Artiklar

Artiklar skrivna av Laxpudding
I samarbete med LG
20

LG Ultragear 27GL850 – guide till menyer och inställningar för bäst bild

Bilden är bara så bra som den rätta inställningen. Tillsammans med LG går vi igenom meny för meny och beskriver vad allt gör för bild och färg hos Ultragear 27GL850.

260

LG Ultragear 27GL850 – färgglad IPS-skärm med 144 Hz och VESA Adaptive

Med egen Nano IPS-panel och DCI-P3 som färgrymd blir LG Ultragear 27GL850 en färgglad spelskärm. Nästan lite för mycket.

121

Ambilight till TV – rätt eller fel?

Ljuseffekter bakom din TV vid film och spelande? Trevligt tycker Emil, men Thomas kontrar som vanligt med fakta som förstör festen.

37

Teknikstund: Svag ljusstyrka med OLED

En vanlig invändning mot en OLED-TV är för svag ljusstyrka. Vilket inte stämmer. Däremot finns alternativ som är mycket ljusstarkare – ifall du behöver.

57

LG Ultragear 27GL850 är nästa skärmtest

Innan julen ska Thomas testa klart LG Ultragear 27GL850, en IPS-skärm med 2 560 × 1 440 pixlar i 144 Hz och adaptiv synkronisering. Vad vill du veta?

971

SweClockers guide till TV-modeller från 2019

Vi följer upp årets reaperiod med en rejäl genomgång av TV-apparater. Thomas Ytterberg går igenom sortimenten från toppklass till budget.

I samarbete med Benq
54

Trimma in korrekta färger – hårdvarukalibrering med Benq SW270C

Benq SW270C ger dig 10-bitars IPS-panel med hårdvarukalibrering. SweClockers tillsammans med Benq guidar hur kalibrering skiljer sig från profilering och testar det i praktiken.

188

Vilka TV-frågor har du inför Black Friday?

Dags för ny TV snart? Black Friday och den långa reaperioden närmar sig. Ta chansen och påverka vad genomgången av årets TV-apparater ska ta upp för frågor!

49

Acer Predator X35 – lyxig VA-spelskärm med 200 Hz G-Sync Ultimate och HDR1000

SweClockers testar Acers skärm med en påkosta 200 Hz VA-panel och 1 000 nits HDR. Skärmens egenskaper faller in i konceptet "lika samma, fast annorlunda".

11

Testvlog: Acer X35 är nästa skärm på tur

Acer är med X35 lika bjässig och lika hård mot plånboken som Asus PG35VQ. Fast vad som först kan verka vara likadant är inte alltid så – och vi har redan sett skillnader.

35

FRC fixar färgerna som inte finns – teknikstund om färgdjup på skärmar

Färgdjupet är den teoretiska gräns för hur många nyanser skärmen kan alstra, men hur denna gräns nås är något annat i praktiken. Thomas går igenom tekniken FRC och bildskärmars färgdjup.

73

Quiz: Har du koll på förkortningar i tekniksvängen?

Förkortningar och bokstäver kan betyda allt möjligt – ibland något märkligt eller ovanligt komplicerat. Vi har samlat tio olika varianter. Hur många sätter du?

54

Asus ROG Swift PG35VQ – spelskärmen som kostar mer än den smakar

VA-panel med 200 Hz G-Sync Ultimate och local dimming ger oss en bra spelskärm, ingen tvekan om den saken. I alla fall om du kan VA-tekniken och har 32 tusen som bränner i plånboken.

I samarbete med Benq Zowie
35

LCD utan eftersläp – så tar DyAc kontroll över panelen på Benq Zowie XL2546

Hur fungerar egentligen eftersläpsreducering hos Benq Zowie XL2546 och hur påverkar det spelen? Sweclockers kartlägger tillsammans med tillverkaren vad DyAc ger för funktioner

60

Teknikstund: Bättre bildkvalitet via Displayport, HDMI, USB Type-C eller DVI?

Digital bildsignal ger samma kvalitet på bilden oavsett anslutning, men det betyder inte att det alltid fungerar likadant. Vi guidar till skillnaden mellan Displayport, HDMI, DVI och USB Type-C.

51

Dell Ultrasharp U4919DW – ultrabred 49‑tummare med IPS-panel

Formatet 32:9 är som två 16:9-skärmar i ett om du så vill. Med 5 120 × 1 440-pixlars IPS-panel, hög kvalitet och inbyggd KVM-växel passar Dell U4919DW dig som har mycket på bordet.

98

Linus Tech Tips testar fördelarna med 240 Hz bilduppdatering över 60 Hz

Youtube-profilen Linus Tech Tips tar hjälp av Slow Mo Guys för att avgöra hur stor fördel 240 Hz bilduppdatering egentligen ger för snabba datorspel.

62

Teknikstund: Välj rätt bildskärmskabel för Displayport och HDMI

Tack vare certifiering kan du välja rätt Displayport- och HDMI-kabel som fungerar med den bildsignal du tänkt köra. SweClockers guidar till vad som gäller när du väljer bildskärmskabel.

52

Throwback Thursday – en tillbakablick på DVI-portens 20-åriga historia

DVI fyller 20 år och denna trotjänare bland bildskärmskontakter förtjänar både en hyllning och en rejäl varning. Vi blickar tillbaka på teknik som dömdes ut och ändå levde vidare.

34

Asus ROG Swift XG49VQ – 49-tumsskärm med VA-panel, 144 Hz och Freesync 2 HDR

Asus ROG Swift XG49VQ är den välvda spelskärmen som breder ut sig på skrivbordet med en halv 4K-upplösning och är en direkt ersättare till att köra med dubbla skärmar.