Inlägg

Inlägg som UMC har skrivit i forumet
Av UMC

AdGuard desktop client var nog ett av de bästa köpen jag gjort, €50 för en life time license tror jag det var. Funkar perfekt med alla browsers, och behöver inte installera någon extension i browsers. Det är väl dock bara en tidsfråga innan Google gör att det inte fungerar på YouTube, men fungerat bra i 4 eller 5 år hittills.

Av UMC

Titan v och Titan RTX var ju sinnessjukt dyra, men hoppas och tror att MSRP på 5090 blir betydligt mindre än dom. Tippar $1899.

Av UMC
Skrivet av Pantburk:

Detta va mindre bra, synd om de som köpt värstingen.

Men kan vara glada att den värmer upp huset iallafall 🥴

Nja, tror inte detta påverkar en stor del. Måste ju vara defekta kretsar nästan. Sen har ju ASUS t.ex värdelösa BIOS profiler. Vcore låg på typ 1.5 med "AI Optimized" eller vad det nu kallas. Throttlade naturligtvis med den volten, och blir gissningsvis även instabil när CPUn kokar. Med lite undervoltning rullar min på perfekt. 2 kärnor på 6, 1 på 5.9, 1 på 5.7, och resten på 5.5. E corsen har jag inte pillat med.

Av UMC

Ljudkortet kostade mycket mer än min must o.s.v.

Av UMC
Skrivet av Yoshman:

Ändrat två saker: Chrome i stället för Safari. Fick initialt sämre resultat med Chrome, testade då att köra med grabbens 300Hz skärm -> prestanda ökade en del.

M3 Max + extern skärm + senaste versionen av Chrome
<Uppladdad bildlänk>

Nice, jag får nog kasta in handduken här, testade med Thorium AVX2 browsern men hjälpte inte. Överklockning redan gjort sedan länge, orkar inte fixa dry ice eller så

Av UMC
Skrivet av Yoshman:

M3 Max + Safari. Fortfarande förvånande varje gång: "det är en laptop som är snabbare än Intels/AMDs stationära..."

Klicka för mer information

<Uppladdad bildlänk>

Visa mer

Sjukt nöjd att jag slog Yoshman måste jag säga

Dator i signatur. Google Chrome.

I Firefox fick jag strax under Yoshman så fick ladda ned Chrome.

Av UMC

Kan jag få ett 5090 för under 35k blir det ett. Man får ju prioritera, och med tanke på hur mycket jag spelar så är det inga väldiga pengar under 2 år eller som man har det minst.

Av UMC
Skrivet av ggustavsson:

Skulle gärna ha en 32-34" Oled 4K skärm med hög hz, men inte om det står Alienware på den, nåja dessa är säkert bättre än deras stationära datorer vilka är ett skämt, snordyra med väldigt tveksam kvalitet, verkar vara konstruerade av clowner....

Skärmarna är det inget fel på, skulle dock aldrig köpa en dator av dem, i alla fall inte en stationär. Har sett för många prebuild recensioner på gamers nexus för det.

Av UMC
Skrivet av Aphex:

Svenska handlare kommer lägga ut den för 18 och rea för 16 på BF. Sanna mitt ord ☝️

Dell kommer att sälja den med kraftig rabatt från start, precis som AW3423DW. För AW3423DW kunde man dessutom få dubbla rabatter, kunde lägga till studentrabatt på den vanliga rabatten.

Av UMC

Den här bilden från intels sida ger hopp om att det kommer till en massa spel snart.

Av UMC
Skrivet av DLM:

Vad är det för moderkort man behöver för att detta ska fungera? Nämns i artikeln att det krävs rätt moderkort också.

Lär nog fungera på alla dom populär Z790 moderkorten. Finns på mitt ASUS ROG STRIX Z790-E till exempel. Funktionen var påslagen som standrard. Dock har Asus inte lyckats med drivrutinerna, de har ett fel i batfilen, men jag kopierade över DLL filerna manuelt så funkade det. Jag gissar att det är en standard del i Z790 som enbart behöver ges stöd i BIOS, och de använder väl BIOS från AMI hela bunten.

Av UMC

Jag har slagit till på en 14900K, mest för att jag vill kunna använda snabbare NVMe än PCIe3 som är max för 10900K. Köpte en Samsung 990 PRO när priset var väldigt bra som har legat och irriterat mig. Hoppas att dom satsar hårt på Intel Application Optimization (APO) som verkar kunna göra stor skillnad.

Av UMC

Mycket bra spel! Dock räddas det av alla bra mods. Här är en list på de mods jag använder och rekommenderar. Installera senaste Vortex beta, tryck på Add to Vortex. Ta bort DLSS moden ifall inte nvidia GPU och klart

https://next.nexusmods.com/starfield/collections/yb50ld

Av UMC

Trevligt. Jag har moddat dit dlss 3.5 och spelet rullar ganska bra nu. Testa lite på TVn i 4K och det funkar men väldigt tungt. På min skärm funkar det bra dock. 80% skalning på DLSS och all på high förutom shadows som jag satt till medium. Har 72 fps för det mesta. Kör 144hz så satt vsync till adaptive eller half eller vad det kallas i nvprofile inspector. Tur att man har gsync, för det dippar under 72 lite då och då. Ett tips är att även forcera rebar i profile inspector, hjälper helt klart lite. skulle var intressant och se om det hjälper ännu mer med en SSD med 6k eller till och med 12k read jämfört med mina 3k. Jag har även stängt av HT för tillfället, tydligen gillar Starfield inte det.

Av UMC

Jag har haft ett par kracher, men beror nog på bristfällig kylning, det här spelet är ju så sinnessjukt hårt på GPUn. Drog ner power limit lite i afterburner bara så fixade det sig.

Av UMC

Då väntar jag bar på en mod som gör att jag kan använda DLSS 3.5 i Starfield För övrigt undrar jag varför spelmakarna, till exempel Larian, inte uppdaterar DLSS versionerna? Går smidigt att göra själv i BG3 till exempel med DLSS swapper, men det kunde gott Larian göra tycker jag.

Av UMC

Den tempen är normal, men ställ typ 75 eller var du nu vill ha i MSI Afterburner som temp limit, kommer inte gör någon märkbar skillnad för prestandan. Jag har mitt ställt till 76 grader, och 75% power limit.

Av UMC
Skrivet av GuessWho:

Bara att du kunde skaffat ett kul och för sin tid välgjort spel som i grova drag är liknande redan på 90-talet om du velat och hade pengar då.

Sant, jag har faktiskt spelat en himla massa Super Mario World eftersom min lillasyster hade - har? - ett Nintendo 64 och det spelet. Men vi får se, jag får nog spela med ljudet av om jag köper det.

Av UMC

Det blir nog att uppgradera från mitt NES som jag haft sedan jag var 6 år gammal Blev sugen när jag såg trailern på SMB Wonder. Dock hatar jag musiken, klart bättre musik i originalet till NES.

https://www.youtube.com/watch?v=JStAYvbeSHc

Av UMC

Kan nog slå till på en sån I5a, lär väl vara bättre än min 10900k hur som.