Inlägg

Inlägg som kawkstege har skrivit i forumet
Av kawkstege

500+frakt för 32gb Gskill

Av kawkstege
Av kawkstege

https://imgur.com/a/type4-ZS190je

den förra länken fungerade tydligen inte, testar igen

Av kawkstege

https://imgur.com/a/ZS190je

jag hittade dessa i min låda, kan det hjälpa dig ?

Av kawkstege

350 + frakt

Av kawkstege
Skrivet av ToyBoB:

Onödig kommentar, allt är relativt och för mig som student är det pengar. Tack för tipset, ska titta på 5700x3d i CS2.

Jag har 5700x3d o kör mest CS2. kör 1440p 240hz och processorn presterar extremt bra jämfört med min 5600x som jag hade innan. FPSen är mycket mer stabila och jag får inga drops ner under 240. skillnaden på 5800x3d och 5700x3d är nog inte så stor i CS2

Av kawkstege
Skrivet av Wille_boi07:

jag vill tacka er alla som hjälpt till hittills, jag tänker nog använda mig av den konfiguration som rekommenderats men jag kommer nog använda mig av 7900 xtx men undrar ifall jag måste ändra några andra delar/komponenter för att 7900 ska kunna jobba utan hinder?

Nej, allt det kommer klaffa fint tillsammans.
Det ligger ett 7900XTX till salu här på marknaden. Kan vara vettigt om du vill spara lite cash istället för att köpa ett helt nytt för 12000

Av kawkstege
Skrivet av Wille_boi07:

jag har inte bestämt mig för vilken skärm än. ultrawide kanske jag skaffar senare men det blir inte första skärmen jag skaffar. men jag är ganska så bestämd på att jag ska spela med 4k. men nu undrar jag kan det vara värt att skaffa en starkare nvidia gpu för raytracing eller är det mer värt att leta efter en starkare gpu från någon annan tillverkare?

Okej, jag skulle titta noga på vilken skärm man väljer. Det är ett väldigt stort kliv till 4k på maxade inställningar, är det då 4k i ultrawide som gäller så ska du upp en bra bit från 4060Ti.
För Radeon så får du nog titta på 7900XT, Nvidia så är det nog 4080Super som ger mest för pengarna.

Idag kör dock många hög upplösning med hjälp av nvidias DLSS eller Radeons FSR, man kör uppskalning så man får ut tex 4k-upplösning men egentligen har kortet bara renderat 1080p, det går helt enkelt åt mindre datorkraft för att visa en 4k-upplösning på skärmen. Det är inget jag använder själv så jag kan inte svara för att det funkar perfekt i alla lägen eller ser exakt lika bra ut som native 4k. Men det finns nog gott om folk här som kan svara på det.

Av kawkstege

Vad kommer du ha för skärm? 1080p? 1440p? 4k? Ultrawide? Vilket uppdateringsfrekvens?

När du skriver du vill kunna spela alla spel på högsta inställningar så är nog 4060ti i underkant. Även om det skulle röra sig om en 1080p-skärm.

Är ditt främsta syfte med datorn att spela så tycker jag att du ska ha en 7800X3D som cpu.

Komponenterna som är länkade här ovanför är en bättre dator, än den du listade.
Men ska du köra med raytracing så är det kanske vettigare att välja ett grafikkort från Nvidia.

Och för att svara på sista frågan, Inet har väldigt bra service och vill man inte bygga själv är det ett vettigt ställe att vända sig till för att få hjälp med den biten.

Av kawkstege
Skrivet av rwkk:

Inga uppdateringar som "förbättrar skärmens prestanda", oh nej. nu kan min 144hz skärm inte bli 360hz eller?

vem uppdaterer ens sin skärms mjukvara?

Min Predator Oled har fått några uppdateringar också, bland annat där de fixat så man fick bättre ljusstyrka (en av svagheterna med OLED) och en där man kunde stänga av deras automatiska ljusstyrka som anpassades till det som skärmen visade. Två extremt bra uppdateringar som gör att jag uppskattar den bra mycket mer

Av kawkstege

Hur ser det ut i 1440p?

Av kawkstege
Nytt bud: 500 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av kawkstege

Du kan få tag på windows billigare, men såklart svårt om Inet ska bygga, tycker du ska försöka övertala honom till att bygga själv. visa Inets datorbyggarvideo på youtube.
Jag hade kört 32GB istället för 16GB. CS2 drar mycket nytta av X3D-cpu så det skulle kunna vara värt att titta på 5800X3d och AM4, men förstår det känns mindre framtidssäkert än AM5. Annars sparar han in nästan 2500kr på att bygga själv som han kan lägga på att välja en 7800X3D istället om AM5 är enda alternativet

Av kawkstege
Skrivet av Sevy:

Låter bra Tänker att jag har ett nätagg som ändå är 150w starkare än ditt så måste ju vara lungt fast jag har en 5900x? Kör du med adaptern som följde med ?

Ja det är absolut lungt. din 5900x drar inte mer än mellanskillnaden på mitt 3080 och 4070.
jag körde med adaptern man fick med först, den funkar hur bra som helst, men pga mitt chassi så blev det inte så snyggt i övrigt, så jag köpte en kabel från bequiet enbart för att få det snyggare i chassit, men adaptern man fick till kändes mycket högre kvalite så jag hade kört på den.

https://i.imgur.com/jABTBIk.jpeg

adaptern var precis så lång så att den inte gick att få ner i mitt lilla hål här.

Av kawkstege

Jag har ett 600W bequiet till mitt 4070 super. Fungerar utmärkt. Nu har jag bara en 5600x tillsammans med den, men innan 4070S så hade jag 3080 och det drog ungefär dubbelt så mycket som 4070S.

Edit: 4070S drar ofta kring 150W när jag spelar.

Av kawkstege

Knep ett 4070 super FE och är verkligen supernöjd. Sålde mitt 3080 TUF för 5000kr och får bättre prestanda och mycket tystare och svalare dator. Det drar nästan exakt hälften av vad mitt 3080 drog, för den lilla mellanskillnaden. Många tycker säkert man är tokig som byter från 3080 till 4070S.

Av kawkstege
Nytt bud: 200 kr +frakt för B450m
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av kawkstege
Nytt bud: 1 199 kr + frakt ställer mig i kö om marjohd drar sig ur
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av kawkstege

1800 + frakt för samsung G7

Av kawkstege

Gårdagen stream var fantastisk. Jag hann inte klicka hem det jag ville, men jag var iaf nära på 2 grejer kul med lite spontana tävlingar. som hängiven Dubbelklick-fan så var det kul att se att det var uppe i 5900 tittare ett tag. Inet gör ett fantastiskt jobb för sina kunder med dessa livestreams tycker jag och ovanpå detta så erbjuder de överlägset bäst kundservice. Jag önskar bara min familj hade mer överseende att man lägger 6h på en livestream en torsdagkväll Ser fram emot uppesittarkvällen till jul.