Inlägg

Inlägg som Havreboll647 har skrivit i forumet
Av Havreboll647

Annonsen är avslutad

Av Havreboll647

BenQ + Acer 144 hz 1080p 24 tum skärm

Säljer en BenQ XL 2411-b (XL2411Z) samt en Acer GN246HL 144 hz 1080p skärm. Inga döda pixlar eller andra fel på skärmarna. Säljes då jag gått över till 1440p och inte spelar längre fps längre.

Klassiska gaimingskärmar som funkar kanon fortfarande.

Självklart finns skärmstativen vilka medföljer.

Pris: Bud med rätt att neka (och allt sådant folk skriver). Går bra att buda på ena eller båda skärmarna. Köp av båda har företräde.

Kan köras ut längs E4an söderut mot Södertälje om så önskas.

Läs hela annonsen här

Av Havreboll647
Nytt bud: 1 400 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Havreboll647

1400 kr för skärmen, kan hämta ikväll (eller när det passar i veckan)

Av Havreboll647

1200 kr på acerskärmen, hämtar.

Av Havreboll647

Bjuder 1600, kan hämta.

Av Havreboll647
Nytt bud: 350 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Havreboll647
Nytt bud: 250 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Havreboll647

Jag har kört min i 4.2 utan att höja volten. Funkat bra sedan typ 2014 och datorn är fortfarande väldigt tyst och sval.

Av Havreboll647

Jag hade kollat på denna. Vi har två st sådana på kontoret och de funkar super:

https://www.swedx.se/index.php?cPath=133_159

Av Havreboll647

Webbhallen ägs av komplett. Deras delbetalningskonto är alltså det som erbjuds av komplett bank. Jag skulle därför välja att titta där för att få mer information.

Var uppmärksam på villkoren. Ofta står stort och tydligt att det är räntefritt en viss period (e.g. 24 månader). Den räntefria kampanjen försvinner dock normalt om du missar en delbetalningsfaktura med så mycket som en dag. Då brukar skrivelsen vara att din delbetalning för resterande månader istället övergår till "den minst förmånliga produkten/den dyraste produkten/den längsta delbetalningen".

De räknar helt enkelt med att cirka 5-30 % av fakturorna blir sena vilket innebär att omkring 70-95 % kommer att få betala någon slags ränta. Snittet är omkring 20 % extra för en 24 månaders delbetalning.

Av Havreboll647

Asus AC87u vs dlink Dir 882

Sitter med en ouppackad Asus AC87u (den nya med MU-MIMO) inköpt på Inet på inrådan från personalen.

Var själv inne på Dlink Dir 882 efter timmar av googlande och läsande innan jag gick in i butiken men enligt personen jag pratade med så var Asusen ett bättre val för mig (främst då den skulle ha bättre räckvidd). Nu är jag dock lite nojjig och undrar om jag verkligen gjorde rätt som gick på Asusen då jag sett test där Dlinken har bra resultat i just räckvidd men hittar inga test av den nya versionen av Asusen. Har sedan tidigare goda erfarenheter av både Asus och Dlink.

Förutsättningar:

- Kan inte vänta på AX då nuvarande router blev trampad på
- Idag lägenhet på 45 m2 men inom ett par år flytt till villa cirka 100-150 m2
- Täckning viktigare än hastighet (100/100 fiber)
- Endast grundläggande trixande -> lite pill med portar, gästnätverk osv men inget advancerat NASande mm.
- 3 laptops, 2 telefoner, 1 stationär dator, 1 surfplatta, en Ipod samt Chromecast anslutet
- Budget 1500 kr

Är det hugget som stucket eller har jag gjort fel/rätt val?

https://www.inet.se/produkt/5404640/asus-rt-ac87u-ac2400?gcli...

https://www.inet.se/produkt/5406224/d-link-exo-dir-882-ac2600

Av Havreboll647
Skrivet av Zahedee:

Då flera personupplysningar kan vara grund för ett kreditinstitut att vägra ge dig en kredit på det beloppet du begärt då du kan ha för många kreditupplysningar, de anser då att det löper större risk att du kan drabbas av problem med betalningar.

Som sagt, det gäller att skilja de två olika åt. Personupplysning brukar endast göras när man vill få en mer detaljerad bild av en persons ekonomi och görs oftast av banker/lånegivare, medans en mikroupplysning är en enklare form av kreditupplysning och görs av bolag som har legitima skäl till detta, t.ex. när du ska ingå avtal med en mobiloperatör eller bredbandsoperatör.

För att hjälpa till att stoppa den här fördomen så kan jag berätta att ingen seriös aktör längre har med antalet kreditupplysningar i sin beräkning av risk. Det var aktuellt fram till ungefär 2010.

Av Havreboll647
Skrivet av Implor:

Nästa gång kolla här först. Du har betalt överpris för datorn :(.

Men funkar det så njut på!

Nja, han har betalat vad det kostar att vara okunnig och inte vilja pilla själv. Vill man bara att något skall fungera och helst ta med det hem på direkten så får man betala en premium. Det är inte samma sak som ett överpris.

Av Havreboll647
Skrivet av Xcm:

Hur försvarar ni er i en sådan diskussion utan att trycka på VÅRA cryptovalutor?

Har suttit ett tag och försökt fundera på vad det är som Kryptokramarna påminner mig om. Plötsligt slog det mig när jag läste inlägget från Xcm...

Skälet till att jag och många andra väljer att inte "försvara" oss är för att det inte går att försvara sig. Du blandar fakta (felaktig sådan) och tyckande höger och vänster. Du lägger fram direkta felaktigheter och kallar dessa fakta. Du visar på en total oförståelse för det ekonomiska systemet och ber mig att visa på en sanning som inte får bestå i att beskriva saker som dom är. Endast en idiot går in i en sådan diskussion.

Även om någon här hade totalt överbevisat dig så hade du fortfarande haft kvar trumfkortet genom att säga att dessa personer är ignoranta och trångsynta. Dom förstår inte den storhet som du och dina gelikar förstår.

Det är ganska lustigt att se samma tankesätt här som på investeringsforum såsom Avanzas forum. I mitt jobb får jag ofta tillgång till information som kommer att vara kursstyrande, något som naturligtvis inte kan läckas till utomstående eller användas för egen handel. Dock är det ganska lustigt att sitta och titta på spekulationerna som personer gör på forumet. ALLA är HELT säkra på att aktie A eller B kommer att gå upp. saker som "Lyssna på mig, det är GARANTERAT att aktie A kommer att vara värd x SEK vid årsskiftet" skrivs hela tiden. Dom som inte gör samma analys är klassade som okunniga, speciellt om deras resonemang baseras i någon slags fakta.

Det är lustigt att det faktum att man faktiskt kan något inom ett ämne är det som gör att ens kunnande diskvalificeras.

Skulle någon säga samma sak om ingenjörer som skall bygga en bro. Jaha, här kommer ni med era gamla hållfasthetsbräkningar och stressanalyser. Nu är det så att det är nya tider. Nya vindar blåser. Här ska vi fasiken bygga en lång tunn bro över en blåsig dal med en självsvängningsfrekvens som matchar den mest vanligt förekommande vindstyrkan och vindriktningen. Jaså, du säger att den kommer att rasa bara för att andra broar förr i tiden har rasat under samma förutsättningar... Det är bara för att du utgår från att det som hänt förut kommer att upprepa sig om man ser liknande tecken. Kom inte här och klanka ner på VÅR bro med dina universitetsexamen och arbetserfarenhet. Spring och lek med dom andra mossiga tråkiga personerna där borta och lämna oss ifred...

Av Havreboll647

"Jag är inte bra på biografi eller stavelser när det kommer till städer i andra länder som har massa tecken etc, cryptovalley är en stad och den ligger i Schweiz."

Nej Cryptovalley är inte en stad oavsett hur bra eller dålig man är på biografi eller stavelser eller geografi eller något annat för den delen. Cryptovalley är ett projekt att starta ett slags centrum för utveckling av cryptovalutor och ligger i staden Zug i Schweiz. Sen är det inte sant att e.g. Zug, som du uttrycker det "fullkomligt överlever på kryptovaluta".

Zug tillåter transaktioner av Bitcoin upp till 200 Francs och det är för att borgmästaren och andra styrande i staden inte litar på Bitcoin då det anses vara extremt volatilt och riskabelt. Dessa betalningar sträcker sig dessutom inte längre än att betala avgifter till myndigheter. Dessutom så konverteras dessa inbetalda Bitcoins omedelbart till Francs för att minimera risken.

Endast 4 % av befolkningen i området arbetar med någon slags finansiella tjänster... Så du har rätt i "oavsett hur marknaden ser ut för investeraren så påverkas inte staden/byarna av det."

Om du skall verka trovärdig och skryta med hur mycket du kan om Bitcoin och hur okunniga och ignoranta alla vi andra är så kan du väl åtminstone få grundläggande saker rätt?

Av Havreboll647
Skrivet av TrevligaPetewr:

hej hej jag har köpt en sådan här dator för något år sedan https://fyndiq.se/product/1369045-speldator-a6/?gla=true&gcli...

Ibörjan blev jag väldigt besviken då jag inte kunde spela csgo särskilt bra så jag upgraderade mitt grafikort från 1050 till en 1060 3gb vilket jag kan ändå tycka gjorde lite skilland men inte så mycket som jag trodde att det skulle göra... Nu undrar jag om ni skulle kunna berätta vilka delar som är mest värda att uppgradera för bättre prestation i spelet csgo för ett så biligt pris som möjligt.¨

Min fråga är då alltså vad i mitt system är sämst just nu och måste bytas ut med andra ord och jag kan inte köpa en helt ny dator då min budget inte räcker till

ps min budget på nya delar ligger på 2-3 tusen.
tack för mig

CS-GO är CPU intensivt och fokuserar på single core performance = får du inte ut den fps du vill med din nuvarande rigg även med ett 1060 så hålls du tillbaka av din CPU. Med tanke på vilken CPU du har så är det helt uppenbart att det är där flaskhalsen sitter då den har väldigt svag single core performance.

Exempel:

Jag sitter på en 4,2 ghz i5 4670k med ett GTX 760 och ligger stabilt på 288 fps och 1060 är mycket kraftfullare än 760. Samtidigt är min CPU omkring 50-80 % kraftfullare än din i relevanta laster för CS-GO

Obs: Jag kör 1920 x 1080 med vad som klassas som e-sport settings (så låga grafiska inställningar som möjligt utan att saker som skuggor inte syns).

Av Havreboll647

Definitionen av en bubbla är mycket enkelt. Något är uppblåst till ett värde som överstiger det rationella värdet av sagda sak. Detta beror ofta på emotionell trading där dom som handlar värderar något till ett överdrivet värde på grund av en emotionell koppling till denna sak. Det är just denna emotionella koppling som gör att bubblor förr eller senare faller eftersom logiska argument som påvisar ett mer naturligt värde kommer att komma fram och överbevisa dom emotionella argument som används av förespråkarna.

Det är till viss del samma sak som skapar bubblor vars drivkraft ligger i en övertro till en fortsatt värdetillväxt trots att värdet vid inträde i det som handlas ligger över något slags fundamenta eller rational.

Skissen du visar är, precis som du säger, en simplificerad bild. Det är dock inte ens skiss över "hur marknaden ser ut" utan en skiss över vissa event man ser i en aktiekurs. denna sorts analys (fast mycket mer advancerad) används oftast i teknisk analys. Sen är det sant att vissa trender oftast syns efter en IPO där exempelvis kursen normalt stiger kraftigt första dagen för att sedan gå ner innan denna stabiliseras.

Att vissa personer definierar en bubbla som att "när denna spricker så försvinner saken" är inte ett argument för att Bitcoin inte är/har varit en bubbla. Dock ska man tänka på, precis som andra säger, att det inte finns ett underliggande värde i Bitcoin vilket gör att golvet blir lägre än för ett företag. Oftast har ett företag vissa tillgångar (patent, lager, kundkontrakt mm.) vilka har ett värde och där ett aktiepris vilket gör att om det totala värdet av företaget understiger det fundamentala värdet så skapas en arbitragesituation som kommer att knuffa upp priset till det fundamentala (i teorin, detta händer inte alltid i praktiken).

Att elförbrukning eller mining/majning skulle skapa ett golv blir felaktigt då detta endast är en kostnad. En kostnad kan inte ligga till grund för ett värde. Det skapar bara ett pris (inte ett värde) eftersom det finns en viss framställningskostnad för att ta fram Bitcoins. Det som skapar värdet är det faktum att någon efterfrågar Bitcoins. Det kostar att framställa CRT-skärmar också vilket gjorde att dessa skärmar fick ett pris (tillverkning+påslag) men det gav inte skärmarna ett värde. Det är också varför man slutade tillverka dessa när dom inte längre var efterfrågade och varför folk numera (förutom någon enstaka här på Sweclockers) slänger dom på tippen.

Kontentan är att Bitcoins har ett värde som många i dagsläget hävdar är underbyggt av emotionella och irratinella förväntningar vilket leder till en uppblåst värdering vilket i sin tur skapat en bubbla. När dessa (enligt många) irrationella förväntningar slås hål på (vilket kommer ske förr eller senare om dom är irrationella) så kommer priset att sjunka. Kanske sjunker det bara lite, kanske sjunker det mycket och kanske sjunker det hela vägen. Framställningskostnaden har inget med det underliggande värdet att göra utan sätter bara ett bottenpris så länge Bitcoins är efterfrågade.

Sen kan väl alla sluta säga att Bitcoin skiljer sig från fiatvalutor då Bitcoin per dess definition är en fiatvaluta då den (precis som nästan alla andra valutor) saknar myntfot

Av Havreboll647

Jag skulle säga att du kan börja kika på tredjepartsklienter (Faceit/eSportal) omkring LEM/Supreme (ESEA och CEVO kan ni skita i om ni inte bor i NA). När ni är i Silver/Gold nova så kommer varken trådbundet LAN eller 144 Hz göra någon skillnad. Jag kör själv 144 Hz men vet i sjutton om det är någon större skillnad och då är jag ändå GE.

Så länge ni får ut hyffsad FPS och inte spelar på en potatis så är det mycket mer värt att lägga tid på att lära er grunderna i spelet än att förbättra prestandan.

Av Havreboll647

Tveksamt om du får effekten du önskar. Bara att värma upp en vedeldad badtunna på sommaren tar ju några timmar