Inlägg

Inlägg som SeaBii har skrivit i forumet
Av SeaBii

Annonsen är avslutad

Av SeaBii

Budgivning avslutad

Av SeaBii

Jag låter budgivningen pågå tom torsdag kväll.

Av SeaBii

i7-12700K

Säljer min gamla CPU (12e generationen) eftersom jag uppgraderat till senaste generationen.
Sockel: LGA1700

Köparen betalar ev. frakt.

Läs hela annonsen här

Av SeaBii

Gammalt HTPC chassi

Jag byggde för länge sedan, typ 15 år sedan en HTPC som skulle kunna använda standardkomponenter (ATX mbo + vanligt GFX) och dessutom vara fläktlös. Monterade komponenter med heatpipes: CPU, chipset och grafikkort samt ett fläktlöst PSU. (Jag satte dock även dit en tyst chassifläkt på riktigt lågt varv för att inte luften skulle stå helt still). Detta var på den gamla onda tiden då det inte fanns Raspberry Pi, NUC eller chrome cast Jag lade ner en del tid och pengar på detta bygge. Den har tjänat mig väl genom åren, och jag har bytt ut många komponenter (det var hela poängen med ett så stort chassi) men nu orkar jag inte längre. Jag är dock helt säker på att man hyfsat enkelt skulle kunna uppgradera den till en modern rigg om man bara har tid och ork.

Jag hoppas att om någon har lust att bygga en (stor) HTPC så är ju detta ett riktigt bra grundchassi att utgå ifrån. Så min tanke är att sälja chassit, de datorkomponenter som sitter i får man på köpet, så försök inte pruta bara för att det är en gammal CPU

Förutom själva chassit sitter det även en iMON VFD panel (med IR-sensor), jag har inte använt den på länge och vet inte om det finns drivrutiner. Jag har även ett HDDkabinett som jag inte heller använt på länge eftersom jag haft en SSD sista åren.

Systemet är hårdvarumässigt komplett, men vill ni även ha med OS så får vi komma överens om tillägg för Windows 10.

Sen har vi ju det där med leverans, eftersom den väger typ 15kg så är nog enda möjligheten att ni kommer och hämtar den.

Lite fakta:
Chassi: Hfx classic
Mobo: Asus P5B Deluxe
CPU: Intel E8400 3GHz
Minne: 2x Corsair XMS2 1GB DDR2
SDD: Samsung 512GB
GFX: Asus Radeon 4650
BlueRay: Lite On IHOS104-37 (BD-Rom 4x)
PSU: SilverStone ST30NF (fläktlöst)

Läs hela annonsen här

Av SeaBii

Mixtra med IRQ
Ställ in DMA
Prova …
"Your sound card works perfectly"
"Your sound card works perfectly"
"Enjoying yourself?"
"It doesn't get any better than this!"

Det var tider det

Av SeaBii
Skrivet av Kenneth:

Har du något tips på hur vi får bort oseriösa från marknaden så lyssnar vi gärna.

I det här fallet handlar det väl om en kostnad för er att implementera mer funktioner kontra ökad säkerhet för era besökare.
Vill man att det det skall vara säkert så måste man nog kräva att annonsören kan identifiera sig (t.ex. som någon nämnt tidigare m.h.a. BankId), men det blir ju en extra kostnad för er.

Detta var mitt 10:e inlägg så nu är jag "seriös" och kan återigen annonsera

Av SeaBii

@RaptorAnka: Jag börjar också närma mig 10. Jag har annonserat tidigare på Sweclockers, men tydligen var inte det tillräckligt. Så nu måste jag posta foruminlägg bara för att kunna lägga upp igen

Av SeaBii

@zarkov: Låter helt klart som om du har räckviddsproblem. Prova placera brytaren närmare, eller om skaffa en enhet till som kan förstärka nätverket mha mesh.

Av SeaBii

@zarkov: Fördelen med Domoticz är att det finns flera loggar man kan kolla, både systemloggen och så finns det oftast en log per enhet i GUIt. Tyvärr ser man inte alltid vad det är som triggat, bara att det triggats. Jag hade en del egna spöken, men det visade sig att jag bara hade slarvat när jag kodat LUA-script

Sen är precis som nämnts tidigare räckvidden ett problem, Razberryn t.ex. har urusel täckning (jag har lödat på förlängning). Sen tror jag att mjukvaran i controllern spelar roll, för med Z-way fick jag känslan av att den bara skickade ett kommando, och sen inte brydde sig, vilket gjorde att brytaren inte bytte läge. Domoticz verkar på något sätt noggrannare för trots att jag inte ändrade någonting med hårdvaran så händer det aldrig.

En annan sak som spelar in är batteridrivna enheter. Jag har en dörrsensor som jag fick konfa så att den vaknar med jämna mellanrum, annars så slutar den att rapportera.

Av SeaBii

@Kraknoff: Jag började också med Z-way, men efter mycket frustration gav jag upp. Hade det inte varit för att det finns alternativa mjukvaror som t.ex Domoticz så hade jag ansett att Z-wave inte var något att ha. Z-way var (iaf för drygt ett år sedan) riktigt dålig. Jag "uppgraderade" ju från 433MHz till Z-wave för att få stabilitet och tillförlitlighet, så när händelser sporadiskt inte utfördes med Z-way så trodde jag att Z-wave inte var något att ha. Med Domoticz har jag haft ytterst få "missar".

Av SeaBii

Kul att se att folk fortfarande bygger HTPC, jag trodde de flesta gått över till färdiga mediaspelarlösningar. Jag byggde en ljudlös HTPC i ett hfx chassi för typ 7-8 år sedan, har uppgraderat det någon gång sedan dess. Men nu känns det som att man får ut (nästan) lika mycket ur en RaspberryPi3 och Kodi. Skulle vara det där med 4k då isf.

Av SeaBii

Jag har förståelse för att ni vill att marknaden ska vara mindre attraktiv för för oseriösa aktörer, men jag tror det är naivt att tro att 10 foruminlägg avskräcker skojare. Jag tror snarare det avskräcker fler seriösa personer (men precis som jag inte hänger i forumen) från marknaden. Lite som DRM på CDskivor som hindrade folk att lägga musiken på MP3spelare. Det stoppade inte piraterna, och vanligt hederligt folk blev irriterade.

Av SeaBii

Varför krav på foruminlägg för att lägga upp annonser?
Jag har använt marknaden innan, men nu när jag skulle lägga upp en ny annons så blev jag stoppad. Nu måste jag skriva 10 "meningslösa" forumposter, 9 om detta anses som meningsfullt

Av SeaBii

@zyberzero: Håller med om att Z-wave är snordyrt. Bra att många mjukvaror (OpenHAB och Domoticz t.ex.) har stöd för båda typerna. Jag gillar att kunna ha brytarna på Z-wave för då minskar risken för av/på signal försvinner pga halvtaskig täckning. För sensorer (t.ex. temperatur) funkar de mer prisvärda 433Mhz noderna utmärkt.

Av SeaBii

Hårdvara: RazBerry och RFXtrx på RPi2
Mjukvara: Domoticz

Rekommenderar jag för den som har lust att lägga ner mycket tid och experimentera själv.