Inlägg

Inlägg som Manne Saint har skrivit i forumet
Av Manne Saint

Jag kan tipsa om byggahus forum för denna fråga.

Av Manne Saint

Så himla intressant...medan jag läser denna artikel så får jag notis att mina paket är levererade av Airmee. Springer ut och till min förvåning finns det inga lådor!
Kollar runt men inga paket så jag tar en promenad i grannskapet och mycket riktigt utanför en granne så finns två lådor som är till mig. Knackar på lite försiktigt för första gången och berättar att det är mina paket. Såklart är det inga problem och jag tar hem mina paket. Så kan det gå klockan 19.30 en fredagkväll.

Av Manne Saint

Tänkte kolla om priset på en Huawei LUNA2000 Backup Box Backup Box-B1 går ner men är väldigt tveksam.

Av Manne Saint

Mystic på Youtube har testat och vad jag kunde utläsa tyckte han att det fungerade bra. Inga konstiga artefakter och knappt sämre bild.

Av Manne Saint
Skrivet av favouredhawk:

Fast såvitt jag förstår det gällande produkter som tillverkas i Kina och importeras av butiker som befinner sig inom EU så måste dessa produkter kunna möta ganska strikta krav och bli godkända enligt EU:s standarder kring kemikalier, giftiga ämnen, elsäkerhet osv.

Beställer man däremot direkt från butiker som Wish och Temu som är baserade i Kina så kringgås de kraven eftersom Kina är mycket mer avslappnade gällande såna regler.

Många av de kläder som man köper från Shein ska ju tydligen ha alla möjliga slags giftiga ämnen i sig som är förbjudna inom EU eller som har halter av ämnen som överstiger vad som är tillåtet inom EU.

Så kan det verkligen vara samma fabriker som tillverkar det som säljs på kinesiska lågprissajter och det som importeras av Europeiska butiker när produkterna måste möta så mycket högre krav inom EU? Men jag har ingen vidare koll, så rätta mig gärna om jag har fel, ju mer korrekt information desto bättre.

Du har rätt det finns lagar och bestämmelser men girighet och enkla pengar hittar vägar. Jag har iallafall sett och köpt produkter som finns på wish, Ali express och Timu från svenska säljare i Sverige. Dessa oportinister bryr sig inte om regler och bestämmelser och nya sidor poppar upp hela tiden. Men jag kan och har gärna fel men det är vad jag tror.

Av Manne Saint
Skrivet av favouredhawk:

Började läsa om höga halter av giftiga ämnen i produkter från utanför EU och har faktiskt slängt allting jag nånsin köpt från Temu nu. Hade ingen aning om att så mycket giftiga ämnen tillåts i Kina, kommer aldrig mer handla från Temu med den vetskapen.

Jag håller med, det är galet. Tyvärr så är det samma med det mesta du handlar här som kommer från Kina. Same same..
Samma produkter på de flesta sidorna - samma fabrik och samma barnarbetare.
Själv tycker jag att vi borde producera våra varor inom norden och betala för kvalitet och själv ta ansvar för miljön men så ser det inte ut.

Av Manne Saint

ADSL fungerar bra med TV, har själv haft det och jag hade inga problem. Men som många andra säger är det en teknik som snart är borta (som min egen) och fiber tar över. Om nu hennes nätadapter är problemet så kan hon ta med den till närmaste Kjell o Company typ eller fota den så du kan beställa en till henne.
Lycka till...

Av Manne Saint

Har ingen tv...

Av Manne Saint

Jag har en laptop och installerat/uppdaterat både Windows och Bios och jag har aldrig behövt gå in i bios, med det sagt så stämmer även tidigare svarare att det kan bli problem.

Av Manne Saint

Jag bor i hus och byggahus.se är absolut sidan jag hade vänt mig till för att få svar. Även om du har fått svar här och bör hitta någon besiktningsman så hade jag ändå skrivit på byggahus.se. Där finns även fråga experten som kan hjälpa till med frågor kring lagar och konstruktion.

Av Manne Saint

Verkar skumt, la en cykel i korgen och den visar fri frakt och priset stämmer i korgen med annonsen. Dock vill de ha betalt med Visa.
Kanske ska tillägga att jag tror det är något skumt med sidan och skulle inte beställa från den.

Av Manne Saint
Av Manne Saint

Du kan också betala med Klarna vilket för mig är toppen. Dessutom finns det flera svenska sidor som säljer exakt samma produkter med rejält påslag.

Av Manne Saint

Denna veckan har jag blivit blåst på 2000 kr och sen hotad om 2500 till 🥺

Av Manne Saint

Super

Av Manne Saint

Det här kan vara början på något större...foliehatten på.

Banken tar emot insättningar sen köper de obligationer för att säkra kundernas ränta och för att själv gå med vinst. Obligationerna är låsta på x-antal år och plötsligt vill kunderna ta ut sina besparingar. Banken kan inte lösa ut alla kunder då deras pengar är låsta och behöver då sälja sina obligationer billigt och går i konkurs.

Hm tror att denna affärsmodel är ganska vanlig men vad är det som plötsligt får bankens kunder att vilja ta ut sina pengar nu???

Av Manne Saint
Av Manne Saint
Av Manne Saint
Av Manne Saint

Jag har en som inte används pga i brist på tid. Den är i utmärkt skick och jag har aldrig märkt något konstigt med kontrollen. Du kan pm mig med ett bud så får vi se.