Inlägg

Inlägg som babloo har skrivit i forumet
Av babloo

"VR Ready" HAHAHAHAHAHAH

orkar ej mer.

Av babloo

Vad är det för nätagg du har?

Som andra har sagt redan, troligtvis nätaggregatet.

Mvh.

Av babloo
Skrivet av perost:

"Överklockningen" består troligtvis av att ändra till 165Hz i skärmens meny och sen kolla om det fungerar eller inte. Med ett GTX 1080 bör det inte vara något problem, det är främst äldre grafikkort som inte klarar av det. Men oavsett om det fungerar eller inte så räcker ju 144Hz långt, det är nog inte många som skulle märka någon skillnad på 165Hz.

Du får vara mer tydlig med att du egentligen inte säkerligen vet hur man gör.
Nej, man överclockar skärmen via grafikkortets kontrollpanel (I ditt fall NVIDIA's kontrollpanel), under display inställningarna "custom resolution" vilket grafikkort som helst klarar av att göra detta.

Mvh.

Av babloo
Skrivet av Ph4st:

Här har du en 1440p 144 Hz (överklocka till 165 Hz) med TN panel och G-sync till bra pris. Vill du ha det ultimata med IPS istället för TN får du dock punga ut 7500 kr

https://www.inet.se/produkt/2205518/acer-27-predator-xb271hua...

Ja GTX 1080 kan tyckas vara overkill för 1080p. Har man en i5:a t.ex. och kör 1080p med gtx 1080 blir processorn ofta en bottleneck. Inte grafikkortet, så som det ska vara. Ett 1060 räcker mycket väl för 1080p, men om du vill skruva upp inställningarna ordentligt och få ut 144fps så brukar jag säga att 1070 är ett bra val.

Jadu, till frågan nu då. Om du nu kör FPS spel så kan jag inget annat än rekommendera än en 144hz 1080p skärm. Om du nu redan har skaffat ett gtx 1080 kan inget göras. Dock är det ju synd att 1080't får ligga och lata sig en del i spel, speciellt om du inte har en i7'a.

Hoppas jag var till hjälp.
Mvh.

Av babloo

@krisljungberg:

Som den tidigare sade så borde det det räcka mycket väl med att uppgradera grafikkortet ^^
En liten OC på processorn med ett 1060/1070 kommer nog ge en liten boost i CPU intensiva spel i 1080p som typ BF1, men inget du borde oroa dig över.

Hoppas jag var till hjälp!
Mvh.

Av babloo
Skrivet av Calby:

Jag laddade ner Samsungs egna och då fick jag följande reslutat vilket är mer enligt deras "upp till" resultat.

http://i64.tinypic.com/2pphic2.png

Ser bra ut.

Mvh.

Av babloo
Skrivet av Calby:

Nope, inget inbyggt stresstest - Benchmark är inte samma sak som stresstest.

Okej, så det är stresstest? får ladda ner och kolla.

Det är det väll visst? Den utiliserar disken 100% och läser hastigheten. Förstår inte. De första man gör är väll att köra en benchmark och kolla ifall hastigheten håller vad den lovat.
Om SSD disken visar liknande siffror den utlovat kan man ju dra slutsatsen att den är rätt kopplad och fungerar korrekt.

Hoppas jag var till hjälp.
Mvh.

Av babloo

Låter som en helt normal idle temp om en fläkt inte snurrar.

Mvh.

Av babloo
Skrivet av Zunil:

Varför lägga de pengarna på en gammal CPU när du kan få en 7700k billigare?

Inte råd med ett nytt moderkort, tyvärr​.
Tänkte använda ett gammalt Z97-A som jag har liggandes till min brors födelsedags dator.

Mvh.

Skickades från m.sweclockers.com

Av babloo
Skrivet av Mooss:

Osäker på vilken komponent du menar, men både processor och moderkort är köpt av medlemmar här på marknaden.

Tror det gick loss på runt 3000 totalt. Z97 itxbrädor är så gott som omöjliga att köpa nya, letade som en tok efter ett.

Jasså? Får väll försöka lägga upp en köpannons någon gång.

Mvh.

Av babloo
Skrivet av Mooss:

Har precis beställt ny kylare till min i7575c och tänkte ge mig på att klocka lite, har ett z97i plus med senaste bios.
Lovar återkomma med resultat, blir dock inte förrän nästa vecka då fritiden är något begränsad fn.

Får man fråga vart du beställde det ifrån?

Mvh.

(Sorry för att jag lånar tråden så mycket @TS)

Av babloo
Skrivet av Paddanx:

Om du vill ha högsta prestanda i saker som inte är spel, 4790k, men du får räkna med att behöva en större kylare för att OCa (tom för stock krävs en vettig).

5775c är otroligt sval... även @ 4Ghz(+), jämfört med haswell (såg test med 5775c och Noctua D15S @ 46 grader load vid 4,3Ghz), och spelprestandan är svårslagen även med Skylake och nyare vid denna nivå (tom vid stock är den mycket bra). Det är dock en dyr CPU, och svår att hitta.

Lägg till lite högre IPC vs haswell och att typ 4Ghz räcker för det mesta man använder datorn till utanför spel (jag iaf) så anser jag den en perfekt speldators CPU, sval men kraftfull.

Visste inte att de var det, nej.
Jag har inte haft ASUS kort på rätt många år, utan mest Gigabyte/MSI. Det som lockade mig till just VII Hero är att det är bra hårdvara under, samt att det fortfarande fått BIOS uppdateringar, så man har bra chans att få saker fixade.

Förutom just denna 65W "buggen" så fungerar dock mitt Gigabyte kort bra med broadwell vad jag sett.

Vet du specifikt vilka buggar?
Och om du tänker på att sälja... tänk på mig

Tackar.

De är lite bråkigare att OCa, då de är mer känsliga för RAM (tänk på att de i grunden vill ha 1.35v, så sikta på ca 1,5V RAM och lite lägre frekvens, EDRAM cachen kompenserar det bra ändå. Även EDRAM cachen måste man se till att den klockas separat/låses, då den brukar inte vilja samarbeta över 2Ghz. Så klocka ner den först och sen hitta max för CPU och Ring, sen den.

Du kommer märka om du har samma fel genom att den frekvens throttlar som beskrivet ovan, trots bra temp. Core-temp visade aldrig högre än 65.2W utan att man direkt såg "throttle" sekunden efter. Får man bara löst det så är det inga problem.

Såg nu att 5775 såldes hos Proshop för 4kkr. Vet dock inte ifall jag kan lita på de efter jag tittat på en del omdömen...
4790k säljs hos Webbhallen för 3900kr. Jag tror det blir ett 4790k om inte intel sänks i pris om Ryzen 5 konkurrerar.

Begagnat har jag också tänkt på då man kan få Haswell för rätt saftiga priser, men är dock inte myndig så jag får se om det är värt krånglet med mina föräldrar och säljaren. Synd också att man knappt kan hitta Broadwell begagnat.

Mvh.

Av babloo

Funderar på att köpa denna processor till mitt Asus Z97-A. Nyttig information, hoppas ni kommer fram till något.

Off-Topic: Borde jag köpa 4790K eller 5775C?

Mvh.

Av babloo

Nu ser det helt perfekt ut.
Lycka till med bygget!

Mvh.

Av babloo
Skrivet av AMD-FX:

Jag betalar samma pris för 24/2, men får bara ut 15,9 ned. Kan byta till fiber som är indraget, men vill inte ha Telia och Bredbandsbolaget kan inte fixa fiber på Telias lina

Varför vill du inte det?

Av babloo

5k uppåt?

Av babloo

850 EVO 500GB kostar endast ~100 kr mer hos CDON.

Nätagget. *suck*
Är trött på att skriva fler nätaggs förklaringar på detta forumet så jag citerar från en annan tråd.

"Motivation till byte till EVGA 500b nätagget eftersom det var någon nisse som sade åt dig i en av dina trådar att det där billiga bara 80+ CM agget var "bra".
Vill säga att I en 80+ certifiering ingår många nätagg som exploderar (läskigt nog) så rule of the thumb är att aldrig förlita sig på sådana"
särskilt inte i en belastad rigg

Först och främst så har det nya CM lite agget inte blivit recenserat än (av gurun) medans 500b har och dessutom fått bra betyg (av gurun).
www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=35....

500b är 80+ "Bronze" certifierat, därmed högre kvalitet's komponenter eftersom det då måste uppfylla ett högre effektivitets krav (Jonnyguru kan bekräfta). Det har också funnits ute i marknaden länge och är ett välkänt pålitligt nätagg i prisklassen."

I detta fall så har "KRAFT" agget inte ens någon 80 certifiering..
Evga 500b agget som jag nämnde kommer fungera, men skulle aldrig rekommendera budget agg till tyngre stationer, t.ex. den du har plockat ihop.
Evga GQ 650w is the sweetspot. Ett av de mest prisvärda 80+ Guld aggen.
Gurun´s Recension
snåla aldrig med nätagg

Mvh.

Av babloo
Skrivet av hjalmarlol:

Du kom med bra förslag iallafall! Jag har letat runt på forum men har inte hittat något. Men kommer fortfarande hålla utkik, förhoppningsvis hittar jag något som är intressant!

Jag provade ett gäng äldre nvidia drivrutiner, men det hjälpte inte tyvärr. Då rensa jag alltid det befintliga drivrutinerna med DDU. Om någon funktion i windows 10 sluta fungera så är det märkligt att det inte börjar fungera efter en ren ominstallation av 10an. Men jag vet inte.

Jag tänkte mer på grafikkort "funktion" som har med windows 10 att göra.

Mvh.

Skickades från m.sweclockers.com

Av babloo
Skrivet av trickeh2k:

Eftersom jag inte kan något om hur OS fungerar i praktiken blir det mest någon form av gissningstävling, men det kan vara hur Windows hanterar instruktioner mellan hårdvara och mjukvara, kanske någon funktion som inte finns i w7 och som blivit förstörd eller skapar en konflikt med andra program efter att något i datorn har uppdaterats, uppenbarligen hände ju något plötsligt som gjorde att de flesta spel för ts slutade fungera.

Jo precis. Men han har ju gjort en ren installation redan och med faktumet att det hände plötsligt och slutade fungera i Win 10 sedan dess så borde det vara någon funktion som hade med Win 10 att göra slutade fungera.
Eller så är det helt enkelt som sagt drivrutin/bios, att pröva en äldre nvidia rutin är väll värt ett förösk?

Mvh.

Skickades från m.sweclockers.com

Av babloo
Skrivet av Blitzer:

@Legit Lax: Så enkelt var det, fattar inte hur jag kunde glömma det 👍🏻
Bara att börja skruva tillbaka komponenterna och komma ihåg överklockningen igen då

Fint att det löste sig! Stackars dig hahah, men nu vet du!

Mvh.

Skickades från m.sweclockers.com