Inlägg

Inlägg som edsbyn har skrivit i forumet
Av edsbyn

Är det någon här som jobbar på bank? Hur ser förmånerna ut? Framför allt undrar jag om ni får någon ränterabatt på bolån och hur stor rabatten i så fall är.

Av edsbyn
Skrivet av ZeneBent:

Dags för en liten uppdatering.

Yrke: Teknisk konsult inom infrastrukturssektorn.
Lön: 48 000 kr
Erfarenhet: 5,5 år
Utbildning: Civilingenjör teknisk fysik och elektroteknik
Ålder: 29 år

Har bytt konsultföretag men har ungefär samma arbetsuppgifter. Trivs fortfarande ganska bra med arbetsuppgifterna men tanken på att inte vara konsult lockar från och till!

Storlek på stad du jobbar i?
Hur ser övriga förmåner ut? Antal semesterdagar osv.

Av edsbyn

Ni som har 6 veckors semester, är ni övertidsavlösta?

Av edsbyn
Skrivet av Mental:

Hur svår är du att ersätta? Hur bra ekonomi har företaget?
Märket är i år på 3.3% så runt 11-1200 för en normalprestation med en lön på 34.
Sedan brukar lönen öka snabbare efter ingång om det är en bransch med brist. Du har ju mer erfarenhet nu än som nyexad.

Hur skulle ni definiera ”svår att ersätta”? Lek med tanken att en anställd har 5 års relevant arbetslivserfarenhet för rollen man har. Hen slutar och ersätts av en nyanställd som också har 5 års relevant arbetslivserfarenhet för rollen. Om det tar 6 månader för den nyanställde att ha blivit varm i kläderna, skulle ni säga att personen som slutade var ”svår att ersätta”? Längre, kortare?

Av edsbyn
Skrivet av huttala:

Skulle säga att scrum master absolut inte är en "befodran" och skulle inte räkna med mer pengar i lön heller.
I mina ögon är scrum master snarare ett steg nedåt, men alla känner ju olika såklart.

Skrivet av rMerll:

Vet inte om jag skulle säga att det är en befordran i sig. Och lönemässigt ligger utvecklare ofta högre än scrum master, åtminstone i min erfarenhet.

Tack för er input! Rollbeskrivningen är mer lik en team leader, då man bland annat ska inneha ansvaret att driva utvecklingen av produkten vi jobbar med. Så man ska exempelvis jobba med kravbilden på produkten, ha en tätare dialog med cheferna ovanför, samt att man även har ansvaret att till viss del fördela uppgifter inom teamet.

Så om jag får ställa om frågan: Vad anser ni att en anställd i ett mjukvaruteam som tar steget till team leader bör kunna begära i löneförhöjning?

Av edsbyn

Jag jobbar som mjukvaruutvecklare på ett större företag i Stockholmsområdet. Jag har jobbat i ett mjukvaruteam i drygt 3 år och har nu blivit erbjuden rollen som scrum master för hela teamet. Vad anser ni är en rimlig löneförhöjning (utöver ordinarie revision) när man blir befordrad till denna befattning? Någon annan här som gjort samma karriärsteg?

Av edsbyn
Skrivet av Liquidedust:

I så fall är någonstans mellan 35~40 rimligt enligt mig, allt över det är bara en glad överraskning om man inte får jobb på en av the big 3 (i Stockholm).

Vilka företag ingår i ”big 3”?

Av edsbyn

Samsung TV och soundbar

Hej, jag har en Samsung TV modell 60KS7005 och funderar på att köpa en soundbar modell HW-N410/XE. Just nu har jag en Chromecast och en PS4 anslutna till teven via HDMI. Har förstått att HDMI ARC bör användas för att kunna styra soundbaren med tevens fjärrkontroll. Har jag förstått det rätt att alla enheter jag använder (Chromecasten och PS4:an) ska kopplas in till soundbaren via HDMI och sedan ska soundbaren i sin tur kopplas ihop med teven via HDMI ARC? Då bör allt fungera som det ska och jag slipper använda dubbla fjärrkontroller?

Av edsbyn

ok, tack för svar! Jag är sjukt okunnig om detta, men det blir ingen prestandaförsämring gällande ping eller hastighet (antal mbit/s)?

Av edsbyn

Ok, tack för svar båda ni två. Jag har också läst att man kan göra "port forward", men i mitt fall kommer det inte hjälpa alltså? I annat fall, måste jag göra både och, alltså både kontakta supportern och göra "port forward" eller räcker det bara att kontakta supportern?

Tacksam för svar!

Av edsbyn

Jag har precis också skaffat fibernät och Bahnhof och jag får också nat typ 3. Funkade det för dig att kontakta supportern tejprulle? Eller finns det någon annan med liknande erfarenhet av Bahnhof?

Av edsbyn

Vad är det för skillnad på Asus RT-AC66U och RT-AC68U?

Vad jag kan se har 68 en USB-3-port och 5 istället för 4 Lan-portar. Någonting mer skillnad utöver detta?

Av edsbyn

Har beställt 500 mbit/s bredband via comhem. Funderar på att skaffa en Airport Extreme istället för att använda den medföljande routern. Måste man använda routern som följer med, för att sedan koppla in Airport Extreme via den, eller kan man koppla in Airport Extreme direkt till fiberuttaget?

Tacksam för svar!

Av edsbyn

Försökte installera om Windows 7 - gick fel

Hej
Jag ska sälja min dator och skulle därmed radera allt på hårddisken och sedan installera Windows 7 på nytt. Jag gick in i kontrollpanelen och sedan något i stil med "installera om Windows". Jag följde instruktionerna där och efter ett tag skulle jag mata i min Windows 7- skiva. Allt gick helt perfekt och till slut var den klar. Sedan skulle man ange användarens namn och även lösenord. Jag döpte enbart användare till "ägare" och lösenord hoppade jag över då det stog "ej obligatoriskt". Sedan startade datorn om och efter det skulle jag komma fram till skivbordet. Men problemet är att datorn började fråga om att ange användarens namn, alltså "ägaren" som jag döpte det till, men den frågade även efter ett lösenord. Men i och med att jag garanterat inte fyllde i något lösenord är jag nu fast. Hur gör jag?

Jag har givetvis försökt att installera om Windows 7 utan att komma in i själva datorn, men trots flera timmars googlande på internet har jag inte lyckats. Extremt tacksam för hjälp!

Av edsbyn
Skrivet av Hardware guy:

Skärmen klarar 1280x1024. Min tanke var att adaptern skickar ut samma upplösning som den matas med, och om PS4:at skickar ut 1920x1080 som standard så måste den först anslutas till en skärm som klarar denna upplösning, och där kan man ställa ner upplösningen. Efter detta kan du byta till adaptern och din gamla skärm.

Med din Macbook kan du pröva olika upplösningar och se hur adaptern uppför sig. Om den ger ut en fast upplösning eller om den följer källans upplösning. Glöm inte att trycka på autoknappen på skärmen.

Oerhört stort tack för svar! Jag förstår precis problemet som du beskriver, problemet är att jag är på landet och här finns tyvärr ingen skärm med hdmi. Men om jag kan ordna en skärm med hdmi och därigenom ändra till rätt upplösning bör det fungera. Dock så fastnade jag för det sista du skrev, att trycka på autoknappen. Av någon anledning tryckte jag inte på den knappen när skärmen flimmrade. Jag har precis packat ihop allt i kartongerna igen för att det inte fungerade, men kan det vara värt att plocka upp allt igen för att se om det fungerar om man trycker på auto-knappen? Kan det vara en så enkel lösning på problemet?

Av edsbyn
Skrivet av snajk:

Har du kopplat in strömförsörjningen? Till adaptern alltså...

Ja. Som jag glömde skriva så fungerar den med Macbook Pro.

Av edsbyn
Skrivet av Hardware guy:

Vilka format klarar skärmen?
Vilken upplösning och frekvens skickar adaptern ut?
Vet du inte vad skärmen klarar berätta vilket fabrikat och modell.

Skärmen är en Acer AL1714. Glömde att nämna att det fungerar med min Macbook Pro retina 13".

Av edsbyn

Problem att koppla in PS4:a till vga-skärm m.h.a adapter

Hejsan.
Har köpt en hdmi till vga-konverterare för att kunna koppla in min ps4:a till en skärm med vga-anslutning. Problemet är att den enda bild jag får är enbart flimmer. Vad kan det vara för fel? Skulle bli oerhört tacksam om någon kunde hjälpa mig!
Länk till adaptern: http://www.webhallen.com/se-sv/ljud_och_bild/167303-deltaco_h...

Av edsbyn

20 st konsoler kom in i Uppsala. Ungefär lika många hade övernattat och alltså hade man ingen chans om man kom tidigt på morgonen.

Av edsbyn
Skrivet av Ljunggrens:

Skulle säga att datorn utan tillbehör är värd ca 3500kr. Om du ska sälja den på blocket kommer du förmodligen kunna få mer.

ok, vad skulle du säga tillbehören är värda? En tusenlapp? Utgångspris 5000 kr på blocket med tillbehören kanske inte är en dum idé?