Artiklar

Artiklar skrivna av Wittwang
22

Stort midjemått röjer processorsmugglare

För den som har ett par hundra processorer med sig hem från semestern väntar normalt avgifter i tullen. Tejp är inte en lösning för att komma runt dem.

71

Nvidia: ”Kryptovalutor tillför ingenting till samhället”

När kunderna i mining-svängen är borta vänder Nvidias teknikchef på kappan och hyllar AI-branschen, som köper grafikkort i drivor.

17

Intel bantar Arc-drivrutinerna till halva storleken

Trots få kort och funktioner var Intel fram till nyligen grafikkortsvärldens tungviktare vad gäller storlek på grafikdrivrutinerna.

39

Nyhetsquiz vecka 12 2023: Smuggelgods, bortgång och framsteg

Ännu en vecka lider mot sitt slut och det är dags att sammanfatta med frågesport. Löser du alla rätt?

16

Intels medgrundare Gordon Moore har gått ur tiden

Med en stor roll i den tidiga halvledarutvecklingen och förevigad genom Moores lag. Nu har branschlegendaren Gordon Moore plockat ned skylten.

26

Corsair utökar OLED-sortimentet med 27-tummare

Den böjbara Xeneon Flex-bjässen får ett mindre syskon, där hög uppdateringsfrekvens och OLED intar platt skrivbordsformat.

89

Quiz: Har du stenkoll på referenskylare?

Vet du vilken referenskylare som hör till vilken produkt? Testa kunskaperna i veckans quiz om kylare från AMD, Intel och Nvidia!

246

Valve avtäcker Counter-Strike 2 – släpps i sommar

Nästa del i den långlivade spelserien använder Source 2-motorn och innebär förändringar av både estetisk och spelmässig typ.

35

Nyhetsquiz vecka 11 2023: Bärbar monsterprestanda och prisjusteringar

Bärbart i det yppersta prestandaskiktet gästar testlabbet, medan förseningar och prishöjningar är några inslag från veckans flöde. Har du hängt med?

53

Söndagsmatiné: Historien om Philips förfall

Under stora delar av 1900-talets senare hälft gick Philips i bräschen mot ny teknik, men på bara några årtionden utraderades framgångarna.

94

Krönika: Att äga, eller inte äga en TV

Fram tills nu har "wittwang" varit övertygad om att han inte behöver en TV, men en dum "lifestyle"-detalj väcker liv i Hamlet-parafrasen.

8

Batteritid på 30 timmar och AI-hårdvara försenas när AMD skjuter på Ryzen 7040

Nyheterna som kommer med Ryzen 7040-serien är bland annat integrerad RDNA 3-grafik och krympt tillverkningsteknik, något som flyttas fram en månad.

65

Nvidia Geforce RTX 4070 lanseras 13 april – billiga modeller får förtur

När bolagets nästa "Ada Lovelace"-kort sjösätts garanteras billigare modeller förtur i testlabben, eftersom dyrare kort inte får testas innan lanseringen.

128

Vinylskivorna petar CD efter 35 år på tronen

Artister och lyssnare flockas återigen kring de stora plastcirklarna, som under förra året såldes i betydligt större volymer och för mer pengar än CD-motsvarigheten.

27

Hemmabyggd programmeringsdator har två års batteritid

Med minsta möjliga prestanda kan också effektuttaget skruvas ned till ett fåtal milliwatt, något som demonstreras i en kreativ projektlogg.

33

Nyhetsquiz vecka 10 2023: Blixtsnabb SSD och storsäljande Iphone

Vi är halvvägs in i mars och det är dags för ännu ett sammanfattande nyhetsquiz. Har du stenkoll på det senaste?

47

Nvidia rensar inför fler Geforce RTX 4000 Founder's Edition

Geforce RTX 3000-serien Founder's Edition lämnar nu Nvidias webbutik världen över, där RTX 4070 kan ta över de tomma lagerhyllorna om en månad.

33

Teknikfokuserade Silicon Valley Bank stängs

En av Kaliforniens största banker lånar ut pengar till teknikföretag, men till följd av ekonomiska problem stänger amerikanska myndigheter verksamheten.

42

Sökmotorn Bing når 100 miljoner användare

För första gången i Bings historia passerar Microsofts sökmotor över 100 miljoner aktiva användare, där AI-tillägg ser ut att vara av vikt för framgångarna.

41

Benqs första OLED är en förvuxen spelskärm

Det är 48 tum och 120 Hz uppdateringsfrekvens som gäller när Benq meddelar att Mobiuz EX480UZ rullar ut på marknaden.