Inlägg

Inlägg som TicTock har skrivit i forumet
Av TicTock

Iptv bredbandsbolaget med netgear wnr3500lv2 router

Kör iptv med bredbandsbolaget fungerar fint, dock med en annan router än den du nämner. Se inlägg http://m.sweclockers.com/forum/trad/1247373-hjalp-netgear-wnr...

Skrivet av MrPetter:

Vår BRF har uppgraderar avtalet med BBB till att även innefatta IPTV, varpå man kastat ut comhem. För närvarande innebär det att jag har ett 250/100 bredband och en Thomson HD-Box från BBB. Eftersom jag ligger inom spannet för deras Gbps-tjänst erbjuder de att skicka ut en router, de har tydligen inga gigabitswitchar, vilket jag helst vill undvika. Mina försök att konfa upp min existerande router, en Asus n66u, har dock varit fruktlösa: jag hamnar i en kombo av antingen surf eller tv, ibland båda samtidigt men då utan fungerande PGE i boxen.

Nästa steg var en vanlig "dum" gigabitswitch framför routern, vilket gav ungefär samma resultat: det funkade en liten stund men la sedan ner. Min gissning var att multicast floodade switchen och nätverket, så jag växlade till en smartare switch med IGMP snooping. Same shit. Kör jag en dator, liksom boxen, direkt i switchen så funkar båda - men det är två klienter av sådär femton-sexton, utan wlan och utan brandvägg...

För att kunna felsöka bättre frågade jag BBB vilka vlan de kör tv / internet / voip över. Och fick svaret att de inte kör vlan öht(!), vilket jag antar isf betyder att de kör multicast rakt ut i den totala strömmen(?).

Jag är, hur som helst, totalt stumped. Jag har hittat diskussioner om Telias IPTV, som def handlar om vlan, men ytterst lite om BBB - och inget modernt. Finns det NÅGON här som kör IPTV från BBB med framgång - helst utan deras hårdvara - och som kan svara på hur ni fått det att funka? Alternativt någon som (på riktigt) vet mer detaljer om BBB's tjänst eller iptv / multicast överlag och kan hjälpa mig framåt i felsökningen? Vore tokigt tacksam. Frustrationen känner knappt någon ände längre.
:-/

Av TicTock

Netgear wnr3500lv2 iptv bredbandsbolaget

Använder iptv och bredband hos bredbandsbolaget. Tröttnade ordentligt på routern som de skickar med (zyxel 2812) vilken hänger sig och segar ner wifi-upplevelsen samt det senaste året har haft låst admingränsnitt (låst av bredbandsbolaget)

Zyxeln hamnade i förrådet och nu kör jag uteslutande denna router (netgear wnr3500lv2) med orginal firmware V1.2.0.32_40.0.74 fungerar fint med IP-tv och responstiden/svarstiden vid wifi surfning är natt och dag mot den sega zyxeln.

Behövde bara klicka bort krysset på "Avaktivera funktionen för IGMP-Proxy" och tillämpa ändringen, som finns under Avancerat/Installation/WAN-konfiguration i admin gränssnittet. Sedan hoppade iptv igång efter 10-15 sek. Spelar ingen roll vilken av de 4 LAN portar man använder när man pluggar in iptv-boxen.

Iptv-boxen jag använder är en Thomson DBI2210E syns som "STB-DBI2210E-Technicolor 03.03" under "anslutna enheter" i admingränsnittet.

Trixet är alltså igmp proxy, som öppnar upp för multicast signal vilket iptv kräver. Läs mer om du önskar http://documentation.netgear.com/dm111/enu/202-10378-01/DM111...

Skrivet av cyrreffs:

Hejsan!

För någon vecka sedan så fick jag telia iptv gratis, bor i lägenhet så alla fick det hade analoga kanaler innan.

Har 100/100 fiber från telia sen innan och körde på perfekt med min netgear men nu med IPtv fick jag en Technicolor TG799VN v2 och undrar om det är möjligt och kringgå den?

Har gjort en bild så ni kan förstå bättre http://i.imgur.com/lgSl4Gm.jpg

Just nu använder ja bara tg799 och allt är segt åt helvete.

Har sökt o haft mig på många forum, läst kan ringa till telia och brygga deras smart, men har inte riktigt hittat den infon jag söker.

MVH

Skickades från m.sweclockers.com