Inlägg

Inlägg som andelor har skrivit i forumet
Av andelor

Librem 5 lanseras nu!

https://puri.sm/posts/librem-5-shipping-announcement/

För mer information om hårdvara mm, se https://shop.puri.sm/shop/librem-5/

Av andelor

@Telperion: Ursäkta det sena svaret - men du har helt rätt. Starlord var spelet. Har nog inte stött på någon som känt till det. Själv lade jag ner ganska många timmar på detta rymdimperie-spel där man byggde för familjens/släktens framtid.

Av andelor
Skrivet av Roger W:

Hmm, gör det inte jätteenkelt
Om det nu är Lucasart (vilket definitivt kan vara en felgissning) så är det väl året då X-wing kom ut?
Vi gissar på det.
(För Rebel Assault kom väl ut 94?)

Det är fel, men inte så dum gissning

En ledtråd till... utvecklare var Microprose

Skickades från m.sweclockers.com

Av andelor
Skrivet av Roger W:

Mmm, nånting gör att den känns som en gammal klassisk Lucasart/Lucasfilm cutscene
Gissar vidare med Dark Forces, men tror det är fel.

Tips
Spelet släpptes för 25 år sedan för första gången.

Skickades från m.sweclockers.com

Av andelor
Skrivet av Roger W:

Ljudfrågan hade jag glömt helt! Måste prova den hemma sen

Jag tokgissar på Anderlors bild under tiden: kan det vara the Dig? (har inte spelat det)

The Dig är ett underbart lir, men nej, det är det inte.

Av andelor
Skrivet av MoNkeY-05:

Finns redan en fråga längre upp. Visserligen ingen bild, men en ljudfråga!

Det missade jag - ignorera inlägget i så fall o kör vidare på ljudfrågan

Av andelor
Av andelor
Skrivet av Naga:

Ett alternativ är ju att låta den dra automatiskt om man vet med sig att man har svårt att komma ihåg.

Förvisso och då via autogiro exempelvis. För en del är det säkert bekymmersfritt så att de slipper ägna en tanke åt det, själv vill jag ha full koll på vad som dras och när.

Av andelor

Sämst med Vimla är faktureringsperioden med förfallodatum mitt i månaden; Det är liksom uppgjort för att det skall bli förseningsavgifter för en som är van att betala alla avier osv i slutet av månaden. Tröttnade till slut på det och bytte abbg.

Av andelor
Skrivet av Jerban:

Har en dotter som precis som jag har fastnat för datorer och spel.
Hon har en egen dator som jag valt att ställa i vardagsrummet så jag har lite koll från soffan när hon spelar.
Oftast så sitter hon och pratar med en klasskompis och klasskompisens kusin i "Discord".
Och givetvis så hör jag ju allt hon säger och har bra kontakt med de andra ungarnas föräldrar.

Men hon spelar Roblox och Minecraft, och framförallt i Roblox så sitter hon och skriver med vilt främmande människor, vilket gör mig lite orolig. Jag kan och vill ju inte kontrollera allt hon gör och skriver i spelet, men jag har givetvis förklarat för henne allt om "godis från främmande människor" och att det även gäller på internet.
Jag brukar göra stickkontroller när jag hör att hon skriver mycket för att kolla vad som händer.

Finns det något mer man kan göra? Vad gör ni för att hålla koll på (små)barnens internetanvändande?

Har två barn (en dotter som är 11 och en son på 8 år). De har varsin bärbar dator, med varsitt bord/stol som står ute i hallen (vi har renoverat om vår stora hall som haft massa döytor under trapp osv). Fördelen med att de sitter där är att vi hör vad de spelar och talar om ut i vardagsrummet.

Tycker du gör rätt i att förklara att det är främmande människor som de spelar med, och då är det vissa förhållningsregler man alltid skall tänka på. Det har även vi. Vi har även sagt att vad som än händer, om något känns fel eller konstigt att de skall tala med oss päron.

Självklart finns det fler saker man kan göra för att spåra vad de gör (nu talar vi tekniska lösningar), men varken jag (som arbetar inom IT) eller min fru tycker att det är vägen att gå. Vi vill ge dem förutsättningar att hantera Internet osv, inte bestraffa dem ...

Därtill så har vi två regler som våra barn har att ta till sig, bl.a. max 3 timmars skärmtid på en dag (vackra dagar så får de gå ut helt enkelt), samt så måste de vara aktiva inom idrott/sport (våra tränar fotboll/handboll i två olika lag).

Spelmässigt så har vi en HTPC lösning i vardagsrummet med 4 handkontroller som de spelar Lego spel mm på. På deras egna datorer spelar de Roblox (båda), Minecraft (båda), Spore (dotterns favorit) samt Fortnite nu på sistone.

Av andelor

@Roger W: The Reap

Nu skall jag faktiskt vara helt ärlig och säga att jag inte hade en j-a aning faktiskt. Men du länkar ju direkt till Isozone . . .
Edit: Egentligen inte googlande men sannolikt inom gråzonen för vad som bestämts som regler i tråden (ifall någon är sugen att lägga upp ett annat spel - gör så)

Vad är detta för spel?

http://www.faihido.com/upload/graphics/thegame.png

Av andelor

@HerrEkberg: Teckningen är gjord av Samwise Didier / Blizzard ... låt mig gissa att den tillhör Diablo?

Av andelor

Många gratisätare här. Tyvärr är allt för många fostrade med att saker är "gratis" på nätet. Men när saker är gratis så behöver den som tillhandahåller tjänsten få in intäkter från annat håll. Genom att sälja alla dina personliga data (ala Facebook). Genom att sälja hela din sökhistorik (ala Google). Eller genom reklam.

I detta speciella fall finns en prenumerationstjänst. Se till att betala för dig om du är intresserad av att läsa artiklar skrivna av Aftonbladets avlönade reportrar.

Gillar man läsa så finns tjänsten Readly som är motsvarigheten till Netflix. Fast avgift per månad, så kan man läsa en massa svenska och utländska tidningar.

Av andelor
Skrivet av Roger W:

Hehe jo midwinter var ju nästan rätt inser jag nu
Samma designer i grunden: Mike Singleton.
... och efter att ha grävt lite om honom så hittade jag spelet tror jag:
Ashes of empire!
Aldrig spelat det!

...

Vi kan väl köra vidare på Hjalmar_kull bilden ovan? (om jag har rätt)
Eller gissade Damponmyboard rätt redan?

Jag hade Ashes of the Empire på original, men någon av diskarna var paj, så jag kom aldrig till att lira det. Älskade Midwinter spelen dock, fastän styrningen var helt galen.

Av andelor

Har spelat alla utom 6:an i serien. Alla är dem bra. Men bättre än spel nr 1 kan ju dock ingen vara, för utan 1:an så hade inte serien funnits
Favoriten just nu dock är Civ5. Civ6 måhända köps in på julrean på Steam. Den som lever får se.

Av andelor
Skrivet av Unknown:

Mass Effect har ett alldeles eget lillet speciell hörna i hjärtat. Älskade alla delar, om än Andromeda kunde ha varit lite mer välgjort vad gäller ansiktsanimeringar. Ska vid tillfälle ta mig tid att spela igenom serien igen; Bara för att

Mass Effect serien är en av mina absoluta favoriter. Andromeda är väl den enda del i serien där jag inte kännt samma entuasm som tidigare. Jag har fastnat två gånger (med två olika karaktärer) mitt i spelet, utan att orka slutföra. Det hände ju inte med tidigare delar om jag säger så. Det är subtila saker som gör det. Främst tycker jag story:n inte håller lika hög klass som tidigare. Därtill har de på något underligt viss klantat till karaktärerna så att de känns mer än lovligt robotliknande och kalla än tidigare. Jag föredrar tidigare delars svarsmöjligheter. Positivt är stridsdelarna som är mycket bra.

Av andelor
Skrivet av lanbonden:

Får se om nån känner igen den här reliken.

https://i.solidfiles.com/p8pYMvWQZGBMx.jpg

Grafiskt påminner det grymt mycket om Hunter (Amiga) och Midwinter I och II (Amiga).

Av andelor

Självklart kan du hitta gratis webbhotell. En del till och med stödjer scriptspråk som php och har möjligheter till databas som mySQL osv.

Allt handlar i slutändan vad du vill göra med hemsidan. Om du är intresserad av att lära dig webbutveckling (koda html, php, javascript osv), så kan du ju ladda hem WAMP exempelvis och köra det på egna datorn. Då kan du skapa hur många prototyper du vill och lattja runt, under tiden du lär dig koda i html, php, javascript, SQL osv. Prototyperna kommer dock endast vara åtkomlig från din egen dator, om du inte väljer att registrera en domän och peka den mot ditt externa IP och öppna upp i brandväggen osv; Vilket då både skulle kosta pengar och vara en halvmesyrlösning i slutändan. Om du vill ta utvecklade sidor ut på nätet så gäller det då att hitta ett webbhotell.

Om du bara vill sätta upp någonting utan någon som helst egen kod eller så, och inte har ambitionen att lära dig att koda och så, så är Wix och dylikt bäst väg att gå.

En mellanväg kan vara att ordna en Wordpress sida, där du kan lägga till tillägg utan kodkunskaper, men även gå in på djupet och koda om saker och ting om du så önskar.

Av andelor
Skrivet av ronnylov:

Fick följande mail:

Lite trist tycker jag.
CrashPlan for Small Businesses är dubbla priset ($10/månad) mot vad jag betalat innan (när rabatterna försvinner).
Carbonite har max filstorlek 4GB samt ingen Linux-klient så det faller bort för mig.

Kan i och för sig skaffa Google Gsuite for business men det kostar €8 / månad / användare. och kräver minst 5 användare för att få unlimited storage.

Kanske lägger filerna på Sia-nätverket istället alternativt bygger en egen lösning.

Surt att de lägger ner tjänsten för privatpersoner. Har haft stor nytta av CrashPlan själv. Det är ju ett nödvändigt ont att ha en bra backuplösning. Men det är lika roligt som att dra ut tänderna att ta sig tid och leta efter en vettig leverantör... Guld och gröna skogar utlovas vitt och brett.

Av andelor

Programmerare kommer behövas inom en överskådlig framtid; Även de som gått den långa banan och lärt sig själva. Jag har själv gått den långa vägen då det inte fanns mycket utbildningar när det begav sig för mig (c64, Amiga osv). Ett tips jag kan ge dig är att inte bara välja programmering utan mer sikta på vad du vill göra/skapa istället. Det finns så oerhört många programspråk och tillämpningar idag. Säg att du tycker mobila spel/applikationer vore kul att jobba med, så kommer valet av inriktning bli lättare.