Inlägg

Inlägg som ylledjur har skrivit i forumet
Av ylledjur

#Ålder och social status/bakgrund/ort/bor
30 år och sambo. Doktorerar i Göteborg där jag också bor.

#Spelar helst som vilka klasser samt RANK:
Spelar BF1, helst medic just nu men har även kört en del scout. BF1 är det första online-fps jag kört så jag är ärligt talat inte särskilt duktig - men jag är öppen för kritik och vill gärna bli bättre.

# Hur ofta du spelar kan /spela per vecka?
1-2 ggr per vecka, ibland mer ibland mindre, beror på hur mycket jag har att göra på jobbet.

# Varför vill du joina DADS army?
Jag har märkt att samarbete i squads är det som gör BF1 roligt och ni verkar ha en attityd och ambitionsnivå som passar mig. Att bara planlöst springa runt och panga är i längden inte alls samma sak.

#Vad kan du bidra med för Dads army?
Med mig får ni en målfokuserad spelare som gärna spelar för gruppen lika mycket som för mig själv.

Av ylledjur
Skrivet av Gurk:

Hur ska man läsa det där diagrammet? Negativ input-lag?!!!

Jag skulle gissa på att det är normaliserade värden utifrån G300 och inte absolut latens.

Av ylledjur

Kraft som behövs för att aktivera de olika knapparna.

Av ylledjur

De flesta nätagg är, som sagts, mest effektiva vid ungefär 50% belastning. Det skulle tala för att du väljer ett nätagg på ca 600-700 W. Det säger dock inte att det är bättre att köpa ett "dåligt" 700 W istället för ett "fint" 400 W. Detta eftersom verkningsgraden vid 85% last hos det 400 W ändå kan vara högre än verkningsgraden vid 50% hos 700 W agget. Om du vill optimera energiförbrukningen är det därför bättre att bestämma en budget och jämföra det finaste 400 W du får för pengarna med det finaste 700 W.

Värt att notera är också att det i slutändan handlar om maximalt några extra 10-20 W du kyler bort vid en så lågt effekt som 330 W. Om din dator står på ungefär 12-timmar om dygnet varje dag så gör det kanske 200:- i elförbrukning per år.

En annan notis är att låg verkningsgrad vid låg last är mindre viktigt. Till exempel, 75% verkningsgrad vid 100 W ger 25 W värme medan det vid 1000 W ger 250 W värme.

En helt annan aspekt är kvaliteten på strömsignalen. Kanske är det en större anledning att investera i ett fint agg än vad verkningsgraden faktiskt är? Svaret på den frågan överlåter jag åt någon som kan mer.

Av ylledjur

@Joldo

Bra kommentarer från de andra, men om du nu behöver en stor disk bara för att lagra saker på, byt till en 5400 rpm då de är tystare än 7200.

Du får en fin luftkylare för samma pengar, som förmodligen blir lika tyst eller tystare, och om du går ner ett steg kan du hitta billigare men ändå bra kylare för runt 400-500. Till exempel: https://www.inet.se/produkt/5322166/noctua-nh-d14#specs eller https://www.inet.se/produkt/6308832/be-quiet-shadow-rock-2#sp...

Du kan hitta windows-nycklar för en femtedel av priset hos sajter som Kinguin. Men legitimiteten hos de nycklarna låter jag någon annan uttala sig om...

Montering är halva nöjet om du inte har tummen mitt i handen! Men det är ju en smaksak.

Av ylledjur

För den som är ute efter ett TKL-tangentbord har Webhallen just nu Corsair K65 RGB med bruna brytare för 999:-. Det är nästan 400:- lägre än MaxGaming som är närmsta på prisjakt.

Av ylledjur

Håller helt med. Ett stort gäsp till @Komplett för den rean. Ni kunde ju åtminstone lagt upp någon superdeal för de som var först.

Av ylledjur

Netonnet har XFX Radeon RX 480 RS 4GB för 1999:- vilket är nästan 500:- billigare än nästa på Prisjakt, som kostar 2472:-.

Det är dessutom med marginal det billigaste RX 480 över huvud taget just nu, och första gången det går under 2000:- vad jag sett.

Av ylledjur

1600 + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av ylledjur
Skrivet av willeykk:

Systematiskt slarv.. I fallet ovan så har dom antagligen bara glömt att sätta orginalpriset till 3290kr eller vad det nu blir. Det är inte bara Dustin som omregistrerar varor dyrare på prisjakt under ett nytt artikelnummerinför reor för att få rabbaten att se större ut bara att Dustin verkar vara kassa på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Kollade prisstatistiken på Prisjakt och det ser knappast ut som slarv med tanke på att det pris de anger som ordinarie inte ens är det senaste priset innan höjningen.

http://forumbilder.se/FBBBC/dustin.jpg

Kanske vill @Dustin Home svara på kritiken?

Av ylledjur

2K har uppdaterat sitt meddelande. Patch som fixar FPS-problemen och andra grafikinställningar ska komma nu till helgen.

Av ylledjur

2K säger att de kommer fixa detta längre fram. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge!

Från 2K:

Citat:

We know how important having options that best suit your PC’s performance capabilities are. The team has been hard at work ensuring that Mafia III’s performance is consistent across all platforms, and right now the game runs at a solid 30 frames-per-second. We are currently working on an update for PC that will give players the option to play Mafia III at higher framerates. We’ll share more details about the update, and when you can expect it to arrive, very soon. In the meantime, the team welcomes feedback and would like to hear from you about what performance adjustment options are important to you. We’re actively considering a number of additional post-launch improvements on PC that would give players more control over how they can tailor the game’s experience to suit their rig’s performance. It’s been an incredible journey developing Mafia III and we couldn’t be more excited to get the game in your hands and hear what you think!

Av ylledjur

@zarkov: Helt sant, och i linje med vad jag skrev, men de har ju bekräftat per mail att priset var korrekt. Att de i sin tur inte kan få rätt pris från sin leverantör är inte konsumentens problem.

Av ylledjur
Skrivet av anon226320:

Varför folk ställer sig på företagens sida, är för att man lär läsa igenom köpvillkoren/försäljningsvillkoren som man godtar när man fullgör ett köp helt enkelt.
Hade det inte varit printat i köpvillkoren/försäljningsvillkoren så hade det ringt annorlunda i klockorna här.

Det beror helt på hur villkoren är utformade och hur långt i processen man kommit. De kan skriva precis vad som helst i sina villkor, men de är inte giltiga ifall lagen säger något annat. Man kan inte avtala bort lagstadgade konsumenträttigheter. Om exempelvis kvitto är utskickat gäller att man kan driva igenom köpet som konsument. Om bara orderbekräftelse är utskickad vågar jag inte uttala mig om hur det blir, men gissningsvis bör det ses som att ett skriftligt avtal är ingånget. Det går då att bryta avtalet från företagets sida om det är uppenbart att konsumenten försökt utnyttja en situation med felaktigt pris (vilket inte bör vara fallet här eftersom priset även blivit bekräftat separat).

Av ylledjur
Skrivet av AndyX:

Lite osäker på om detta är ett fynd. Men man får väldigt mycket prestande för pengarna om man inte orkar sätta ihop nåt själv.

http://www.siba.se/datorer/stationara-datorer/speldator/asus-...

Det är tyvärr inget fynd med 980ti i burken. Elgiganten hade nyligen ett erbjudande på en dator med liknande specs och pris fast 1080 istället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ylledjur

Är på det stora hela nöjd med mina, även om de är lite labila. Köp om du måste ha trådlöst, annars köp trådat. Kan tillägga att jag hade varit rätt missnöjd med den plastiga kvaliteten om jag betalat fullpris för dem.

Av ylledjur

Conrad har 10% på hela sortimentet (inkl. datorkomponenter) med kod welcomeback10. Giltig 29/9-1/10.

Till exempel EVGA Nvidia GeForce GTX1070 FTW Gaming ACX 3.0 GDDR5 8 GB för 4769:- mot ordinarie 5299:-. Närmaste på prisjakt är Proshop med 4999:-.

På andra produkter kan man säkert hitta ännu större prisskillnader då Conrad brukar vara hyfsat billiga.

Av ylledjur

@lakej: Det håller jag med dig om! Själv älskar jag att få en bra deal på något jag velat köpa. Men kanske inte i fyndtråden som ligger under köpråd<-stationära datorer. En motsvarande fyndtråd under övriga ämnen eller liknande hade varit fint!

Av ylledjur
Skrivet av lakej:

Tycker det är dåligt drag på tipstråden. Går igenom alla sidor jag minns på rak arm varje dag och hittar massor av roligare och onödigare saker.

Fyndtråden är i princip Harman Karman Dongdong trådlös högtalare nedsatt hiskeliga 2 tusen kronor, och detta varje helg i 2 års tid.
Sunkinga hörlurar som stänger ute oljud från tuben och offrar all ljudkvalite.
Grafikkort på Kompletts specialfredag 5% lägre än rikspriset.
Macbook på elgiganten OBS FYNDVARA

Vilket är lite synd

Det är redan hård konkurrens i datordelsbranschen; ta Alinas rekonstruktion till exempel. Låga marginaler ger litet utrymme för prissänkningar om de inte ska sälja med förlust (men innebär ju också att priserna generellt är låga just nu jämfört med vad de kunde varit). Min observation är att man fortfarande verkar ha marginaler på saker som hörlurar, möss och annan kringutrustning då det är där man kan hitta 15-20% prissänkningar. En spekulation är att de även har börjat skicka tillbaka osålda artiklar till tillverkaren när en ny version kommer ut, istället för att rea ut dem. Vet att sådana deals är vanliga i andra branscher i alla fall.

Av ylledjur

Webhallen har medlemspris på Logitech G Pro Gaming Mouse, 699:- istället för 849:-

Samtliga andra stora butiker tar 849:- enligt prisjakt.

De har även medlemspris på Corsair K65 RGB med bruna switchar, 1090:- mot ordinarie 1399:-.

prisjakt är MaxGaming billigast med 1390:-