Inlägg

Inlägg som Xeroxd har skrivit i forumet
Av Xeroxd

Du kan prova att överklocka din nuvarande processor till 4.2GHz genom att öka multiplikatorn till 42(max) och se om du märker någon skillnad och sedan utgå därifrån.

Av Xeroxd

I bios brukar det finns något som heter memory remapping, se till att det är enabled.

Av Xeroxd

Kopierade du windowsmappen från en annan dator till din egen? Då kan du inte förvänta dig att det kommer fungera bra i längden. Bara att installera om.

Av Xeroxd
Skrivet av 7an:

4K, vilken bluff, hellre en feting projektor som kan visa stor bild i HD än en svindyr skärm som levererar en illusion som folk dessutom tror på, jösses

Såg en 4K projektorbild i skolan (KTH) igår på 200-300" (osäker på storleken då jag inte frågade om exakt) igår, riktigt fin bild måste jag påstå. ^^

Av Xeroxd
Skrivet av Jallle:

Hmm, har ett par gamla koss porta pro och ett par iporta men kabel samt mick på iporta pajar stup i kvarten, jag har nog reklamerat dem 6-7 gånger sen jag fick dem. Koss porta pro har jag reklamerat en gång och fick då lite högre kvalitativa saker tillbaka som håller bra mycket bättre än originalet. Har du något tips på en bra extern mick?

Det bästa är ju om du skaffar en usb mic för de inbyggda ljudkorten brukar vara lite taskiga, om du inte har ett bra ljudkort dvs. Annars skulle http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=538210 vara en bra kandidat om du är villig att spendera lite pengar. Men jag är säker på att det finns en hel del andra bra mikrofoner för en billig peng. Jag har tex använt Sibera V1 mikrofonen men den plockar upp mycket bakgrundsljud vilket inte är så trevligt.

Av Xeroxd
Skrivet av Kiane:

Jag funderar på att köpa dessa från CDON (349kr med rabattkod). Hur är dem för det priset? Jag förstår ju att om man går upp till 1000kr+ så hittar man bättre saker men den budgeten har jag inte. I dagsläget kör jag högtalare och en Zalman clip-on mic som jag har satt fast på sladden till tangentbordet. Jag använder det integrerade ljudkortet på ett Asus P8Z68V-PRO Gen 3. Är det rimligt att anta att detta (Siberia V2, icke-USB) borde ge en bättre upplevelse än nuvarande setup? Finns det något i samma prisklass som är bättre?

Edit: Det ska så klart vara det integrerade ljudkortet, inte det integrerade tangentbordet..

Det bästa och billigaste ljudet får du av att köpa ett par Koss Porta Pro och köra en extern mic på detta om du vill få det bästa budget ljudet. Man kan ha på sig dem lurarna en hel dag utan att få ont eller blir irriterad på dem. Det förutsatt att du inte bryr dig om utseendet på dem. + att det är livstids garanti på dem.

Av Xeroxd
Skrivet av SweLingonBerry:

Någon som har några erfarenheter av QH-85 kontra QH-90?

Jag har haft båda två, och sitter numera på QH-90. Eftersom jag åker tåg/buss/tunnelbana mycket så är QH-90 mycket bättre då man kan lyssna på musik utan att bli störd av omgivning, samt man stör inte omgivningen heller. Dock så kan dem vara lite jobbiga då man måste ta av sig dem om man ska prata med någon i samma rum som en själv. Men annars så föredrar jag QH-90 över QH-85 men dem är båda riktigt bra.

Av Xeroxd
Skrivet av Chourou:

Detta länkades idag
http://netonnet.se/art/dator/kringutrustning/speltillbehor/pa...

Jag blev jätte nyfiken. Men det är bruna mekaniska brytare. Är de bra för gaming?
Och vet någon om det headsettet som medföljer är bra eller dålig?

De bruna brytarna är tydligen som röda("gaming") fast tystare, rekommenderar både tangentbordet och headsetet då jag använder båda 2 dagligen. Priset är sjukt nice då nypris på dessa 2 ligger på 2k~ tillsammans.

Av Xeroxd
Skrivet av THB:

Mys med fler 4K skärmar på ingång.
Oftast är det dom som säger "Uuuuh, 32" är för stort" som inte testat en sådan skärm själva.

Jag var likadan när jag satt med dubbla 20" och tyckte att 27" skulle vara groteskt stort, men efter test och nu när jag suttit med min 27" 1440p skulle jag aldrig kunna ha något mindre.

Själv så använder man en 42" 1080p LED tv som datorskärm ^^ Inga problem här inte.

Längtar tills 4K blir mer prisvänligt så blir det att införskaffa en.

Av Xeroxd
Skrivet av Cove:

Ja det är lite synd det inte var en 1920x1080 skärm på den... Funderar med på den dock. Fast 1600x900 är kanske bara positivt, fler spel som fungerar i native skärm upplösning?
Vet inte hur bra 765m står sig en... Största problemet med blade 14,kommer att bli att få tag på en i sverige, då de inte skeppar internationellt, samt att de kräver att kreditkortet är knytet till leveransadressen.

Finns ju dock företag som erbjuder tjänsten att man beställer till dem och så skeppar dem sedan vidare till Sverige så tillgängligheten bör inte vara allt för svår.