Inlägg

Inlägg som MrNubcake har skrivit i forumet
Av MrNubcake
Skrivet av MrJiM:

Hmm vi får räkna med avgift plus moms? Postnord tar ju 75kr plus 25%? Och så brukar det ta typ 3 år (jag vet att jag överdrev lite) med postnord.

Nej, moms var inkluderat i priset. Därmed heller ingen tullavgift.

Av MrNubcake

Lägger flera bud då jag är lite flexibel ifall någon annan vill ha en enstaka del!
2600 för CPU + MOBO + RAM
3000 för CPU + MOBO + RAM + SSD
3400 för CPU + MOBO + RAM + SSD + PSU
Jag står för frakten

Av MrNubcake

Köpte en MacBook Pro när jag påbörjade mina studier 2015, och den känns fortfarande i princip som ny. Andrahandsvärdet är också mycket högre än motsvarande PC laptops från samma år och prisklass. Apple dominerar även vad gäller touchpad, vilket i princip är det viktigaste på en laptop. Det underlättar även att ha ett UNIX-baserat system om du ska läsa kurser inom datateknik. Kör på MacBook Air.

Av MrNubcake

Modell på kylare och lagring?

Av MrNubcake
Skrivet av magma86:

Zen 3 ligger så nära att dessa känns helt onödiga.

Skrivet av Xyborg:

Precis min tanke. Om inte datorn havererar och man verkligen måste ha en dator nu, så känns det alldeles för nära till 4000-serien för att dessa ska vara värda att köpa.

Mjo, men samtidigt är release dates for 4000 inte bekräftade förutom "detta år", kanske dröjer till slutet av året.

Av MrNubcake
Skrivet av mrqaffe:

Hmmm. kollar i aktivitetshanteraren....
Steam nånting, 32 bit .... är det nått som nån skulle sakna om det funkade ?
https://i.imgur.com/bJNs2Nx.png

Microsoft tar bort 32-bit versionen av Windows, så att 32-bit CPUer inte går att använda. Det går fortfarande att köra 32-bit program på 64-bit versionen som du gör.

Av MrNubcake

Kan inte trenden med enorma mobiler som knappt får plats i fickan dö ut snart?

Av MrNubcake

Kan tillägga att för att sortera en array med objekt så måste programmet veta hur den ska rangordna objekten. I Java görs detta antingen med en compareTo-metod i klassen som objektet tillhör eller genom att skapa en Comparator för jämförelse av två objekt, skulle gissa att något liknande gäller för C#.

Av MrNubcake

Besviken att det inte blev 14"...
Istället för basmodellen på 17k känns det ju vettigare att köpa Air med i5 för samma pris. 10th gen istället för 8th (visserligen lägre freksvenser), mer lagring, snabbare minne och man slipper touch bar.

Av MrNubcake

Om det är 13" MacBook du är ute efter skulle jag i dagsläget nog satsa på nya MacBook Air med i5:an som landar i samma prisklass. Du vill nog ha det nya tangentbordet. Dessutom får du mycket mer lagring. Det är dock inte omöjligt att Apple släpper nya Pro innan hösten med nya tangentbordet. Kom ihåg att du får 10% rabatt om du har Mecenat och beställer direkt från Apple.

Av MrNubcake
Skrivet av PlogarN97:

Som sagt den informationen har varken telenor eller elgiganten kommunicerat till mig. Så jag utgår från att vad som står på ordern och deras hemsida stämmer (dvs 80*24). Har telefonen i min hand (sedan i lördags)

Absolut, men det förändrar inte det faktum att både EG och Telenor menar att rabatten försvinner om man säger upp sig. Trots att det inte framgick. Så det kommer bli 150*24 och sen får du ta den striden ifall du orkar.

Av MrNubcake
Skrivet av PlogarN97:

Egentligen finns det väl ingen anledning att göra detta tidigt?

Jag har fått luren och använder den. Jag utvärderar om jag vill ha abbonemanget, är ju ändå ingen bindningstid och ingen uppsägningstid. Sen om jag efter några veckor tycker det är ovärt med abbet så avslutat jag det och får slutfaktura för telefonen (80*24 mån)

Jag har till dagens dato inte fått info från elgiganten att något fel har begåtts med min order. Jag har bara läst lite teorier på detta forum ex.

Din slutfaktura kommer landa på 150*(resterande månader) för telefonen, och sen har du abonnemanget en månad efter uppsägning.

Av MrNubcake
Skrivet av frong:

Har någon helt enkelt frågat hur man skall göra för att få dealen för MTK som stod i annonsen?

Min fråga var om MTK var 2171 eller 2440 (1 mån uppsägning), och fick då svaret att kostnaden vid uppsägning blir totalt 4191 kr.

Av MrNubcake
Skrivet av milkshake91:

Hur går matematiken ihop där? 150 kr och 49 kr för mobilen i 24 månader blir knappast 2400.

Alternativkostnad mot att behålla hans befintliga abonnemang (och telefon)

Av MrNubcake

Nu har jag fått ett mejl från mobil@giganten.se:

Det är en rabatt på 70:- för den totala månadskostnaden som man får när man vill vara kund hos Telenor och ta del av erbjudandet. Skulle du vilja säga upp det och begära en slutfaktura på det blir kostnaden högre då rabatten och förmånen försvinner. Det blir då 4191:- vilket avser följande:
150:-x24 = 3600:- för telefonen
250:- startavgift
269:- för en månad med Telenor 8GB.
Skulle det vara så att du vill säga upp det hela och betala av telefonen direkt så är kostnaden högre, detta görs då direkt till Telenor. Minsta totalkostnaden på 2171:- gäller alltså när man behåller sitt abonnemang och tar del av rabatten på 70:-/mån som gäller i 24 månader. Önskar du avbryta ditt köp så kan du låta telefon gå i retur till oss eller skicka tillbaka den till oss, så avbryter vi köpet därefter.

De står alltså fast vid det Telenor säger. Blir att ångra och låta telefonen gå i retur för min del Måste dock säga att de som har ansvaret för att lägga upp produktinformation kanske ska ta en lektion från denna kundservicearbetare om hur man presenterar information på ett korrekt och tydligt sätt.

Av MrNubcake

RAM:et verkar lite skumt, kör det verkligen på 1066 MHz och så dåliga timings skulle jag titta där först.

Av MrNubcake
Skrivet av Bamsebjörn:

Uppdatering från mitt håll igen då:

Har löst det med Telenor. De fixade samma abonnemang jag har hos nuvarande leverantör, men för ett mycket bättre pris och sedan telefonen för 80kr/månaden utöver det. Så får alltså telefonen för 2170kr som utsatt + sänkt abonnemangsavgift med ca 30% än vad jag har för tillfället. Win-win för min del alltså.

De la även fakturastarten en månad senare så jag inte behövde få dubbel avgift nu när jag har sagt upp abonnemanget hos nuvarande leverantör. Och har fortfarande 1 månads uppsägningstid hos telenor, så kan säga upp det närsom.

Skriv hur det gick för er andra när ni fått era telefoner och om ni lyckades hitta någon lösning som ni blev nöjda med, eller om ni skickade tillbaka dem

Vad fick du för pris på abonnemanget och hur mycket surf?

Skrivet av PlogarN97:

Oj. Vore riktigt nice om jag kunde få 30% på mitt vimla fria samtal med 6 GB surf, som jag just nu betalar 70 kr i månaden för.

Har exakt samma som du, och det enda som är nice med Vimla förutom priset är att man kan spara surfen också vilket inte Telenor tillåter.

Av MrNubcake
Skrivet av MaxErikssonnnnn:

Elfjanten försöker bara dra ut på tiden så att ångerrätten tar slut (14-dagar). Det går bara att kontakta deras mobilavdelning med mail vilket låter konstigt. Tycker det är skumt att ingen har fått svar från dem.

Ångerrättens tidsbegränsning börjar ticka när man hämtat ut paketet

Av MrNubcake
Skrivet av Viktorph:

Jag kommer nog göra samma sak. Det är en stor skillnad på drygt 2000 och drygt 4000 kr. Min P20 Pro duger gott och väl.

Mjo känner samma. Min P10 börjar sjunga på sista versen, men är student och var redo att lägga drygt 2000 men inte 4000.

Av MrNubcake
Skrivet av Eldarion:

Kan inte ljuga och säga att jag inte var lockad och intresserad av att lägga en beställning för några dagar sedan. Trots att jag egentligen inte har något behov av nyare telefon. Efter att ha läst igenom tråden är jag dock glad att jag besparade mig huvudvärken då det verkar minst sagt struligt och otydligt.

Själv sitter jag ner i båten och väntar på klara besked från Elgigantens abonnemangsavdelning. Telefonen har kommit men jag kommer inte hämta upp den om det verkar kört, och Elgiganten verkar stå för returen om man ångrar köp och inte hämtar upp så den skickas tillbaka