Inlägg

Inlägg som Math-ematics har skrivit i forumet
Av Math-ematics
Skrivet av Opatagio:

"Service unavailable" just nu. Har precis lagt på luren och jag begärde få veta exakt vilka leveranstider som gäller för EMS Express. Från att det gått ut från landet (utrikesterminalen) till att det ska vara registrerat i mottagarlandet gäller 7 arbetsdagar. Alltså skulle paketet varit registrerat i mottagarlandet senast den 15:e, fredags förr veckan. Sammanlagda leveranstiden ska vara 14 dagar eller mindre. Dvs imorgon vår tid ska paketet finnas i mottagarlandet samt gått igenom tull för att senast onsdag finnas för avhämtning på lokala postkontoret.

Ska bli roligt att se hur det blir denna gången.

Uppdatera gärna när du vet mer, rätt intressant ärende.

Av Math-ematics
Skrivet av galenmyra:

Jag fortsätter läsa alla svar som kommer in, tack så mycket. Verkar som dom flesta bara behåller laptops i 3 år, känns lite kort, en dator håller ju längre än så. Eller vad är anledningen till att att man byter en laptop efter 3 år? Är den för omodern och man vill ha något tunnare/lättare, eller byts den ut pga fysiskt slitage? Eller är det av mjukvarurelaterade anledningar den byts ut?

Vi byter som sagt efter 4a år. På senare tid har det fått bytas tidigare pga bitlocker-döden. Dvs bitlocker tar över all cpu och ram och datorn ballar ur helt Satt med en i7a nyare modell med 32 i ram. Tog 5 minuter att starta notepad.

Vi byter ut främst för mjukvarurelaterade anledningar. Dom är inte super ifrån början. i5 med 1 års gammal cpu, 8gb ram är standard för kontorsarbetarna. Sen får kommunikation och ingenjörerna och alla som behöver lite bättre burkar. Då blir det 17" laptops med delux allt.

En del har någon version av surface men det är mest på prov.

Av Math-ematics
Skrivet av Alling:

Menar du alltså <title>-elementets innehåll?

Ja det är vad han menar

Av Math-ematics
Skrivet av ågren:

Även om det går bryter det garanterat mot deras villkor och man riskerar att bli av med hela kontot vilket kanske inte är så kul när man har investerat tusentals kronor.

Dessutom är det lite tveksamt om det går att handla med ett svenskt betalkort registrerat på en svensk adress, på e-shop ska det dock fungera utan problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Ditt tänk är lite tveksamt, alla tusentals svenskar som jobbar i norge har inte norskt kort kopplat till sitt konto.
Det är inget problem

Av Math-ematics
Skrivet av Opatagio:

Jag sitter i telefonkö just nu och kommer uppdatera efter jag pratat med dem. Om de räknar arbets/veckodagar är det riktigt konstigt när EMS Express, som finns i över 180 länder och alla dessa har inte samma arbetsdagar/röda dagar som Sverige.
Sist gång jag försökte få ersättning för 1 månad försenade paket så kollade jag spårning dagen efter samtal med handläggaren varpå det helt plötsligt fanns spårbar information som sade att paketet anlänt till mottagarlandet 12 dagar efter det lämnat Sverige. Vilket då var ren lögn eftersom posten i mottagarlandet (via telefonsamtal) inte hade fått något paket vid den tidpunkten. Därför bad jag PostNord starta en utredning på detta försenade paket.
Ersättning för frakt kan begäras den 15:e dagen efter transporten påbörjats enligt senaste informationen från handläggaren på PostNord. Så detta tidigare fallet med försenat paket har jag inte, och sannolikt aldrig, fått ersättning eftersom PostNords "system" säger att paketet fanns där i inom tidsramen för Express.

Vad säger http://www.17track.net/sv när du knapprar in kolli?

Av Math-ematics

Tangentbord: Dell CN-0CIHKO
Resultat: THICKBONFOXJMPSOVTHLAZDOG

Av Math-ematics
Skrivet av Opatagio:

Än en gång (att man aldrig lär sig) skickade jag ett paket till Sydamerika och valde EMS Express 14dagar. Postades 2017-12-05 i tron om att de skulle komma fram innan jul. Senaste spårningen visar att paketet lämnat ombud och har sedan dess inte skannats någonstans, varken sortering eller utrikesterminalen. Betalade extra för just Express och paketet har inte ens lämnat landet än efter 13 dagar.
Under ca 1års tid har jag skickat 7st paket med PostNord och fraktsätt EMS, varav 4st Express som alla gått utanför EU. Alla har varit minst 1 månad försenade förutom ett som aldrig kom fram. EMS Express kostar för övrigt runt 1000:- per paket à 3kg styck.

Så imorgon skall det vara framme eller är det endast räknat på veckodagar? Vad säger postmord om detta?
Vad kommer du få för ersättning? Osv. Ser gärna en mailkonversation med dessa om detta där du efter uselt bemötande och noll ersättning postar det här.

Sen kommer aftonbladet och lyfter det.

Av Math-ematics
Skrivet av anon239079:

@Math-ematics: Problemet påverkar alla enheter som brukar internet.

Trist.

Hur upplever grannarna problemet?

Av Math-ematics
Skrivet av lucas_sthlm:

Glömde säga att internet dör i 0,5 Sek när man laddar ner grejer.
Det dör på mobilen med, så det är inte datorn.
Det går upp och ner hela tiden.

Va? Nej alltså testade byta kabel, fick en IP adrsss från ISP som var ett nummer ifrån mitt nuvarande IP adress.
Kopplade jag in min andra kabel som jag brukar använda får jag tillbaka min gamla ip

Skickades från m.sweclockers.com

Du svarade inte riktigt på frågan min. Använde du samma uttag i routern när du bytte kabel eller inte? Är det viktigt att du har samma IP? Om det är viktigt varför kör du inte en dynamisk dns tjänst?

Vad händer om du kopplar fiberuttag-dator. Upplever du samma problem då? Jag måste ju utgå ifrån att du självklart har testat att koppla bort routern och endast köra emot fiberomkopplaren/uttag i lägenheten.
Det hade du testat.

Du kör ju linux och totala noviser brukar inte det.

Det är väldigt mycket frågetecken kring ditt handhavande.

edit:

Jag läste igenom dina inlägg i tråden och du skriver att huset kanske har gigabitlina som delas upp på antalet lägenheter? Eller framgår det i ditt avtal att du har en egen 1000/mbit. ?

Jag är nyfiken på om hastigheten skiljer sig åt vid olika tider på dygnet. Om vi ponerar att någon har en server som står 24/7 så har även denna olika belastning. Alla nördar sover nu så vad får du för tid vid den här tiden på dygnet?

Alltele borde berättat för dig vid första samtalet om det är så att ditt uttag har en egen gräns tilldelad eller om det splittras på alla lägenheter och det är tak på hastigheten. Nu måste alla gissa sig fram.

Av Math-ematics
Skrivet av Xinpei:

Det är nog en bra sak. Det betyder att du inte behövt ha duster med företaget. Däremot dyker det upp trådar som denna för jämnan där Greattech bevisat att de inte riktigt är det bästa företaget att ha kontakt med.

Frågan är om vem som gjort fel här. TS verkar inte riktigt ha koll medan Greattech skriver kommentarer som lätt kan missuppfattas. Det i kombination med deras skuggiga historia gör att folk missuppfattar saker och ting. Greattech borde se över sina kommentarer medan TS borde läsa på. Som tur var så löste detta sig (efter en massa om och men).

Det löser sig i slutändan i nästan alla GTs trådar, men det är först efter dom hamnat här på forumet. Men det som är lite skrämmande är som du skriver, deras kommentarer. Ett par inlägg upp där dom citerar TS står det tydligt att det ska återbetalas 14 dagar efter mottagande av vara.

Sen kommer det massa ursäkter som inte har något med kundens ansvar att göra. Går man ut med att det ska återbetalas inom 14 dagar så ska det också det. Sen om GT har mycket att göra kan inte belastas kunden eller åtaganden emot denne.

GT påstår att datorn har varit igång mer än en vecka men dom visar inte på om något har installerats på datorn, vad i så fall den har används till, eller om till och med den inte var oanvänd ifrån leverans heller. Vi får inte heller veta hur dom kontrollerar detta. Drifttid på disken? Kanske.

Sen när butiken ifråga vill redogöra för att det kanske finns hemliga ägare som inte finns med i något register över aktieägare. Det är irrelevant och glädjer ingen.

Av Math-ematics

Skatt!

Skämt och sido, det är olika påslag. Du vet Norge är ett helt eget land!!! Dom har eget styre och egna lagar och regler, kan vara mycket att ta in men så är det.

25% - for de fleste varer eller tjenester
15% - for mat og drikke
10% - for persontransport, kinobilletter og utleie av rom

Av Math-ematics
Skrivet av anon239079:

Hej!

Skulle behöva låna någons tekniksinne en stund och kanske få hjälp med fibert som blev installerat här för ca. en månad sedan. Vi skaffade Bahnhof, men sporadiskt (ofta under helgkvällar) lägger internet ner. Det blir en gul ikon och windows felsökning säger att jag bör kontakta min ISP/logga in på nätverket..?

Det pågår i ca. 5 till 30 min per gång och Bahnhof support är totalt usel, har redan skickat flera ping plotter tester till dem. Efter många, många telefonsamtal så upptäckte de att under tiden problemen uppstår så får jag fel IP. Vad innebär det?

De skyller först på min utrustning, men det kvittar om jag så är inkopplad direkt till fiberbox uttaget i väggen eller i routern, och det kvittar vilket ethernet uttag i boxen, ingenting funkar och allt ger samma meddelande. Sedan skyller de på deras partner i området som ansvarar för fiberkopplandet, men ett par tekniker från kommunen kom tillsammans med hyresvärden och sa att de ej hade fått någon felanmälan från Bahnhof. Så då undrar man, vart ligger felet och vems fel är det, samt hur kan de lösa sig? Bahnhof lyssnar tyvärr inte!

Mvh Anton

Uppstår detta problem på din telefon/platta som är på Wifi? Smarttv ?

Av Math-ematics
Skrivet av lucas_sthlm:

Tycker också att föreningen borde fixa och inte jag. (vad som helst kan gå fel haha)

Googlade upp Alltele, får bara upp trådar om problem.
Enligt föreningen är avtalet nytt, vilket oroar mig då de kanske har det 1år eller mer.

Du förstår väl att mestadels missnöja personer gnäller på Internet. Nöjda personer besvärar rsr sig inte med att vara positiva gratis.

Skrivet av lucas_sthlm:

Skulle vara tragiskt om det är routern som är problemet, men tror ej det.
Har kört bara kabel, ungefär samma hastighet. Bytt kablar - fortfarande typ samma hastighet..
Även testat på 2 st datorer, samma hastighet där.

Ska göra det men de kan väl inte tvinga mig till att bevisa det väl? (Att de ska hålla på o skylla ifrån sig).

när jag byter kabel så får jag annan IP. 79.***.**.**6, 79.***.**.**5

Du bytte kabel om routern eller kopplade in nya kabeln bredvid den gamla och bytte i datorn?

Av Math-ematics

Exchange
Active directory installerar dom det mesta via.
Startupscript körs varje dag för uppdateringar, ändringar mm.

47k användare runt om i världen. fördelat på tre olika supportcenter. Svenska, engelska, hindi.

4år är livscykeln på laptopsen.

Av Math-ematics

C:\
Upstarter 7100
Drifttid 15491
D:\
Upstarter 7172
Drifttid 10198

Av Math-ematics
Skrivet av Zpazethunder:

Hej!
Jag har ett problem som uppstår till och ifrån när jag spelar spel online (overwatch, cs:go, GTA V). När jag normalt spelar har jag en ping på 39ms-60ms och det funkar utmärkt att spela med den pingen. Men sedan en tid tillbaka har jag fått ett problem, ibland när jag spelar får jag en ping uppemot 15 000ms vilket gör spelet ospelbart. Denna pingen håller i ett flertal dagar i streck. Det laggar främst i spelen med det laggar också på youtube mm. Jag tror att det är något på min dator som tar upp all bandbred. Jag har suttit och kollat i Resursövervakaren men kan inte se något där. Jag har även testat att ominstallera min dator. Är det någon som vet någon lösning?

Mvh
Zpazethunder/Anton

Vad säger din malaware scanner?

Av Math-ematics
Skrivet av Naki:

Varför en referral länk?

Vilken av dem menar du ska vara det ?

Av Math-ematics
Skrivet av DanielTe:

Hur gör man detta?

Skickades från m.sweclockers.com

Vad för fiber har du? I våran fiber fördelade finns det två uttag. Har du det kan han köra där

Av Math-ematics

Lenovo P50 eller P51
Lenovo ThinkPad T570

Gillas av supernördarna i #kodapor.

Av Math-ematics

Min startmeny vägrar fungera efter senaste updaten. Inget fungerar, sfc /scannow vägrar fungera. Oavsätt läge. Hela datorn har ballat ur