Inlägg

Inlägg som Makramundi har skrivit i forumet
Av Makramundi
Skrivet av Multijuice:

Fast är det inte så i det här fallet att styrelsen består av forskare med en viss AI skepsis medans Altman var en vinstmaximerare som inte bryr sig om potentiella faror?

Ett så pass ovanligt fall där styrelsen fokuserar på annat än vinst. Blir väl ännu mer att gasa blint ut i vildmarken med AI nu när den nya styrelsen också fokuserar på AI som kortsiktig vinstmaskin.

Så har jag förstått det hela också. Det kan vara så att man pudlar eftersom pucken annars hamnar hos MS och styrelsen då helt saknar möjlighet att försöka lägga band på risktagande implementering av AI.

Av Makramundi
Skrivet av superegg:

Om folk orka lägga över 20k på en RTX3090, så orka dom nog köpa det andra till överpris.

Om det inte finns någon GPU att köpa och dom kostar några tusen mer klart dom köper det.

Samma sak med PS5 men då var det ingen miners som köpte såna.

Ja, självklart leder dålig tillgång till högre priser, men jag har svårt att se att en gamer skulle lägga 7k på ett 3060 vilket är vad dom går för på tradera just nu. Om det visar sig att kortet verkligen inte går att minea på gissar jag på att priserna hamnar kring 5k.

Av Makramundi
Skrivet av superegg:

Det tro jag inte, det finns gott om pengar kåta personer, som köper upp för att dom sen ska sälja till ett dyrare pris.

Se bara här på marknad, blocket, tradera och alla säger typ samma sak råka beställa två...

För att det ska funka krävs det ju att det finns en slutkund som är beredd att betala hutlösa priser för korten, och det verkar som det bara är miners som är det.

Av Makramundi
Skrivet av superegg:

Även om den skulle ha begränsning, så kommer priset vara detsamma, och har ingen lust att lägga 10k på en budgetmodell.

Det är inte säkert. Det är till stor del miners som eggar upp priserna. Har kollat bland auktioner på tradera. De som vinner budgivningar är ofta uppenbara miners (har köpt flertalet grafikkort, 1xPCIE-risers osv, hdmi-dummies).

Av Makramundi
Skrivet av str8forthakill:

Läste recensioner av Corsair RMx seriens nätagg av ren slump när jag skulle beställa ett nytt Corsair RM850X V2.

Hade jag inte läst detta skulle jag aldrig kollat innan jag skruvade på min gamla PSU-bracket till mitt Lian Li chassi.
https://i.imgur.com/UCknUKQ.jpg

Precis som recensionen sade är utskärningen i kretskortet inte alignat med skruvhålet, drar jag i en skruv där kommer gängorna äta in i sidan av kretskortet. Våran lokala Corsair representant hade inget att säga så, köper ni Corsair nätagg kasta ett öga där innan man drar i skruven som egentligen inte behövs.

Skruvhålet ser inte ut att linjera med ditt PSU-bracket, så gissningsvis är ju ursparningen i kretskortet rätt, och skruvhålet felplacerat.

Plåten i nätagget ser ut att vara stansad, vilket innebär att man använt ett stansningsverktyg i fabriken som är felaktigt. Med andra ord är det inte ett måndagsexemplar, samtliga plåtar som kommer ur den tillverkningslinjen är felaktiga.

EDIT: Bracketen ligger inte rätt i bilden. Ignorera detta inlägg. Se svar nedan.

Av Makramundi
Skrivet av superapan:

Jag tyckte först det lät synd att återanvända supergamla Vega, nu när Intel har Xe integrerat i 11-serien CPU:er, som jag trodde skulle mycket bättre (från vad man sett på bärbara).

Tyvärr visade sig Intel Xe (UHD 750) vara ganska obetydligt bättre på desktop-CPU:erna, så Vega är fortfarande bästa iGPU för desktop. Det blir riktigt spännande när RDNA kommer som iGPU!

Jag funderar lite på om det faktiskt är DDR4 som sätter stopp för prestandan? Det har ju stått still sen 2400G lanserades för 3 år sedan.

Av Makramundi
Skrivet av Alrik:

Jag tänkte väntat med.. Men samtidigt får man mer för sitt gamla kort så mellanskillnaden blir ungefär samma så jag kunde inte låta bli. Dock ska väl tilläggas jag har bara köpt ett kort. Är nöjd med det så kommer sluta leta. Men förstår andras frustration. Man vet ju aldrig när man kan bygga nytt igen.

Det får man verkligen. Jag fick tag i ett 3060 för MSRP, och sålde mitt gamla 1660 super för lika mycket på tradera. Gratis uppgradering!

Av Makramundi

I AMD:s releasematerial såg det ju ut som att 6700XT skulle vara ca 10% snabbare än 3070? Måste ha varit riktigt cherry-pickade siffror.

Av Makramundi
Skrivet av Banarth:

Komplett Bank är helt värdelöst.
Hur kan en internetbank INTE ha varken autogiro eller e-faktura år 2021?

Håller med där. Jag har kreditkort genom Komplett Bank. De sätter alltid fakturadatumet den 27:e också, oavsett om det är en helgdag eller inte. Det har gjort att min inbetalning kommit en dag för sent flera gånger, varpå Komplett Bank ALLTID tar ut ränta på köp som annars skulle vara räntefria. Störigt som fan.

Börjar tro att dom gör det avsiktligt svårt att betala fakturorna för att maxa ränteinkomsterna.

Av Makramundi
Skrivet av Asyvan:

Kanske 3060 Ti, som kom först, skulle hetat 3060. Och 3060 som kom senare borde hetat 3050.
Det kanske är så man får tänka???

Om jag var produktlinjechef hade jag kallat 3070 för 3070ti, 3060ti hade blivit 3070, och 3060 hade fått ha kvar sitt namn. På så vis kunde man brygga in gapet där emellan med ett nytt 3060ti.

Av Makramundi
Skrivet av Erik_T:

PS/2 har även en hel del rent tekniska fördelar jämfört med USB - lägre CPU användning, kortare responstider, mycket mindre komplicerade drivrutiner.
Med USB3 så börjar USB komma ikapp på en del av de punkterna, men hur många tangentbord och möss använder USB3?

Samt att PS/2 alltid prioriteras avCPU vad jag förstår. Du får med andra ord aldrig input lag med PS/2-tangentbord.

Av Makramundi
Skrivet av Outlaw84:

3060 Ti korten har fina bud och fortsätter sälja men ser inga 3060 12Gb som har bud över inköp, länk?

https://www.tradera.com/item/341372/450743419/msi-geforce-rtx...-

Av Makramundi
Skrivet av Outlaw84:

Men då har lanseringen varit en framgång, alla Youtubers var ju skeptiska till minerbegränsningarna och att miner skulle skita i det och ändå köpa kortet. Ser nu att många fler annonser dykt upp på tradera, alla med noll bud.

Tja ett av 3060 12Gb korten har bud på 2500kr just nu hahahhaha, jobbigt för alla som ville scalpa, Jag själv blev riktigt nöjd med mitt 3060 Strix, helt knäpp tyst är det Firestrike gick från 19k till 22k vs 2060, så ingen hit där men ljudnivån blev super.

De kort med låga bud kom ut idag. Finns ett som är uppe i 7700kr.
De nya annonserna lär med andra ord stiga kraftigt.

Av Makramundi
Skrivet av muSashi:

Någon som lyckades köpa något av de MSRP korten hos Proshop?

Ja, kl 20:18 gick det.

Av Makramundi
Skrivet av Slägge:

Vad och för vilka pengar?

Proshops ASUS 3060 Dual för 3650:-.

Av Makramundi
Skrivet av 3frit:

Har någon lyckats köpa från proshop?

Jag lyckades till slut! Kl 20:18 gick det att få in det i kundkorgen.

Av Makramundi
Skrivet av lexigrey76:

Hur ska den for-loopen se ut då??

Så här ser ju första loopen ut.

for (i = 0; i < 10; i++)

Jag vill ju att alla 10 gissningar ska skrivas ut först, sen om användaren lyckats gissa mitt nummer så ska det stå att den lyckats med det, den ska inte sluta om den lyckats gissa rätt, utan det ska stå först på slutet.

Exakt så ja. Jag tänker inte skriva koden åt dig då jag misstänker att detta är någon slags skoluppgift

Av Makramundi
Skrivet av T0MT0M:

Blir ju ingen skillnad med återkoppling tänker jag, varför skulle du vilja fortsätta gissa efter du gissat rätt tänker jag.

I sånt fall finns det ju ingen mening med att spara ner föregående gissningar i en array.

Av Makramundi
Skrivet av T0MT0M:

Går även att göra direkt i första loopen, och komma ihåg att breaka om man lyckas gissa rätt!

Det beror ju på vilket beteende man vill ha. Vill man ha direkt återkoppling på gisningen är din metod rätt väg. Vill TS att man gör alla 10 gissningar innan återkoppling bör man gå enligt mitt exempel.

Av Makramundi
Skrivet av e1m1:

Du kan inte kolla om "ett tal = en vektor med tal". Var du vill göra mer specifikt är att kolla om din vektor innehåller ditt tal, vilket du kan göra på ett par olika sätt.

Du kan loopa igenom vektorn och i varje iteration kolla om talet på plats i i vektorn är lika med ditt tal. Antagligen vill du ha det i en egen loop efteråt, annars finns det inte riktigt någon poäng med vektorn till att börja med, då du lika väl kan kolla varje tal direkt när det skrivits.

Du kan också använda de funktioner som finns tillgängliga för dina datatyper. Om det är java kan du t.ex. använda contains, och då blir det bara en enkel ifsats utan loop (eftersom denna funktion internt loopar igenom och kolla varje tal):
https://www.javatpoint.com/java-vector-contains-method

Detta är la C#? I C# har endast string[] en contains-metod vad jag vet.