Inlägg

Inlägg som anon173009 har skrivit i forumet
Av anon173009

Snyggt!

Av anon173009
Skrivet av Nivity:

Vad har telefoner med detta att göra undrar jag
*

När nästa generations iphone skärmar är OLED skärmar från okänt kinesiskt företag så kanske det ringer en klocka för dig?

Av anon173009

Hör och häpna.. men dom gör bra och prisvärda telefoner som USA inte kan konkurrera sjyst med.
Eller hur var det?

Av anon173009

Äger ett par från första generationen. Är såklart nöjd bortsett från den usla mikrofonen. Hörlurarna är måste när man är på resande fot. Men i slutändan är airpodsen daily drivers trots att ljudbilden är sämre.

Väntar ivrigt på lillebror in-ears nästa upplaga.

Av anon173009
Skrivet av REWplayFF:

All kultur ska släppas fri efter ett antal år. Vem som helst får göra vad som helst med verket. Så länge det kan digitaliseras. Fysiska verk ska givetvis skyddas (tavlor, konstverk etc).
Att ta fram medicin som räddar människoliv skyddas i 20 år. Men leker du tjuv och polis framför en kamera eller bankar på några trummor och gastar i en mikrofon gäller annat.
Hur länge ska musik och film då skyddas? Vad vet jag...1/2 eller 1/4 av tiden som gäller för medicin kanske?
Kultur ska tillfalla mänskligheten tycker jag.

Skrivet av Söderbäck:

Jag är av åsikten att det ska tjänas pengar på det man har skapat. Så måste det få vara - givetvis. Man ska få tjäna pengar på sitt läkemedelspatent, om man uppfunnit datormusen, om man tagit fram en ny kommunikationsstandard eller om man skrivit en bra opera.
20 år fungerar prima för allehanda uppfinningar så jag ser inte riktigt varför det inte skulle fungera för upphovsrätt däremot.
Så det är inge fel med upphovsrätt. Men tiden alltså... Där har något blivit riktigt skevt. Tycker jag då

Skrivet av REWplayFF:

Medicin kommer alltid värderas högre i mina ögon än leka lekar framför en kamera eller sjunga. Tilläggas bör att vi inte har några värre sjukdomar inom släkten. Livets lotteri osv...Men jag vet andra i min närhet och deras bekanta som har, och har drabbats. Livet är sannerligen inte rättvist.

Personligen tycker jag inte man inte borde kunna ta patent på livsnödvändiga mediciner överhuvudtaget. Men det är ju också lite utopitänkade, hade det inte funnits ett ekonomisk intresse i att ta fram medicinen hade inte medicinen existerat (1+1).

Vad jag pratar om är folks oförmåga att förstå att en artists verk, oavsett i vilken form artisten uttrycker sig inte på något sätt är din rättighet eller ägodel som förstnämnda kommentar verkar tycka.

Det verkar ju vara okej när det är en tavla, för då är det ett fysiskt ting(?) Kanske svårare att konceptualisera när det är digitalt skapande. Även då för en Sweclockers medlem tydligen.

Av anon173009
Skrivet av REWplayFF:

All kultur ska släppas fri efter ett antal år. Vem som helst får göra vad som helst med verket. Så länge det kan digitaliseras. Fysiska verk ska givetvis skyddas (tavlor, konstverk etc).
Att ta fram medicin som räddar människoliv skyddas i 20 år. Men leker du tjuv och polis framför en kamera eller bankar på några trummor och gastar i en mikrofon gäller annat.
Hur länge ska musik och film då skyddas? Vad vet jag...1/2 eller 1/4 av tiden som gäller för medicin kanske?
Kultur ska tillfalla mänskligheten tycker jag.

Lätt att ha den åsikten när man åker snålskjuts på andras kreativa förmåga.

Av anon173009
Skrivet av mistahh:

Niiice. Detta gör mig mer säker på att AMD aktieköpet tidigare i år var ett bra köp. Bara att hålla i dessa några år åtminstone 👍🏻

Köpte 1000 AMD aktier när kursen låg på 11,27 USD för bara ett par år sen vid första ryzen lansering. Tror du man ångrar att man cashade ut pengarna för att resa runt i Europa eller. Suck

Av anon173009
Skrivet av RogerF:

Hej!
Att byta ut allt och sedan leva ett glatt internetliv är ju bra.
Jag har dåligt Wifi i min lägenhet. Jag skulle vilja ha ett bättre Wifi nät.
Men, om man har som mig.
Bor i en bostadsrättsförening som redan har köpt en speciell router som styrs från en internetleverantör.
Routern har ett eget nät för TV som är anslutet till fasta portar i routern och sedan är kopplade till fasta nätverksuttag i lägenheten som hanterar TV nätet.
Denna router har även egna uttag för fast telefon som man får ett telefonnummer till från en speciell router port.
Utan denna router fungerar inte mycket. Vad är bäst då att göra?

Är det Telias skitrouter du pratar om är det ju bara dra en ethernetkabel till valfri ny router > stänga av Wi-Fi funktionen på operatörs router.

Av anon173009

Förstår folk i Sverige att USA är ett allierat land och Kina inte är det? Av ren nyfikenhet då.
Google, Facebook mfl må spana på dig, det är lite pest eller kolera. Men värnar man om demokratin och värderingar som är cementerad i grunden för oss västlänningar tycker jag man borde ta sitt ansvar som konsument. Ta inte din frihet för givet.

Ni kan banna mig nu swec, hej.

Av anon173009
Skrivet av Olle P:

Lite av en definitionsfråga. Om webbsidan du besöker använder Googles statistikverktyg (vilket är extremt vanligt) samlas data in oavsett vilken webbläsare du använder.

Det intressanta är hur man tolkar GDPR.

  1. Man får inte samla in data som inte behövs.
    [i]Googles affärsmodell går ut på att samla in så mycket data man bara kan. Lagligt/i]

  2. Data som samlats in får bara användas till det syfte som angivits vid insamlandet.
    Facebook har definitiv brutit mot detta. Hur det är med Google är nog en del av den här utredningens mål att ta reda på.

  3. Data som samlats in måste skyddas mot obehörig åtkomst och spridning.
    Även här finns frågetecken som utredningen ska söka svar på.

Tycker inte alls det känns svårtolkat. Som du skriver själv så ser det ut som att EU har gjort Googles affärsmodell olaglig.
Google svarar med att skicka ut notiser överallt och vara ´´transparenta´´samtidigt som din telefon visar dig youtubeklipp och advertisement baserat på information mikrofonen har plockat upp under privata samtal.

Men jag antar att om du har en android lur så tackar du ja till det där när du startar den för första gången.

Vad det gäller sista punkten tolkar jag det bara som att Google är alltså ansvarig för eventuella intrång och också om min information hamnar i fel händer oavsett vad, det är ju ändå Google som är källan.

För er utopisökande där ute. Av ren nyfikenhet, det är alltså dåligt att EU gör sånna här saker?

Av anon173009
Skrivet av skog1s:

Mmmm, om du har tappat alla dina mekaniska diskar i golvet, så förstår jag varför alla dina diskar har gått sönder

Ajjemen, sen tar jag yxan och drar igenom sen, vrf funkar den inte.

Trodde sweclockers var hyfsat trollfritt, känns som reddit här ju. Cancer deluxe.

Av anon173009
Skrivet av mrqaffe:

Jaha och då väljer du en ssd som per design raderar sitt innehåll när den är strömlös och i prkatiken inte heler lgår att göra dataräddning på ?
Känns som fel väg att gå om det är känslig data som du vill spara.

Kör ju drive och dropbox utöver det med. Men om jag får välja mellan en disk som är död efter den blivit tappad i golvet en gång eller en SSD som tappar data sporadiskt så aa, lätt val för min del.

Men man är ju olika.

Av anon173009

Den externa SSDen ser ut som en gedigen produkt, men varför man väljer att marknadsföra den mot gamers känns lite oklart.

Kör en Samsung T5 1TB extern SSD, och att skicka flera hundra gb okomprimerad data över usb har varit en fröjd det senaste året. Den var något dyr vid inköp dock (typ 4k om jag inte minns fel) men väl värd investering.

edit: Har noll förtroende för spinnande diskar och vanliga HDDs, i princip alla jag har ägt har gått sönder och det känns som ett dåligt sätt att förvara känslig data.

Av anon173009
Skrivet av The-Architect:

Ah, ser du köpt en laptop för 35k och försöker vara fyndig. Din laptop har för övrigt 2.4ghz clockspeed med 5ghz turbo, säljarna på mediamarkt brukar inte vara så noga när de berättar sådana saker eftersom det inte låter lika imponerande.

Däremot har en en I9-9980HK (som sitter i 2019-macbooks) faktiskt ungefär motsvarande single-thread prestanda som en I7-8700. Och det är väl rimligt då den är från en nyare generation och kom ut två år senare. Så den springer inte cirklar runt din sprittnya I9'a, men den är på papperet i alla fall likvärdig.

Och av erfarenhet är jag relativt säker på att skulle jag jobba med dem båda skulle jag föredra den stationära alla dagar i veckan, all design av laptops görs med energieffektivitet i åtanke, stationära maskiner (och cpu'er) kan fokusera på prestanda.

Sitter på en 2011 macbook pro som kompliment till mitt ryzen bygge när jag vill prodda på språng.

Ganska kompetent maskin för sin ålder. Pallar 30 tracks i en DAW med lite flyt.

Tyckte bara du sträckte dig lite väl.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon173009
Skrivet av The-Architect:

Inte riktigt exakt samma sak, men jag har en HP som nedan som arbetsstation på jobbet (programmerare .net), springer cirklar runt all dyra macbooks prestandamässigt:
https://store.hp.com/us/en/mdp/business-solutions/elitedesk-8...

Den jag har har en desktop-I7'a på 65w.

Springer cirklar runt en macbook pro med en i9 med 8 kärnor och 5ghz clockspeed?
Jodå, det känns troligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon173009

Jag hade nog köpt nagot enklare till att börja med.

Typ HD5x-6xx och ett USB ljudkort med en ok preamp. Scarlet, Steinberg eller m-audio runt 2-3k
Om du är ljudintresserad kommer du förmodligen köpa fler lurar och fler monitorer sa smaningom.

Av anon173009

Har testat ett par bluetooth lurar och i min mening är Sony dom som levererar den bästa ljudupplevelsen.
Dom har en riktigt trevlig sound signature. Klara highs och djupa lows, saknar lite i mellanregistret för min smak, men springer ju cirklar runt Bose som har en ganska boring EQ i mitt tycke.

Minus är kaporna som är i läder, och efter ett par timmars mixxande eller lyssnande sa blir man ju ganska svettig runt öronen.

Av anon173009

Jag fattar inte varför alla går på knäna för steams launcher. Mitt konto är från 2004 och det har fan inte hänt mycket sen dess, nästan som att sitta på Windows 98 fortfarande.

Vart är mina popcorn 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon173009

10/10 gissningar

6/10 rätt

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon173009

Tyckt att loggan varit malplacerad sedan dag 1. Men som tidigare kommentarer nämnt kanske det är bättre att ha kvar den än att ersätta med något ännu sämre.

Skickades från m.sweclockers.com