Inlägg

Inlägg som Jurkelized har skrivit i forumet
Av Jurkelized
Skrivet av loefet:

Brukar bara vara en av portarna som är till för Internet, de andra kan ha andra funktioner så som TV, telefoni, etc.

Här är ett par lösningar:
1. En router vid fiberboxen skulle ju vara ett sätt att lösa ditt problem (dock måste du stänga av routerfunktionen på ena av dem (den som inte sitter direkt i fiberboxen) för annars blir det problem).
2. Är det dubbla kablar mellan utrymmet där fiberboxen står och där du har din router, så räcker det med en switch vid fiberboxen, men då måste internet gå från fiberboxen -> routern som du har idag och sedan tillbaka i den andra kabeln till switchen bredvid fiberboxen och vidare ut till uttagen i resten av bostaden.
3. Eller så flyttar du routern till där fiberboxen är och skaffar en accesspunkt och sätter där du har routern idag för trådlöst nätverk.

Ja jag flyttade routern jag redan har och placerade den bredvid fiberboxen (hängande i nätverkssladdarna...). Det verkar ha löst alla mina bekymmer (förutom att den inte får plats i skåpet så det ser ut som stryk) med en kabel från boxen till routern och sen 4 kablar ut från routern till de enheter som jag ville ansluta runtom i huset.

Några bra tips på prylar för en "bättre" (läs snyggare) lösning.

Typ denna combo?

https://www.inet.se/produkt/5402738/ubiquiti-edgerouter-x

https://www.inet.se/produkt/5402774/ubiquiti-unifi-ac1300-lon...

EDIT: Kanske ska nämnas att det idag är Telias "egen" router som vi använder här hemma.

Av Jurkelized

Problem att koppla upp utrustning direkt till fiberbox?

Hallå SC!

Efter att ha sökt runt en del hittar jag en del trådar som är inne på ämnet, men jag har ännu inte riktigt lyckats få svar på mitt bekymmer så jag provar i ny tråd.

Jag har en fråga gällande vårt nätverk här hemma som jag hoppas att ni kan svara på då jag tycker att det inte fungerar som det borde.

Från det skåp i villan som fiberboxen sitter placerad i i huset så har vi 18 stycken ingångar att koppla fiberboxen vidare till olika rum runtom i huset. I fiberboxen finns 4 st WAN-portar (om det nu är så det heter) att koppla nätverkssladd till. En av dessa portar har vi nyttjat till att koppla en router för trådlöst nätverk. Routern är kopplad med en kort nätverkssladd från fiberboxen till en av portarna som leder till ett annat rum i huset där routern står.

Från den routern fungerar det bra med WI-FI och anslutning av PC via sladd.

Sen har jag försökt att använda de tre kvarvarande WAN-portarna i fiberboxen för att koppla direkt med nätverkssladd till annan utrustning genom några av de olika ingångar som leder till andra rum i huset. Exempelvis TV, TV-spelskonsol, och mediastreamer. Här uppstår det bekymmer. De olika enheterna känner att de är anslutna med en nätverkssladd, men det går inte att få någon form av uppkoppling/tillgång till nätverk.

Är det så att det inte går att koppla utrustning direkt till fiberboxen? Om inte, löser en router i steget efter fiberboxen problemet?

Av Jurkelized

Skiiiit!

Av Jurkelized
Skrivet av oqvist:

Nu gjorde du fel Återlämna om du nu inte vet du ska på långflygningar eller något! Bra pris men gå för bra ljud istället!

Vill du testa overear så testa Kennerton Magni. Speciellt för rock och metal. Har aldrig ägt någon hörlur som vart i närheten av denna levererar här.

Haha, ja det slutade faktiskt med att jag sålde av dem. Nu är istället ett par AKG N40 beställda som inledningsvis ska kompletteras med Dragonfly Red (Skulle egentligen ha Cobalt men den var slut i butik så kör på Red tills de får in fler).

Av Jurkelized

@sebbeharry:
Köpte min egen under black week för 299:-. Kändes som ett bra köp då men byter fram och tillbaka från min razer mamba. Så får se vart det slutar. Men det känns ju helt klart gediget. Handlar mest om det lilla formatet på musen passar användaren.

Av Jurkelized

Jag har kört med tråd fram tills alldeles nyligen, Razer Mamba. Men skaffade mig nyss en Logitech G305 för att bryta lite outforskad mark. Får se vart det hela slutar.

Av Jurkelized

@Jurkelized:

Never mind bois n gurls. Ett par AKG N40 är nu beställt och går till HI-FI klubben för att hämta en Dragonfly Red eller Cobalt. Det beror nog på hur bra säljaren är

Av Jurkelized

@RoseSniper:

Har hört genomgående kommentarer om Shure's SE535, att de tydligen ska isolera bättre än ett par öronproppar/hörselkåpor. Lite price'y kanske beroende på vad man är ute efter. Ett alternativ kanske är steget ner till modellen SE425. Har dock inte ägt några av dessa själv.

Av Jurkelized

@RoseSniper:

Ja jag har också hört att de genomgående fått bra kritik. Men för min del är det in-ear som gäller.

Av Jurkelized

Jämförelse:

Vad tycker forumet om man jämför AKG N40 vs Shure SE535?

Och att använda en Dragonfly Cobalt (alt. Red) vs Chord Mojo?

Det jag lyssnar på sträcker sig från pop och house till rock och metall.
(Ja, endast in-ear är aktuellt)

Av Jurkelized

@hugo0814: Ja tack för svar. Då är jag med på banan.

Av Jurkelized
Skrivet av JeanC:

Men då var det köpet du fick rabatt på och inte hörlurarna i sig.

Förövrigt är jag sjukt besviken på mina; enda bra är brusreduceringen. I övrigt är ljud, mikrofon och touch alla värdelösa.

Ja det har du förvisso helt rätt i. Priset på lurarna var ju faktiskt 1878:-. Men då de var det enda jag handlade så betalade jag i slutändan bara 878:-, vilket åtminstone fick det att kännas som ett kap! Men i sak har du rätt. Jag förstår. Jag har bara smålyssnat och provat funktionerna lite. Men då jag inte har använt trådlösa lurar tidigare har jag inget att jämför med. Men för det priset är jag helt klart nöjd.

Av Jurkelized

@Zeroastic:
@Razkaz:

De var nedsatta till 1878:- och i butik hade de en deal så jag fick 1000:- rabatt på det jag handlade.

Av Jurkelized

Gjorde ett riktigt klipp på ett par Sony WF-1000XM3 för 878:- på elgiganten

Av Jurkelized

Nu slutade den här gången med just ett par Sony WF-1000XM3. Mest för att jag fick en fantastisk deal och kammade hem dem för 878:- på elgiganten. Men jag kommer nog för alltid att fortsätta sukta efter Shure535... Vem vet vart det slutar.

Av Jurkelized

Jag provar lyckan i denna tråd och hoppas på att det leder någonvart.

Efter 6 års användning av Monster Cable's Turbine Pro Copper in ear-lurar, som jag har varit så jädra nöjd med, har de nu till slut givit med sig och jag söker en värdig ersättare. Jag lyssnar på stor variation av musik men mestadels house'isch, rock och metal. Det är ett par in ear jag är ute efter då jag aldrig känt att ett par over ear ger samma härliga närhet till ljudbilden (men jag har inte heller provat så många i denna kategori heller). Det började nu under "black week" med att jag siktade in mig på Sony's WF-1000XM3. Mest för att dessa har fått väldigt goda utlåtanden.

Det skall dock nämnas att det för mig inte är viktigt med vare sig noise canceling, call-funktion eller trådlöst. Men kommer det med på köpet får det gärna vara så. Men prio 1,2 och 3 ligger ligger absolut först och främst på ljudkvalitet. Så som vanligt när jag snöar in mig så börjar det spåra ur. Så nu kommer vi till frågan och ämnet i detta inlägg, hear me out.

Shure SE535 + Dragonfly Red (D/A omvandlare)!!??!!?!

Är detta en fantastisk idé, eller är de det sjukaste ni hört och bara pengar i sjön? Jag kommer främst och nästan endast använda dessa hörlurar för att lyssna på spotify i telefonen. Eller lämpar sig Sony-pluggarna "lika bra" (jag förstår att det bör vara skillnad) för detta ändamål?

Tack på förhand.

Av Jurkelized

@hugo0814:

Jag hoppar in här då jag har snubblat in på dessa SE535 i sökande efter nya in ear. Använder du dem fortfarande och vad tycker du om dem? Har du lyssnat mycket med andra hörlurar sen du skaffade dessa? Hur är de jämförbart mot andra in ear? Tycker du att de är värda sitt pris?

Av Jurkelized
Skrivet av Broder Truck:

Som i att jag är helt efterbliven som ens ställer frågan, eller att det faktiskt ligger något i det? ^^

Av Jurkelized

Fråga: Om man blåser den varma luften från chassit ut genom kylflänsarna, kan det inte tendera till att höja temperaturen i vattnet jämfört mot om man istället skulle blåst in "fräsch" luft genom dem?

Av Jurkelized

@dadgom: Denna tråd är alltså över? Produkten är såld?