Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
13

SweClockers öppnar ny kategori för smarta hem och hemautomation i Galleriet

Intresset för hemautomationsprojekt av olika slag fortsätter öka på SweClockers, och därför öppnar vi nu en ny kategori i Galleriet för just detta

53

Fortsatt sjunkande priser på SSD-enheter – 1 TB för runt 1 500 kronor 

På bara fyra månader har det skett stora förändringar på marknaden för SSD-enheter, där många modeller i de större storleksklasserna börjar komma ned i pris.

80

Nvidias senaste kvartalsrapport visar på sjunkande försäljning inom gamingsegmentet

Försäljningen av Nvidias grafikkort har sjunkit under det senaste kvartalet, vilket gjort avtryck på företagets intäkter för det senaste kvartalet.

74

The Division 2 säljer bättre än föregångaren – trots slopad Steam-lansering

Ubisofts beslut att hoppa över Steam för lanseringen av The Division 2 var ett lyckat sådant, då spelet redan har fler förbokningar än föregångaren.

51

Throwback Thursday – AMD lanserar Athlon XP 3000+ med kärnan "Barton"

För 16 år sedan släppte AMD processorn Athlon XP 3000+ med den omtalade kärnan "Barton". På menyn stod en enstaka kärna med en klockfrekvens på 2,167 GHz samt 512 KB cacheminne.

41

Activision: "Inga storspel från Blizzard under 2019"

Utgivaren Activision meddelar att inga stora spellanseringar från Blizzard är att vänta under 2019, vilket grusar förhoppningar om en regelrätt uppföljare i Diablo-serien i år.

37

FZ testar Metro Exodus – grafiskt imponerande men når inte hela vägen fram

Inför lanseringen av Metro Exodus tar sig FZ an speltiteln, som briljerar med sin grafik men har vissa brister när det kommer till spelmekanik och berättande.

8

Cooler Master återupplivar V-serien med nätaggregatet V Gold

Cooler Masters V-serie av nätaggregat gör nu en återkomst i och med V Gold, med fyra helmodulära modeller certifierade enligt 80 Plus Gold.

19

Activision: "Destiny 2 levde inte upp till våra ekonomiska förväntningar"

Trots positivt bemötande från spelare och kritiker levde inte Destiny 2 upp till utgivaren Activisions förväntningar, vilket är en av anledningarna till att de tog farväl av Bungie.

72

Activision Blizzard gör nedskärningar – säger upp 775 anställda

Trots rekordresultat under 2018 skalar Activision Blizzard ned arbetsstyrkan med hela åtta procent, motsvarande 775 anställda.

30

Supermicro satsar på moderkort för konsumenter under 2019

Servermarknadens Supermicro ska återigen börja satsa på moderkort för vanliga konsumenter, där fokus ska ligga på hög kvalitet och stöd för nya tekniker och gränssnitt.

66

Bioware: "Vi är inte färdiga med Mass Effect"

I en intervju berättar Biowares Casey Hudson och Mike Darrah att utvecklaren inte övergett Mass Effect, och att det finns många idéer för en ny del i spelserien.

5

Microsoft antyder om ny Hololens under Mobile World Congress

Den 24 februari håller Microsoft en presskonferens inför Mobile World Congress i Barcelona. I ett videoklipp antyder företaget om att de under denna avtäcker en ny version av Hololens.

67

Apex Legends fortsätter växa – når 25 miljoner unika spelare

En vecka efter lanseringen meddelar utvecklaren Respawn Entertainment att spelet Apex Legends nått 25 miljoner unika spelare, och en högstanivå på 2 miljoner spelare samtidigt.

20

Nvidia Geforce GTX 1660 Ti hittar ut på bild – lanseras den 22 februari

De första bilderna på Geforce GTX 1660 Ti dyker upp på webben, i form av fyra modeller från Palit och EVGA. Uppgifterna talar även för en senare lanseringen än först förutspått.

16

Nvidia Geforce GTX 1660 Ti från Galax på bild

Allt mer talar för att en ny grafikkortsmodell från Nvidia är nära förestående, då en bild på kartongen för Galax variant av kortet hittar ut på webben.

62

Goda kunskaper om Blizzard på SweClockers

Trots svåra frågor var det många som deltog i förra veckans quiz på SweClockers, som handlade om Blizzard. Många av deltagarna hade även fem rätt eller fler.

38

Priset på DDR4-minnen sjunker till runt 80 kronor per gigabyte

Som förutspått har priset på DDR4-minne sjunkit under 2019, och ligger idag en bra bit under 100 kronor per gigabyte.

62

Quiz: Spelutvecklaren Blizzard

I veckans quiz gräver vi fram spelkunskaperna och tar sikte på utvecklaren Blizzard Entertainment, med frågor om såväl Diablo som Starcraft och Warcraft.

29

Disney: "Relationen med Electronic Arts fortfarande god"

Trots kontroverser är Disney nöjda med Electronic Arts hanterande av Star Wars-licensen, och utgivaren kommer även framöver får ge ut spel baserade på den.