Inlägg

Inlägg som SirHanniball har skrivit i forumet
Av SirHanniball
Skrivet av kawkstege:

Eftersom allt kopplas till pumpen och den styrs via usb så kan du istället sätta en av dina chassifläktsr i CPU_FAN så ska du inte få någon felkod.

Här är manualen så du har kopplat helt rätr
https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/cooler_manual_a...

Tack för hjälpen och förtydligandet!

Av SirHanniball
Skrivet av Mahkizmo:

Om jag tittar pa manualen till ditt moderkort sa ska AIO pumpar kopplas sahar.

1. Pumpen ska kopplas till ett uttag pa moderkortet som heter AIO_PUMP.

Sedan for flaktarna, da du har 3 st sa ar jag lite osaker.

2. Koppla de 3 flaktarna in pa CPU_FAN
3. RGB pa CPU_OPT.

det andra ar ratt med USB2.0 internt samt SATA.

Da CPU_FAN ar sjalva flakten och dar finns det en kontroll som varnar om det inte finns nagot inkopplat dar (gar att ignorera sakert). CPU_OPT ar bara optional sa den ar inte lika viktig/kanslig.

Med 2 flaktar pa kylaren utan RGB hade du kopplat ena flakten pa CPU_FAN och den andra till OPT, men da du har 3 flaktar och rgb till alla 3 sa skulle jag prova som jag skrev ovan.

Har inte anvant varken detta moderkort eller AIO med mer an 1 flakt (an sa lange).

Sa jag killgissar lite

Tack för ditt svar, men jag förstod dig tyvärr inte.
1) Det finns ingen sladd från pumpen (mer än USB2.0-sladden och SATA-kabeln) som skulle kunna kopplas till AIO_PUMP.
2) Från de 3 fläktarna så hänger det 2 kablar i varje (totalt sex anslutningar). Dessa avses ju kopplas ihop med de 2 kablarna från pumpen (1 kabel med 3 uttag för LED, samt 1 kabel med 3 uttag för strömmen/ styrning).
3) Sedan finns det inga fler sladdar, varken från pumpen eller från fläktarna!
Har du tittat på Aorus Liquid Cooler 360-guiden om vilka sladdar som finns och vart de ska kopplas? Jag hittar inget överblivet som jag kan koppla till moderkortets CPU FAN eller AIO_PUMP.

Av SirHanniball

Moderkort modell

Moderkortet är ett ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero.

Av SirHanniball

Inkoppling av AIO?

Hej! Jag har köpt en Aorus Liquid Cooler. Det fanns 3st LED Headers som jag kopplade till de 3 fläktarna. De fanns också 3st FAN Headers som jag kopplade de också till de 3 fläktarna (samma fläktar). Sedan fanns det 1 SATA Power som jag kopplade till SATA-strömmen, samt 1 st USB 2.0 som jag kopplade till en intern USB-kontakt på moderkortet! Mitt problem (I-landsproblem!) är att jag har ingen kontakt kopplad till CPU Fan headern eller till AIO-kylarheadern på moderkortet, vilket resulterar i att jag får CPU FAN ERROR vid bootning. Detta har jag avhjälpt genom att välja Ignore i BIOS på CPU FAN. Är detta rätt kopplat? Aoruskylaren fungerar ju toppen annars, men jag anser att den medföljande manualen är något bristfällig! De borde lära av IKEA!

Av SirHanniball

Lösning

Problemet löstes genom att jag först gjorde en fabriksåterställning av MESH-nätverket. Jag gav det sedan en ny SSID. Jag upptäckte då att det gamla SSID-namnet fortfarande fanns kvar! Hur kunde SSID hänga kvar efter en fabriksåterställning tänkte jag...? Det visade sig att jag delade ut ett trådlöst nätverk med samma SSID från mitt modem, som tydligen även den var inkopplad som router. Jag slutade att dela ut nätverket från modemet och nu fungerar allt perfekt! PHU! Det är tydligen inte att rekommendera att ha flera parallella nätverk med samma SSID, då det gör att det hela låser sig.

Av SirHanniball

MacBook Pro och Oculus Quest 2 - problem med nätverk

Jag har ett nätverk av fabrikat Google Wifi, meshnätverk, med 3 st noder. Sedan ca 2 veckor så har vår MacBook Pro (2016?) börjat att tappa uppkopplingen mot Wifi. Den kopplar ner hela tiden. Jag har även ett nytt införskaffat Oculus Quest 2, som även det har problem med att dels koppla upp (säger ofta att det är fel lösenord trots att det är rätt), samt att den tappar uppkopplingen. All annan utrustning i huset har inga somhelst problem. Enligt Google Wifi självtest i appen så fungerar deras grejor perfekt! Någon som har en idé om hur jag kan komma vidare?

Av SirHanniball

Jag, och många med mig, blev mycket besvikna på årets Gamex. Vart tog möjligheten vägen att shoppa lite nya grejor med sig hem? En stor del av behållningen är ju just att kunna göra lite "mässfynd" och få sitt begär av prylhunger mättat. Möjligheten att beställa via CDON.Com och få det hemskickat vid senare tillfälle, förtar hela impulsköpandets lusta. Varför fanns det ingen monter där nya Call of Duty presenterades? Ett spel som släpptes bara någon dag senare - dessutom! Det hade varit ett gyllene tillfälle att ställa de två rivalerna mot varandra (BF4)! Jag hade också gärna sett lite mer hårdvara i form av grafikkort etc. Skärpning GAMEX, i år var det urvattnat!