Inlägg

Inlägg som Hillzing har skrivit i forumet
Av Hillzing
Skrivet av Orman:

Den här för priset anser jag är ganska oslagbar, sjukt nöjd med denna:

https://www.netonnet.se/art/hem-fritid/koksmaskiner/riskokare...

Den där har jag köpt för en tid sen men jag har inte testat den än. Blir riset bra med de rekommenderade måtten ris/vatten enligt anvisningarna? (eller vilka mått blir bäst)

Av Hillzing

S21 plus 256 gb, ca 10k

Av Hillzing
Skrivet av Peter77:

Samsung Galaxy Tab S7 FE WiFi med Samsung Book Cover Keyboard. Mycket trevlig platta och fin skärm. Använder den mestadels som light laptop.

https://i.imgur.com/1SnRYbr.jpg

Letar efter en surfplatta till min mamma....är du nöjd med denna?

Av Hillzing

Har inaktiverat den interna grafiken UHD 630 i enhetshanteraren men den vägrar köra på Nvidia drivarna, går ej att ändra upplösning i windows (grå ruta) och segt som smör typ.

"Ansluten till Microsofts grundläggande bildskärmsdrivrutin" står det nu.

Anyone?

Av Hillzing

Hittar inte G-sync (med mera) efter uppdatering av intern grafik

Hej på er!

Jag har en gaminglaptop med ett RTX 2070 kort och med Intel i7 9750H. Jag brukar hålla min dator uppdaterad bland annat genom Intel Driver Support Assistant. Och efter ha uppdaterat de interna grafikdelarna där, UHD 630 graphics (tänkte att de kan lika gärna uppdateras, även om det kanske inte behövs så kunde det väl inte skada).

Började kolla min fps i BF1 och såg att den var låg, runt 50-60 och började kolla runt i datorn och ser att den valda skärmen är "internskärm" UHD 630 graphics och går ej att ändra överhuvudtaget i win 11. Gick in i Nvidias kontrollpanel och där finns inget G-sync läge att slå på eller av heller.

Har avinstallerat UHD 630 drivarna och ominstallerat de senaste Nvidia grafikdrivarna, men fortfarande finns inget G-sync läge att slå på i kontrollpanelen.

Den valda skärmen i Windows 11, bildinställningar är fortfarande "Skärm 1: Ansluten till Intel(R) UHD Graphics 630". Det går inte att ändra.

Efter ha avinstallerat UHD 630 drivarna så går jag in på Intel Driver Support Assistant igen och ser då att dessa finns att ladda ner igen, med följande text:

"Installing this graphics driver from Intel may remove customizations from your computer manufacturer (OEM).

If a newer graphics driver is available from ASUS or ASUSTek, we recommend you install that driver instead. To learn more about installing an Intel driver on your OEM system, refer to this article. If you encounter any issues with the Intel driver, please report them to us.

If you have a 6th Generation Intel® processor or higher, your computer manufacturer’s customizations will remain intact after upgrading to this graphics driver. To identify your Intel® Processor generation, see How to Find the Generation of Intel® Core™ Processors."

Detta är laptopen jag har:

https://www.webhallen.com/se/product/308223-Asus-ROG-GX701GWR...

Vad har hänt? Hur löser jag detta?

Mvh

Av Hillzing

Har Telia 100/100, bor i lägenhet och betalar 499:- för fiber och tv (billigaste). Mycket stabilt och bra, brukar ligga på ca 126/126 och det krånglar inte.

Av Hillzing
Skrivet av Dennisen:

Vad är det med AMD och deras drivrutiner? Har varit skit sen 15+år tillbaka då jag sist hade ett 4830.
Är största anledningen till att jag alldrig kommer köpa AMD, även om de skulle ha bättre prestanda än nvidia.

Samma här. Testade radeonkort för ca 20 år sen och det var en massa problem med deras drivrutiner...så pass att jag bestämde mig för att inte välja ett radeonkort igen.

Av Hillzing

Just nu Jokk Tranbär. Mycket god.

Av Hillzing
Skrivet av Fredag:

Nej, där skilde det 13% vilket jag fortfarande tycker är rätt ok, det är ändå en laptop, så lite får man ta.

Men jag tycker inte det är okey att det ska skilja 85% på en produkt med samma modellnamn. (4090)
Då borde den heta något där prestandan faktiskt är nära, som allra värst skulle jag gå med på 4070M. Efter det undrar jag om det faktiskt inte kan falla under falsk marknadsföring?

Gjorde min research innan jag köpte den och fick uppfattningen om att det var samma kaliber som ett stationärt 2070 kort... det var närapå iaf, 13 % är inte så mycket. Men håller med om att när det handlar om 85% differens så borde det heta nått annat, klart det kan vara vilseledande! Tänk de som inte är insatta och bara läser "4090"...hur många köper utan att veta?

Av Hillzing

Jag har ju själv denna laptop med ett RTX 2070... ska inte detta vara lika bra som ett RTX 2070 för stationär dator?

https://www.inet.se/produkt/x138351/asus-rog-zephyrus-s-gx701...

Av Hillzing

Kan inte spela BF1 online efter nya EA appen!

Origin har ju ersatts av en ny EA app istället på PC och spelar på laptop...men så fort jag startar upp BF1 så kommer singelplay igång istället för att man kan välja multiplayer...men väl när man avslutat singelplayer och väljer multiplayer så blir det nått meddelande istället för att få multiplayer servers. Vad är fel? Hur får jag ordning på detta?

Tacksam för svar!

Av Hillzing
Skrivet av musse pigg:

Spelar BF 5, funkar fint för de mesta, men märkte när man kommer till scener där de händer mycket i campaignen t ex den delen med fransmännen, massor soldater explosioner då kan de kännas "hackigt/laggigt" emellanåt, FPS:en är runt 80-100 så de kan inte var det. GPU:n temp runt 70, cpun max 75-77.
Är de för spelet laddar o kan ha med minnet att göra. eller är bara spelet "buggigt" just där.
Spelar man sen en bana där de är typ 3-6 gubbar och ganska lugnt så märks de inte även om FPSen är samma

Kör DLSS OFF 1440p ultra

Gäller en dator med:
WIN 11 22H2
I7 12600K
RTX 3060ti 8GB
16GB minne ddr4
SSD 1 TB

Har också haft problem med att BF5 känts laggigt. Så var det inte förr men jag upplever att de senaste drivrutinerna har gjort det laggigt. Har testat tillbaka till tidigare drivrutiner och det har blivit bättre. Men lika bra som förr är det riktigt inte. Kan det vara så att inställningarna ändras när man lägger in ny drivrutin, och man behöver ställa tillbaka?

Av Hillzing

Hallå alla! Tack för alla förslag och tips, problemet är nu löst, jag satte Armoury Crate på Turboläget istället för "silent" och nu funkar allt mycket bättre. Tack återigen för all hjälp!!

Av Hillzing
Skrivet av prtscreen:

Vad får du för FPS? Du kör med 144hz nämner du men får du verkligen ut så höga FPS?

Vid ett tillfälle sattes resolution scaling till mer än 100% för mig i BF1 i grafikinställningarna. Kolla det

Har ingen aning om vad jag har för FPS, finns det nått bra program för det? Skärmen har 144 hz och 3 ms iaf!

Av Hillzing
Skrivet av MrAdde:

Nvidia specar maxtemperaturen till 88 grader på sin sajt.

Grafikkortskretsar tål rätt höga temperaturer, alla komponenter ligger inte på samma nivå. Sen är förstås lägre temperaturer önskvärt, men man kan inte ha kakan och äta den. Bärbara datorer har begränsad kylningsförmåga, och då får man ofta leva med högre temperaturer eller en lövblås. Eller som troligen är fallet här, låg prestanda.

Det enklaste du kan göra är att kolla belastningen i procent på CPU + GPU i ett program som MSI Afterburner, samt kolla att de når sina boostfrekvenser. Då ser du vilken komponent som drar ned prestandan.

Tackar, 88 grader var mer än jag trodde maxtemperaturerna var. Ska ta och testa "Performance" läget igen och se om det blir någon skillnad!

Av Hillzing
Skrivet av Swehunter88:

Där har du svaret varför du får lagg , har också en bärbar stäng av strömspar funktionen och kör med power preformence mode så är ditt problem troligen löst

Är det i asus program vara du kör med silent mode ? Den stryper effekten på allt , du bör minst köra på balanserad då ökar även fläktarna när de behöver kyla och tidigare silent mode så försöker den ju köra med så låg effekt som möjligt och så lågt varv tal som möjligt på fläktarna

Har varit orolig för temperaturerna om jag kört på "Performance", men nu säger ni att 90 grader ska laptopen klara, då ska jag ge det ett försök igen på "Performance" och se om det blir bättre. Jag styr olika "mode" med Armoury Crate, vilket jag tror är Asus program.

Av Hillzing
Skrivet av Wenro:

Yes, har letat där, men konstigt nog hittar jag inte den inställningen där du visar på bilden, men kom just på att jag har G-sync inställningen i "Armoury Crate" också. Ska testa och koppla bort G-sync och se om det blir bättre! Tack!

Av Hillzing
Skrivet av MrAdde:

Det är ju inte rimligt att det hackar mer om du kör högre frekvenser på grafikkortet. Min gissning är att strömsparläget är boven. Om det börjar hacka med strömsparläget avstängt har du troligen bekymmer med kylningen. Moderna komponenter klockar ned sig själva om de blir för varma, vilket kan upplevas som hack i spelet när frekvensen dyker plötsligt.

Du kanske har mycket damm i fläkten, eller så står datorn på en plats där kylningen inte kan verka fullt ut? Tänk på att grafikkort klarar ganska höga temperaturer utan att ta skada, kring 90 grader ska gå bra. Men ha inte datorn i knät

Oj 90 grader? Har läst om lägre temperaturer än så för att komponenterna ska ta stryk! Jag har haft laptopen på högsta läge i "performance" och då gick temperaturerna upp så mycket att det fanns risk för att det vart skadligt för komponenterna av det jag läst på nätet. Hade den inne på en datorbutik här i stan för kontroll vad som var fel. De hittade inget mer än att det var dålig kylning från scratch, de blåste ut damm och satte datorn på "silent" och det funkade bra i exempelvis BFV, märkte ingen skillnad att den vart slöare eller så, och temperaturerna höll sig på normalnivå efter det, så det funkade. Men nu vill jag ju spela BF1 istället för BFV, som ju är ett äldre spel än BFV, så det borde ju funka lika bra som BFV har gjort på läge "silent"? Har spelat BF1 tidigare på samma dator, utan problem så jag fattar inte vad som är fel nu.

Av Hillzing

Inget lagg, bara eftersläpningar, gubben hänger inte med när jag vrider höger och vänster.

Av Hillzing

Har nu testat de flesta saken i tråden, utan lösning. Det eftersläpar när jag vrider på gubben så att säga, under spel. Hänger inte med. Har testat med olika nvidia drivers men problemet kvarstår! Har Telia fiber 100/100 över wifi som brukar funka utan problem! Någon som vet vad jag har för problem?