Inlägg

Inlägg som sandos har skrivit i forumet
Av sandos
Skrivet av Wishie:

Mitt största huvudbry är storleken och formen på bagageutrymmet på vår nästa bil. Vi har hund och ett barn (med ett andra barn på G). Vår golfkombi har funkat okej så länge vi inte är fler än 2 vuxna, hund och barn. Men ska man få plats med två bilbarnstolar, en hundbur (alternativt ett eget säte för hunden), och två vuxna, då känns det som att det kommer behövas en hyfsat stor bil.

Det låter ju som att Id.7 kombi skulle vara perfekt? Blir dyrt dock iom att den inte finns begagnad, eller knappt ny tom. Den verkar få väldigt mycket bättre kritik än tidigare VAG-elbilar. Och jag gillar att grejer i bilen tom. känns bekant för mig som kör en äldre Passat

En annan större elbil som jag ett tag tyckte hade fått OK begpris var Audi E-tron, alltså inte Q4. Men nu har det hänt mycket med priser känns det som, så jag får nog revidera min idé där. 400-500k kanske inte är så attraktivt för en äldre E-tron. Sedan är den väl eg. inte så stor invändigt som man kan tro.

Om du har för mycket pengar och aldrig vill bekymmra dig för utrymme så... Kia EV9.

Av sandos
Skrivet av Molotov:

Fungerar petflaskor som inte skruvas i en gammal sodastream där man skruvar fast petflaskorna eller menar du att gamla petflaskor passar i nya sodastream?

Ja, nu finns det ju olika gamla sodastream såklart, men i "vår" "gamla" som har gänga för både flaska och gaspatron så funkade "nya" maskindiskbara flaskor fint. De har gängor även om de inte krävs i nyare maskinerna. Så för oss inga problem, men det verkar alltså finnas fall då de nya flaskorna är för långa för att få plats. En sådan här är det vi har som är "äldre":

https://www.remodelista.com/posts/kitchen-soda-stream-water-c...

Glasflaskor däremot är en helt annan grej, men det kanske alla vet. För det krävs sprängskydd gissar jag?

Av sandos
Skrivet av Molotov:

Men vafan, så du menar att när ens plastflaskor "är slut" så finns det inga nya att köpa om man har en modell där man skruvar fast flaskorna ?

Nej, fördelen är att även gamla flaskor fungerar! Så det är inget problem. Vi körde ett tag med 2 sodastream, en för varje typ av kolsyrepatron och den nya utan skruv för flaskan, och körde både gamla och "nya" flaskor i båda maskinerna utan problem.

Av sandos
Skrivet av Molotov:

Quickconnect?
Har sodastream ändrat så man inte skruvar på flaskorna?

För övrigt så skruvas inte flaskorna heller på nyare sodastream, nej. Men den vi har känns också som gjord för att slösa kolsyra då den inte har ett distinkt läge riktigt där säkerhetsventilen öppnar, utan den pyser typ "konstant" så det känns som att man kan pytsa i hur mycket som helst utan att den "pssssh!" ordentligt. Ja, ni vet...

Av sandos
Skrivet av Ingetledigtnamn:

Nu har jag ingen aning om vad en Tesla gör i sentry-mode, men designade jag en övervakningskamera som gick på batteri skulle jag ta ett sample med jämna tidsmellanrum, kanske en gång i sekunden, och om diffen mellan denna och den föregående bilden är tillräckligt stor så drar man igång kameran på riktigt. Det finns ingen anledning att ha "allt" igång om det inte händer något.

Men det är den ju bevisligen då man kan få video _innan_ händelsen. Mina kameror hemma drar för övrigt runt 15W, och de kan spela in till SD-kort om man så vill. Men det är när detektering kommer in som det blir värre, det drar nog mer kräm.

Av sandos

Ok, blev nyfiken på detta så kollade på en av de mest intressanta elbilarna prismässigt enligt mig: beggade audi e-tron.

En Audi e-tron 2020 för 380k kostar att försäkra mot en Model Y med samma pris så är faktiskt Audin dyrare att försöka för mig som är 40+ i en medelstor stad, om än inte mycket.

(Ok, vet inte om man kan lita på dessa kalkyler, kollade en Kona 2020 för 279k och den var dyrast av alla på drygt 24k/år! Wtf?)

Av sandos
Skrivet av MatteN:

"En kartläggning som tidningen Teknikens Värld gjort visar att elbilar blivit betydligt dyrare att försäkra än motsvarande bil med traditionell drivlina. En begagnad Tesla Model 3 från 2020 kostar mellan 25 000 och 31 500 kronor om året att försäkra för en äldre person med låg risk.
För en ung bilägare i Stockholm är priset för helförsäkring 82 788 kronor per år hos Tesla märkesförsäkring hos Trygg-Hansa. Motsvarande kostnad för Volvo V60 är 35 000 kronor. Enligt Trygg-Hansa har skadehändelser de senaste åren haft en negativ inverkan på elbilars försäkringar. Det handlar bland annat om glas och maskinskador där batteriet ingår. "

https://carup.se/chocknotan-82-788-kr-for-att-forsakra-en-tes...

Ja, det känns som att sänkta priserna för Tesla inte var en "bra" grej, utan helt nödvändigt för att få det att gå ihop ekonomiskt. Jag kollade lite försäkringar för mig och elbilar nyligen, där den dyraste gällde EV9 (Tesla var ej intressant) och den gick på ~13300/år, jämfört med vår gamla passat som går på runt 8k.

Av sandos
Skrivet av Aka_The_Barf:

Alla elbilar på ett företag jobbade på körde dieselvärmare. Likaså ett par polare med elbilar där räckvidden åkte i botten på vintern. Dieselvärmare har vad jag vet inte rening så frågan är om inte det blir en värre miljöbov än vanliga bilar då?

Volvo hade etanolvärmare på sina första elbussar. Varför inte!?!?

Av sandos
Skrivet av Reckie:

Hur är det med tjänster som ABetterRoutePlanner, brukar de räkna rätt vad gäller förbrukning eller går det att köra snålare?

Sitter och kikar på begagnad elbil och lekar runt med ABetterRoutePlanner för de längre resor jag brukar göra men blir lite skrämd av den förbrukning/laddtid som den räknar med.

Nu är det visserligen en Kia Niro jag funderar på och jag vet att den inte är så snabb att ladda men tycker ni att 2kWh/mil är en rimlig förbrukning så här på vintern eller går det att köra snålare än så?

Sträckan är omkring 65 mil där endast några mil är 100-väg och resten 80-väg.

Tror ni det går att köra snålare än så med tanke på att jag kör lagligt och lugnt?

Personligen hade jag ju tittat på en bil som laddar snabbare om det är en resa du gör ofta... MG4?

Av sandos
Skrivet av danwi:

Jobbar med laddboxar (utveckling) och kan bara säga: gör det inte!!! Brandrisken är stor. Drar du 10A timme efter timme över ett schukouttag/propp kommer du bygga upp värme i uttaget. Om det sedan med tiden bildas oxid etc så har du förr eller senare en brand. Mig veterligen drar inga hushållsapparater sådan ström kontinuerligt under så lång tid.

Som jämförelse, laddstandarden i USA, där man har större strömmar över 1-fas, kräver temperaturövervakning i kontakt mm.

Varför inte fråga BRF om att sätta upp ett 3-fas uttag på rätt plats utomhus. Kostar inte skjortan och du kan säkra/jordfelsskydda korrekt?

3-fas uttag fungerar ju, men många lägenheter har bara en fas! Vi hade tex 25A 1 fas in till vår lägenhet.

Av sandos
Skrivet av Dylanator:

Vad säger BRF-regler om att använda sin "inomhusel" till bilen, det är ju trots allt min egen förbrukning?

Jag har aldrig hört om att det skulle finnas en regel mot just detta fall, förutom då att din bostadsrätt tar slut utanför dina väggar (eller tom. innan du kommer utanför... men men). Jag tror nog nästan att om BRF godkänner det skulle det vara ok.

Men som sagt kommer de aldrig att göra det. Bara hela grejen att en person får göra något unikt i en BRF leder bara till strul för de, så det undviker styrelsen nog mer än gärna. För att inte tala om att det pratats väldigt nyligen om förslag att förbjuda schuko-laddning.

För övrigt hade jag inte satsat på schuko utan ett 1-fas IEC-uttag. Tyvärr får du ju avända en aningen mindre generellt användbar kabel, men den har inga problem med belastning. Har överbelasta sådana uttag många ggr, och under längre tid, på campingar när man vill värma förtält... .:)

Av sandos

Och här är varför jag gillar MG4 så mycket:

https://www.naf.no/elbil/elprix?rightColumn=Nyhetsstr%C3%B8m&...

Helt okej räckvidd men samtidigt billigast i detta test! Dessutom bra laddhastighet. MG skulle nog enkelt kunna sälja en hel del av varianter av MG4 om de bara kunde släppa mindre/större bilar med samma prestanda och liknande pris. Hur svårt kan det vara?

Av sandos
Skrivet av Hymer:

Nu fick jag tummen ur och bytte min C40. Blev en Ioniq 6 Advanced AWD med alla tillbehör. Synd att man inte kunde välja bort 20 tums fäljarna bara som sänker räckvidden med typ 6mil.

Ja, kombon "riktigt praktisk elbil" med snåla och praktiska fälgar verkar ju långt bort tyvärr. Vår passat kan dra tung husvagn och har 16-tumsfälgar. Jag älskar det! Idag gömde sig ett potthål under en vattenpål, hade nog förstört något om jag inte hade haft mina ballongdäck misstänker jag.

Av sandos

Sååå... Quick connect, är det något som kommer säljas av ÖoB/Rusta tror ni? Tror de "alternativa" butikerna tagit 29/39:- per tub, men det är bara Ica som säljer med Quick Connect och då blir det att punga ut med 79:-. Visst, det är inte mycket per flaska men det svider ändå, ok!

Av sandos
Skrivet av grasklippare:

<Uppladdad bildlänk>

Stött på patrull med min första 3D-skrivare, vet inte vad jag gör för fel. Hjälp!

Någon som direkt kan se vad det är som har gått snett här? Ena stunden ser allt rätt så bra ut(vänster) för att i nästa stund, ett par timmar senare, se blä ut(höger)?

Under det första var jag inte med och noterade hur det såg ut under arbetets gång.. men under arbetet med den högra utskriften så: medan bottenplattan byggs upp så såg infillen ut som en riktig härva, inget snyggt ordnat mönster inte, bara en enda röra. Medans den jobbade lät det som att nozzlen fastnar i ojämnheterna gång på gång.

Det är visserligen två olika 3D-modeller som har använts, men tror inte det borde påverka något. När jag kollar igenom slice:ingen i Creality Print så ser lagren ungefär likadana ut, med välstrukturerad infill.

Tycker det litegrann ser it som det kan göra om fästet mot byggplattan är dåligt, vilket för mig alltid beror på kalibreringen av plattans höjd. Plus det kan bli lite åt det hållet om plattan är för kall.

Av sandos
Skrivet av Chippen2188:

Nima har sagt att det är dokus på tubga transporter och där är det mer populärt med siffror runt 400 kW. Det är också gott om plats runt laddarna så lastbilar och bussar kan stå där. Ska öppna fler i Stockholm snart också och även neråt Skåne, där dom sitter. Vad jag förstår är det endast kortbetalning just nu men en egen app är på gång och där ska man kunna registrera autocharge. Så dom verkar göra mycket rätt. Ska förbi sär i helgen tänkte jag medan jag är på långtur.

Riktar de in sig till längre fordon så är det ju superbra för oss med släp/husvagn! Kan bara hoppas att det tillåts så det inte blir exklusivt för lastbilar.

Av sandos
Skrivet av siefer:

Sitter o läser här om clogs och läckande hotends. Borde inte monteras ens på de billigaste skrivarna, då de många gånger kommer orsaka katastrofala fails så småningom. Allmetal hotends borde bli standard , bör inte vara mer än marginellt dyrare för tillverkaren.
Det första jag gjorde på min Ender5+ var att göra en sk. hotend fix som #swesen förklarar ovan, där man säkerställer att pfte slangen sluter tätt mot botten av värmeblocket.

Är all-metal idag lika enkla med PLA som ptfe-lined ? Har varit lite tveksam till att all-metal ska clogga mer än min billiga klon som typ aldrig kloggar, men som har ptfe.

Av sandos

Hur länge har du kört testerna med en modul i? Jag hade ett fel som var svårthittat (Nu var det här lääänge sedan, kanske DDR 2?) men där det i slutändan visade sig vara en trasig modul. Men den fungerade mycket bättre ensam, och det tog grymt långt tid att (dygn) trigga felen då. Medans om båda var i så visade den snabbare på fel.

Av sandos

Car of the Year i Danmark går till BMW i5.

Men något som förvånade mig: Kia EV9 nästan i botten, Xpeng G9 däremot kom trea!

https://cleantechnica.com/2023/12/04/bmw-i5-is-car-of-the-yea...

Av sandos

Något som jag inte förstår hur tillverkarna kan misslyckas med sina 12V-batterier. Elbilar har alltså funktionalitet för att koppla in stora batteriet och ladda 12V, även när bilen "sover". Men någonstans brister det allvarligt här, och jag har läst om väldigt mycket problem med just Kia, men då e-Niro.

Det känns mest som ett algoritm-problem, tydligen vaknade bilen för sällan så batteriet hann laddas ur för mycket. Men att detta problem fortfarande inte är löst är ett mysterium, att ladda ett 12V-batteri är något som vi har gjort i mer än 100 år. Men det är ju mjukvara inblandat...