Inlägg

Inlägg som ågren har skrivit i forumet
Av ågren
Skrivet av j0mppie:

Hur ofta brukar botw vara på rea?

Skickades från m.sweclockers.com

Senast den 2/9 var spelet nere på 457kr och tittar man på prishistoriken så dippar den med jämna mellanrum. Lägsta priset någonsin var 381kr den 6/6 resp. 13/6.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=3978730

Av ågren
Skrivet av NordhNet:

Är benägen att hålla med. Den absolut största kritiken jag har mot switch. Det känns väldigt ologiskt i min bok med

Vad jag har läst så är det för att bandbredden inte räcker till om man både vill kunna ansluta maximalt antal kontroller (8st) och samtidigt använda BT-lurar men jag förstår inte det resonemanget för vem skulle vilja göra det? Samma sak med PS4, förklaringen som ges är att bandbredden inte räcker för fyra kontroller och ett par hörlurar samtidigt men det är ingen som använder grejerna på det sättet och jag förstår inte varför man inte bara ges möjligheten att kunna välja själv.

Använder man BT-lurar så spelar man med största sannolikhet på egen hand ändå och då spelar det ingen roll att man inte kan ansluta tre resp. sju extra kontroller. Tekniken finns alltså redan där och man skulle kunna använda BT om konsoltillverkarna bara lät oss göra det men nej, då insisterar man på en artificiell begränsning för att undvika problem i extrema undantagsfall som när man ska använda åtta(!) kontroller samtidigt.

Skrivet av anon5930:

Kunde vara än värre, 3,5mm jacket är kvar. Tillskillnad från mobiltillverkarna som tar bort dessa i rask takt.

Nu använder jag mest bluetooth lurar men för bästa ljud är det fortfarande trådar som gäller. Synd att Nintendo inte tog steget dock. :/

Skickades från m.sweclockers.com

Det är många som är kritiska till borttagandet av 3.5mm men jag tycker faktiskt att det är en bra förändring. Det är klart att det är bra med valfrihet om det går att ha både BT och 3.5mm men måste tillverkaren välja så tycker jag gott att man kan skrota 3.5mm. För alla DAC-beroende audiofiler där ute så är mobiler och bärbara konsoler knappast av intresse (ljudkvalitetsmässigt) i alla fall så jag köper inte riktigt argumentet att ljudet skulle vara bättre och de utgör dessutom en försvinnande liten andel av kundunderlaget.

Jag äger både trådlösa over-ear och in-ear och det är en riktig QOL-uppgradering. De som är kritiska till borttagandet verkar nästan bara vara folk som inte använder sig av trådlösa hörlurar och jag kan på sätt och vis förstå deras synvinkel men å andra sidan så är trådlösa varianter framtiden på alla möjliga plan och om tillverkare driver på avvecklingen av 3.5mm så blir övergången snabbare och smidigare för alla för det är ändå dit vi är på väg. Det känns lite bakåtsträvande att envist hålla sig kvar vid en föråldrad teknik när allting pekar på att det ändå försvinner inom kort.

Av ågren

Nu var jag lite rövig och struntade i att googla/läsa tråden innan jag postar men har det förklarats varför en bärbar konsol som till och med släpps i uppdaterad variant år 2019 fortfarande inte har stöd för BT-hörlurar? Det känns som en otroligt grundläggande funktion för den här typen av produkter och det är både drygt och onödigt krångligt att behöva använda sig av tredjepartsadapters.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av b-fire:

Någon som beställt Xbox one x med 3 spel från cdon?
Dessa skulle ingå:
1st Battlefield V (Spel)
1st Anthem (Digital kod)
1st FIFA 20 (Spel)

Men när jag beställde precis så var inte Battlefield V med på orderbekräftelsen. De andra två var dock med. Har mejlat cdon, men undrar om någon annan som råkat ut för samma?

CDON verkar tidigare ha sålt en bundle där GTA V ingår när man köper konsolen och det kanske därför inte räknas som en separat produkt? Känns som en rätt rimlig förklaring men det är nog bara CDON som med 100% säkerhet kan säga vad som gäller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Nivity:

Ångerrätten är borta, det är upp till butiken enbart nu om dom vill ta tillbaka produkten och i så fall vilket potentiellt avdrag de vill göra.

Absolut, i det här fallet är det så men jag ville mest bara förtydliga för framtida besökare då det kan finnas ett värde av informationen även i andra fall och då är det bra att vara tydlig med vad som gäller för ångerrätt respektive öppet köp då det uppenbarligen förekommer väldigt många missuppfattningar kring vad man har för rättigheter som konsument.

I ditt/dina inlägg tog du för givet att det rörde sig om öppet köp och då är informationen korrekt i det sammanhanget, muSashi verkade ta för givet att det rörde sig om ångerrätten och även där är informationen i så fall korrekt i sammanhanget men de är inte utbytbara, det var bara det jag försökte att förtydliga.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Nivity:

Fullt medveten vad ångerrätten är. Nu handlar det inte om ångerrätten dock, och svaret han gav är en 100% gissning fast det låter som fakta.

Fakta är att det är upp till butiken att avgöra.

Fast gäller det den lagstadgade ångerrätten vid distanshandel är det inte alls upp till butiken att avgöra, de är tvungna att ta tillbaka produkten och har rätt att göra avdrag för produktnyckelns värde så på det viset var kommentaren ändå korrekt.

Att det sedan visade sig att det passerat 30 dagar framgick inte vid tidpunkten för inläggen. MuSashi förutsatte att 14 dagar inte hade passerat samtidigt som du själv förutsatte att det hade passerat 14 dagar om jag inte missförstått ditt inlägg. Det råder en stor förvirring kring skillnaden mellan den lagstadgade ångerrätten och den frivilliga möjligheten till öppet köp och då blir det lite fel om man frångår faktan och tar saker för givet och/eller är otydlig med vad man syftar på.

Det är absolut inget illa menat men ditt inlägg var korrekt om man gör antagandet som du gjorde och muSashis var på samma sätt korrekt under de förutsättningar som han räknade med. Förstår du min poäng?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av roxkz:

För att jag väntar ett halvår med att köpa spelet, sämre för mig och sämre för utvecklaren då jag inte är ensam i detta.. Resultatet är att vi köper spelen på rea ett år senare. Eller som vissa gör, bara köper nycklarna på G2A eller någon annan plattform för att komma billigare undan till en plattform man egentligen inte vill ha.

Launchern/plattformen är ännu underutvecklad och saknar vitala funktioner, plus att även om man 'kopplar' dem så funkar inte diverse andra funktioner i Steam så som in-home-streaming, cloud saves och annat speciellt bra. Så nej, även launchern/plattformen i sig är ett no-go.

Ska jag köpa spelet på en mindre kapabel plattform förväntar jag mig även att betala mindre, jag ser spelet och vad plattformen erbjuder som en helhet. Om Epic får ordning på saker samt slutar köpa exklusivitet så kan jag tänka mig köpa spel där, tills dess är det nej.

Att spelutvecklare får en fet summa pengar är menat som en kompensation för det och de flesta gör nog en väldigt noggrann avvägning för ingen vill så klart göra en dålig affär. Jag kan förstå hur man som i Remedys fall tackar ja till tryggheten som i praktiken innebär 170,000 garanterade sålda ex med möjlighet att ta del av överskottet utöver dessa 170k ex.

Tack för ett ovanligt nyanserat inlägg i ett annars väldigt infekterat ämne, jag köper dina argument och uppskattar att någon ger en relativt objektiv syn på ämnet för omväxlings skull.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av lifeisgood:

Vet inte om det blir billigare men Mindfactory tar 299,26 EUR. Tillkommer ingen svensk moms, däremot frakt.

Skickades från m.sweclockers.com

De skickar inte direkt till Sverige utan man måste i så fall använda sig av en tjänst som t.ex. Mailboxde.com som vidarebefordrar försändelsen. Jag hade nog föredragit att i så fall köpa den från Amazon, de är suveräna att ha att göra med.

Av ågren
Skrivet av Nivity:

Och varför skulle detta vara självklart? Maxgaming sätter precis vilka villkor dom vill för öppet köp.
Ångerrätten har han ju redan förbrukat då han sa han redan använt 14 dagars xbox gold.

Så om du inte själv jobbar på maxgaming känns det rätt fel att du ger att sådant svar när det inte finns något alls som styrker det.

Ångerrätten är lagstadgad och om man nu har använt en tillhörande produktnyckel så får man returnera produkten och räkna med ett avdrag motsvarande värdeminskningen/produktnyckels värde. Har dessa 14 dagar passerat så är man däremot beroende av butikens villkor för öppet köp men jag har svårt att tänka mig att de inte skulle ta tillbaka en konsol för att man förbrukat en kod värd någon tia.

Edit: Jag förstår din synvinkel men det är inte säkert att det har gått 14 dagar bara för att man aktiverat licensen. Det är egentligen irrelevant om det ingår 14, 30 eller 365 dagar så länge 14 dagar inte har passerat sedan man mottog försändelsen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Mithras:

Hur en människa kan tycka att ett företag betalar 100 miljoner kronor för att säkra exklusivitet, samtidigt som de hävdar att de är emot monopol, är verkligen förbi mig.

Man undrar ju vad alla dessa Epic-fanboys hade sagt om Valve hade gjort samma sak...

Jag har tagit upp det tidigare men på vilket sätt är en tidsbegränsad exklusivitet något negativt? Dels handlar det bara om en launcher vilket i sig är ett icke-problem då du ändå kan samla alla dina spel i en enda klient via t.ex. Steam och GoG Galaxy och även om man nu anser det vara ett jättestort problem att man inte kan köpa spelet genom Steam så är det väl bara att vänta ett år och sedan köpa det på den plattform man vill? Det EGS gör gynnar dessutom utvecklarna betydligt mer än vad Steams affärsmodell gör vilket i slutändan är bra för oss konsumenter.

Folk glömmer bort att det inte fanns några vidare alternativ när Steam lanserades vilket gett dem den dominerande ställning man har idag och jag är rätt övertygad om att även Steam hade betalat för exklusivitet om situationen hade varit den omvända. Se bara på de senaste dagarnas diskussioner kring hur Steam motsätter sig att man ska få "äga" och sälja vidare sina spel. På vilket sätt är det konsumentvänligt som det talas så mycket om här i tråden?

Båda plattformarna har sina egna problem och det är inte helt svart och vitt som vissa vill få det till. Jag tycker dessutom att permanent exklusivitet är ett betydligt större problem vilket samtliga aktörer sysslar med och jag tycker även att EGS är en betydligt "lesser evil" än vad giganten Steam är med reservation för att även EGS kan hamna där Steam är idag om de inte spelar sina kort rätt men i dagsläget förstår jag inte hatet. Vill man tvunget ha spelet via Steam så är det väl bara att köpa det via EGS och sedan koppla spelet till sitt Steambilbliotek på samma sätt som andra externa spel fungerar såsom Rockstars spel, diverse Ubisofttitlar som kräver Uplay osv. Där nämns det inte ens som ett problem över huvud taget av någon konstig anledning?

Om man nu ska vara lite objektiv kan man ju välja att även ta hänsyn till positiva aspekter som när EGS reade ut spel genom att ta mellanskillnaden från deras egna andel så att vi kunder i slutändan får ett lägre pris samtidigt som utvecklarna får behålla en större del av kakan. Om jag inte missminner mig var det väl utvecklarna som satte stopp för det då de själva ville kontrollera prissättningen av sina spel och var oroliga att det skulle leda till minskade intäkter via andra plattformar?
Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av VadSaDu:

Tror inte säljarsiffrorna kommer upp i Epic's önskade siffror.

Det är klart att de säkert skulle vilja tjäna en slant på affären men jag tror inte heller att de har något emot att gå back och ser det mer som en bonus om de åtminstone går +/-0. Syftet är snarare att generera trafik och dra kunder till deras affärssystem och därigenom bygga sig en kundkrets så att de kan tjäna pengar på andra produkter som de förmodligen inte betalat 100 miljoner för.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Det beror på hur länge kortet har legat på hyllan. Alla moderkort som levereras från fabrik idag har numera uppdaterat BIOS för 3000-serien men om du har oturen att få ett äldre exemplar är det inte säkert att den stöder 3000-serien utan uppdatering.

Det enda sättet att med 100% säkerhet veta att moderkortet är uppdaterat är att antingen köpa MSIs Max-moderkort som garanterar att de är uppdaterade eller att titta på kartongen om man köper något annat moderkort. I ditt fall hade jag nog ringt Webhallen och kollat om de har möjlighet att kontrollera detta innan de skickar iväg moderkortet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Batteriets uppgift är främst att sköta tidshållningen och hålla koll på diverse inställningar så det är med största sannolikhet inte orsaken till era problem då det går att använda datorn utan den och inga vidare viktiga funktioner vilar på detta, åtminstone inget som skulle påverka i detta fall.

Om det är en nybyggd dator känns det mer som defekt hårdvara eller möjligtvis felaktig montering? Hur har du konstaterat att datorn inte får kontakt med tangentbord och mus om du inte får någon bild?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Vad konstaterades det att felet bestod av när RMA-ärendet godkändes och du fick ett nytt moderkort? Kör du RAM-minnet i överklockad hastighet? 3000-serien med tillhörande moderkort är rätt kinkiga när det kommer till RAM-kompatibilitet hos moderkort och ffa BIOS.

Det framgår inte helt tydligt om du faktiskt lyckades genomföra BIOS-uppdateringen? Om du gjorde det och det är den enda gemensamma nämnaren känns det som att det är där felet ligger men det skulle vara märkligt om tillverkaren godkände ett RMA-utbyte p.g.a. det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Dimuman:

Jag köpte mig en Samsung s10 med ni vet böjd bildskärm på kanterna Vad är poängen med det? Förutom att det är svårare skriva om en bokstav hamnar där. Fyller det överhuvudtaget nån slags funktion? ska det vara coolt?

Poängen är väl dels att det ska fylla en större del av skärmen och ge en effekt av att den är större men det finns även viss funktionalitet i det. Ingenting jag använder själv men jag har för mig att man ska kunna programmera en typ av snabbknappar längst ut på skärmen så att de alltid finns lättillgängliga utan att inkräkta på skärmytan och jag tror att det även går att koppla till notiser på något sätt så att man snabbt ser vad det gäller utan att behöva lyfta telefonen.

Jag har själv en S8+ och tycker att det bara är en gimmick. Å andra sidan kan jag förstå att vissa ser en funktionalitet i det som jag inte gör och i så fall skulle jag snarare säga att jag stör mig mer på den notch/lins som finns hos många moderna mobiler, däribland S10.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren

Det beror lite på vad det är man köper men så länge datorn är ordentligt emballerad (t.ex. I originalkartong med tillhörande frigolit osv) är det ingen större risk så länge det inte sitter någon gigantisk och svintung CPU-kylare monterad. Samma sak med GPU.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av Snabbt_o_Hårt:

@dazed01: Vilka är de andra AA-spelen, kanske kan de inte använda 6-kärnor fullt ut som FarCry 5 kan?

Oavsett vilket så borde man ändå se någon form av GPU-användning och det är dessutom märkligt att den ligger på 70c om den nu inte används. Jag skulle rekommendera att TS verifierar uppgifterna med något annat program som t.ex. Hwinfo då CAM är ökänt för att vara buggigt och visa felaktiga uppgifter och ifall du inte märker någon vidare inverkan på prestandan så är det med rätt stor sannolikhet bara CAM som strular.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ågren
Skrivet av kelly007x:

Ok. Men den cpu-kylaren skulle man inte välja själv va? Cooler Master Hyper TX3

Skickades från m.sweclockers.com

Det är klart att det till stor del är budgetkomponenter men det får man ju räkna med i den här prisklassen om man vill ha den nivån på prestandan. Överlag är det bra grejer, det enda jag egentligen skulle byta ut är möjligtvis PSU och CPU-kylare beroende på hur den presterar/ljudnivån men då sticker det så klart iväg ytterligare.

Det är dessutom efter mina önskemål och vad jag prioriterar men för ett budgetbygge är delarna helt klart godkända och faktiskt en bra bit bättre än vad andra paket brukar innehålla.

Av ågren
Skrivet av kelly007x:

Japp. Bättre pris än för sig på prisjakt borde väl vara ganska sällsynt?

Skickades från m.sweclockers.com

De kanske tog till sig av kritiken här i forumet där det påpekades att deras paket var dyrare än om man köpte komponenterna individuellt när det snarare borde vara tvärtom. Ruskigt prisvärt idag, särskilt då man även får med en extra 250GB NVMe-disk och ett par spel som skulle kunna inbringa i alla fall en femhundring om man säljer dessa vidare. Tyckte även att jag såg något om en cashbackkampanj där man eventuellt kan kapa priset ytterligare?

Av ågren

Dyrt och dyrt, det är väl en definitionsfråga och beror på vad du har för önskemål och krav. Vad är det du vill ha för egenskaper och funktioner som du inte tycker dig finna för under 10k?