Inlägg

Inlägg som Lagerlöf har skrivit i forumet
Av Lagerlöf
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

För den stora skaran så är den stora skillnaden mellan iPhone 13 och iPhone 15 just att man slipper bära med sig en separat laddkabel hela tiden, utan kan ta en usb c kabel som finns i princip överallt liggandes.

Nej det behövs inte med 13 heller, är så mycket bättre batteritid nu att man klarar sig utan problem även om man är borta en natt.

Av Lagerlöf
Skrivet av Exydia:

Ja han käftade emot Troy att han inte var smittad vilket är självklart med tanke på situationen, men jag uppfattade det ändå som att han började tvivla när han letade efter Ellie och frågade hur hon hon hade överkommit det.

Dold text

David: "I know you're not infected. No one that's infected fights this hard to stay alive."

Av Lagerlöf
Skrivet av Adnerhill:

vilken kategori faller det under då? ränteutgifter?

Ja precis.

30 % om du har max 100 000 per år i ränteutgift, allt över det är det 21 % på.

Av Lagerlöf
Skrivet av Adnerhill:

Måste man registrera ränteavdrag själv för tillexempel bolån? känns som man borde få tillbaka mer än 5500kr när man har lån på 2 millar xD

Du ser ju alla belopp i pappret du fick.

Av Lagerlöf
Skrivet av Elakekocken:

Låt säga att man sparar 2000kr per månad i fem olika fonder med spridda risker och har över en 10-årsperiod en genomsnittlig avkastning om 8% per år.
Så adderar du 5000 du brukar få tillbaka skatten på de 24000 du ursprungligen sparar per år.

10 år är ett kortsiktigt sparande.

24000:- per år under 10 år med en snittränta per år om 8% ger dig 364809:-
Ränta på ränta-effekten ger dig nästan 125000 på endast 8%

Lägger vi till de där ”obetydliga” 5000:- som jag anser att man inte ska låna ut gratis till staten så blir summan efter 10år istället 453719:- med en ränta på ränta-effekt som istället ger dig 163719:- på endast 8% vilket betyder att du har fått 38700kr ungefär i ränta som du annars hade gått miste om när du lånar ut pengar till staten.

För gemene man är det en betydlig summa som GIVETVIS ökar ju längre man sparar.

Varför förutsätter ni alltid att dessa pengar kommer läggas på fonder och aktier? Och inte på sprit, mat eller nöje?

Jag ska få tillbaka strax under 30K, om jag hade fått in dessa pengar på lönen istället hade jag ju inte nödvändigtvis lagt undan drygt 2000 kr varje månad.

Låt folk få tillbaka på skatten, låt "Sluta låna ut gratis till staten!!!!" dö ut please. Vi har läst allt om det, alla år

Av Lagerlöf
Skrivet av Gurrrra:

O varför lät den kristna snubben stället brinna från första början? Hade tagit ungefär en sekund för honom att rycka ner gardinen o därmed stoppa branden. O tänkte han dessutom våldta Ellie i ett brinnande hus? Han hade ingen tanke på brand eller röksskador, eller att folk antagligen skulle upptäcka branden rätt fort o kuta in för att se om nån höll på att brinna inne (alternativt utföra en våldtäkt)? Att två vuxna män dessutom inte lyckas hålla ner en liten flicka var väl lite sisodär.
Jag har inte tyckt det varit så mycket korkad manus i TLOU, men det här höll rätt dåligt imo.

Dold text

Vadå inte lyckas hålla ner henne? De höll ju inte ens i henne när hon flydde? Scenen var en exakt kopia från spelet, ser inga problem med den.

Däremot att han skulle gå all rapey inne i en brinnande byggnad var lite skumt

Dold text
Av Lagerlöf
Skrivet av beardedpear:

Det är väl superbra att jag inte märkt det?
hela internet håller ju på att brinna upp efter detta avslöjande och ingen någonsin kommer spela Tarkov igen.
Vilket jag tycker är helt idiotiskt, vilka onlinespel hör man inte hur folk fuskar, och mycket mer synligt än vad som sägs här.

Jag är glad att jag inte märkt av detta och kommer fortsätta spela Tarkov, att låta fuskarna förstöra något du tycker om att spela är helt idiotiskt.

Men som sagt, jag hoppas att utvecklarna vaknar upp och försöker göra något åt saken.

Så sålänge du inte märker att någon har WH så är det "fine"? Att spela på samma villkor är liksom ingen grej?

Av Lagerlöf
Skrivet av beardedpear:

Jag blev också superförvånad av vad han visar, för jag har verkligen inte upplevt det i den utsträckningen.
kommer fortsätta spela, och hoppas utvecklarna vaknar till lite för att implementera något anticheat eller liknande i framtiden.

Men hur skulle du kunna märka det, det är ju det som är hela problemet?

Bara för att de har WH så jagar de inte ner varenda spelare på hela servern, men råkar du komma för nära kommer du garanterat dö, och du vet aldrig om det var legit eller inte.

Endast ett fåtal gånger jag dött av någon som inte ens försöker dölja det under mina 2000 isch timmar. Men många gånger har man ändå blivit fundersam och känt att de har lite väl bra koll.

Av Lagerlöf

Borde vara olagligt att skriva så fel i en rubriksättning när man arbetar som journalist.

Av Lagerlöf
Skrivet av Ibymafayhas:

Timpenningen kan vara extremt bra på dessa rundringnar. Ta exemplet ovan, 4800 kr per år och tar 5-10 min så en ”timlön” på 30000-50000 kr. Få som tar in det på vanligt jobb.

Hur mycket mat kan du köpa för dessa 30-50K? ;D

Av Lagerlöf

Hur kan Denuvo ens finnas kvar? Det är sinnes att vi som vill köpa spel ska drabbas, allt crackas ju på veckor ändå.

Av Lagerlöf

Skoja inte.

Tyskland ringer mig varje dag.

Av Lagerlöf
Skrivet av Svullom:

Tycker Bella Ramsey blir bättre och bättre för varje avsnitt och jag värmer upp för karaktären.

Senaste avsnittet var också hög kvalité men det tar bort lite realism att det finns ett utopiskt kommunistsamhälle där alla lever i harmoni utan brottslighet när resten av världen är ett dystopiskt helvete.

Är det helt orimligt på 300 pers? Alla är nog rätt tacksamma över el och varmt vatten.

Av Lagerlöf
Skrivet av Nozomi:

Men det händer ju liksom ingenting i serien. I spelet så möts du av saker och ting hela tiden mellan dessa cutscenes, och ändå är atmosfären och så på topp. Serien är ju i stort sett bara dessa Cutscenes utan någonting mellan. Och atmosfären börjar avta. Vart är hotet? För hittills har de stött på 2 clickers och några zombies där vid kyrkan som inte var särskilt mycket hot för just gruppen vi följer. För de kom ju undan bara sådär. Offscreen. Och några människor liksom?!

Så vi som vill har en Last of Us serie ska alltså kika på The Walking Dead?

Vad folk ursäktar serien. Har ni spelat last of us eller var det såpass längesedan att ni glömt vad som händer i gameplay bitarna? För inte stöter de bara på 2 clickers och resten är landskapsvyer.

Man känner ju liksom inget hot från dessa svampzombies alls.

Klart det inte kan vara lika mycket action som i spelet, det hade varit orimligt.

Hur blir zombiesarna ett större hot om de är överallt? Ska de döda 20 zombies och 12 raiders i varje avsnitt som det är i spelet?

Träffar man på en clicker på nära håll och överlever i serien så är det en bedrift. I spelet dödar man.. 20? 30? Speciellt i slutet.

Ska Joel springa omkring med 6+ olika vapen i ryggan och crafta molotovs och granater också?

Av Lagerlöf
Skrivet av Enviro:

This! Vill man ha mer zombieaction är det väl typ Walking Dead som gäller.

Jag spelade nyss ut spelet (igen).

I slutet med sista zombie encountern dödade jag 4-5 runners, 3 clickers och 2 bloaters i samma veva, säkert under 60 sekunder totalt.

De tappar liksom sin skrämselfaktor Tycker de gjort zombiedelen bättre i serien än i spelet, men spelet hade ju såklart blivit lite tråkigt om man mötte 2 clickers totalt. Fienderna är ju bara ett farthinder mer än en fara i slutet på spelet när man låst upp allt.

Av Lagerlöf
Skrivet av Nozomi:

Tycker inte det händer någonting i serien. Extremt lite Zombies/Clickers mm. Känns som att kika på en Roadtrip satt i The Walking Deads universum.

Det är hela poängen.

Är det zombies som ska slaktas överallt så blir de snabbt väldigt ofarliga, varför ska vi tro att något kan hända om de dödar 100-tals zombies?

Tänk hur lite Alien var med i Alien-filmen, eller Hajen i Hajen, lite samma grej.

Röda tråden är Joel och Ellies relation, hur de utvecklas som personer och vad de gör för att överleva och för att hålla den andra säker.

Av Lagerlöf
Skrivet av Snubb1:

Jag tycker de lyckats bra med mycket den enda karaktären jag ifrågasatte var Kathleen, varför skulle alla följa och lyda henne när hon var känslostyrd, saknade ledaregenskaper och tog dåliga dåliga beslut.

De pratade ju om det i avsnittet till och med, 2nd in command sa ju att "vi älskade din bror men inget hände förens du började bestämma, vi är med dig".

Tycker det var en rätt bra förklaring att ett syskon tar över när ledaren försvinner.

Av Lagerlöf
Skrivet av hsp:

min poeng var ju att vägen en ny 100% el volvo 2800 kg utan last och passagerare har konstruktionen på en bil på 1200 kg inte en chans vid fontalkrock eller sido vid utkörning från väg,och att dessa tunga bilar ej skulle få säljas.
Även om det bara skiljer 500 kg så är det en stor skillnad på krockvåld.

Det är ju verkligen inte så enkelt som du får det att låta dock.

Sen spelar hastigheten större roll än massan.

Av Lagerlöf
Skrivet av Yorg:

när människor dömer andra utan att förstå vad de faktiskt talar om.

Lite som du gör i din egen post Dömer någon utan all info.

1. Ordna fullmakter och se till att pengarna går till rätt saker och att människan får hjälp med att fixa upp sitt liv.
2. Stryp allt.

Att sitta och strö pengar över någon som bl. a. då kanske lägger det på diverse missbruk är inte bra för någon.
Det är inte direkt ovanligt heller att missbrukare försöker gå på sin egen mamma eller sin mormor för de vet att det är större chans att de får pengar av dem.

Av Lagerlöf
Skrivet av Yorg:

Usch vilken hemsk och oinformerad människosyn, jag tänker inte ge mig in i någon OT diskussion här men det här gör mig så ledsen att läsa när människor dömer andra utan att förstå vad de faktiskt talar om.

Det finns INGEN människa som hade valt att stanna i misär om de hade möjlighet att välja något annat, att säga något annat bevisar bara att man inte förstår sjukdom eller hur vi har olika förmågor/hinder.

Det var ett generellt uttalande, inte riktat specifikt till den här fastern.

Du kan ju inte mena att alla förtjänar all hjälp oavsett vad? Hur många personer är det värt att ruinera för att hjälpa en människa då?

Farmorn ska inte gå på existensminimum för att en vuxen människa inte kan ta hand om sig själv (sjukdom eller ej), i så fall har vi andra skyddsnät som ska gå in och hjälpa till i det här landet.