Inlägg

Inlägg som Jaite har skrivit i forumet
Av Jaite

Broderbluff och smeket var båda väldigt imponerande, broderbluff går dock före på grund av motivet. Det känns givet att datorgravyren som kopplar sinne och teknologi passar väl in på en datorlåda

Av Jaite
Skrivet av Olegh:

Kabelhärvan ser för jäklig ut, men jag har ingen lust att börja nysta i det problemet..

http://i.imgur.com/SNRUz.jpg

Snygga kallingar

Av Jaite
Skrivet av Murrmel5:

Saken är den att min dröm är att jobba på Dice ^^ Är det nu iaf coh har varit det i drygt 2 år. Och då kanske problem uppstår om jag pluggar på andra sidan världen, typ ^^ (kan ju va bra att få kontakter med dem uder studietiden menar jag)

Känner en snubbe som jobbar som utvecklare på DICE som pluggade datateknik i Luleå, så att komma från KTH är absolut inget krav för att hamna där, men jag förstår din poäng.

Av Jaite

Satsa på att plugga i den stad där du tror du kommer trivas bäst. Företagskontakten är fantastisk även på LTH. Har väldigt svårt att tänka mig att lönen kommer skilja sig nämnvärt beroende på vilket universitet du studerat vid. Det är fem år du ska plugga, och lönen du får ut efter det bör inte vara hela resonemanget bakom hur du väljer.

Av Jaite

Symptomen du beskriver stämmer ganska bra in på en nikotinöverdos. Pratar du med andra snusare kommer flertalet att beskriva sin första prilla på samma sätt. Det är en fullt normal reaktion på en större dos nervgift, möjligtvis delvis boostad av din feber.

Av Jaite
Skrivet av fredlovebot:

Beräkna längden av 2a + b, om man vet att abs(a) = 4 och abs(b) = 2 samt att vektorerna a och b bildar vinkeln 120 grader.

Har fastnat lite på den här, skulle uppskatta hjälp

EDIT: Ok, jag löste det, men inte med hjälp utav räkneregler för skalärprodukt vilket jag antar är det som ska användas, så tips ur den synvinkeln hade hjälpt.

EDIT 2: Ok, förstår det nu.

Mest för att det är irriterande när någon skriver "Jag klarade det", utan att skriva hur han löste det tänkte jag ge lite insikt.

ab = |a||b|cos[a,b] = 4*2*(-1/2) = -4.
|u|^2 = u*u = |u||u|*cos(0) = |u|*|u|.
|2a + b|^2 = (2a + b)^2 = (4a^2 + 4ab + b^2) = 4|a|^2 + 4ab + |b|^2 där du har |a|, ab och |b|.
Insättning ger:
abs(2a + b) = sqrt(4*4^2 + 4*(-4) + 2^2) = 2*sqrt(13)

#

Av Jaite

Kika på Ninite för smidig, oövervakad installation av applikationer.

Av Jaite
Skrivet av definition:

hardforum.com (dom har en typ flera hundrasidig tråd där med "show your Display setup" som är lite beroende och se hur andra har sina skrivbord osv )

Och tröttnar man på den kan man kika in i Displays-forumet där det finns en 950-sidig tråd som går ut på ungefär samma sak, fast bara för plattskärmar.

Av Jaite
Skrivet av Pinkspear:

tack! (grön eller gul buss?)

1 och 6 är grön, från t.ex. centralen så går de mot östra torn respektive östra linero. Ettan stannar vid fysiologen, en bit ifrån mattehuset som ligger tvärs över korsningen, första huset till höger. Matteannexet är mitt emot det.
166an och 6an stannar runt kårhuset, som ligger bakom matteannexet. Du går bara över gatan därifrån. Det finns en karta vid vägen bakom matteannexet om allt blir fubar.

Av Jaite

Du ska till matteannexet. Det ligger mitt emot huset med en älg på (mattehuset) på LTH-området. Buss 1, 6 och 166 stannar i närheten. MA8 ligger på andra våningen.

Av Jaite
Skrivet av Derox:

Däremot verkar inte du kunna hantera fakta och bevisföring.

Spot on. Allt TS beskriver att han är trött på hos tjejer i sitt inlägg uppfyller han ju själv i samma inlägg.

Av Jaite

Byråkratin bakom projektarbetet är mycket viktigare än vad man faktiskt gör (vilket så klart är poängen med hela kursen, men många lärare tolkar kursbeskrivningen bokstavligt). Jag och en klasskamrat skrev ett forum m.h.a. PHP och MySQL med halvtaskig loggbok och projektrapport, jag fick VG p.g.a. bokföringen. En polare skrev ett 112-sidigt projekt om miljö, han fick VG. Läraren sa att det var det mest imponerande arbetet hon någonsin läst, men hon kunde inte ge MVG för att han inte frågade om hjälp tillräckligt ofta, hjälp de faktiskt inte behövde.

Av Jaite
Skrivet av Derox:

Kan säga att jag önskar att jag börjat plugga tidigare, kommer vara lite för gammal när jag tar examen, kommer vara 26. Skulle varit skönt att ta den vid 25 om jag skippat mitt sabbatsår, vid 24 om jag inte valt fel linje :p. Kommer bli tight och hinna göra tillräckligt med karriär innan man måste börja tänka på barn vid 33.

Fan, ditt liv är ju praktiskt taget över. Examen vid 26? Du har inte en chans att komma någon vart i livet. Helst ska man ha dubbelexamen redan vid 23 och en doktorstitel, dock HELST två, vid 25.

TS: Känner du att du skulle orka plugga fem år till så kör hårt. Tänk på följande dock:
Att studera till civilingenjör är ett heltidsarbete. Det är generellt många timmars arbete varje dag.
Du kommer ha (relativt) dåligt med pengar en längre tid framöver. Att leva på CSN är ingen dans på rosor, och sommarjobb är inget man skaffar sig hipp som happ nu för tiden.

Däremot; Det är skitkul. Du utvecklas och träffar massvis med nya människor. Efter examen har du massvis med vägar att välja mellan. Du har riktiga karriärmöjligheter, något man ofta inte har i webutvecklingsbranschen.

Har du sökt till höstterminen? Vad sökte du för något?

Av Jaite

Kontantpris för en vuxen Kristianstad C - Malmö C kostar 96 kronor, med rabattkort + duobiljett mindre, med skånekort ingenting, sen är det flygbuss till sturup för 80 spänn/person som gäller, om jag inte minns fel.

Av Jaite
Skrivet av vadee:

Är ni båda studenter så kan ni flyga dit med malmö aviation tur och retur för strax under tusingen från bromma flygplats!

Edit: Oj, såg att du bodde i kristianstad.. nevermind

Malmö aviation flyger även från Malmö till Umeå, via bromma. 869 kronor enkel resa en person.

Av Jaite
Skrivet av Farner:

Vad använder du din mac till? Mycket bild- och/eller filmredigering? Även jag har 8GB installerat, haft det sen december. Tror aldrig jag använt mer än 4, men skönt att vara framtidssäker

EDIT: För att vara ontopic så är här mitt senaste "inköp" (hyresrätt, men tycker den passar bra in ändå ) Liten student 2:a i Lund.

http://www.afb.se/redimo/jsp/objects_to_let/img/244.gif

Så vi blir grannar alltså? (Kämnärsrätten, eller hur?)

Av Jaite
Skrivet av RetarDeD:

Vildanden?

Kämnärsrätten. Teknolog vettu.

Av Jaite
Av Jaite

De ploppade in för ett par minuter sen. 7000 kronor rikare blev man, nu har man råd att leva i sommar (Y)

Av Jaite

Got internetbank? Eller telefonbank? Flytta över pengarna till en polares konto -> låt honom ta ut.