tidigare).

Skrivet av anon138754:

Jag tillhör inte dem som tycker att det är självklart att man ska få mellanskillnaden, men samtidigt är det ju bra om folk vet att andra butiker erbjuder den servicen. Inet är bra men hyllningarna går ofta till överdrift kan jag tycka.

Ett moderkort jag fyndade i Inets julkalender kom i en öppnad förpackning, men så länge jag får samma garantier så bryr jag mig inte. Jag hade antagligen inte ens märkt det om det inte suttit rester av ett garantiklistermärke på kartongen.

Inte självklart att det jag skriver är sant men det finns självklart en risk att moderkortet som du fick hem har köpts in under Black Friday och sedan returnerats för att få tillbaka mellanskillnaden.

Tycket för övrigt att detta är helt sinnessjukt. Vi som konsumenter skulle lätt kunna sätta det i system, har man inte ett direkt behov av en produkt kan man gott och väl vänta till en eventuell kampanj. Har man inte tålamodet så får plånboken helt enkelt lida.

Av Elloy
Skrivet av qc3fxv3a:

Det är väl lite både ock. Bud på reguljära auktioner är bindande.

Auktionen som du budar saknar slutdatum och kan därmed inte tolkas som en ordinär auktion.

Generös tolkning

Citat:

Och digitala auktioner är i princip samma sak som fysiska auktioner.

?????????????

Måste tyvärr hålla med andra i tråden, självklart tråkigt att inte vinna auktionen men det är kanske dags att släppa detta?

Av Elloy

Milton känns lite närbesläktat med Kevin/Liam?

Av Elloy
Skrivet av Rouge of Darkness:

Falcon de röda burkarna lätt bästa fyllan på systemet å smakar gott.

Vill man ha mest alkohol per krona har jag för mig fagerhult är bäst.

Vet ja köpte nära gotländska öl för ett par år sen typ 30:- flaskan jäkligt goa men förbannat oprisvärt.

Återkommer om jag kommer på namnet.

När jag tänker efter så tror jag de var säsongsbaserad tillgång så kan va så att de inte äns listas på systembolaget nu på vintern för hitta dem inte iaf.

Va på kortflaska 25-33cl kort stubbig flaska iaf.

Skrivet av Rouge of Darkness:

Min erfarenhet också.

Bara för att ölen är dyr betyder inte att det är en god öl och i de många fall är de billigare faktiskt godare än vissa som kan kosta typ dubbla priset eller mer.

Har köpt nån random testburk ibland för uppåt 40:- men fortfarande ingen som slagit Falcon röd burk.

Men visst du får en burk med ett fint märke på.

Falcon bayerskt?

Av Elloy
Skrivet av eFoppa:

Så tolkar inte jag ärendet. Jag tolkar det att den svenska distributören nekar Inet RMA pga det inte är ett svensksålt grafikkort.

När jag som distributör får en reklamation av mina svenska ÅF (min kund) så behöver jag ett kvitto. Om det står på kvittot att konsumenten har köpt vara hos en annan av mina kunder (ÅF) spelar inte det mig någon större roll. Vill de ersätta konsumenten med en ny vara får de en vara av mig. Vill ÅF däremot ha en kredit så kan jag lösa det också men det beror lite på vad för avtal man har med de två ÅF.
Som distributör så nekar jag också reklamationer om produkten är köpt hos en ÅF som inte är kund till mig eftersom distributionsrätten oftast är geografisk (ex Sverige, Norden osv).
Nu vet jag inte hur det är i det specifika fallet här, men att en distributör nekar RMA pga varan är köpt hos en annan ÅF indikerar att man inte säljer varor till den ÅF. Behöver inte vara en distributör såklart, kan vara en tillverkare också. Ibland har tillverkare hand om vissa marknader själva och använder distributörer för andra marknader.

Mitt inlägg var enbart en reflektion att Komplett troligtvis köper sina grejer i Norge och sen själva exporterar till Sverige. Jag vet inte, det är en kvalificerad gissning baserad på min kunskap om distribution och att Inet fick nej på sin RMA.

Ja det låter inte helt orimligt, dessvärre får vi nog aldrig veta orsaken till nekandet.

Av Elloy
Skrivet av eFoppa:

Lite gammal tråd men eftersom jag själv jobbar som distributör reagerar jag på att tillverkaren nekade Inets RMA. Det tyder på att man inte sålt kortet överhuvudtaget. Komplett är väl norska? Så de kanske köper av norsk distributör och sen skeppar till svenskt lager. Finns ingen anledning för en distributör/tillverkare att neka en RMA pga att ”fel” ÅF gör reklamationen med kvitto så länge man kan se att man sålt produkten till en ÅF.

Så i princip ger man norrmännen pengar om handlar av Komplett då? 🤔

1. Scalper köper många kort från både Komplett och Inet.

2. Scalper säljer vidare ett kort till OT. OT får ett kvitto från ett grafikkort från Inet men grafikkortet är egentligen inköpt hos Komplett vilket givetvis inte framgår.

3. OT gör reklamation/whatever hos Inet. Inet kompenserar eftersom de får ett kvitto.

4. Inet upptäcker i efterhand att kvittot inte matchar grafikkortet som har erhållits och vill ha tillbaka pengarna. Inet ser det som en läropeng.

5. ???

Av Elloy
Skrivet av Elloy:

Jag lägger absolut ingen vikt i vad folk äter men att du påstår att endast förändringen av din diet har påverkat sömn, välmående mm. klingar lite dåligt när du samtidigt nämner att du har ökat din träning med 100 % per vecka. Att förändra två parametrar och dra en slutsats blir fel.

Skrivet av WhakkaWhack:

Wall of text

Chille lite, ska vi välja den vägen så kan du ju börja med återigen läsa mitt inlägg och se om du är läskunning.

Det jag ville lyfta med mitt inlägg var som flera andra i tråden redan har påpekat:

Att dra en slutsats med två förändrade parametrar är inte vetenskapligt korrekt.

Tycker för övrigt att det hade varit kul att testa dieten men tror inte att det genomförbart nu som student.

Av Elloy
Skrivet av WhakkaWhack:

Före / Efter - Hoppas länken fungerar.

Inte de bästa bilderna, men hur som haver är det där innan jag började med carnivore och ca halvvägs genom de strax över 3 åren jag åt carnivore.

Före-bilden hade jag väl tränat i kanske 2 år 2-3 gånger i veckan och åt en typisk gymbro-diet med kyckling, ris, broccoli, kvarg och annat glädjedödande. Detta utan några markanta resultat.

Efter-bilderna tränade jag 6 dagar i veckan och åt carnivore. En typisk dag på carnivore för mig var 6-8 ägg och 1-1.2kg av en kombination av nöt, fläsk, fågel eller fisk. Började få resultat ganska omgående.

Make what you will of it, för mig fungerade det utmärkt. Fick mer energi, mådde bättre overall, sov bättre, fysiska åkommer jag haft hela livet försvann.

Alltså jag förstår mig inte riktigt på den här tråden.

Jag lägger absolut ingen vikt i vad folk äter men att du påstår att endast förändringen av din diet har påverkat sömn, välmående mm. klingar lite dåligt när du samtidigt nämner att du har ökat din träning med 100 % per vecka. Att förändra två parametrar och dra en slutsats blir fel.

Kan det vara ett samband mellan förändrad diet? Kanske

Kan det vara ett samband mellan ökad träning? Kanske

Kan det vara ett samband mellan förändrad diet och ökad träning? Kanske

Kan förändring av välmående bero på en annan faktor? Kanske

Av Elloy
Skrivet av Kpist89:

Hej, har pluggat JAVA i några veckor och undrar gällande denna fråga:

[B]Här nedan är det ett stycke kod som du ska läsa och förstå.
På rad 6 ska användaren skriva in ett ord och på rad 8 ska användaren skriva in en siffra.
Du lista ut vad du som användare kan skriva in för ord och tal för att lyckas skriva ut:
”Good job! You won!”.
För att få rätt på uppgiften behöver ange inputs som ger detta svar.
import java.util.Scanner;

public class Main {
public static void main(String[] args) {
Scanner input= new Scanner(System.in);
System.out.print("Skriv ett ord: ");
String word = input.nextLine();
System.out.print("Skriv en siffa: ");
int number = input.nextInt();
input.nextLine();
char[] allLetters = word.toCharArray();
if(allLetters[allLetters.length - number] == 'B'){
if (number % 2 != 0){
System.out.printf("you won");
}
else{
System.out.printf("you lost");
}

}

}
}

Mitt svar ord: BBBBBB
Mitt svar siffra: 3

Era rekommendationer för att ta sig an en sådan fråga, finns det något speciellt tankesätt?

Gissade du dig fram till ditt svar eller förstår du if satsen med indexeringen respektive modulus-operationen?

Av Elloy

[Kontroll] Asus laptop till plugg: Komplett vs Webhallen

Ska snart påbörja tredje året på min femåriga utbildning och letar efter en ny laptop då den nuvarande sjunger på refrängen. Har hittat två asus modeller på Komplett och Webhallen men eftersom webhallens sida för laptopen är bristande länkar jag även asus hemsida med laptopen från Webhallen.

Vad jag kan urskilja så är skärmarna, IO, batteri och mängden RAM/SSD liknande. Webhallens modell har även en nyare (och bättre?) processor om jag förstår rätt. Anser själv att Webhallens modell slår Kompletts modell bortsett från den fysiska storleken som kan anses något stor för vardagligt bruk?

Summa summarum, Webhallens modell är att föredra eller har SweClockers några invädningar?

Av Elloy
Skrivet av Zyie:

Det går mer eller mindre inte diskutera Elon Musk alls, på någon nivå, tyvärr.

Det är fullt med personer som antingen följer allt han säger och gör som en kultmedlem.
Det är fullt mer personer som hatar allt han säger och gör, inklusive påhittade rykten som dementerats massvis med gånger, som en kultmedlem.

Varför är de så pass få personer i dagens läge som kan göra sin egna research, skaffa en egen uppfattning istället för att kopiera från nån random video? Varför är det så pass många som inte är kritiska alls mot vad de läser och/eller hör, utan bara antar att allt de sett på internet eller TV måste vara sant?

Hade folk varit lite mer vettiga, så hade vi kunnat se diskussioner om vad Elon faktiskt har gjort bra, och vad han faktiskt misslyckats med. Världen är inte svartvit. Elon, likt alla människor, gör både bra och dåliga saker.

Minsta lilla kritik mot Elon Musk, så måste man hata honom och vara dum i huvudet.
Minsta lilla försvar av Elon Musk, så måste man vara en av hans kultmedlemar och dum i huvudet.
Finns inget utrymme längre för att vara vettig och ha en mer balanserad syn.

"Är du inte 100% med oss i allt vi säger och tycker, så är du 100% mot oss och fienden".
Gäller i alla sammanhang i dagens läge känns det som.
Alla som inte tycker och tänker exakt som du, är en vidrig och hemsk människa.
Vad du tycker och tänker bestäms av nån random video som har massa fel, för att du inte orkar ens försöka kolla upp om påståenden i videon kan stämma eller ej.

Tragiskt.

Beskriver tyvärr dagens samhällsläge perfekt oavsett fråga, tragedi är det som du säger.

Av Elloy
Skrivet av dealerovski:

Hej,

Poängen med tråden var att lista Elons olika projekt, för jag tror många missat många av det mindre kända projekten i skuggan av SpaceX och Tesla.

Elons bidrag till SpaceX är också en unik sådan då han är Teknisk Ingenjörschef. Ta en sökning i Linkedin hur många sådana det finns i världen för bokstavligen raketforskare i raketindustrin? Han är också självlärd inom området.

Och folk tycker att han är ett icke ämne, en fluga på väggen. pinsamt.

Mitt personliga problem med Musk har med tiden skiftat från honom till hans "anhängare". Kapital och arbetskraft som han har lyckats kombinera kan man inte ta ifrån honom, vilket folk har lyft tidigare i tråden.

Det jag uppfattar som konstigt är bilden som vissa har. Ja han är eventuellt teknisk ingenjörschef på SpaceX men vad gör han konkret i företaget? Ja, troligtvis leder han projekt och liknande vilket jag även om jag ogillar honom, får jag ge honom beröm för att lyckas med det.

Det som jag uppfattar mer och mer tröttsamt på nätet angående Musk är som sagt anhängarna som tror att han är någon Messiah likt Tony Stark och skapar(uppfinner?) nya grundämnen hemma i garaget på fritiden.

Av Elloy
Skrivet av dealerovski:

Elon the disruptor. Han har enormt ambigösa projekt och är väldigt effektiv. Flera spännande saker som kommer förändra vår levnadstandard i framtiden. Det enda som kan förhindra det är globala katastrofer som krig och global ekonomisk krash och såklart om han försvinner.

Skrivet av dealerovski:

Åter igen, allt jag listade är saker som Elon uttalat sig om och som kommer ha stor påverkan på människor. Jag lägger inga större värderingar i det eller hävdar att allt kommer i uppfyllelse. Dock skulle jag inte betta emot honom.

https://media0.giphy.com/media/CiYImHHBivpAs/giphy.webp?cid=6c09...

Av Elloy

https://letmegooglethat.com/?q=bank+id+vid+k%C3%B6p+klarna

"Vid minsta misstanke om att någonting inte står rätt till begär Klarna bank-ID-autentisering eller nekar köpet, även om bank-ID inte är valt av kunden."

Skulle gissa på att du eventuellt har flaggats på grund av du har ett utländskt kort och dina efterföljande försök via Klarna...

Av Elloy
Skrivet av MadMantiz:

Företaget i sig blev ju inte sämre över en natt, bara för att det skreks ut extra högt en gång till.

Sämre kredivärdering =>

Svårare att anförskaffa kapital =>

Högre obligaton-/räntekostnader =>

Lägre resultat