Inlägg

Inlägg som dubcat har skrivit i forumet
Av dubcat
Nytt bud: 7 000 kr Hej! Skulle du släppa den för 7000 om jag kommer förbi och hämtar den i helgen?
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av dubcat
Skrivet av Kasken:

Fallout 3 och New Vegas är ständigt installerade i min maskin.
Får återfall nån gång om året.....

Fungerar för övrigt hur bra som helst under Linux genom Steam med Proton för den som undrar.....

Värt att tillägga är att det går fint att installera mods (Vortex) även på Linux. Lite extra pill, det ska erkännas. Men inte så att det kändes svårt.

Av dubcat
Skrivet av Quiki:

Ska försöka räkna ut det, men lär gå på runt 150kr?, Vi säger så här. blir frakten mer än 150kr så står jag för mellanskillnaden.
Är ändå ett stort paket.

Jag har funderat lite på det under dagen här. Med tanke på att detta var tänkt som ett experiment från min sida så tycker jag att det springer iväg för mycket i pris. Kanske att jag ändrar mig längre fram, och om det finns kvar då så hojtar jag till igen.

Av dubcat
Skrivet av Quiki:

Va sägs om 500?

Det skulle kunna funka så länge frakten inte sticker iväg. Har du lust att kolla vad det skulle kosta att skicka?

Av dubcat

Är intresserad av din Presonus Audiobox till ett projekt, men är lite osäker på vad du tycker är ett rimligt pris? 300 kr plus frakt?

Av dubcat
Nytt bud: 750 kr Hej! Budar 750 för MMX300
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av dubcat

I all välmening. De är med största säkerhet tillverkade i stål och inte rent järn. Det gör lite ont i magen på denna materialvetare när denna förväxling sker.

Av dubcat

Och vad är det lägsta priset du kan hitta en för idag? 2500 kr för en oöppnad verkar det som. 1500 kr är rimligt för denna obetydligt använda enhet i så fall.

Av dubcat

Skambud. Har sett flertalet av dessa, men det betyder inte att det är så det ser ut precis i detta nu. När jag kollar ser jag ett par för 2500 kr, vilket är långt ifrån 750 kr.

Av dubcat

Noterat! Jag låter detta ligga uppe tills i morgon em. så får vi se vart det landar.

Av dubcat

eGPU Razer Core X

Razer Core X i gott skick. Använde den för att köra renderingar på en bärbar för några år sedan. Har sett flertalet av dessa på blocket för 3000 kr. Min prisidé är 1500 kr.

Kartong eller annat emballage saknas och därför ser jag helst att den hämtas eller att vi kommer överens om annat sätt att lämna över den personligen.

Läs hela annonsen här

Av dubcat
Skrivet av nikka:

Jag passar på att flika in med säkerhets- och integritetsaspekten. Filer som lagras på Google Drive och Onedrive är alltid tillgängliga för Google respektive Microsoft. Detta gäller även filerna som lagras i det som missvisande kallas ”personligt valv” på Onedrive.

För att lagra filer tryggt och säkert på nämnda plattformar måste Cryptomator användas. Cryptomator krypterar filerna innan de laddas upp på molnlagringstjänsterna och dekrypterar dem efter att de har laddats ned. Nackdelen med denna lösning är att filerna inte går att läsa eller redigera från webbläsaren. För delning av filer mellan användare krävs dessutom betallösningen Cryptomator Hub.

Icloud Drive erbjuder totalsträckskrypterad lagring om användaren aktiverar funktionen som kallas Avancerat dataskydd. Funktionen är tyvärr avstängd som standard. Användaren bör också vara medveten om att Apple fortfarande har åtkomst till filernas checksummor. Det gör att Apple kan se ifall användare lagrar kända filer på sin Icloud Drive.

Nextcloud lagrar filerna okrypterade som standard. Det finns ett officiellt tillägg för att aktivera totalsträckskryptering. Det började marknadsföras som ”production ready” redan 2020, men det är fortfarande i ett så tragiskt trasigt skick att jag inte kan rekommendera någon att använda det för annat än experiment.

Proton Drive börjar närma sig användbarhet. Den stora nackdelen är att Proton Drive saknar stöd för säker delning av filer med andra Proton Drive-användare. Mac OS-klienten är dessutom ganska buggig och det finns ingen Linux-klient än.

Vad skulle du rekommendera för lösning för den som har en egen server?

Av dubcat

Om du skulle omvärdera det där med frakt så hade jag gärna tagit en av variant 1 för utsatt pris.

Av dubcat
Skrivet av lambdan:

Nepp, går inte att sätta i skåpet bredvid, inget hål emellan skåpen om man säger så. Är bara en liten etta så tror inte de tänkt att man ska ha en vanlig stor diskmaskin i den

Två minuter med en hålsåg, sen finns det

Jag har själv gjort så i en tidigare lägenhet. Funkade fint. Men kanske inget jag rekommenderar andra att göra, om de inte är bekväma med att lösa desa problem på egen hand.

Av dubcat
Skrivet av Salcin74:

Tjena alla monsterdiggare!
Har precis skaffat lite nya komponenter och står just nu i valet och kvalet om jag ska köpa windows 11 (tidigare komponenter stödde inte det) eller faktiskt ta språnget till Linux fullt ut istället.
Det blir mest surfande, youtube och spelande på datorn. Har oftast inga problem att vänta ett halvår eller till nästa rea innan jag köper ett spel, då är det oftast stabilare ändå.
Exempel på spel är Diablo 4, Cyberpunk 2077, BG3, Ghosts of Tabor, SteamVR.

Delarna jag har köpt är ett Asus Tuf B650 moderkort, Ryzen 7600 samt ett AMD Radeon 7800 XT. En dist med stöd för hyfsat ny hårdvara, AMD och spelvänligt känns med andra ord viktigt.
Har fuskat lite med Linux sedan tidiga RedHat versioner men det är ett tag sedan och jag är inte intresserad av lägga överdrivet mycket tid på att hantera OSet även om jag tycker att det är kul att pilla lite fortfarande.
Kan Mint (med KDE?) vara vad jag söker eller ser ni bättre alternativ?

Edit: är villig att offra lite spelbutiker och enbart nyttja Steam som ändå verkar göra en ansats att möjliggöra spel på Linux men VR verkar onekligen vara ett problem.

Klart du ska köra Linux! Det är ju till och med gratis att testa. Kör så ett tag, och skulle du mot förmodan stöta på patrull så kan du överväga Windows då. Jag ser inget i ditt inlägg som skulle vara ett hinder för dig. Mer än att det kommer krävas en viss insats att lära om vanor och kunskaper från många år med ett annat operativssystem.

Titta på Nobara KDE är mitt tips!

Av dubcat
Skrivet av Mr Mr:

Det nämns inget om Mint. Vad tycker folket om Mint?
/ Undrar en Windows-användare

Mint rekommenderas ofta till nyfikna Windowsanvändare som vill doppa tårna i Linux på ett hanterbart sätt. Vilket inte alls är fel. Dock vill jag slå ett slag för Nobara för samma målgrupp. För mig har det varit den bästa OOTB upplevelsen jag haft.

Med det sagt. Det är alltid en omlärning att gå över till Linux. Och det kommer finnas saker som inte fungerar utan att man lägger ner tid på pillande. Är man medveten och accepterar detta så är Linux en många gånger bättre helheltsupplevelse över Windows.

Av dubcat

Snart dags för nytt jobb, och med det - nytt tangentbord. Detta verkar intressant. Jag skulle vilja veta hur det står sig mot Varmilos motsvarande erbjudanden. Främst relaterat till ljudnivå och känsla i tangenterna. Någon som kan ge insikt?

Av dubcat

https://komponentkoll.se/bygg/qQydd

32500 nypris för motsvarande prestanda, även om inte alla komponenter är likadana. Minus 20 % på det och du hamnar på 26000 kr.

Av dubcat

Förutsatt att du har all kringutrustning så hade jag rekommenderat dig att titta på Mac Mini. En begagnad M1 eller M2 om du vill spara en slant. Bli inte skrämd av hur siffrorna ser ut jämfört med ett windowssystem. Till och med en 8GB base mini är blixtsnabb och har GOTT om prestanda för Adobe.

Av dubcat

Sponsrat eller inte så sitter jag här med 34" UW modellen och känner mig jävligt nöjd. Skärmen är en stor del av upplevelsen vid datorn och detta är min bästa investering de senaste 10 åren. (Philips, PMa för mitt nummer så kan ni swisha en slant för reklamen).