Inlägg

Inlägg som Sveklockarn har skrivit i forumet
Av Sveklockarn
Skrivet av Moton:

Ägs inte Dreamhack av någon Saudiarab nu ändå?

Jo.

"Dagens ETC har tidigare skrivit om Saudiarabiens esportstrategi, som är ett led i att diversifiera ekonomin och tvätta bilden av Saudiarabien som ett land som systematiskt kränker mänskliga rättigheter. Nästa år arrangeras världsmästerskapet i esport i huvudstaden Riyadh och nyligen hölls en lyxig konferens för teknikdirektörer och branschfolk bara 20 minuter från ”Chop Chop Square”, torget där statens avrättningar genomförs inför publik."

https://www.etc.se/inrikes/vaerldens-stoersta-men-hur-paaverk...

Av Sveklockarn

Åh nej. 😪

Har du läst @Überklass? 😥

Av Sveklockarn

Nej, jag la pengarna på en helt annan hobby istället.

Jag vill uppgradera till ett nytt Intel-system, men som deras releaser sett ut på senare tid så kan jag svårligen övertala mig själv att betala för att de skivar samma brödskiva flera gånger. 14:e generationens Intel Core tycks ju enbart ha kommit till för att man ska få ett högre nummer, så att okunniga ska tro att det är en väsentligt annorlunda produkt.

Av Sveklockarn

Sweclockers borde ha en utmärkelse för "Meningslös produkt".

Istället för tummen upp kan man ha den axelryckande emojin: 🤷‍♂️

Av Sveklockarn
Skrivet av appel1:

Men visst, en metod att exportera sparfiler om man vill migrera till att köra spelet via en annan butik hade inte skadat.

Det är ju knappast som att spelet använder ett annat format för sparfilerna, så det är bara frågan om att de omdirigeras till ett ställe där du inte kan komma åt dem.

Av Sveklockarn
Skrivet av Bjirn:

Den mappen finns inte ens om man kör game pass med cloud saves.

Jag fattar. Game Pass verkar riggat för att omöjliggöra att ens spela vidare med sina savegames om man köper spelet istället, vilket inte direkt känns som någon bra reklam för eländet.

Av Sveklockarn
Skrivet av CrispVanDahl:

Det går absolut med luftkylare. Där den drar iväg är primärt när den får härja helt fritt och behöver bibehålla boost under lång tid, så är det enbart spel som står på menyn ser jag inte att luftkylare ska vara några problem.

Tack, jag misstänkte detta, men kändes bättre att fråga.

Jag tänker ju att majoriteten inte använder sina datorer hemma till produktivitetslaster, men vad vet jag.

Av Sveklockarn
Skrivet av Fade:

Beror på vad man jämför med, men håller med, över dubbla effektutaget mot x3d processorerna från AMD. Har haft nuvarande processor i 6 år, så sneglar på att byta ut den. Men med dagens elpriser så blir det ju en rätt stor skillnad på AMD och Intel i passiv kostnad under kommande 6 år. Dock inte direkt att man lär märka skillnaden månad för månad, men pengar är pengar.

Detta är nog den största besvikelsen med 14:e generationens Intel Core, att de inte gjort ett dyft åt energiförbrukningen, vilket ytterligare cementerar att det här är en meningslös mellangeneration som mest av allt är ett försök att farma pengar från okunniga kunder genom att låtsas som att de släppt något nytt.

Bajs för alla oss i kritiskt uppgraderingsbehov som behöver ha Intel.

Av Sveklockarn
Skrivet av Factorial112:

HELT JÄVLA BORTA från både Xbox & PC, startade idag & "synkade" mmm tjena.. raderade snarare
min testkaraktär är allt som är kvar!!

Är det tomt i katalogen [Användare]\Documents\My Games\Starfield\Saves\ på din dator?

Av Sveklockarn
Citat:

Därtill rekommenderas att användaren har en väl tilltagen kylare för att hålla processorn tyglad när strömbudgeten låses upp.

Som stockklockare kan man alltså med gott samvete köra med luftkylare...?

Av Sveklockarn
Skrivet av peterholm1:

Pro-Intel har man varit men man lär nog kasta in handduken efter detta test, Sweclockers till och med dödförklarar plattformen fast den inte ens är släppt ännu.

Plattformen är väldigt släppt eftersom de nya processorerna är kompatibla med styrkretsar från innevarande och föregående generations moderkort.

Av Sveklockarn
Skrivet av Swedishchef_90:

Du har väl 8th gen, du har väl redan amputerat båda fötterna? Skämt åsido, beg cpu och Ny mb kanske? 13600k eller 13700k

Ja nu är det fråga om vilken cybernetisk fotprotes jag vill skjuta sönder. 😪

Vi får väl se vad som händer på lagringsfronten, men tror att PCIe 4.0-SSDs kommer vara en av de mest kortlivade standarder vi har sett på lagringsenheter för PC.

Av Sveklockarn
Skrivet av Swedishchef_90:

Bara köp, dock är nog i7 den vettigaste om du skall köpa

Jag funderar nästan på att leta efter något begagnat från 12/13:e generationen, men vi får väl se hur snål jag är i slutänden. Tyvärr lär det ju inte bli några prisdumpningar av 13:e generationens CPUer heller.

Köpa ny dator med en gammal styrkrets är fortfarande lite som att försöka bestämma sig för om man ska skjuta sig i höger eller vänster fot.

Av Sveklockarn
Skrivet av wounds:

Varför ska du göra det? Har du väntat så här länge kan du väl vänta en generation till, eller köra på AMD där du kan leva längre med plattformen. Som nyköp verkar denna Intel-gen inte vara särskilt vettig.

För att jag är i kritiskt uppgraderingsbehov sedan länge och inte har lust att vänta ett år (eller mer) på 15:e generationens Intel-CPUer. AMD är inte aktuellt.

Av Sveklockarn

Kryssningens gullunge kom med på bild åtminstone! 🥰

Av Sveklockarn

Nu drar jag slutsatsen att Intel DLVR uteblivit p.g.a. något plattformsproblem de inte löst eftersom det inte kommer någon ny styrkrets. Nåja, får väl köpa det här hugskottet i brist på något annat, då jag suttit och harvat på 8:e generationens Intel Core på tok för länge. 😑

Av Sveklockarn
Skrivet av Näbbdjuret:

Hade en situation igår som jag inte vet om det går att lösa på något annat sätt.
Befann mig långt "österut" på nån planet i ett lvl 75 system, Huygens eller Archimedes. Såg ett litet skepp parkerat modell Va'ruun så jag norpade det. Problemet uppstod när jag insåg att jag gjort det till mitt nya huvudskepp - jag kommer inte därifrån pga klen gravdrive!

Plus att jag kunde inte fast travel utan att befinna mig i förarsätet då skeppslasten var övertrasserad med 550% samt jag själv och Sarah var fullastade. Vevade runt som en galning i 2-3 riktiga timmar för att hitta ett nytt skepp att ta över så jag kunde åka därifrån. Lyckades till slut snubbla över en större men inte så fräsig kärra som tog mig till en stad där jag kunde byta till kompetent långfärdsskepp som inte har ärtbössor på taket och ett litet handskfack.

Har jag missat något eller var mitt enda andra alternativ att bygga en outpost där jag kunde göra en landningsplats och först då byta till annat skepp? Minnet säger mig att det krävs en hel del järn och aluminium och jag har väldigt lite sånt plus att planeten/systemet jag var fast på var vulkanisk och vad jag kunde se så var det knappt existerande metaller.

Problemet var att du lyfte från planeten. Det går att bara sätta sig i förarsätet, göra det till home ship och sen registrera det, varpå du ställer dig upp igen, lämnar skeppet och tar dig tillbaka till ditt andra skepp innan du lämnar planeten... men antar att anledningen var att du ville slippa gå.

Ett annat alternativ är att landa på random ställe på planeten tills du hittar en Civilian outpost, som ofta har en trader där du kan byta skepp.

Av Sveklockarn
Skrivet av agneroc:

Absolut smör, smör är gott. Nu ska jag kolla Youtubeklippet där Göran Persson (fd statsminister) berättar om hur Helmut Kohl (fd tysk förbundskansler) åt FLERA TALLRIKAR MED SMÖR på något EU-möte. "Och så börjar han liksom på att... Äta... Smör... Och han äter kopiöst med smör. "

https://www.youtube.com/watch?v=nEUTn1_dTQM

Lär ha varit osyrat smör, som det är lätt att äta kopiösa mängder av. Ibland har hotell i Tyskland osyrat smör, har ätit mer än tio såna 10 grams-förpackningar på någon frukostbuffé.

Av Sveklockarn

Det som gör mig mest förbannad är när man är på restaurang/hotell och de inte har smör till brödet, utan bara erbjuder margarin. Är lätt en anledning att aldrig gå tillbaka dit!

Bregott XS till vardags här också, men skulle helst äta osyrat smör eftersom det är betydligt godare och något man lätt man vräka i sig kopiösa mängder av.

Av Sveklockarn
Skrivet av Ninjaflipp:

Med det sagt så tror jag att AI är mer än en fluga, på gott och ont. Har nyligen gått från Intern-IT till utvecklare och det är vansinnigt vad AI hjälper mig i mitt jobb.

Ser själv en stor potential i hur man skulle kunna använda AI för olika typer av tidskrävande [skit]jobb, på ungefär samma sätt som man idag använder olika typer av schaktmaskiner istället för massor av folk med spadar.

Många verkar tyvärr tro att AI är något magiskt ymnighetshorn som tillfredsställer alla användarens behov utan någon input utifrån, och kommer antagligen bli hundra gånger värre att försöka förklara än att datorchassit inte är "hårddisken".