Inlägg

Inlägg som greken91 har skrivit i forumet
Av greken91
Skrivet av Halogen:

Ergotron HX med heavy duty adaptern.

Det här är vad jag har hittat när jag har sökt runt ganska mycket. Tyvärr är den ganska dyr också.

Av greken91
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Håller helt med om att detta borde framgå tydligare på informationssidan, men det har ju varit fallet med Apple (och vilken tillverkare som helst egentligen) att om man har specifika behov bör man nörda ner sig lite innan man blåser pengar på en produkt för att kolla vilka kompromisser tillverkaren gjort på de produktmodeller man är intresserad av. Air och minsta Pro har ju inte hanterat dubbla skärmar väl sen de lanserades för två år sedan så du är ju inte första personen i världen som råkat ut för det och skrivit om det online. 🙂

Så är det ju, men det är dock inget man ser att folk skrivit om, om man inte specifikt söker på problemet. Det fanns inte på min världskarta att en dator 2022 inte kan hantera två skärmar.

Skrivet av talonmas:

Fast vem vill ha dubbla skärmar idag när ultrawide finns???? Bara tokar o gammelgubbar som inte vet bättre
Skulle aldrig jobba på dubble skärmar igen om jag inte tvingades till det. Tack Apple för att ni tvingar övriga stofiler till bättring!

Fast helt ärligt, Macbook air med en ultrawide är helt suveränt

Jag fick nog och beställde en 49" ultrawide nu istället så nu är jag en i klubben!

Av greken91

Macbook air m2 med en ultra wide

Hej,

För några månader sedan köpte jag en macbook air m2 och när jag fått den så inser jag att dom har tagit bort stöd för flera skärmar... Men en lösning var att köpa någon docknings grej för att fuska fram det med displaylink och annat. Det fungerar otroligt dåligt och jag har nu gett upp och går i tankarna att köpa en 48" ultrawide istället.

Är det någon som kör detta? Jag själv är sugen på en Samsung 49" Odyssey C49G95 Curved (1000R) 240 Hz QLED

Men om jag förstått det rätt så delar skärmen på något sätt upp sig till två skärmar med mjukvara och blir därför orolig att jag ska ha samma problem som jag har nu att apple har gjort så att det inte fungerar som det ska.

Så min fråga är finns det några här som kör en macbook air m2 med ultra wide skärm, och allra helst med den skärmen jag kikar på.

Av greken91

Jag köpte en macbook air m2 med allt uppgraderat. Själva datorn i sig är jag väldigt nöjd med, men något som inte framgår tydligt är att dom har tagit bort stöd för fler än en extern skärm vilket gör mig galen eftersom jag jobbar som systemutvecklare.

Efter mycket googlande så finns det en lösning där man köper en svindyr dockningsstation för att "fuska fram" stöd för 2 skärmar men det fungerar otroligt dåligt. Den ena skärmen blir laggig och stänger av sig i någon sekund till och från.

Förstår inte att apple kommer undan med detta, det är inte som att datorn inte skulle klara av två skärmar när min gamla gjorde det.

Jag är nu inne på att köpa en 48" ultra wide, men är lite orolig att det är något skit som gör att det inte fungerar med den här datorn, dom säljer ju själva en enorm skärm så dom kanske gjort något för att man ska köpa den...

Behöver du fler än en skärm så köp absolut inte macbook air m2 eller macbook pro m2 13". Vänta till nästa version macbook pro 14-16" som har stöd för fler skärmar.

Av greken91

Jag är självlärd programmerare och har nu jobbat i över 5 år. Bland de bästa resurserna jag kan tipsa om är detta: https://frontendmasters.com/

Det beror såklart på vad du vill jobba med, men på den sidan har dom MÅNGA kurser och dom har till och med lagt upp en läroplan som du kan följa med lite olika inriktningar. Sidan är inte gratis men det är värt varenda krona.

Om du skulle ta dig igenom kurserna som finns där så har du många gånger mer kunskap än vad någon annan utbildning kan ge dig.

Av greken91

Jag har varit en person som sparar alla kartonger men efter senaste flytten så slängde jag alla lådorna och har bestämt mig för att sluta spara dom. Under mina 30 år så har jag aldrig behövt använda en av kartongerna igen, men ändå sparat dom alldeles för länge. Det är slut på det nu.

Av greken91

Såld till spelarn1995

Av greken91

PS4 pro 1TB 1 handkontroll

Tjena,

Jag köpte ett ps4 pro för att spela the last of us 1, det köptes 2018-10-31 och sedan väntade jag på the last of us 2 vilket jag nu spelat klart så nu tänkte jag sälja mitt playstation. Det är alltså väldigt lite använt och i toppskick. Det var red dead redemption utgåvan så det spelet ingår i priset och jag har kartongen kvar.

Jag tänker mig att det får vara budgivning och jag avslutar när det känns rätt eller senast på fredag kl 17.00 och vi kanske kan börja på 2000kr.

Eftersom jag har lådan kvar så kan jag skicka men föredrar avhämtning i Uppsala och om det ska skickas så står köparen för frakten.

Läs hela annonsen här

Av greken91

Raspberry Pi Zero W

OBS! Söker enbart efter Raspberry Pi Zero W, modellen som har Wifi och bluetooth övriga modeller är därför inte av intresse.

Söker som sagt efter en eller flera Raspberry Pi Zero W om någon har liggandes i någon garderob, skicka iväg ett PM så kommer vi överrens om ett pris.

Läs hela annonsen här

Av greken91

Jag kör en Rival 310 och kan bara säga att jag är väldigt nöjd!

Av greken91

Google gör detta hela tiden med google timeline, annars är runkeeper ett populärt val

Av greken91
Skrivet av timpaatkins:

Vad heter det på engelska? Fungerar inte för mig. Blir fan galen på att aldrig kunna koppla upp. Mig. Tömt cookies med. Testat All webläsare.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad det heter på engelska vet jag inte men så här gör du:
Gå till Start och välj Inställningar > Nätverk och Internet > Wi-Fi .
Aktivera Använd slumpmässiga maskinvaruadresser.

Man kan gissa att det heter nånting med settings > network and internet > wifi
activate random nånting, finns inte så många inställningar så du borde hitta det lätt

Kan inte ladda upp bild så kolla här: https://imgur.com/a/4SVMJAn

Av greken91

Jag har också testat både storytel och bookbeat men det slutade med att jag valde storytel och har varit nöjd med det valet i flera år nu

Av greken91

Jag har testat någon produkt från whiteone för flera år sedan. Skulle dock vilja göra en riktig tandblekning. Jag vill inte ha så pass vita så det lyser i mörkret som i friends. Men vill helt klart ha vitare än nu

Av greken91

Jag har spelat alla expansioner som kommit och planen är att fortsätta med det det brukar dock bli att jag bara spelar 2-3 månader per exp

Av greken91

Han kanske kan testa att installera om drivrutiner för grafikkortet?

Av greken91

Jag kör en SteelSeries Rival 310 och är väldigt nöjd med den. Den fungerar bra och ligger sjukt skönt i handen.

Av greken91

Jag har tyvärr inget svar på din fråga förutom att råda dig att leta efter en virtuell plånbok för kryptovalutor. men undrar lite varför du starkt misstänker att det skulle finnas bitcoins på den?

Av greken91

Väldigt intressant tråd det här ska jag följa. Tanken slog mig också om jag kunde göra avdrag på datorn jag köpt för mining. Jag sysslar även med systemutveckling på fritiden/hobby så då kanske jag kan dra av pengar för datorn jag köpte till detta också

Av greken91

ajdå, det låter som att batteriet är ganska kört alternativt någon annan del i datorn. Det blev förmodligen en kortslutning. Batteriet i min laptop blev väldigt dåligt efter cirka 1.5 år men då fick jag informationen att garantin på batteriet endast var 1 år, men resten av datorn 2 år. Så jag tror tyvärr inte du kan göra speciellt mycket förutom att använda den som den är, eller lämna in den för felsökning/reparation