Inlägg

Inlägg som SimonW86 har skrivit i forumet
Av SimonW86

Jag har ett Sapphire RX 470 8gb som jag ej använder mer. Hade det i burken senast sommaren 22. Varit i sin förpackning sen dess. Något för dig? Dock kan jag vara skicka det - bor nere i Halmstad.

Av SimonW86

4/10. Gissade på de flesta. Tror min enda säkra var nr 7 - worms 2

Av SimonW86

Lite tankar. Jag ser npgra anledningar till att remakes/remasters kommer just nu. Detta är något vi ser i många olika områden, allt från kläder, musikspelare, fordon etc.

1. Dagens vuxna växte upp med spelandet. Själv körde jag Unreal, Age of Empires och Half Life. Då tyckte man grafiken var najs, men idag, nu när grafik kan vara jaw dropping, så är det väl många som vill se sin barndom i nya kläder.

2. Dagens spel är (tyvärr samt enligt mig) inte de bästa. De är ytliga, det ska gå snabbt och de förvägrar spelaren att tänka själv. De är också framstressade, fyllda med buggar (det finns många guldklimpar, tack o lov). Dåtidens spel kändes mer genomtänkta, de krävde något av spelaren samt var tvungna att vara färdiga - det var svårt att patcha dem.

3. Känslan av att uppleva sin barndom igen är svårslaget. När man satt med sin kompis och körde Resident Evil en mörk vinternatt. Att uppleva det igen betalar många för, dock är det svårare att skapa den känslan som vuxen.

Säg gärna emot eller utveckla. Jag tycker om att spela allt på nytt. Men jag hoppas att vi, relativt skyndsamt, viker av från vägen där reklam, numb/dumb action och DLCs regerar.

Av SimonW86

Sponsrad quiz? Dock rolig.

Av SimonW86

Kanske Elex.

Svårt i början, lite klunky (ett team på typ 35 pers som gjort det). Men grymt skön känsla när man väl kommit in. Tänk Gothic fast sci-fi. Köp dock bara vid rea

Av SimonW86

Lite nostalgi med Fable. Försöker även ta mig vidare i Watch Dogs 2 samt igen klara Elex (Har endast klarat det med berserker hittills).

Är dock lärare, så har spelat en vecka redan :).

Av SimonW86

Vet att jag fick en innan - men gärna Pathfinder: kingmaker - om ingen annan själ vill ha den förstås.

Av SimonW86

Void destroyer tack. Om den finns kvar vill säga - annars kan du skicka random som överraskning.

Av SimonW86

Kanske Stalker spelen. Lite äldre, men fått bra med cred.

Av SimonW86

+1 för 'Kingdom' . Lite coolt med kulturen, intrigerna samt själva smittan

Av SimonW86

Kolla begagnade här på swec. Det brukar finnas bra, billiga.

Annars är det rx 550, 560 eller gtx 1050, kanske 1650, beroende på pris.

Har du tur kan du få ett rx 570/580, men då närmar du dig 2k.

(Någon får gärna rätta mog, var ett tag sedan jag kollade priser etc.)

Simom

Av SimonW86

Dumjohans förslag ser bättre ut. Skulle du göra samma egen uppgradering själv skulle det gå på betydligt mer.

Av SimonW86

Tror det var Elex. Gillade Gothic stilen, fight systemet var för svårt, men när man kom in i det så funkade det. Tycker också om att man börjar som en mes som knappt kan slå ihjäl en råtta och slutar som ett monster som kan störta arméer :).

Av SimonW86

M&B Napoleon
The Witcher 1-3
The Outer worlds
Star Wars dark forces 2

Av SimonW86

Ser bra ut. Dock kan du få ett gtx 1660 för 400 kr mer. Snabbare och mer minne, kommer göra gott för spel även en bit in i framtiden.

Lycka till!

Av SimonW86

Spel med andra genrer

Hej. Har ibland fått idéer om att spel borde testa andra genrer. C&C testa fps för många år sedan. Det var en hype! Har några idéer som jag vill dela med mig. Kommentera/diskutera gärna dessa, men framför allt, ge era egna förslag på genrebyten bland spel.

1. Fallout som RTS. Spelet har helt klart en chans att lyckas här. Allt från de olika factionerna samt vapnen, byggandet, storleken mm. Tänkte att man får välja vilka man vill spela som (institute, raiders, mutants, gunner etc. ), sedan har alla dessa olika styrkor och svagheter. Väljer man settlers är målet att bygga upp en ny värld, väljer man gunners är det att samla caps och gear. Vad tror ni?

2. Warcraft som ett renodlat sigle player adventure/action. Vet att WOW är populärt än idag och följer denna genre fast mmo. Men jag har under mina år spelat otroligt bra äventyrsspel (indiana jones, dragons lair, die by the sword, beyond good and evil, risen gothic etc). Warcraft har världen - vi behöver spelet!

Vilka spel kan ni komma på?

Simon

Av SimonW86

https://www.sweclockers.com/marknad/169444-rensning-dator-kom...

Här finns en hyfsad för 3500. Kanske kan pruta lite. Den är inte super i dagena mått, men kan nog slänga gta 5 om man är sugen på det t.ex.

Av SimonW86

Kör en i3 cpu med ett 1650 eller rx 560 kanske. Har man tur kan man få ett gtx 970 med en i5 cpu för din peng här på swec. Leta lite och kolla vad du hittar - ibland lönar det sig att köpa in från olika för att sätta ihop, ibland blir frakten för mycket.

Tog typ det billigaste på inet, men det bör fungera (någon får gärna rätta/förbättra). Den ska fungera för mycket, dock med nedsatt grafik. 5000 blev notan på.

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12552627

Av SimonW86

Jag hade typ samma problem (dock med ett gigbyte mobo o i3 8100). Jag har för mig att jag ändrade en hårddisk till 'legacy' eller liknande. Sedan kunde jag boota från usb. Är tyvärr inte pro i dessa frågor, men det är vad jag kommer ihåg.

Lycka till!

Av SimonW86

Av de föreslagna skulle jag ha tagit MSI - bra GPU, plats att uppgrada ram samt två hårddiskar (en för windows och en för spel).

Men som tidigare har sagts, en bärbar speldator funkar inte alltid bäst - hade en själv för några år sedan (med ett gtx 460 1,5gb), den klarade en del men min nuvarande burk är mer med på banan (inte bara för att den är nyare).

Lycka till!