Inlägg

Inlägg som yrfhar har skrivit i forumet
Av yrfhar
Skrivet av walkir:

Hur mycket har din One Plus 6 kvar att ge? Pixel 7a verkar tyvärr ha halvkasst batteri, så kanske bättre att vänta på 8a eller något annat skoj.

Själv använder jag en gammal Samsung Galaxy S8 vid sidan av min iPhone 15 Pro. Bortsett från kameran, så duger S8:an fortfarande fint till det mesta.

Lie bättre kräm än den nyare iPhone 12. Det enda problemet är att den inte uppdateras längre men det kan man leva med. Byta batteri kostar 500 kronor. iPhone 12 då med mindre batteri runt 1 100 kronor om man vill ha original och slippa meddelande i mobilen att batteriet är kasst.

Visste inte att Pixel 7a hade dålig batteritid. Väntar väll in 8a då fast egentligen duger min One Plus 6 och härligt att bara kunna plugga in sina studiohörlurar med hörlurskontakten utan en extra sändare.

Av yrfhar

När mobilen började att visa rött igen och om att mitt Icloud var fullt fast jag inte synkar upp mina bilder och rensat bort dem som fanns så fick jag nog. Gick tillbaka till min One Plus 6 och lite lustigt att batteritiden var lite bättre på den äldre mobilen (3300 mAh). Min gissning är att Apples trycker in så litet batteri de kan (2,815 mAh) men ändå tar bra betalt för sina mobiler och det funkar när de är fräscha men så fort de åldras så är det ingen marginal kvar som på en Android mobil med större batteri. Man har mer att spela på där. Fast kan ju säga att jag saknar faceID.

Fundera på en Pixel 7a nu när Elgiganten rear ut dem eller vänta på Pixel 8a. Fast otroligt skönt med en äldre Android-mobil att fått tillbaka back-knappen och hörlurs uttaget.

Av yrfhar

Tacka vet jag vinyltiden. Köpte man 4 skivor per år och lärde sig bli vän med låtarna. Nu streamas det ofantliga mängder musik och bara klicka igång en "playlist for you! Ni är bortskämda kids och youngsters. Fast okej, man önskar ibland att man var ung med det utbudet ni har idag men ändå var det en viss charm att först provlyssna skivor, några bra låtar, men man lärde sig sedan älska alla på en vinylskiva. Nästa steg är nog en algoritm som tar fram den perfekta AI genererade musiken i en spellista just för dig?

Av yrfhar

Härlig syn från skeppet

Av yrfhar

Lätt att svara på de frågor jag visste och svårt samt fel på de jag gissade på.

Av yrfhar
Skrivet av Rixton:

Har du fortfarande haft en prenumeration, men som inte har kunnat dragits pga. utgånget kort eller annat så behöver du lägga in ett nytt kort, så att de kan dra vad du nu är skyldig, innan du kan få bort notisen om att du betalningsinformationen är ogiltig

Lade in ett nytt kort och nedgraderade men den där nergraderingen bara snurrar och snurrar. Startade om mobilen och nu ser jag att Apple vill ha mina pengar till 10 mars. Sedan är jag fri. Gick alltså inte avsluta direkt. Men är man sniken på småsummor hos miljoner användare blir det rätt mycket och till att ha råd med en och annan korv med bröd.

Funderar lite på om man väntat med att lägga in sitt kort efter 10 år. Då hade de dragit 2 280 kronor plus 19 kr.

Av yrfhar
Skrivet av Rixton:

Japp, stängt av allt och passade samtidigt på att avinstallera iCloud för Windows. Är ju ändå en riktigt hackig tjänst. Tömde mitt iCloud förra veckan men verkar finnas saker kvar där ändå. Apple vill väll ha in lite mer pengar för att överleva så håller hårt i kunderna. Ursäkta att jag har svår RLS och när benen kör igång samtidigt är det svårt att koncentrera sig och hålla på med sådana här saker.

Av yrfhar
Skrivet av Rixton:

Självfallet kan du ta bort ditt kort, men om du har en aktiv prenumeration så kan du såklart inte ta bort det
https://support.apple.com/sv-se/HT203905

Av yrfhar
Skrivet av ztenlund:

Det är iofs en etta. Sätter du manuell uppdatering (av iOS) så kommer det att bli en tvåa när det finns en.

Fasiken, har tjatat med Apple support att jag inte ska ha något kreditkort knutet till dem. De förstår inte varför man skulle vilja ta bort detta. Jag får meddelandet att det inte går ta bort det primära kortet om jag försöker själv.

Av yrfhar

Få bort irriterande påminnelse i iPhone

Någon som vet hur man får bort det irriterande röda utropstecknet från hemskärmen. Mitt kreditkort har gått ut men har ingen lust att knappa in det nya. Nu är det så att Apple gärna vill ha mina pengar för 50Gb extra lagring men jag är inte intresserad. Går det få bort uppmaningen?

Av yrfhar

Var detta den sista Fredgaspanelen? Bara 8 stycken från 300 i så fall.

Av yrfhar

Alla små Bluetooth hörlurar man stoppar in i öronen. Ingen av dem är bättre än sitt batteri. När batterierna ger upp är även hörlurarna förbrukade.

Av yrfhar

Jag väntar fortfarande. Att välja till PostNord paketskåp var ingen bra idé.

Av yrfhar

Vad säger skatteverket

Nordea som gjort en liten glitch i sitt datasystem och var ju några som var biljonärer ett tag. Men hur reagerar skatteverket😁 Tänker på om jag hade råkat ut får något liknande själv. I min fantasi borde de ju kunna ge en en kvarskatt som ingen människa på jorden skulle klara av att betala tillbaka.

Av yrfhar

Mitt gamla konto helt borta och alla mina gamla prylar jag köpt som är listade. Så ingen ide för mig att använda denna nya skräpsidan längre. RIP Prisjakt.

Av yrfhar

Hm, tjänar meta 150 kg/mån (Android ändrar alltid svensk valuta till kilo) på mig per enhet?

Av yrfhar
Skrivet av loefet:

Mejla gärna till dem och säg att du vill ta bort det och varför.
Flera som gjort det (inklusive mig själv) för att uttrycka sitt missnöje med det hela.

Men annars bara inte logga in på sidan till slutet på Januari så tar de bort det automatiskt.

Det ska jag göra. Tycker nya prisjakt inte går mig något. RIP prisjakt.

Av yrfhar

Prenumererar bara på Linux Katt kanal, det räcker för mig. Alltså inte Linus utan Torwalls kanal.

Av yrfhar

Varit på Swedbank och de erbjöd mig flytta pengarna till sitt "nya" konto med 2,4% ränta och fria uttag. Nej tack, sa jag och flyttade 75% av alla pengarna till Collector+ hos Avanza som ger 3,7% ränta och fria uttag. Har 25% kvar för räkningar och uttag med Kort/Mobilplånbok.

Av yrfhar

Deezer musik (1069 kr/år = 90 kr/månad) eftersom det går att köra genom min Garmin-klocka vilket YouTube Music inte gör men provar YT Premium för tillfället för att slippa reklam och stödja de kanaler jag tittar på. Annars inget mer, har för länge sedan sagt upp Netflix och HBO.