Inlägg

Inlägg som Mikael07 har skrivit i forumet
Av Mikael07

Jag kan inte jättemycket om specifik hårdvara, men mycket RAM-minne skadar aldrig med bildbehandling. Beror iofs lite på vad man ska göra för typ av arbete, men rent generellt är mer bättre. Jobbar du med en 10megapixel bild och 16 bit per färgkanal+alphakanal (mask) så är det 80 MB per lager i photoshop. Dock skulle jag tro att den verkliga minnesåtgången är bra mkt högre än så pga undo-cache, clipboard buffer, overhead data etc.
En SSD drive ska var bra också har jag hört. Antar att det är snabbt som swapminne.
Och som alltid, om du ska göra annat än att surfa och spela mp3, snåla inte på CPU'n! Jag skulle alltså rekommendera en prestandadator i konsumentklassen helt enkelt, men det kanske inte var något du inte visste Vilka tillverkare och kvantiteter som passar bäst kan nog andra på forumet svara bättre på.

Jag började jobba med bildbehandling och datorgrafik när minne var en lyxvara och 128 Mb var mycket, så kanske ta mina råd med en nypa salt Nuförtiden är det tech-service som uppgraderar datorn oftare än inte, så jag vet ju knappt vad jag använder, bara att det fungerar smidigt så jag kan göra mitt jobb!

Av Mikael07

System för CUDA programmering

Tänkte försöka mig på att programmera CUDA på en linuxdist, och har för ändamålet plockat ihop dessa baskomponenter:

http://www.alina.se/ShopCart.aspx?delway=pp&BOXDP67BGB3=1&BX8...

Hade i princip ingen koll alls på (dagens) hårdvara innan jag började läsa här på forumet, så jag har haft stor nytta av eran samlade kunskap för att iallafall få en överblick av vad jag behöver. Man tackar för det!

Vore mycket uppskattat om man kan få kommentarer på om det är ett bra matchat system eller inte. Framförallt skulle det vara bra att veta om det kommer boota eller inte Jag valde komponenterna för att skapa ett välbalanserat system med ok prestanda, som förhoppningsvis står sig ett tag. Socket 1155 och sandybridge verkar vara bra val då.
Är lite osäker på moderkortet, valde intels enbart pga att det borde fungera med deras egna processorer. Är det dual-channel, hittar ingen info om det?
Kommer inte försöka mig på överklockning till en början, men vad det lider kommer det nog börja klia i fingrarna.. Det var därför jag valde P67 moderkort och (K) processorn. Har inte pysslat med överklockning sedan Amigadagarna, och det var LÄNGE sedan Är det fortfarande lödkolv som gäller, eller kan man styra genom mjukvara nuförtiden?

Hursomhelst, för att sammanfatta är jag mest mån om dessa egenskaper:
- välbalanserat system
- hyfsad prestanda utan flaskhalsar
- allt är kompatibelt
- går att köra med linux

Tack på förhand!