Inlägg

Inlägg som Duktig har skrivit i forumet
Av Duktig

Bara lite köp tips inför ditt kommande köp och inga konkreta förslag.

Antar att du redan tänkte köpa delarna nu på fredag, om inte gör det kan spara någon tusenlapp eller i ditt falla mer för pengarna .
Vet inte om du hade tänkt sälja din dator komplett eller endast de delar du listade (CPU, RAM, osv). Men om du ska sälja datorn komplett skulle jag tänka om, du kan spara Chassi, PSU, CPU-kylare och eventuellt SSD:n. Du kan nu lägga ännu mer pengar på ny hårdvara .

Med tanke på du har en 4770k i datorn i dag som verkligen inte är dålig, så måste du välja minst en i5 i ditt nästa bygge och då blir det genast en slant. När det kommer till grafikkort skulle jag titta på 480 eller 1060 (fredagen avgör valet). Även om du inte känner dig säker eller intresserad tycker jag du sätta ihop datorn själv. Krävs inte att man är raketforskare för att lyckas och det ända du går miste om är fri reparationskostnader (garanti har du kvar).

Hoppas detta hjälpte något!

Av Duktig

Laddar nere Windows 10 ISO, lägg in på usb-minne med rufus eller liknande programvara. Prova därefter att göra en reparation med hjälp av USB:n. Funkar inte detta är det någon lättast att installera om ditt operativ system.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig
Skrivet av heffaklumpmamma:

Detta påminner lite om den där japanen dom glömde säga till att andra världskriget var slut. Han satt där och försvarade sin lilla ö och spejade på amerikaner i en massa år.

Satt det någon stackars ingenjör på AMD i samma situation?

Haha jag hoppas innerligt att det skulle vara sanningen i detta fallet

Skickades från m.sweclockers.com

Av Duktig

Har ingen koll på varför det sker, men skulle börja med enkel felsökning. Börja med att prova alla olika typer av kombination med de tre skärmarna, ta ut en 1080 skräm, ta ut båda 1080 och se om inställningen fortfarande försvinner. Det för att se så att inte någon av skärmarna bråkar med dig . Därefter skulle jag söka runt lite för att se om man kan köra "surround physx gaming" med olika upplösning. Det kan även vara så att det är koppling VGA-USB koppling som bråkar.

Ingen direkt hjälp men hoppas det ger något!

Av Duktig

Det finns möjlighet att ändra skalningen (scaling) i Windows 7 - 10. Öppna start och sök efter "dpiscaling" där kan du sedan ställa in önskad skalning från 100 - 500% om jag minns rätt. Om du inte hittar "dpiscaling" när du trycker på start och söker, gå då först in på kontrollpanelen och sök därifrån.

Hoppas det löser ditt problem!

Av Duktig
Av Duktig

Ta en titt på 1060 SC ett väldigt litet kort med grym prestanda som är väldigt tyst. Det är vikgtigt att välja SC (superclocked) och inte OC. Det är stor skillnad i ljudnivå mellan dem trotts att de ser identiska ut.

Av Duktig

Jag kan tycka (personlig åsikt) att du ska välja att montera datorn själv och spara in en liten slant på det. När det kommer till val av hårdvara skulle jag kanske inte valt en HDD, utan nöjt mig med en SSD 480+ GB (kanske valt en billigare). Då SSD:erna ständigt sjunker i pris skulle jag använda upp den SSD du köper först sedan köpa en ny när den är full. Så länge du du inte sitter på 200 filmer/spel som du bara måste ha på datorn skulle jag välja bort HDD.

Skulle välja bort vattenkylen, inte för att de är nödvädigtvis sämre utan för att jag föredrar att inte stoppa in vatten i datorn. Samt att en Noctua d15 är ett betydligt bättre alternativ än många biligare vattenlösningar.

När du har så fina komponenter i din inköpslista känns det bara fel att välja ett nätaggregat, som ligger i den klassen. Ta en titt på det agg RM750x mycket trevligt agg, med 10års garanti.

Av Duktig

Låter som att det inte är rätt filsystem på den externa disken. Windows fungerar bara med FAT32, FAT32 ext och NTFS. Default inställningen på ubuntu vill jag minnas är ext4, använd GParted för att ändra .

edit: Tänk på att när du skapar mappar i ett linux / unix system har dessa OS en typ av rättigheter som inte stämmer överens med Windows. För att lösa detta skulle jag använda Samba följa denna guide

Av Duktig

Har haft samma problem tidigare löst detta genom att Verify integrity of game cache följ denna guiden så ska du se att det funkar. Om inte så ska vi fortsätta felsöka

Av Duktig

När det kommer till skärmar handlar det mycket om ens egna uppfattning och krav. Det bästa sättet att uppfatta en skräm är helt enkelt att gå och titta på den själv. Jag själv sitter på en 144hz TN-panel med 1ms och jag är nöjd med hur den presterar i FPS spel, men utanför detta är den inte mycket att ha.

Det skiljer en hel del i färgåtergivning och eftersläpp mellan de olika teknikerna, för att få en bättre förståelse tycker jag du ska läsa sweclockers guide till bildskärmar.

När det kommer till skillnaden mellan 1ms (TN-panel) och 4ms (IPS-panel) kan jag inte påstå att jag upplever någon responstids skillnad. Men det är en otroligt mycket behagligare upplevelse att sitta med en IPS-panel, har man råd bör man satsa på IPS-panel enligt mig. Speciellt om man sitter mycket vid datorn i jobbet och på fritiden så kan man unna sig detta .

Av Duktig

Vad är det för modell på hennes dator alt. nätverkskortet.

Av Duktig

Skulle behöva lite mer information om hur det är tänkt att din server (ESXi) ska komma åt internet. Vad har du för nätverks inställningar nu på din ESXi maskin? Vilket ESXi kör du 4,5 eller 6?

Det vanligaste som strular när man har problem med subnät är just att man har angett fel subnät (eller nätmask) . Om du har ett ESXi server som ska ha tillgång till internet, så måste man ange en IP adress, subnät och en default gateway. Se till att du är säker på vilket subnät som används i det lokal nätverket, ange rätt default gateway och IP adress.

Låt oss säga att du har ett nätverk hemma med 2 datorer och en server (ESXi). Din lokal IP adress är 192.168.1.x med nätmask 255.255.255.0 (/24) och default gateway 192.168.1.1. Om man nu sätter en statisk IP på servern skulle de se ut på följande sätt
IPv4 address 192.168.1.10 (Du kan välja fritt här mellan 2-254)
Subnät mask 255.255.255.0
Default gateway 192.168.1.1

http://www.vladan.fr/wp-content/uploads/images/network-config.jp...

Hoppas detta var en tydlig förklaring!

Av Duktig

Om du inte har konfigurerat något i sshd_config, skulle jag börja där. Öppna sshd_config som sudo med valfria texteditor på följande sätt sudo vim /etc/ssh/sshd_config. På sista raden i filen lägger du till AllowUsers Användarnamn för att tillåta en användare ansluta till datorn via SSH. Lägg även till PermitRootLogin no, av säkerhetsskäll bör man aldrig tillåta root SSH till en dator/server.

Skulle överväga att använda så kallade SSH-nycklar med lösenord eller utan, följ denna guide om du är intresserad. Men det ökar din säkerhet ytterligare och konfigurera sshd_config så att du endast tillåter anslutningar med nycklar. Då kan man inte "bruteforce" sig in i ditt system.

Det är troligen inget fel på dina routrar i detta fallet för då hade inte fått Connection refused, du kommer åt datorn men tillåts inte ansluta (enkelt förklarat). Om du inte kommer åt datorn skulle mer troligt stå Destination Unreachable eller liknande.

Av Duktig

Snabb fråga bara har du konfigurerat SSH filen "/etc/ssh/sshd_config"?

Av Duktig

Nya produkter med gamla komponenter...
En passande slogan till lansering skulle kunna vara. "Köp ny produkt med gammalt innehåll"

Av Duktig

@Micke O: Oj såg nu vad du efter frågade, men efter 6 timmars tenta är man lite seg i kolan .

Av Duktig

Vill bara flika in med Plex är utan tvekan mer användarvänligt för den äldre generationen. Vet inte om det finns några stora krav på ljudnivå, men om det inte gör de skulle jag välja att bygga en server/HTPC. Funderar du ändå en NAS, som kostar 6000-6500 kolla vad du kan bygga för dator med de pengarna. Du behöver inget grafikkort så spara ju bra hacka bara där. Sen ska du inte glömma bort att HDD blir bara billigare och billigare. Vilket betyder att ha NAS med 4-5 plaster är lite "overkill", själv har jag 8Tb med bara två HDD i min HTPC och har plats för ännu en HDD.

Av Duktig

Den stora fördelen med NAS-diskar istället för "vanliga" är ju att NAS-disken är speciellt byggda för att stå på hela tiden, vilket bara de ger en säkert om att de ska palla att stå i din server/HTPC . Sen så säger jag RAID i all ära, men i dessa tider spara man ju det som absolut inte får försvinna på någon moln-tjänst. RAID är bra om ena disken går sönder ja, men åskan, eld och vatten skyddar det inte mot.

Om du vill ändå att din backups ska vara lite mer skyddad men inte köra RAID, gör då en lite "work around" genom att köra på två backups på två olika diskar så har du din backups på två ställen utan RAID .

Av Duktig

Bytt genast till en bättre kylare! Annars lär du inte komma långt med din OC (overclock). Sitter själv på samma processor, tyvärr inte haft tur i mitt lotteri . Men för att få lite koll på OC kolla in denna guiden, för just din processor 4770k .

Hade du ändå tänkte uppdatera och nu struntar i det för att kör OC, antar jag att det finns en lite budget och skulle då inte tveka på en riktig kylare i form av Noctua NH-D15 finns ingen bättre luftkylare .